Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
- fortaleza
#1026 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
@Hajlac
, zaboravio sam na ovu opciju.. Jel to znači da mi se postovi od korisnika @Odron neće više pojavljivati? 
- Hajlac
#1027 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
Upravo tako, na temama vidis samo jedno plitko polje tj. spljosteni post smorovafortaleza wrote:@Hajlac, zaboravio sam na ovu opciju.. Jel to znači da mi se postovi od korisnika @Odron neće više pojavljivati?
Ovaj post je postao/la odr0n, koji/a je na tvojoj Listi ignoriranih; ukoliko želiš pročitati post, klikni ovdje.
U nekim slucajevima i nama, koji smo operisani od ignorantskog nacina razmisljanja, dobro dodje ona "Ignorance is bliss"
Daleko od toga da se forum treba pretvoriti u monolog svakog clana, vec je neke psihe fkt zauhar ignorisati
- odr0n
#1028 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
Ne možete se nositi sa faktima ignoranti, pa ne ostaje ništa drugo nego da živite u ignoranciji, vlastitim uvjerenjima i fobijama. 
- славянин
#1029 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
odr0n wrote:Ne možete se nositi sa faktima ignoranti, pa ne ostaje ništa drugo nego da živite u ignoranciji, vlastitim uvjerenjima i fobijama.
-
safran
#1030 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
fakatodr0n wrote:Jedan od većih nonsensa protiv gmo koje pročita.graue_maus wrote:Autor liste je, naravno, Greenpeace, a kad malo bolje pogledate što je gore, definitivno ćete promijeniti prehrambene navike
![]()
![]()
http://www.cure.ba/kuca-i-hrana/15309-n ... avike.html
-
Avetinho
#1031 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
Otvorisder blog, pa opleti sam sa sobom. Mozda mognes i sam sebi lajkove stavljat.Hajlac wrote:Upravo tako, na temama vidis samo jedno plitko polje tj. spljosteni post smorovafortaleza wrote:@Hajlac, zaboravio sam na ovu opciju.. Jel to znači da mi se postovi od korisnika @Odron neće više pojavljivati?
u ovom formatu:
Ovaj post je postao/la odr0n, koji/a je na tvojoj Listi ignoriranih; ukoliko želiš pročitati post, klikni ovdje.
U nekim slucajevima i nama, koji smo operisani od ignorantskog nacina razmisljanja, dobro dodje ona "Ignorance is bliss"
Daleko od toga da se forum treba pretvoriti u monolog svakog clana, vec je neke psihe fkt zauhar ignorisati
- Hajlac
#1032 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
Uhljebljeni, indoktrinirani i korumpirani najradje bi sve 'zvizdace' strpali u neki cosak da ih narod ne vidi i ne cuje.Ja Sam Odavle wrote:Otvorisder blog, pa opleti sam sa sobom. Mozda mognes i sam sebi lajkove stavljat.Hajlac wrote:Upravo tako, na temama vidis samo jedno plitko polje tj. spljosteni post smorovafortaleza wrote:@Hajlac, zaboravio sam na ovu opciju.. Jel to znači da mi se postovi od korisnika @Odron neće više pojavljivati?
u ovom formatu:
Yo speak to the hand coz the face ain't listening
- славянин
#1033 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
Hajlac wrote:
Uhljebljeni, indoktrinirani i korumpirani najradje bi sve 'zvizdace' strpali u neki cosak da ih narod ne vidi i ne cuje.
- Hajlac
#1034 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
Dokumentarac austrijske produkcije o rasipanju dragocjenom hranom, GMO, hibridima i generalno modernom nacinu proizvodnje i distribucije hrane:
http://www.imdb.com/title/tt0478324/

thepiratebay.sx/torrent/4569246/We_Feed_The_World_(2005)_-_English_Subtitles
Preporuka za pogledati
http://www.imdb.com/title/tt0478324/

thepiratebay.sx/torrent/4569246/We_Feed_The_World_(2005)_-_English_Subtitles
Preporuka za pogledati
Last edited by Hajlac on 23/06/2013 16:19, edited 1 time in total.
