šta imaš sad za reć?gOHLUB wrote:Moze on smisljati do prekosutra, ljudi su duplo bolji. A u LP mu nece biti domacinskih sudija da ga cupaju..Ellinor wrote:Ova prva utakmica bila je cisto opipavanje pulsa.
Liga je bila Barcelonina i prije ove utakmice. Mou je sigurno smislio paklenu taktiku.
Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ExNihilo
#1026 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
-
LSD
#1027 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Sve je to sudija svirao ili kartonom sankcionisao...pa šta je trebalo?? pusiti da Barca razvije svoju igru pa da im ovi zabijaju goloveL00d wrote:Pa kada se sve izvaga, bolji je Real bio... Sto jest jest. Ali igrali su dosta prljavo prvo poluvrijeme . Bezbroj onih sitnih prekrsaja sto prekidaju pasove ... Jes da je rezultat ono sto ostaje, ali Real je ipak veliki klub koji je nekada bio poznat po lijepoj igri ...LSD wrote:Ma pustite te price, Real je potpuno zasluženo pobjedio...imala je Barsa svoje 3 šanse ,ali Casillas je na golu..Pinto sa druge strane primi gol (dva odbranio) i vozdra...prejaka je ekipa Real da bi se moglo svaki put trpati po 5-0... ne može svaki put jbg.
Ajd uglavnom, ima jos da se igra... Ipak je ovaj kup manje vazan od lige prvaka ...
Last edited by LSD on 21/04/2011 00:54, edited 2 times in total.
-
shillen
#1028 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
meni igra stvara velicinu , a ne " cilj opravdava srestvo " ...Mikado wrote:Uspjesi valjda stvaraju velicinu ili je to kod tebe suprotno ?DrizzT wrote:e to nije onda najveci od najvecih , najuspijesniji mozda ....
- Baltazar_khan
#1029 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
vidilo se koliko su više željeli pobjedu. ona hajmo reći papanska gestikulacija pepea prema navijačima barcelone kad je ronaldo zabio sve govori.
- skafiskafsnjak
#1030 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Pa to je upravo razlog zasto MOrinja ne vole . "cilj opravdava sredstvo" .
Gdje je normalno da namjerno pravis prekrsaj nad igracem cim primi loptu ?
Pobjedili ste, cestitam !
EDIT: Upravo procitah post od Drizzt ...isto mislimo .
Last edited by skafiskafsnjak on 21/04/2011 00:55, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1031 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Malo prelistah sta se pisalo...
Uglavnom, Real se branio, ostri startovi, supacki...
Svaka cast @LSD, covjek je najrealniji, ne znam sto je problem gledati na stvari na pravi nacin.
Ovako sam ja vidio:
Real prvo poluvrijeme odlicno, Barca nije imala odgovora. Drugo poluvrijeme je bolja bila Barca, Real je opasno visio, ali Casillas fenomenalan, Di Maria odlican pokusaj na samom kraju regularnog dijela.
Produzetak pripao Realu, da Ronaldo nije bio sebican, moglo je biti i 2-0 u finisu.
Ostale price su iz supljeg u prazno, trazenje dlake u jajetu i sl
Mislim da je Real sada u psiholoskoj prenosti pred LP, ali to moze biti mac sa dvije ostrice. Sumnjam da ce se Mourinho opustiti.
Iako 0-0, bolja tekma od one prvenstvene, a glavno tek slijedi.
Uglavnom, Real se branio, ostri startovi, supacki...
Svaka cast @LSD, covjek je najrealniji, ne znam sto je problem gledati na stvari na pravi nacin.
Ovako sam ja vidio:
Real prvo poluvrijeme odlicno, Barca nije imala odgovora. Drugo poluvrijeme je bolja bila Barca, Real je opasno visio, ali Casillas fenomenalan, Di Maria odlican pokusaj na samom kraju regularnog dijela.
Produzetak pripao Realu, da Ronaldo nije bio sebican, moglo je biti i 2-0 u finisu.
Ostale price su iz supljeg u prazno, trazenje dlake u jajetu i sl
Mislim da je Real sada u psiholoskoj prenosti pred LP, ali to moze biti mac sa dvije ostrice. Sumnjam da ce se Mourinho opustiti.
-
Sharam
#1032 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
cesto pratim forum, rijetko kad pisem, ne volim se prepucavati samo se smijem kad neko pise za jedne ili druge cigani...ja kao navijac Barcelone uzivao sam opet u igri, i iskreno cestitam Realu na zasluzenoj pobjedi, dosljedni bili izgarali, Barca nije imala srece odigrala dobro drugo poluvrijeme, Kasiljas igrac utakmice...vise volim ovakve izjednacene derbije nego one u kojima dominira ili jedna ili druga ekipa(posljednjih godina barsa) jer je veci naboj u ovakvim susretima kad su izjednaceni...ne zalim puno za ovim, niko ne voli gubiti , al ima LP pa nek pobjede ako mogu, nek me uvjere kao navijača da mogu murinja dobiti u kup sistem utakmicama( u prvenstvu dokazano)....da se Bog do cesce igraju ove utakmice da zaboravim stvarnost u kojoj zivimo...ljudi uzivajte u tekmama nemojte gluposti valjati kao neki...
- skafiskafsnjak
#1033 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ma upravo tako. Ovo veceras je bio vanzemaljski nogomet, s obje strane 
Navijam za United i molim Boga da se sto vise umore koji god prodju
hahahahahahahaha
Navijam za United i molim Boga da se sto vise umore koji god prodju
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1034 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ne opravdavam ono ali papanski je bilo i od messia kad je napucao loptu u navijace realaBaltazar_khan wrote:vidilo se koliko su više željeli pobjedu. ona hajmo reći papanska gestikulacija pepea prema navijačima barcelone kad je ronaldo zabio sve govori.
- Zmijuga loma
#1035 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Fino sumirano.Tomahawk11 wrote:Malo prelistah sta se pisalo...
Uglavnom, Real se branio, ostri startovi, supacki...![]()
Ovako sam ja vidio:
Ostale price su iz supljeg u prazno, trazenje dlake u jajetu i sl![]()
- Mikado
#1036 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
L00d wrote:Pa to je upravo razlog zasto MOrinja ne vole . "cilj opravdava sredstvo" .
Jesi li ti navijao za BiH protiv Španije u onoj utakmici u Valensiji kad je Marchena zabio u 97. minuti za 1:1 ?
-
shillen
#1037 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
drug ako ti MOZES porediti BiH sa Realom onda nesto nije u dure ... 
- Mikado
#1038 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Pa nasim igracima je glavni cilj tamo bio da pobjede i igrali su totalni bunker. Po vašoj logici najbolje bi bilo da nam je Španija zbog onakve igre utrpala 5 komada ili da nas zbog onakve igre izbace iz kvalifikacija.DrizzT wrote:drug ako ti MOZES porediti BiH sa Realom onda nesto nije u dure ...
Realno gledajuci Barcelona ima duplo bolje igrace od Reala, ali Mourinho je i takvu ekipu uspio motivisati da pruzi maksimum i na kraju im je to donijelo pobjedu i trofej.
- Bosanski_kralj
#1039 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Sa ovim se ne mogu nikako složiti. Real ima jednako kvalitetne igrače kao i Barca, samo što su ovi drugi dosta uigraniji.Mikado wrote:Pa nasim igracima je glavni cilj tamo bio da pobjede i igrali su totalni bunker. Po vašoj logici najbolje bi bilo da nam je Španija zbog onakve igre utrpala 5 komada ili da nas zbog onakve igre izbace iz kvalifikacija.DrizzT wrote:drug ako ti MOZES porediti BiH sa Realom onda nesto nije u dure ...
Realno gledajuci Barcelona ima duplo bolje igrace od Reala, ali Mourinho je i takvu ekipu uspio motivisati da pruzi maksimum i na kraju im je to donijelo pobjedu i trofej.
- ultima_palabra
-
LSD
#1041 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Mikado wrote:Pa nasim igracima je glavni cilj tamo bio da pobjede i igrali su totalni bunker. Po vašoj logici najbolje bi bilo da nam je Španija zbog onakve igre utrpala 5 komada ili da nas zbog onakve igre izbace iz kvalifikacija.DrizzT wrote:drug ako ti MOZES porediti BiH sa Realom onda nesto nije u dure ...
-
shillen
#1042 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Mikado wrote:L00d wrote:Pa to je upravo razlog zasto MOrinja ne vole . "cilj opravdava sredstvo" .
Jesi li ti navijao za BiH protiv Španije u onoj utakmici u Valensiji kad je Marchena zabio u 97. minuti za 1:1 ?
na ovo se odnosilo to poredjenje ...DrizzT wrote:drug ako ti MOZES porediti BiH sa Realom onda nesto nije u dure ...
-
Mustang1
#1043 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ja bih samo da pitam gdje smo veceras mogli gledati utakmicu EKSKLUZIVNO

- skenderija04
#1044 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Jarane, to tvoje je stvar dobrog fudbalskog ukusa. Ni ja ne volim Mourinja dosadan mi je fudbal koji praktikuju njegove ekipe, isto izgledaju kao i svaki drugi tim koji je plasiran u sredini tabele. Ovaj sistem igra velika vecina ekipa ali sa 400 miliona eura je puno lakse osvojiti titule igrajuci na taj fol. Ipak , nigdje ne pise da svi moraju napadati i igrati leprsavo na kratki pas. Mou je trener koji je davno rekao da njega iskljucvo zanima pobjeda i titula. Nije ga briga za "umjetnicki dojam". Okruzi se tipovima kao sto su Pepe, Aberloa, Kedira odradi psiholoski dio posla, i ovi su u stanju da umru za njega. To izgleda grozno kao veceras ...Pepe gazi mesija , arbeloa Vilju. Ali na kraju moramo priznati da je pobjedio i ja bih rekao zasluzeno. Kako? Koga to zanima veceras u Madridu i Barceloni. Ja volim Barcu iz prostog razloga sto uvijek, kako u fudbalu tako i u zivotu ,vise cijenim one koji stvarjau od onih koji razvaljuju. Nazalost, fudbal je surov isto kao i zivot i pamtimo samo pobjednika. Sta sad? Nista, cekamo dvomec lige sampiona.Dostojevski je u "Idiotu" rekao da ce ljepota spasiti svijet. Ja se nadam da ce Barselona spasiti fudbal. Volio bih da Barselona prodje i osvoji ligu sampiona zato sto kad gledam Barcu gledam unikat. Niko ne igra na takav nacin. Kad gledam Mourinjove ekipe ne vidim veliku razliku izmedju njih i rivala. R.Madrid je veceras igrao isto kao npr. Almeria, Razlika je sto u Realu Igra C.R. i koji jednu sansu pretvori u gol a ovaj iz almerije ne. Razlika je u parama. Ali ako Barsa ne izbaci Reala, ne moze se se nista prigovoriti Mourinju i Realu. Oni su izabrali svoj stil, apsolutno legalan i ako na taj nacin osvoje L.S. samo ostaje da im cestitamo isto kao i veceras.L00d wrote:Pa to je upravo razlog zasto MOrinja ne vole . "cilj opravdava sredstvo" .
-
Sharam
#1045 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
EDIT: Upravo procitah post od Drizzt ...isto mislimo .[/quote]
Jarane, to tvoje je stvar dobrog fudbalskog ukusa. Ni ja ne volim Mourinja dosadan mi je fudbal koji praktikuju njegove ekipe, isto izgledaju kao i svaki drugi tim koji je plasiran u sredini tabele. Ovaj sistem igra velika vecina ekipa ali sa 400 miliona eura je puno lakse osvojiti titule igrajuci na taj fol. Ipak , nigdje ne pise da svi moraju napadati i igrati leprsavo na kratki pas. Mou je trener koji je davno rekao da njega iskljucvo zanima pobjeda i titula. Nije ga briga za "umjetnicki dojam". Okruzi se tipovima kao sto su Pepe, Aberloa, Kedira odradi psiholoski dio posla, i ovi su u stanju da umru za njega. To izgleda grozno kao veceras ...Pepe gazi mesija , arbeloa Vilju. Ali na kraju moramo priznati da je pobjedio i ja bih rekao zasluzeno. Kako? Koga to zanima veceras u Madridu i Barceloni. Ja volim Barcu iz prostog razloga sto uvijek, kako u fudbalu tako i u zivotu ,vise cijenim one koji stvarjau od onih koji razvaljuju. Nazalost, fudbal je surov isto kao i zivot i pamtimo samo pobjednika. Sta sad? Nista, cekamo dvomec lige sampiona.Dostojevski je u "Idiotu" rekao da ce ljepota spasiti svijet. Ja se nadam da ce Barselona spasiti fudbal. Volio bih da Barselona prodje i osvoji ligu sampiona zato sto kad gledam Barcu gledam unikat. Niko ne igra na takav nacin. Kad gledam Mourinjove ekipe ne vidim veliku razliku izmedju njih i rivala. R.Madrid je veceras igrao isto kao npr. Almeria, Razlika je sto u Realu Igra C.R. i koji jednu sansu pretvori u gol a ovaj iz almerije ne. Razlika je u parama. Ali ako Barsa ne izbaci Reala, ne moze se se nista prigovoriti Mourinju i Realu. Oni su izabrali svoj stil, apsolutno legalan i ako na taj nacin osvoje L.S. samo ostaje da im cestitamo isto kao i veceras.[/quote]
potpisujem
Jarane, to tvoje je stvar dobrog fudbalskog ukusa. Ni ja ne volim Mourinja dosadan mi je fudbal koji praktikuju njegove ekipe, isto izgledaju kao i svaki drugi tim koji je plasiran u sredini tabele. Ovaj sistem igra velika vecina ekipa ali sa 400 miliona eura je puno lakse osvojiti titule igrajuci na taj fol. Ipak , nigdje ne pise da svi moraju napadati i igrati leprsavo na kratki pas. Mou je trener koji je davno rekao da njega iskljucvo zanima pobjeda i titula. Nije ga briga za "umjetnicki dojam". Okruzi se tipovima kao sto su Pepe, Aberloa, Kedira odradi psiholoski dio posla, i ovi su u stanju da umru za njega. To izgleda grozno kao veceras ...Pepe gazi mesija , arbeloa Vilju. Ali na kraju moramo priznati da je pobjedio i ja bih rekao zasluzeno. Kako? Koga to zanima veceras u Madridu i Barceloni. Ja volim Barcu iz prostog razloga sto uvijek, kako u fudbalu tako i u zivotu ,vise cijenim one koji stvarjau od onih koji razvaljuju. Nazalost, fudbal je surov isto kao i zivot i pamtimo samo pobjednika. Sta sad? Nista, cekamo dvomec lige sampiona.Dostojevski je u "Idiotu" rekao da ce ljepota spasiti svijet. Ja se nadam da ce Barselona spasiti fudbal. Volio bih da Barselona prodje i osvoji ligu sampiona zato sto kad gledam Barcu gledam unikat. Niko ne igra na takav nacin. Kad gledam Mourinjove ekipe ne vidim veliku razliku izmedju njih i rivala. R.Madrid je veceras igrao isto kao npr. Almeria, Razlika je sto u Realu Igra C.R. i koji jednu sansu pretvori u gol a ovaj iz almerije ne. Razlika je u parama. Ali ako Barsa ne izbaci Reala, ne moze se se nista prigovoriti Mourinju i Realu. Oni su izabrali svoj stil, apsolutno legalan i ako na taj nacin osvoje L.S. samo ostaje da im cestitamo isto kao i veceras.[/quote]
potpisujem
-
LSD
#1046 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
skenderija04 wrote:Jarane, to tvoje je stvar dobrog fudbalskog ukusa. Ni ja ne volim Mourinja dosadan mi je fudbal koji praktikuju njegove ekipe, isto izgledaju kao i svaki drugi tim koji je plasiran u sredini tabele. Ovaj sistem igra velika vecina ekipa ali sa 400 miliona eura je puno lakse osvojiti titule igrajuci na taj fol. Ipak , nigdje ne pise da svi moraju napadati i igrati leprsavo na kratki pas. Mou je trener koji je davno rekao da njega iskljucvo zanima pobjeda i titula. Nije ga briga za "umjetnicki dojam". Okruzi se tipovima kao sto su Pepe, Aberloa, Kedira odradi psiholoski dio posla, i ovi su u stanju da umru za njega. To izgleda grozno kao veceras ...Pepe gazi mesija , arbeloa Vilju. Ali na kraju moramo priznati da je pobjedio i ja bih rekao zasluzeno. Kako? Koga to zanima veceras u Madridu i Barceloni. Ja volim Barcu iz prostog razloga sto uvijek, kako u fudbalu tako i u zivotu ,vise cijenim one koji stvarjau od onih koji razvaljuju. Nazalost, fudbal je surov isto kao i zivot i pamtimo samo pobjednika. Sta sad? Nista, cekamo dvomec lige sampiona.Dostojevski je u "Idiotu" rekao da ce ljepota spasiti svijet. Ja se nadam da ce Barselona spasiti fudbal. Volio bih da Barselona prodje i osvoji ligu sampiona zato sto kad gledam Barcu gledam unikat. Niko ne igra na takav nacin. Kad gledam Mourinjove ekipe ne vidim veliku razliku izmedju njih i rivala. R.Madrid je veceras igrao isto kao npr. Almeria, Razlika je sto u Realu Igra C.R. i koji jednu sansu pretvori u gol a ovaj iz almerije ne. Razlika je u parama. Ali ako Barsa ne izbaci Reala, ne moze se se nista prigovoriti Mourinju i Realu. Oni su izabrali svoj stil, apsolutno legalan i ako na taj nacin osvoje L.S. samo ostaje da im cestitamo isto kao i veceras.L00d wrote:Pa to je upravo razlog zasto MOrinja ne vole . "cilj opravdava sredstvo" .
-
pravaistina
#1047 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Bubalo1 wrote:Ja bih samo da pitam gdje smo veceras mogli gledati utakmicu EKSKLUZIVNO![]()
![]()
![]()
na ftv u ,kako si bio tako slijep
- ultima_palabra
#1048 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ali ljepota je u oku posmatrača... ja sam zadovoljan sa stilom koji Madrid inače igra pod Mourinhom, ne može niko reći da nisu igrali atraktivno protiv Lyona i Tottenhama recimo, ali očigledno je da se taj stil mora izmijeniti kad se igra sa Barcelonom... rezultati su to pokazali.
S druge strane, ja uživam u španskoj školi fudbala ali Guardiola je to sve odveo malo ekstremno za moj ukus... gledati Puyola, Piquea i Busquetsa kako pola utakmice izmjenjuju horizontalne pasove nije ono što ja zamišljam atraktivnim fudbalom.
S druge strane, ja uživam u španskoj školi fudbala ali Guardiola je to sve odveo malo ekstremno za moj ukus... gledati Puyola, Piquea i Busquetsa kako pola utakmice izmjenjuju horizontalne pasove nije ono što ja zamišljam atraktivnim fudbalom.
- Topla voda
#1049 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
teske rijeci
meni je dosadna barselonina sablonizirana igra,vrati dodaj,vrati dodaj,vrati,vrati,dodaj,gurni kroz sredinu vilji,vrati ,gurni lijevo,tri brza dodavanja,gurni inijesti na stranu,vrati,vrati,salji desno,protrco alves,vraca povratnu,jedan dva pasa,gdje je vilja,vrati,vrati,buskets do pikea,daj na lijevu,trazi cavija,lijevo na inijestu,dje je vilja,vraca je inijesti,ovaj gura desno mesiju,utrco je alves desno,daj njemu...al neeee...on ulazi na lijevu stranu,dva odbrambena otisla na alvesa..hocel pucati mesi...neeee...on gura loptu kroz sredinu i trazi vilju
i prodje po tekme nista se ne dogodi
napadni ba u tri poteza ako znas i zabij go...
sta mi letas povazdan okolo i cuvas balun...pravo ziheraski na rezultat
meni je dosadna barselonina sablonizirana igra,vrati dodaj,vrati dodaj,vrati,vrati,dodaj,gurni kroz sredinu vilji,vrati ,gurni lijevo,tri brza dodavanja,gurni inijesti na stranu,vrati,vrati,salji desno,protrco alves,vraca povratnu,jedan dva pasa,gdje je vilja,vrati,vrati,buskets do pikea,daj na lijevu,trazi cavija,lijevo na inijestu,dje je vilja,vraca je inijesti,ovaj gura desno mesiju,utrco je alves desno,daj njemu...al neeee...on ulazi na lijevu stranu,dva odbrambena otisla na alvesa..hocel pucati mesi...neeee...on gura loptu kroz sredinu i trazi vilju
i prodje po tekme nista se ne dogodi
napadni ba u tri poteza ako znas i zabij go...
sta mi letas povazdan okolo i cuvas balun...pravo ziheraski na rezultat
- darius_maximus
#1050 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Iskreno govoreci, utakmica koja je odlucena nijansama.
Real jeste bio bolji prvo poluvrijeme, dok je u drugom Barca pokazala sve sto zna.
Messi je opet pokazao kako se bori i trci dok te bas neko ne pokosi, svaka mu cast na tome.
Ono sto me iskreno cudi su izjave tipa "Murinjo takticki nadigrao Guardiolu".
Mourinho veceras nije pokazao nista novo sto vec nije vidjeno protiv Barcelone, fizicki jaka ekipa koja je fokusirana na odbranu i koja igra grubo. To se valjda sada vec godinama smatra takticki genijalnim potezom, a ne mislim da je iko ocekivao ista drugacije...
Jedino sto sam vidio, prvi put, od ne pamtim kada, da jedna ekipa izadje na teren bez ijednog napadaca.
Takodjer mogu reci da je ovo sigurno najzatvorenije sto Real moze odigrati, sa Carvahlom, Ramosom, Arbeloom, Pepeom, Marcelom i Khedirom. Vise odbrambenih ne bi moglo ni stati. I opet je sve bilo u nijansu. Ne bih rekao da je ovo bas neko dugotrajno rjesenje za Lige prvaka, ali ostaje da se vidi...
Fascinantne su i izjave tipa "Samo se ovako moze protiv Barce koja je barem dvostruko jaca od Reala". Covjek bi pomislio da Realovci ne znaju lopte sutnuti, a ne da su jedna od najskupljih ekipa na svijetu.
Moram priznati, ja sam jedan od onih koji ne vole "taktike" Mourinha, ja vise volim nadigravanja, nego pretjerana branjenja, ali sta je tu je... Sad ce opet neko reci kako on nema ekipu za toga, ali ne bih se ni tu bas slozio, ali nejse...
Uglavnom, valja napomenuti i cinjenicu da je Barca i protiv ovako defanzivno jake ekipe stvorila vise prilika nego sto bi to 99% ekipa uspjelo. Nadam se da je igrace Barce ovaj poraz dovoljno razljutio da se vec u slijedecem okrsaju osvete Realu...
Sto se Barce tice, svi manje vise ok, Mascherano bolje nego ocekivano, dok je Adriano bio onako...
Kod Reala odbrambeno jako borbeno, ali je bilo perioda kada su se pogubili. