meni nebitno, jer ja za razliku od tebe, ne navijam niti za papeta niti za Amara niti bilokoga drugog nego za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ako pape na sebe nije u stanju preuzeti odgovornost plasmana na svjetsko prvenstvo, onda je zaista bolje da se sam povuče. Al ja još vjerujem da ima u sebi tu hrabrostCorola wrote: Kakve to ima veze sa ekonomskom krizom u Grckoj![]()
Pape ce gotovo sigurno se zahvaliti igracima,Osimu i radije djabe plandovati,nego se djabe zahebavati sa svakavim susama i strucnjacima.Jednostavno od toliko strucnjaka se nemoze doci do izrazaja.
Alternativa je Amar,Barba koji ce svojim iskustvom,strucnosti i prijasnjim uspjehom da nas dovedu na Olimpkad odemo na gostovanje u Grcku.
Kvalifikacije za SP 2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
palermo
#1026 Re: Kvalifikacije za SP 2014
-
Corola
#1027 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Opet ti o ekonomiji i krizi u Grckojpalermo wrote:meni nebitno, jer ja za razliku od tebe, ne navijam niti za papeta niti za Amara niti bilokoga drugog nego za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ako pape na sebe nije u stanju preuzeti odgovornost plasmana na svjetsko prvenstvo, onda je zaista bolje da se sam povuče. Al ja još vjerujem da ima u sebi tu hrabrostCorola wrote: Kakve to ima veze sa ekonomskom krizom u Grckoj![]()
Pape ce gotovo sigurno se zahvaliti igracima,Osimu i radije djabe plandovati,nego se djabe zahebavati sa svakavim susama i strucnjacima.Jednostavno od toliko strucnjaka se nemoze doci do izrazaja.
Alternativa je Amar,Barba koji ce svojim iskustvom,strucnosti i prijasnjim uspjehom da nas dovedu na Olimpkad odemo na gostovanje u Grcku.
O kakvom ti navijanju pises.Pape je selektor na papiru i plus cetiri miliona selektora na crno.Znaci manjina.
Hebes odgovornost i hrabrost(i najhrabriji se u hali sasere) kad prazna ne puca.Pa onaj bivsi selektor Turske koji nije napravio isto nista vec drugi put za redom ima ali bukvalno sto puta vecu platu od Papeta.Pape samo za gorivo potrosi polaplate,bruka i sramota.
Zato nas i izbjegavaju imalo kvalitetniji treneri.I tako ce biti u buducnost.
I jos kad skontas da ni kobajagi ekstra selektori sa ekstra platom ne budu dovoljni za prolaz.Razlog vise da se onih 4 miliona ostalih selektora malo zapitaju i povuku rucnu.
- and
#1028 Re: Kvalifikacije za SP 2014
da bi se negdje plasirao moras nekad neku veliku ekipu pobijediti.pored spanije holandije i ostalih grcka je pravi poklon.
-
sumirprimus
#1029 Re: Kvalifikacije za SP 2014
ma ajte molim, bolje da smo svabe izvukli pa da ih oderemo kako trebaand wrote:da bi se negdje plasirao moras nekad neku veliku ekipu pobijediti.pored spanije holandije i ostalih grcka je pravi poklon.
-
palermo
#1030 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Zaboravi da smo išta rekli jedno drugom.Corola wrote: Opet ti o ekonomiji i krizi u Grckoj![]()
![]()
O kakvom ti navijanju pises.Pape je selektor na papiru i plus cetiri miliona selektora na crno.Znaci manjina.
Hebes odgovornost i hrabrost(i najhrabriji se u hali sasere) kad prazna ne puca.Pa onaj bivsi selektor Turske koji nije napravio isto nista vec drugi put za redom ima ali bukvalno sto puta vecu platu od Papeta.Pape samo za gorivo potrosi polaplate,bruka i sramota.
Zato nas i izbjegavaju imalo kvalitetniji treneri.I tako ce biti u buducnost.
I jos kad skontas da ni kobajagi ekstra selektori sa ekstra platom ne budu dovoljni za prolaz.Razlog vise da se onih 4 miliona ostalih selektora malo zapitaju i povuku rucnu.
- BHF_Manijak
#1031 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Goblin wrote: Sa Grckom imamo 'strasan' skor od 0 0 4 sa gol razlikom 1-11.