- Hajlac
#1035 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
I jos jedan o zarazama poput E-Coli, kamfilobakter itd. kao i masovnom trovanju okolisa kroz industrijsku proizvodnju hrane tj. primarno mesa:

http://watchdocumentary.org/watch/a-riv ... 88de8.html
"A heart-stopping new documentary, A River Of Waste exposes a huge health and environmental scandal in our modern industrial system of meat and poultry production. The damage documented in today's factory farms far exceeds the damage that was depicted in Upton Sinclair's novel, The Jungle, a book written over 100 years ago. Some scientists have gone so far as to call the condemned current factory farm practices as "mini Chernobyls".
The European Union stands virtually alone in establishing strong health and environmental standards for the industry. In the U.S and elsewhere, the meat and poultry industry is dominated by dangerous uses of arsenic, antibiotics, growth hormones and by the dumping of massive amounts of sewage in fragile waterways and environments. The film documents the vast catastrophic impact on the environment and public health as well as focuses on individual lives damaged and destroyed.
As one observer noted, if terrorists did this, we would be up in arms, but when it is a fortune 500 company, it is just "business as usual"."
http://watchdocumentary.org/watch/a-riv ... 88de8.html
"A heart-stopping new documentary, A River Of Waste exposes a huge health and environmental scandal in our modern industrial system of meat and poultry production. The damage documented in today's factory farms far exceeds the damage that was depicted in Upton Sinclair's novel, The Jungle, a book written over 100 years ago. Some scientists have gone so far as to call the condemned current factory farm practices as "mini Chernobyls".
The European Union stands virtually alone in establishing strong health and environmental standards for the industry. In the U.S and elsewhere, the meat and poultry industry is dominated by dangerous uses of arsenic, antibiotics, growth hormones and by the dumping of massive amounts of sewage in fragile waterways and environments. The film documents the vast catastrophic impact on the environment and public health as well as focuses on individual lives damaged and destroyed.
As one observer noted, if terrorists did this, we would be up in arms, but when it is a fortune 500 company, it is just "business as usual"."
- odr0n
#1036 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
I opet tzv. dokumentarci odnosno propaganda organskih lobija, sve mit do mita.
-
Avetinho
#1037 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
Pa upravo si sebe opisao. Ti si taj koji bi "ignore" neistomisljenike. Meni je zabavno gledat a ponekad i ucestvovati u prepucavanju neistomisljenika.Hajlac wrote:Uhljebljeni, indoktrinirani i korumpirani najradje bi sve 'zvizdace' strpali u neki cosak da ih narod ne vidi i ne cuje.Ja Sam Odavle wrote:Otvorisder blog, pa opleti sam sa sobom. Mozda mognes i sam sebi lajkove stavljat.Hajlac wrote: Upravo tako, na temama vidis samo jedno plitko polje tj. spljosteni post smorovau ovom formatu:
Ti si taj koji bi neistomisljenike trpao u zapecak, klimao glavama u ritmu sa istomisljenicima, i tvrdio kako vas je 99%.
Blog otvori, kazem ti.
- Hajlac
#1038 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
Ili si neinformisan(ignorant) o ovoj temi i raspravama koje su vodjene ovdje, ili namjerno lazes i manipulises. Nema treceg.Ja Sam Odavle wrote:Pa upravo si sebe opisao. Ti si taj koji bi "ignore" neistomisljenike. Meni je zabavno gledat a ponekad i ucestvovati u prepucavanju neistomisljenika.Hajlac wrote:Uhljebljeni, indoktrinirani i korumpirani najradje bi sve 'zvizdace' strpali u neki cosak da ih narod ne vidi i ne cuje.Ja Sam Odavle wrote: Otvorisder blog, pa opleti sam sa sobom. Mozda mognes i sam sebi lajkove stavljat.
Ti si taj koji bi neistomisljenike trpao u zapecak, klimao glavama u ritmu sa istomisljenicima, i tvrdio kako vas je 99%.
Blog otvori, kazem ti.
