Tebi je najbolje da vise ne spavas do srijede ...M10A4EVER wrote:Sanjam sinoc kako smo igrali 9:9 !!![]()
Definitivno ovo iscekivanje pogubno utice na mozdane celije...
FK Željezničar - Evropske utakmice
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Charuga
- Globalni moderator
#1026 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
- M10A4EVER
#1027 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
I ja nesto kontam isto...

-
vryzas
#1028 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Cudan neki osjecaj pred ovu utakmicu
...jedva cekam srijedu i da na sabahu krenem put Maribora...cini mi se po prvi put imam osjecaj da je sve moguce na jednoj utakmici, a i u kompletnom okrsaju sa slovencima...uzasno mrzim euforiju koja je tako karakteristicna za Balkan...lako cemo, imamo ih, bolji smo, ta ce levati, prolazimo dalje itd. itd.
Sa druge strane svoju realnost "gusim" nekim drugim cinjenicama!
Sport, a pogotovo fudbal, nije tako predvidljiv, cesto se desi da "slabija" ekipa maltne jacu, tj. desi se supplies sto bi reko Mujo u onom vicu
.
Maribor je jaca ekipa, rekao bih da su cak i za klasu jaci ali...
Znam samo da vjerujem u ovu ekipu i vjerujem da mogu napraviti nesto u evropskim utakmicama ove godine...isto tako sam siguran da im pravi navijaci nece zamjeriti ako ndB izgube 3-4 razlike, a u tom porazu ostave srce i dusu na terenu.
Ova ekipa i ovaj strucni stab zasluzuju maximalnu podrsku bez obzira na rezultat u ove dvije utakmice. Za tako malo vremena su uradili toliko velikih stvari da se to ne smije zaboraviti nikada!
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
Sa druge strane svoju realnost "gusim" nekim drugim cinjenicama!
Sport, a pogotovo fudbal, nije tako predvidljiv, cesto se desi da "slabija" ekipa maltne jacu, tj. desi se supplies sto bi reko Mujo u onom vicu
Maribor je jaca ekipa, rekao bih da su cak i za klasu jaci ali...
Znam samo da vjerujem u ovu ekipu i vjerujem da mogu napraviti nesto u evropskim utakmicama ove godine...isto tako sam siguran da im pravi navijaci nece zamjeriti ako ndB izgube 3-4 razlike, a u tom porazu ostave srce i dusu na terenu.
Ova ekipa i ovaj strucni stab zasluzuju maximalnu podrsku bez obzira na rezultat u ove dvije utakmice. Za tako malo vremena su uradili toliko velikih stvari da se to ne smije zaboraviti nikada!
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
- Charuga
- Globalni moderator
#1029 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Plavi otputovali u Sloveniju
Ekspedicija fudbalskog kluba Željezničar otputovala je jutros u Maribor, gdje će u srijedu igrati prvi susret 2. pretkola kvalifikacija za Ligu šampiona. Dobru atmosferu u plavom taboru moguće je osjetiti na svakom koraku. Pažnju plijeni i odlično raspoloženje novih fudbalera, koji su se sjajno uklopili u tim s Grbavice.
'Šansu definitivno imamo. Neću reći da smo bolji ali sigurno se možemo nositi s prvakom Slovenije. Očekujem veliku podršku navijača i rezultat na kojem ćemo temeljti optimizam u revanšu'', rekao je za Radiosarajevo.ba novi golman Željezničara Marijan Antolović pred polazak u Sloveniju.
Brković u konkurenciji za tim
Povrijeđenih i suspendovanih fudbalera nema (izuzev teže ozlijeđenog Sulejmana Smajića) a sve je spremno i za nastup Danijala Brkovića, ovosezonske prinove iz mostarskog Veleža. Naime, novi ofanzivac Plavih imao je problema s papirologijom i registracijom, ali je problem na vrijeme otklonjen i Brković je zauzeo svoje mjesto u autobusu za Sloveniju.