Grci su jedna od najjacih ekipa trenutno u svijetu,protiv njih nemamo apsolutno nikakve sanse.
Jedino protiv ovih slabijih ekipa nasi igraci poput Dzeke a posebno Misimovica i Pjanica,mogu doci do izrazaja. Tako ako ne budemo kiksali protiv njih,mozemo doci u situaciju da u dvomecu sa Slovacima osiguramo jednu od prve dvije pozicije a objektivno smo jaci od Slovaka i mozemo doci do 4 boda sa njima,sto bi nas sigurno stavilo ispred njih. Teoretski moglo bi biti dosta i za prvo mjesto ako bi Grcka gdje kiksala ali u ovako lakoj grupi,ne vidim gdje bi Grci mogli kiksati a osim toga imaju sigurne bodove protiv nas u omjeru 4-1 ili cak 6-0.
NEMOJ VISE MAJKETI, sve si reko, ti i fudbal ste ne na VI nego moras se prvo sekretarici najavit pa da onda mozete razogvarati!!!
-
missko
#1032 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Realno nadam se 24 boda i vjerovatno prvo mjesto.
- ultima_palabra
#1033 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Nikad nismo dobili Grke, i u augustu smo vidjeli da nam očito ne leže. Naravno da su lakši od ostalih nosilaca osim možda Norveške, ali sve dok ih ne dobijemo prvi put oni su favoriti grupe.
-
sumirprimus
#1034 Re: Kvalifikacije za SP 2014
ako cemo posteno ne lezi nama od jacih ekipa niko,al ako mislimo negdje ici,moramo nekad i dobitiultima_palabra wrote:Nikad nismo dobili Grke, i u augustu smo vidjeli da nam očito ne leže. Naravno da su lakši od ostalih nosilaca osim možda Norveške, ali sve dok ih ne dobijemo prvi put oni su favoriti grupe.
-
palermo
#1035 Re: Kvalifikacije za SP 2014
ma dobro, meni je jasno što vas par ovdje govorite, i zapravo je nevažno je li mi sebe smatramo favoritom . Utkamica će svakako te dileme riješiti.ultima_palabra wrote:Nikad nismo dobili Grke, i u augustu smo vidjeli da nam očito ne leže. Naravno da su lakši od ostalih nosilaca osim možda Norveške, ali sve dok ih ne dobijemo prvi put oni su favoriti grupe.
Al reci mi, šta bi ti smatrao uspjehom u ovoj grupi ?
- ultima_palabra
#1036 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Samo prvo mjesto... tolerisao bih i drugo ako bi prošli baražpalermo wrote:ma dobro, meni je jasno što vas par ovdje govorite, i zapravo je nevažno je li mi sebe smatramo favoritom . Utkamica će svakako te dileme riješiti.ultima_palabra wrote:Nikad nismo dobili Grke, i u augustu smo vidjeli da nam očito ne leže. Naravno da su lakši od ostalih nosilaca osim možda Norveške, ali sve dok ih ne dobijemo prvi put oni su favoriti grupe.
Al reci mi, šta bi ti smatrao uspjehom u ovoj grupi ?
- jeza u ledja
#1037 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Opet cemo o definiciji neuspjeha kao prije 2 godine.
Mislim da je ovaj puta kristalno jasno - sve osim prolaska na SP je neuspjeh.
-
Baudelaire
#1038 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Nije igrao Misimović, Pjanić, i još par standardnih. Čini mi se ni Ibišević. Nije ni njima čini mi se igrao igrač ili dva. Mi smo čitavu utakmicu dominirali, ali falio je neko da da tu zadnju loptu. Miske, ili Pjanić po mom mišljenju to najbolje rade. Nije ona utakmica najbolje mjerilo, jer ako ćemo se po njoj orijentisati, onda ćemo ih strašno nadigrati u obje utakmice ovih kvalifikacija.ultima_palabra wrote:Nikad nismo dobili Grke, i u augustu smo vidjeli da nam očito ne leže. Naravno da su lakši od ostalih nosilaca osim možda Norveške, ali sve dok ih ne dobijemo prvi put oni su favoriti grupe.