Da malo pogledas temu unazad, znao bi da sam ja pokusao s ovim smor0m voditi dijalog i to argumentima. Bezuspjesno. Smor je samo spinovao i spinovao, izvrtao cinjenice (u vezi aflatoksina) itd.
Mozda bi se ti bolje snasao na blogu nego sto se snalazis na forumu
P.S. Pojedinci na forumu nisu puki "neistomisljenici" vec istinski manipulatori, smorovi, likovi zedni konflikta/kontriranja/zucne rasprave... Takvi nisu vrijedni pixela na monitoru
-
Avetinho
#1039 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
LOLHajlac wrote:
P.S. Pojedinci na forumu nisu puki "neistomisljenici" vec istinski manipulatori, smorovi, likovi zedni konflikta/kontriranja/zucne rasprave... Takvi nisu vrijedni pixela na monitoru
Da li si svjestan da sam sebe opisujes stalno.
Popij casu vode, smiri se.
- Hajlac
#1040 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
Stara taktika - napad je najbolja odbranaJa Sam Odavle wrote:LOLHajlac wrote:
Popij casu vode, smiri se.
- odr0n
#1041 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
Lik i ne shvata da argumenti sa njegove strane ne postoje jer je nauka rekla svoje, ne postoji apsolutno nikakvih štetnih stvari koje oni navode, nije im dovoljno 50 godina istraživanja. Samo neko ko ima fobiju, psihološku blokadu, može negirati navedeno.
Ovakvi ko hajlac svjesni su da se ne mogu nositi sa tom činjenicom, pa ignoriraju, galame, koriste ad hominem, direktne laži potplaćene od organskih lobija koje šire neukoj masi.
Last edited by odr0n on 23/06/2013 17:21, edited 1 time in total.
-
Avetinho
#1042 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
Nikakva taktika. Evo ti kratka vjezba iz zapazanja:Hajlac wrote:Stara taktika - napad je najbolja odbranaJa Sam Odavle wrote:LOLHajlac wrote:
Popij casu vode, smiri se.![]()
Zamijeni svoj nick u svojim postovima sa nickom lika kojeg bezuspjesno pokusavas diskreditvoati. Pretvaraj se kao da on pise o sm0rovima, da ih stavlja na ignore, i obasipa zbirkom rijeci i izraza.
Vrlo ces lako uvidjeti da tvoj stil diskusije ne spada nit na jedan forum, pa ni na ovaj.
Otvori blog, topao savjet.
- Hajlac
#1043 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
Meni je covjek koji posjeduje bastu i staklenik slicno rekao. Isao da li u Buturovic polje ili Fojnicu da provjeri krompir i eventualno uzme sjeme za sebe i ispostavilo se da je GMO.PipiDugaDevetka wrote:U Pejtonu pored Vodovoda, tamo su penzionerske bašče- Vide se sa autoputa ispred nadvožnjaka ispod pruge, lievo, u pravcu Blažuja. Imam priliku da se uvjerim da NEMA krompirove zlatice ili ima po nekoliko komada koje su na umoru, na kraju parcele. Crna im drob izlazi-umiru jer Bt. GMO proizvodi pesticid koji kada zlatica pojede list djeluje smrtonosno po zlatice. Izvoli se uvjeriti čim porastu krompiri do stabljike i prvih listova.
Takođe, bio sam u kontaktu sa jednim proizvođačem sa Bjelašnice tzv. organskog krompira. Međutim na pitanje da li ima kr. zlatice, dobio sam odgovor da su ''oni'' na visokoj nadmorskoj visini, pa tu ne žive kr. zlatice.
Nisam ga dalje ispitivao, nego sam zaključio da u peruanskim Andima, rodnom mjestu krompira, na visinama od 3-5000n/m proizvođači/farmeri muku muče sa kr. zlaticama.
Dakle, farmer sa Bjelašnice, blago rečeno ''zaobilazi istinu''. Znači, on ima certifikat za organsku proizvodnjuGMO
krompira?!
![]()
Nespojivo sa propisima o ''organskom uzgoju'' biljaka.