Sudeći prema posljednjim treninzima, menadžer bh. prvaka Amar Osim nema mnogo dilema pred ovu vrlo važnu utakmicu. Na golu će stajati Marijan Antolović, odbrambeni red popunit će Čolić, Kvesić, Kerla i Bogičević. Ispred njih, zaigrat će Zolotić i Svraka, lijeva strana ofanzivnog reda rezervisana je za Zebu, desna za Selimovića. Iza prvog napadača Adilovića zaigrat će Bekrić ili Jamak, koji se najozbiljnije nametnuo dobrim nastupima u pripremnom periodu. Blizu sastava je i kapiten Bešlija, ali čini se da će priliku ipak dobiti svestrani Selimović.
Putnici za Sloveniju
Put Slovenije krenuli su: Marijan Antolović, Elvis Karić, Semir Bukvić, Benjamin Čolić, Srđan Stanić, Semir Kerla, Jadranko Bogičević, Velibor Vasilić, Josip Kvesić, Nermin Zolotić, Nermin Jamak, Samir Bekrić, Muamer Svraka, Zajko Zeba, Tomislav Tomić, Danijal Brković, Mirsad Bešlija, Elvir Čolić, Vernes Selimović, Šaban Pehilj, Mirsad Ramić i Eldin Adilović (fudbaleri), Amar Osim, Hajrudin Đurbuzović, Almir Memić, Adnan Gušo, Rusmir Cviko (stručni štab), Zlatko Dervišević, Halim Lojo, Raif Zeba (ljekarski tim), Anel Hidić (kodicioni trener) i Dino Pekić (ekonom).
Plava ekspedicija susret s Mariborom dočekat će u Ptuju, a trening na stadionu Ljudski vrt zakazan je za utorak u terminu utakmice.
Maribor i Željezničar svoj susret imat će u srijedu od 20.00 sati.
Utakmicu će voditi njemački sudija Thorsten Kinhofer.
Ekspedicija fudbalskog kluba Željezničar otputovala je jutros u Maribor, gdje će u srijedu igrati prvi susret 2. pretkola kvalifikacija za Ligu šampiona. Dobru atmosferu u plavom taboru moguće je osjetiti na svakom koraku. Pažnju plijeni i odlično raspoloženje novih fudbalera, koji su se sjajno uklopili u tim s Grbavice.
'Šansu definitivno imamo. Neću reći da smo bolji ali sigurno se možemo nositi s prvakom Slovenije. Očekujem veliku podršku navijača i rezultat na kojem ćemo temeljti optimizam u revanšu'', rekao je za Radiosarajevo.ba novi golman Željezničara Marijan Antolović pred polazak u Sloveniju.
Brković u konkurenciji za tim
Povrijeđenih i suspendovanih fudbalera nema (izuzev teže ozlijeđenog Sulejmana Smajića) a sve je spremno i za nastup Danijala Brkovića, ovosezonske prinove iz mostarskog Veleža. Naime, novi ofanzivac Plavih imao je problema s papirologijom i registracijom, ali je problem na vrijeme otklonjen i Brković je zauzeo svoje mjesto u autobusu za Sloveniju.
Sudeći prema posljednjim treninzima, menadžer bh. prvaka Amar Osim nema mnogo dilema pred ovu vrlo važnu utakmicu. Na golu će stajati Marijan Antolović, odbrambeni red popunit će Čolić, Kvesić, Kerla i Bogičević. Ispred njih, zaigrat će Zolotić i Svraka, lijeva strana ofanzivnog reda rezervisana je za Zebu, desna za Selimovića. Iza prvog napadača Adilovića zaigrat će Bekrić ili Jamak, koji se najozbiljnije nametnuo dobrim nastupima u pripremnom periodu. Blizu sastava je i kapiten Bešlija, ali čini se da će priliku ipak dobiti svestrani Selimović.
