stooo ?kakavdanakneiskustvu wrote:zavidim vam
zavidimo mozda i mi tebi, ha ja, sta zna insan hudi kkao je kome ..
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
stooo ?kakavdanakneiskustvu wrote:zavidim vam
i to sto kazesHadiRa wrote:stooo ?kakavdanakneiskustvu wrote:zavidim vam
kakavdanakneiskustvu wrote:i to sto kazesHadiRa wrote:stooo ?kakavdanakneiskustvu wrote:zavidim vam
HadiRa wrote:
Lijepo je i djeluje gotovo nestvrano, promijeniti ambijent mirisa papira i akti iz kojih se naglavce rasipaju brojke i cifre, za park, obojen zrelo- zlacahno zutom bojom, zaliven friskim mirisom kasne jeseni i vodnjikave magle cije se tihi hod naslucuje u daljini.
Iz misli o njemu prenu me jato galeba.
Malobrojni setaci, sto vole sumrak, zagnjureni u visoke kragne zimskih kaputa omotanih glava mehkim salovima, nisu mi privlacili paznju.
Osim jednog insana. U tami ga prepoznah, po hodu. Po mirisu.
O Neimaru, Sultanu, od kaakva su materijala tvoji zindani ?
O zemljo majko, o insanu koji jesi od zemlje. Sta te dize i napinje ? Sta te pali i raspinje ?
Ova zemlja, sto dragulje bez bola porodila, pa dobro i lose grli , i u svoja topla njedra prihvata. A ti bi da biras.
O insanu moj, voljeni, gdje si sakrio svoju ljepotu obraza i cisto srce, sjajnije od bisera ?
Ispruzi mi svoje dlanove, neka krenu ples i pjesma. Na 'vom svijetu, osim nas nema drugih putnika.
<3HadiRa wrote:
pa vidio si sigurno
kako lijane brsljana zelena, oko drveta se pletu
tako si se ti
oko tijela moga opleo
i stisces, sve snaznije.. oduzimas mi dah..
neki ljudi hljeba iscu
a ja iscem tebe.. i nije me strah..
Otto Skorzeny wrote:Nema cijene ljubav tvoja
veca je od svemirskih prostranstava i
dublja od svih okeana
O kako je divno kad voli te neko tako
prekrasan kao ti
osjecaj ponosa i strasti
o kako je divno kad volis me ti
kad poljubis me i stisnes u zagrljaj svoj
o kako je divno biti tvoj pripadati ti dusom
i srcem
voljen ljubavlju tvojom za koju se zivi i
umire
alkalna_baterija wrote:HadiRa wrote:
Lijepo je i djeluje gotovo nestvrano, promijeniti ambijent mirisa papira i akti iz kojih se naglavce rasipaju brojke i cifre, za park, obojen zrelo- zlacahno zutom bojom, zaliven friskim mirisom kasne jeseni i vodnjikave magle cije se tihi hod naslucuje u daljini.
Iz misli o njemu prenu me jato galeba.
Malobrojni setaci, sto vole sumrak, zagnjureni u visoke kragne zimskih kaputa omotanih glava mehkim salovima, nisu mi privlacili paznju.
Osim jednog insana. U tami ga prepoznah, po hodu. Po mirisu.
O Neimaru, Sultanu, od kaakva su materijala tvoji zindani ?
O zemljo majko, o insanu koji jesi od zemlje. Sta te dize i napinje ? Sta te pali i raspinje ?
Ova zemlja, sto dragulje bez bola porodila, pa dobro i lose grli , i u svoja topla njedra prihvata. A ti bi da biras.
O insanu moj, voljeni, gdje si sakrio svoju ljepotu obraza i cisto srce, sjajnije od bisera ?
Ispruzi mi svoje dlanove, neka krenu ples i pjesma. Na 'vom svijetu, osim nas nema drugih putnika.![]()
<3HadiRa wrote:
pa vidio si sigurno
kako lijane brsljana zelena, oko drveta se pletu
tako si se ti
oko tijela moga opleo
i stisces, sve snaznije.. oduzimas mi dah..
neki ljudi hljeba iscu
a ja iscem tebe.. i nije me strah..
Otto
Otto Skorzeny wrote:Nikad otici necu
cak ni kad srce mi slomis
sklonit cu tugu svoju u stranu kao kaput stari i posvetiti se sreci tvojoj
bdit cu nad snovima tvojim i cuvati ih da se slomili nebi kao ruza od stakla
bicu u sjeni tame kao i sve duse proklete , tuzne same daleko od usana tvojih i dodira i kad te on rastuzi nasmijati te . Obrisati suze tvoje magicnim perom srece i opet otici u sjenu tame da budem cuvar srece tvoje .
I neces znati da sam tu u sjeni tuge , niti da srce moje kuca za tebe iako slomljeno je ono ce vjecno puno tebe biti . I bili smo tek tren , krace od treptaja oko zajedno ali voljecu te vjecno i vratiti ti osmjeh kada ga izgubis
direktni wrote:HadiRi
Pisati pjesme? Čemu?
Prosipati bol duše forumskom puku
Razapetom u svemiru, u svemu
Pisati pjesme mučiti muku?
Poezija i umjetnost
Dva tega na vagi
Prvi, vaga u duši nježnost
Drugi, tonalitet u pogrešnoj lagi
Pisati pjesme, ta želja čemu?
Meći se na forumske atribute
Ubij u utrobi tremu
Da zašute.... da zašute!
Krvavim kopljima idi naprijed
Dignitet duše brani
Vrati se sa kopljem ili na njemu
Forumsku pohotu nahrani!