Znači, dalje, svi lafo proizvode krompir iz tzv. organskog uzgoja varaju narod i potrošače. Prodaju krompir iz ''organskog uzgoja'' koji je, opet, genetski modificiran. Povećaju cijenu krompira za 30-tak posto u odnosu na pijačni krompir?!
Oznake na modifikovanom sjemenu su jal F ajl E nesto u sklopu sifre sjemena, ne sjecam se.
Interesantno je da ovi dezurni branioci GMO tekovina
Tako i @safran ne napisa ni rijec na ovaj tvoj odgovor.safran wrote:Pipi, ja bih stvarno voljela da znam gdje nalaziš ovaj krompir što brzo raste i što ga zlatica neće. Daj mi na pp. da se riješim belaja.PipiDugaDevetka wrote: Kako onda smiju prodavati na našim pijacama GMO krompir ako smo mi u skladu sa EU propisima? I sjemena krompirska. Hebote za 20 i kusur dana poraste krompir do cvjetanja. Niti jedne zlatice na njima=meni glavni dokaz da se radi o Bt. GMO krompiru. U čemu je prevara ili moje neznanje?
Al sve se prica prica kako u BiH nema GMO hrane na trzstu
Eto mi uredjena zemlja s dobrim laboratorijima i inspekcijama
Last edited by Hajlac on 23/06/2013 17:50, edited 1 time in total.
- Hajlac
#1044 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
Sto bi rekli, "pasa moj solidni"
tvoj 'konstruktivni doprinos' ovoj temi izuzezno je vidljiv iz prilozenog:
I dobro ti odbrusi @safran:
Bolje prilici mIRCu nego jednoj krajnje ozbiljnoj temi o zdravlju i ekologiji. Sam sebi skaces u usta.
Nekima je sva svrha da razvodne diskusiju i svedu je na licno prepucavanje i zachatavanje. Opstepoznata pojava na forumu.
Ja Sam Odavle wrote:Ja inace vrlo volim jesti pacove bez tumora. Ovi s tumorom mi nisu bas nesto.Grover wrote:
Ja Sam Odavle wrote:Ako ima jogurta, moze svaka.славянин wrote:Bas me zanima dali ovi sto spominju "prirodnu selekciju" i kako ce visak izumrijeti,uzeli GMO ili nista.Mislim ako ti se postavi izbor termonuklernomolekularno modificirane pite ili nikakve pite
Ja Sam Odavle wrote:Ma sta bre Misha rece bre.Grover wrote:U Americi je u toku buna protiv Monsanta, ljudi protestuju na ulicama, svaka drzava (States) pojedinacno pod pritiskom ljudi donosi zakone da svaki proizvod u kome ima sastoja pise na etiketiki "contains GMO". Monsanto je na ovo rekao "ako stavite to isto ce biti kao da ste stavili natpis otrov, ko ce to kupiti" - ovo je tek razljutilo narod. Otud ovaj pritisak Monsanta na Evropu, nemaju kud nego tamo da guraju, ovde su im dani odbrojani. Ja sa porodicom zivim u Americi, imamo svoju bastu sa povrcem, a u prodavnici iskljucivo kupujemo hranu koja je organska ili pise non-gmo project certified. Beshte ljudi od tog otrova, da vidite decu ovde, mutirali, devojcicama sa 11-12 rastu grudi, decaci dlakavi sa 6-7 god.
(Misha Amerika, 22. jun 2013 22:10)
LINK
Ja Sam Odavle wrote:odr0n wrote:Grover wrote:U Americi je u toku buna protiv Monsanta, ljudi protestuju na ulicama, svaka drzava (States) pojedinacno pod pritiskom ljudi donosi zakone da svaki proizvod u kome ima sastoja pise na etiketiki "contains GMO". Monsanto je na ovo rekao "ako stavite to isto ce biti kao da ste stavili natpis otrov, ko ce to kupiti" - ovo je tek razljutilo narod. Otud ovaj pritisak Monsanta na Evropu, nemaju kud nego tamo da guraju, ovde su im dani odbrojani. Ja sa porodicom zivim u Americi, imamo svoju bastu sa povrcem, a u prodavnici iskljucivo kupujemo hranu koja je organska ili pise non-gmo project certified. Beshte ljudi od tog otrova, da vidite decu ovde, mutirali, devojcicama sa 11-12 rastu grudi, decaci dlakavi sa 6-7 god.