Putnici za Sloveniju
Put Slovenije krenuli su: Marijan Antolović, Elvis Karić, Semir Bukvić, Benjamin Čolić, Srđan Stanić, Semir Kerla, Jadranko Bogičević, Velibor Vasilić, Josip Kvesić, Nermin Zolotić, Nermin Jamak, Samir Bekrić, Muamer Svraka, Zajko Zeba, Tomislav Tomić, Danijal Brković, Mirsad Bešlija, Elvir Čolić, Vernes Selimović, Šaban Pehilj, Mirsad Ramić i Eldin Adilović (fudbaleri), Amar Osim, Hajrudin Đurbuzović, Almir Memić, Adnan Gušo, Rusmir Cviko (stručni štab), Zlatko Dervišević, Halim Lojo, Raif Zeba (ljekarski tim), Anel Hidić (kodicioni trener) i Dino Pekić (ekonom).
Plava ekspedicija susret s Mariborom dočekat će u Ptuju, a trening na stadionu Ljudski vrt zakazan je za utorak u terminu utakmice.
Maribor i Željezničar svoj susret imat će u srijedu od 20.00 sati.
Utakmicu će voditi njemački sudija Thorsten Kinhofer.
- LunaLati
#1030 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
@vryzas u potpunosti se slažem sa tobom. Mene ovih dana obuzeo nekakav optimizam, možda najviše zbog one Amarove izjave, samo ne znam dal da vjerujem da on zaista tako misli il hoće malo dodatno da stvori pritisak na Slovence...čudan je taj naš Amar
U svakom slučaju vjerujem da će momci odigrati najbolje što mogu i zbog njega i zbog sebe i zbog nas i kako god prva završila ako daju sve od sebe treba im čestitati i pružiti maksimalnu podršku na uzvratnoj za sve ono lijepo što su nam do sada pružili.
U svakom slučaju vjerujem da će momci odigrati najbolje što mogu i zbog njega i zbog sebe i zbog nas i kako god prva završila ako daju sve od sebe treba im čestitati i pružiti maksimalnu podršku na uzvratnoj za sve ono lijepo što su nam do sada pružili.
-
am2804
#1031 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Bez euforije, ali čvrsto i sigurno.
ONI - MI = 1:2
ONI - MI = 1:2
- Charuga
- Globalni moderator
#1032 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Da vas ne mlatne ta euforija po glavi ...
- Qler
#1033 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Plavi vjeciti optimista 
- Charuga
- Globalni moderator
#1034 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Treba naci neku sredinu izmedju prevelikog optimizma i pesimizma tj. treba biti realan ...Qler wrote:Plavi vjeciti optimista
- BlueBlood
#1035 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
dosadno je kad si realan, bolje 'vako 
- Charuga
- Globalni moderator
#1036 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Sve stoji, samo manje boli kad manje ocekujes i sladje ti je kad dodje pozitivan rezultat. Ali dobro, svakom svoje ...BlueBlood wrote:dosadno je kad si realan, bolje 'vako
- Charuga
- Globalni moderator
#1037 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Željezničar će imati veliku podršku u Mariboru
http://sportsport.ba/ino_fudbal/zeljezn ... boru/84140
Adilović: Nije Maribor ni Real ni Barcelona
http://sportsport.ba/ino_fudbal/adilovi ... lona/84141
http://sportsport.ba/ino_fudbal/zeljezn ... boru/84140
Adilović: Nije Maribor ni Real ni Barcelona
http://sportsport.ba/ino_fudbal/adilovi ... lona/84141
- JThomas
#1038 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
đuro povedi! 
-
am2804
#1039 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Rekao sam bez euforijePlavih_11 wrote:Treba naci neku sredinu izmedju prevelikog optimizma i pesimizma tj. treba biti realan ...Qler wrote:Plavi vjeciti optimista
Sve ovo do sada što su nam priredili, pamti će se dugo......i bilo kako da završi dvoboj neće biti "velikog razočarenja" zbog onih silnih rekorda.....međutim znam da su momci i stručni štab godinu dana radili za ovu i ako Bog da buduće tekme (potrefilo se da to bude Maribor, lakše nego što se očekivalo, kakve smo k... sreće bili ranije), i zato zračim optimizmom, ali koristeći ručnu
- Charuga
- Globalni moderator
#1040 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ma razumijemo se mi, nije to problem. Normalno je da nece niko traziti sjecu glava i ako ispadnu odmah (gluho bilo) pod Maribora. Normalno je da necemo biti kivni na igrace i struku i da cemo ih docekati kao da su i prosli i da cemo im nastaviti davati podrsku u novoj sezoni. Ipak igramo protiv bolje rangirane ekipe i u ovom dvomecu su oni "favoriti".