-
sumirprimus
#1039 Re: Kvalifikacije za SP 2014
da malo preuredim...jeza u ledja wrote:Opet cemo o definiciji neuspjeha kao prije 2 godine.![]()
sve osim portugala u barazu je uspjeh
-
Corola
#1040 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Najveci uspjeh ce biti ....da nas opet ne suspendiraju.

Mi cestito normalnog stadiona nemamo u drzavi a vi o uspjehu pisete.
-
Baudelaire
#1041 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Svejedno, imamo igrački kvalitet koji je dobar za prvo mjesto.Corola wrote:Najveci uspjeh ce biti ....da nas opet ne suspendiraju.![]()
-
Corola
#1042 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Igracki kvalitet ne sjedi na klupi.Sto je bio slucaj sa pola prvotimaca.Baudelaire wrote:Svejedno, imamo igrački kvalitet koji je dobar za prvo mjesto.Corola wrote:Najveci uspjeh ce biti ....da nas opet ne suspendiraju.![]()
Da se razumjemo,MoRemo ali isto i ne moRamo.Ako nista navikli smo da gledamo druge repke na velikim prvenstvima.
Ovako bi nam bilo neobicno,a i Brazil velika vremenska razlika pa bi nam raja bila neispavana.
Na sve treba misliti.
-
bahonnen
#1043 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Nadam se da ćemo ovo odgirati bez ručne... Tražiti svoje šanse i ići na maksimum pobjeda.
Nadam se da će Pape uspjeti pronaći par igrača i iskoristiti prijateljske tekme za to, jer smo sigurno poželjan sparing partner.
Ako uspijemo imati kvalitetnih 17-18 igrača do kvalifikacija bit ću prvo optimističan... Ne budemo li imali moglo bi nas krpljenje doći glave.
Ne znam kako stojimo s kartonima. I tu treba pametno razmišljati oko čiščenja.
Nadam se da će Pape uspjeti pronaći par igrača i iskoristiti prijateljske tekme za to, jer smo sigurno poželjan sparing partner.
Ako uspijemo imati kvalitetnih 17-18 igrača do kvalifikacija bit ću prvo optimističan... Ne budemo li imali moglo bi nas krpljenje doći glave.
Ne znam kako stojimo s kartonima. I tu treba pametno razmišljati oko čiščenja.
-
IlijaLadin
#1044 Re: Kvalifikacije za SP 2014
nema druge...jeza u ledja wrote:Opet cemo o definiciji neuspjeha kao prije 2 godine.![]()
- cyprus
#1045 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Da prozborim i ja koju
Prvo, rasporedom sam zadovoljan, osim činjenice da igramo sa Slovacima dvomeč u kratkom periodu. Zašto mi se ovo ne sviđa? Zato što smo u dva dosadašnja slučaja odnosili po 6 bodova iz takvih dvomečeva, tako da mislim da su male šanse da to učinimo i treći put, prvenstveno zbog onog tipično razmišljanja ''ako smo mogli dvaput, treći put će bit šaša''
Ovako, što se tiče nekih šansi, mislim da je Grčka blagi favorit nad nama i Slovacima, sa kojima smo približno bare-bare, možda ali samo možda možemo reći da smo jednu nijasnu ispred Slovačke. Litvanija i Latvija su već klasu ili dvije ispod nas. Što se tiče Lihtenštajna, oni će gotovo sigurno opet nekome ukinut bodove, nadajmo se da neće nama.
Iako Grci bolje kotiraju od Slovaka, neki mi filing kaže da ćemo lakše izać na kraj sa ovim prvima. Iako Slovaci imaju neuspješne kvalifikacije iza sebe, mislim da će oni bit pravo zajebani igrač u predstojećim. A što se tiče LTU, LAT i LIE, lud je onaj ko misli da ćemo protiv njih lako izvuć 18 bodova
Vrlo je moguć scenario da nećemo pobjediti niti u Rigi, niti u Viljnusu (ili možda Kaunasu), ali se bar nadam da nećemo ni izgubit. Ja bih bio zadovoljan da bude ovako: 3 boda sa Grčkom, 3 sa Slovačkom, po 4 sa Latvijom i Litvanijom i 6 sa Lihtenštajnom. Total: 20, sve preko toga je značajan uspjeh
A što se tiče tih priča o igranju na pobjedu, samo da kažem da je i meni nidže veze... Pa u svakoj utakmici ideš na pobjedu. Al ako to znači proglasiti bod u Atini ili Bratislavi neuspjehom, onda je to glupost
Prvo, rasporedom sam zadovoljan, osim činjenice da igramo sa Slovacima dvomeč u kratkom periodu. Zašto mi se ovo ne sviđa? Zato što smo u dva dosadašnja slučaja odnosili po 6 bodova iz takvih dvomečeva, tako da mislim da su male šanse da to učinimo i treći put, prvenstveno zbog onog tipično razmišljanja ''ako smo mogli dvaput, treći put će bit šaša''
Ovako, što se tiče nekih šansi, mislim da je Grčka blagi favorit nad nama i Slovacima, sa kojima smo približno bare-bare, možda ali samo možda možemo reći da smo jednu nijasnu ispred Slovačke. Litvanija i Latvija su već klasu ili dvije ispod nas. Što se tiče Lihtenštajna, oni će gotovo sigurno opet nekome ukinut bodove, nadajmo se da neće nama.