(Misha Amerika, 22. jun 2013 22:10)
LINK
Haha kad se zavjeraši stanu prosipat, šou...
Misha bre zavirivo kome gde sta raste.
Ja Sam Odavle wrote:odr0n wrote: Možete li navesti adekvatne argumente zbog kojih ste protiv GMO hrane, koja je više od 20 godina na tržištu bez ikakvih naučno dokazanih štetnih posljedica, inače se ovo može okarakterisati kao skup trollova i dezinformisanje/prepadanje naroda.
Gubis vrijeme pokusavajuci povesti ikakvu smislenu diskusiju s Okjupajem. On je zelio iz rata u Bosni pobjeci u Kinu, ali je nekako stigao na Floridu -- izgubio kompas valjda. Sad nema za kartu, pa se nada invaziji kineske, ili bar ruske mornarice.
Sad se prijavio na Forum, a ne zna da njegovom stilu diskutovanja sa samim sobom vise odgovara blog.
Ja Sam Odavle wrote:Samo da vidim je li moj geno Pipi Duga Devetka ziv.
I dobro ti odbrusi @safran:
safran wrote:Ja Sam Odavle wrote: Organski farmer na Bjelasnici? Seljacina negdje iz okoline Savnika. Taj u zivotu nije cuo za Ande, a kamoli odakle potice krompir.
A organski farmer bi, pretpostavljam, trebao biti pravnik sa Malte. U okolini Šavnika žive seljaci, seljačine nasljavaju urbana područja i koriste internet.
Bolje prilici mIRCu nego jednoj krajnje ozbiljnoj temi o zdravlju i ekologiji. Sam sebi skaces u usta.
Nekima je sva svrha da razvodne diskusiju i svedu je na licno prepucavanje i zachatavanje. Opstepoznata pojava na forumu.
-
safran
#1045 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
1. Taj tvoj haver je trebao kupiti sjemenski krompir u Škafi (uvoz iz Holandije) kao i ja pa bi sada imao pune ruke zlatica - kao i ja.Hajlac wrote: Meni je covjek koji posjeduje bastu i staklenik slicno rekao. Isao da li u Buturovic polje ili Fojnicu da provjeri krompir i eventualno uzme sjeme za sebe i ispostavilo se da je GMO.
Oznake na modifikovanom sjemenu su jal F ajl E nesto u sklopu sifre sjemena, ne sjecam se.
Interesantno je da ovi dezurni branioci GMO tekovinaobicno izvrdaju ili presute ovakve pokazatelje "iz naseg komsiluka" tj. BiH.
Tako i @safran ne napisa ni rijec na ovaj tvoj odgovor.safran wrote:Pipi, ja bih stvarno voljela da znam gdje nalaziš ovaj krompir što brzo raste i što ga zlatica neće. Daj mi na pp. da se riješim belaja.PipiDugaDevetka wrote: Kako onda smiju prodavati na našim pijacama GMO krompir ako smo mi u skladu sa EU propisima? I sjemena krompirska. Hebote za 20 i kusur dana poraste krompir do cvjetanja. Niti jedne zlatice na njima=meni glavni dokaz da se radi o Bt. GMO krompiru. U čemu je prevara ili moje neznanje?
Al sve se prica prica kako u BiH nema GMO hrane na trzstuZaboga, imamo ZAKON!
Eto mi uredjena zemlja s dobrim laboratorijima i inspekcijamapa mozemo tvrditi da nema GMO na trzistu, u poljoprivrednim radnjama itd.
2. Safran je odgovorila fontom size 150.
3. Safran već nekoliko godina traži da joj se, ako ništa na pp, dostavi adresa gdje se ima kupiti Bt sjemenskog krompira da se riješi belaja ali niko neće da pomogne
4. Laboratorije imamo - dobre, ali te analize neko mora i platiti.
- Hajlac
#1046 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
Odluci se - jel ovo anarhija gdje svak mora sam se boriti i istrazivati ili imamo Drzavu s pripadajucim zakonima i organima koji su duzni da cuvaju gradjane od konzumacije nelegalne i stetne hrane?safran wrote: Laboratorije imamo - dobre, ali te analize neko mora i platiti.
Jel to pojedinci treba da placaju inspekciju i labARATARAtorije
Za sta ce nam onda parazitska "Agencija za sigurnost hrane" ? Da povremeno nina uznemirenu javnost i demantuje 'zvizdace'?
Kako su samo nedavno otkazima usutkani zvanicnici-zvizdaci inspekcije koji su se pobunili protiv prikrivanja nalaza otrovnog/kancerogenog konjskog mesa u proizvodima domacih poznatih "mesnih industrija"! A sve uvezeno iz te uredjene i uzvisene EU!
-
Avetinho
#1047 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
LOLHajlac wrote: ...
otrovnog/kancerogenog konjskog mesa u proizvodima domacih poznatih "mesnih industrija"
...
Ne znas o cemu pises. Konjsko meso niti je otrovno, niti karcinogeno.
- Hajlac
#1048 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
Ispeci pa reciJa Sam Odavle wrote:LOLHajlac wrote: ...
otrovnog/kancerogenog konjskog mesa u proizvodima domacih poznatih "mesnih industrija"
...
Ne znas o cemu pises. Konjsko meso niti je otrovno, niti karcinogeno.
Konjsko meso u goveđim i svinjskim proizvodima u Sarajevu, nadležni šute
http://www.klix.ba/vijesti/bih/konjsko- ... /130517057
"Informacijom o tome "šta se dešava sa stručnjacima u našoj 'kući', nakon razrješenja direktora preduzeća" Brdarić i Zahirović obraćaju se kao dugogodišnji uposlenici Veterinarske stanice i kao "kompetentne osobe iz domena analize hrane sa naglaskom na imunoenzimska ispitivanja rezidua u namirnicama životinjskog porijekla".
"Danas smo", navode Brdarić i Zahirović, "totalno isključeni i marginalizirani iz aktivnosti u laboratoriju, a ovu informaciju Vam šaljemo s ciljem da se informišete i možda upitate zbog čega se sve ovo radi.""
"Ali niko nije reagirao, javnost nije obaviještena, a radnici koji su, zahvaljujući svojoj stručnosti utvrdili tu činjenicu, hitno su premješteni na druge poslove, degradirani su, a laboratorija je, u nedostatku stručnog kadra zaključana", navodi zastupnik Kojović na svom blogu. Poslanik NS-a ističe kako dodatno i posebno problematično može biti porijeklo konjetine, jer se trkaćim konjima ubrizgavaju steroidi koji, ako ljudi jedu takvo meso, izazivaju kancerogena oboljenja.
Konjsko meso u kobasici Elif kupljeno u Mađarskoj kao goveđe

Trajna mesna kobasica Elif, mesne industrije Ovako, na čijoj deklaraciji piše da je napravljena od govedine, sadrži konjsko meso, pokazala je analiza Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS.
Iz kompanije Ovako oglasili su se saopćenjem u kojem tvrde da ih je mađarski dobavljač mesa, koji je važio za jednog od najkvalitetnijih u Evropi, prevario.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/konjsko- ... /130520103
Niko nije lud da normalno(zdravih i ne-trkacih konja) meso koje je puno skuplje od govedjeg prodaje po cijeni govedjeg!
Kad se podvaljuje, uvijek se podvaljuje nesto losije i nekvalitetnije - nikad bolje
Nakon konjetine skandal i sa ribom, umjesto skupe podmeće se jeftina
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/nakon ... /130403033
A hormoni rasta direktno podsticu rast kancerogrnih stanica, ako nisi znao. Koji ignorant, gluho bilo
Zato, poklopi se i tishu mishu.