Normalno je i da se svi mi nadamo prolasku i igranju jos najmanje 4 utakmice u Evropi ali sve nekako duboko u sebi.
Vidjet cemo na cemu smo u srijedu, kad krene utakmica. Po meni je najbitnije da sto vise izdrzimo bez primljenog a ako dadnemo isti, tim bolje. Ko zna, mozda imaju karakter pa se mogu vratiti u utakmicu i ako prime go, mada bi vise volio da to ne spoznamo ...
Normalno je i da se svi mi nadamo prolasku i igranju jos najmanje 4 utakmice u Evropi ali sve nekako duboko u sebi.
Vidjet cemo na cemu smo u srijedu, kad krene utakmica. Po meni je najbitnije da sto vise izdrzimo bez primljenog a ako dadnemo isti, tim bolje. Ko zna, mozda imaju karakter pa se mogu vratiti u utakmicu i ako prime go, mada bi vise volio da to ne spoznamo ...
- JThomas
#1041 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
plavih, ton tvojih postova me neodoljivo podsjeća na old skul sportske komentatore 
-
žuti
#1042 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
šta su rekli ko je komentator na face tv?
-
vryzas
#1043 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ma treba samo hrabro i hladne glave uci u utakmicu...ne dizati tenzije na terenu, a i van terena jer nam ne trebaju novcane kazne koje ce unazaditi klub...ovo njihovo sranje sa ulaznicama ce im se vratiti kad-tad!
Nadam se da ce biti vec u srijedu jedna lagana "povratna"
Igraci i strucni stab znaju svoj posao...mi treba da im obezbjedimo maximalnu podrsku od prve do zadnje sekunde utakmice.
Btw. cuo da nam se sprema igranka na granici
...kontrola od do
Bilo bi dobro da sve prodje bez vecih sranja
Znaci ljudi pamet u glavu jer nas izgleda na grani ocekuje "a strip search" i kviskoteka
Nadam se da ce biti vec u srijedu jedna lagana "povratna"
Igraci i strucni stab znaju svoj posao...mi treba da im obezbjedimo maximalnu podrsku od prve do zadnje sekunde utakmice.
Btw. cuo da nam se sprema igranka na granici
Bilo bi dobro da sve prodje bez vecih sranja
Znaci ljudi pamet u glavu jer nas izgleda na grani ocekuje "a strip search" i kviskoteka
- BlueBlood
#1044 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
...ti uvjek sa svjezim i provjerenim informacijama iz Atene
- Kemal Malovčić
#1045 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
BRAĆO ZDRUGE STRANE RIJEKE i drugog kluba samo da vam ŽEMKA da vas PODRŽAJEM i da mislim da ćete PROĆ 
- nosara
#1046 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Prvog, pjevać, prvog...Kemal Malovčić wrote:BRAĆO ZDRUGE STRANE RIJEKE i drugog kluba samo da vam ŽEMKA da vas PODRŽAJEM i da mislim da ćete PROĆ
- Kemal Malovčić
#1047 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
u smislu koncepta Drugosti i Drugog... al ne zajebaji menosara wrote:Prvog, pjevać, prvog...Kemal Malovčić wrote:BRAĆO ZDRUGE STRANE RIJEKE i drugog kluba samo da vam ŽEMKA da vas PODRŽAJEM i da mislim da ćete PROĆ
- smurf
#1048 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Nista strasnije od gostovanja u Hercegovini, pa i tamo se skidamo, pusemo "balone", ne smijes zucnuti... Samo da krenemo 
- BlueBlood
-
Chuckie
#1050 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Imal tekme na TVu definitivno?