Iako Grci bolje kotiraju od Slovaka, neki mi filing kaže da ćemo lakše izać na kraj sa ovim prvima. Iako Slovaci imaju neuspješne kvalifikacije iza sebe, mislim da će oni bit pravo zajebani igrač u predstojećim. A što se tiče LTU, LAT i LIE, lud je onaj ko misli da ćemo protiv njih lako izvuć 18 bodova
A što se tiče tih priča o igranju na pobjedu, samo da kažem da je i meni nidže veze... Pa u svakoj utakmici ideš na pobjedu. Al ako to znači proglasiti bod u Atini ili Bratislavi neuspjehom, onda je to glupost
Last edited by cyprus on 18/11/2011 22:46, edited 1 time in total.
-
hljebarnik
#1046 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ako Litvaniji, Lihtenstajnu i Latviji ne mozemo uzeti 6 bodova onda ne zasluzujemo da igramo fudbal.
- cyprus
#1047 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Nemoj da sačinjavam listu reprezentacija kojima to nije uspjelohljebarnik wrote:Ako Litvaniji, Lihtenstajnu i Latviji ne mozemo uzeti 6 bodova onda ne zasluzujemo da igramo fudbal.
Ja mislim da je lakše uzet 6 bodova Grčkoj, nego 18 protiv ove tri selekcije...
-
Baudelaire
#1048 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Sa cyprusom se slažem u najvećem dijelu njegovog posta, samo on po običaju izbacuje neki svoj pesimizam na površinu 
Mi u posljednja dva ciklusa nismo toliko skloni kiksevima protiv reprezentacija iz šešira ispod našeg. Jednostavno, tehnički smo toliko superiorni u odnosu na njih da oni tome ne mogu parirati, i prije ili kasnije ih slomimo. Čak i reprezentacije koje su kvalitetnije od naše ( Hrvatska, Francuska, često i Engleska ), imaju problema sa idejom u veznom redu, a mi toga imamo i na klupi. Ali zato sve to dođe na naplatu kad igramo protiv jačih od sebe, koji nas fizikom jednostavno slome.
Mi u posljednja dva ciklusa nismo toliko skloni kiksevima protiv reprezentacija iz šešira ispod našeg. Jednostavno, tehnički smo toliko superiorni u odnosu na njih da oni tome ne mogu parirati, i prije ili kasnije ih slomimo. Čak i reprezentacije koje su kvalitetnije od naše ( Hrvatska, Francuska, često i Engleska ), imaju problema sa idejom u veznom redu, a mi toga imamo i na klupi. Ali zato sve to dođe na naplatu kad igramo protiv jačih od sebe, koji nas fizikom jednostavno slome.
-
sumirprimus
#1049 Re: Kvalifikacije za SP 2014
teze nam je grcima iscupat 3(abd 4) nego ovim 18!!!cyprus wrote:Nemoj da sačinjavam listu reprezentacija kojima to nije uspjelohljebarnik wrote:Ako Litvaniji, Lihtenstajnu i Latviji ne mozemo uzeti 6 bodova onda ne zasluzujemo da igramo fudbal.![]()
-
hljebarnik
#1050 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ma daj ba, mozda bi' izbacio Latviju sa ove liste zbog onog prvenstva mada ono vise nikad nece ponoviti.cyprus wrote: Nemoj da sačinjavam listu reprezentacija kojima to nije uspjelo![]()