Last edited by Hajlac on 23/06/2013 18:35, edited 1 time in total.
-
Avetinho
#1049 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
Ispeci pa reci.Hajlac wrote:Ispeci pa reciJa Sam Odavle wrote:LOLHajlac wrote: ...
...
Ne znas o cemu pises. Konjsko meso niti je otrovno, niti karcinogeno.![]()
Konjsko meso u goveđim i svinjskim proizvodima u Sarajevu, nadležni šute
http://www.klix.ba/vijesti/bih/konjsko- ... /130517057
"Informacijom o tome "šta se dešava sa stručnjacima u našoj 'kući', nakon razrješenja direktora preduzeća" Brdarić i Zahirović obraćaju se kao dugogodišnji uposlenici Veterinarske stanice i kao "kompetentne osobe iz domena analize hrane sa naglaskom na imunoenzimska ispitivanja rezidua u namirnicama životinjskog porijekla".
"Danas smo", navode Brdarić i Zahirović, "totalno isključeni i marginalizirani iz aktivnosti u laboratoriju, a ovu informaciju Vam šaljemo s ciljem da se informišete i možda upitate zbog čega se sve ovo radi.""
"Ali niko nije reagirao, javnost nije obaviještena, a radnici koji su, zahvaljujući svojoj stručnosti utvrdili tu činjenicu, hitno su premješteni na druge poslove, degradirani su, a laboratorija je, u nedostatku stručnog kadra zaključana", navodi zastupnik Kojović na svom blogu. Poslanik NS-a ističe kako dodatno i posebno problematično može biti porijeklo konjetine, jer se trkaćim konjima ubrizgavaju steroidi koji, ako ljudi jedu takvo meso, izazivaju kancerogena oboljenja.
Konjsko meso u kobasici Elif kupljeno u Mađarskoj kao goveđe
Trajna mesna kobasica Elif, mesne industrije Ovako, na čijoj deklaraciji piše da je napravljena od govedine, sadrži konjsko meso, pokazala je analiza Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS.
Iz kompanije Ovako oglasili su se saopćenjem u kojem tvrde da ih je mađarski dobavljač mesa, koji je važio za jednog od najkvalitetnijih u Evropi, prevario.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/konjsko- ... /130520103
Niko nije lud da normalno(zdravih i ne-trkacih konja) meso koje je puno skuplje od govedjeg prodaje po cijeni govedjeg!
Kad se podvaljuje, uvijek se podvaljuje nesto losije i nekvalitetnije - nikad bolje![]()
Nakon konjetine skandal i sa ribom, umjesto skupe podmeće se jeftina
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/nakon ... /130403033
Zato, poklopi se i tishu mishu.
Hoces da kazes da su u onim mesnim proizvodima trkaci konji?
Ovakav argument mozes napraviti za paradajze, krastavce, nanu, majkinu dusicu, janjetinu i kupus.
Iz tvog aktivizma se vidi kako likovi kao ti povrsno citaju informacije. Konjesko meso je lose, jer se trkaci konji treniraju drugacije. LOL
- Hajlac
#1050 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
Sad imas problema i sa vidomJa Sam Odavle wrote: Ispeci pa reci.
Hoces da kazes da su u onim mesnim proizvodima trkaci konji?
Ovakav argument mozes napraviti za paradajze, krastavce, nanu, majkinu dusicu, janjetinu i kupus.
Iz tvog aktivizma se vidi kako likovi kao ti povrsno citaju informacije. Konjesko meso je lose, jer se trkaci konji treniraju drugacije. LOL
To se zove selektivno citanje.
Fino ti pise da se trkace konje za zivota kljuka hormonima/steroidima zbog boljih performansi na utrkama.
A isti ti steroidi/hormoni doprinose rastu kancerogenih celija - dakle kancerogeno meso.
Nisu evropljani ludi da bosancima po cijenama za govedinu prodaju zdravo skuplje meso od konja.
Mogao bi ti biti klon onog sm0ra - iste su metode izvrtanja i manipulisanja.
Last edited by Hajlac on 23/06/2013 18:43, edited 1 time in total.