Ništa lično. Sjedoh i napisah. Pisati pjesme, valjda je biti.
direktni wrote:Nizždžepaniudžep, nit' je znam, nit' me zna, kao što rekoh, sjedoh i napisah. Potroših par forumskih minuta minutaal_akhisari wrote:direktni wrote:HadiRi
Pisati pjesme? Čemu?
Poezija i umjetnost
Dva tega na vagi
Ubij u utrobi tremu
Da zašute.... da zašute!
Dignitet duše brani
Forumsku pohotu nahrani!
Ništa lično. Sjedoh i napisah. Pisati pjesme, valjda je biti.lijep je osjecaj napisati pjesmu nekome, a tek biti onaj kome se pisu
direktni wrote:HadiRi
Pisati pjesme? Čemu?
Poezija i umjetnost
Dva tega na vagi
Ubij u utrobi tremu
Da zašute.... da zašute!
Dignitet duše brani
Forumsku pohotu nahrani!
Ništa lično. Sjedoh i napisah. Pisati pjesme, valjda je biti.
slazem se.. neopisiv je osjecajal_akhisari wrote:
lijep je osjecaj napisati pjesmu nekome, a tek biti onaj kome se pisu
Eurosa wrote:al_akhisari wrote:
A tek citati nesto sto je pisano samo za tebe...
a ovo je slag na tortu , Otto.Otto Skorzeny wrote:Ustvari je najbolji osjecaj kad napises nesto i svidi se onom kome je napisano
direktni wrote:
Ne znam ja sa riječima. Dvoboj može, ako želiš bojama
...kada bi samo znali oni kojima se piše koliko su čest gost u mislima onoga koji piše; nema dalje od toga, ali oni često ne znaju to; ponekad mislim, ako ne progovorim, ako ne napišem, strah me,...mogao bih vrištatiHadiRa wrote:Eurosa wrote:al_akhisari wrote:
A tek citati nesto sto je pisano samo za tebe...
potpisujem i ovo![]()
al_akhisari wrote:
...kada bi samo znali oni kojima se piše koliko su čest gost u mislima onoga koji piše; nema dalje od toga, ali oni često ne znaju to; ponekad mislim, ako ne progovorim, ako ne napišem, strah me,...mogao bih vrištati
da Otto, mi pjesnici smo zapravo sretniji od nepjesnika..Otto Skorzeny wrote:Trebala bi biti veza . Ali pjesnici su nepopravljivi romantici i misle da je ljubav iznad svega i vaznija od svega . Medjutim zivimo u svijetu gdje surovost rusi tu pricu . Sve je svedeno na cijenu i sve ima cijenu. Ja sam jos uvijek romantik i znam da se moje srce nikad nece prodat
...kako bi bilo lijepo i dobro da je tako; ima takvih, na srećuHadiRa wrote:al_akhisari wrote:
...kada bi samo znali oni kojima se piše koliko su čest gost u mislima onoga koji piše; nema dalje od toga, ali oni često ne znaju to; ponekad mislim, ako ne progovorim, ako ne napišem, strah me,...mogao bih vrištati
neznam al_akhisari, nemoj mi vjerovati 100 posto, ali ja sam cula, da ona Dusa na koju druga Dusa misli to osjeti, bas u tom trenutku.
mozda su mi slagali, ali tako su mi kazali..
da, u pravu si..al_akhisari wrote:...kako bi bilo lijepo i dobro da je tako; ima takvih, na srećuHadiRa wrote:al_akhisari wrote:
neznam al_akhisari, nemoj mi vjerovati 100 posto, ali ja sam cula, da ona Dusa na koju druga Dusa misli to osjeti, bas u tom trenutku.
mozda su mi slagali, ali tako su mi kazali..ali, da nije bilo i da nema nesretnih, neuzvraćenih ljubavi, poezije skoro da bilo ne bi; jedan pametan čiko reče da sa ženom možeš učiniti dvije stvari,...voljeti je, ili pretvoriti u književnost; složit ćeš se da je najveći broj poezije o nesretnim, neuzvraćenim ljubavima, pa su postale književnost; drugi opet, kažu jedan od najvećih pjesnika, svojedobno izjavi,...jeb.š ljubav, ako nije nesretna
da.Otto Skorzeny wrote:Naravno bez obzira koliko me to bola kostalo ja cu se uvijek drzati onog sto osjecam u srcu koga nosim u srcu . To nema cijenu
Otto Skorzeny wrote:Danas sam dozivio i vidio jednu ruznu stvar . Osoba koju neko voli i kune se da voli tu osobu stidi se te osobe koja je voli pred gomilom neznanaca zarad necijeg i nekog misljenja .
...ko zna, možda je tačno da su pjesnici pomalo mazohistiHadiRa wrote:Otto Skorzeny wrote:Danas sam dozivio i vidio jednu ruznu stvar . Osoba koju neko voli i kune se da voli tu osobu stidi se te osobe koja je voli pred gomilom neznanaca zarad necijeg i nekog misljenja .
ahh Otto, to onda nije ljubav.. to odmah zaboravi.
za pravu ljubav se skace u more, u vatru, .. gine se..
ne. bez srca nema ni zivota ni ljubavi.Otto Skorzeny wrote:Srcu bas nije lako reci sta da radi . Ono ima svoje osjecaje i radi po svom . Kad bi ga mogli kontrolisati dali bi onda i bilo ljubavi i stihova
al_akhisari wrote:
...ko zna, možda je tačno da su pjesnici pomalo mazohistiodmah da se zna, ja sebe uopće ne doživljavam kao pjesnika, niti ovo što pišem u pjesme
![]()
@oto, treba znati kad je dosta i gdje je granica...samo je ti možeš i moraš postaviti; uvijek postoji način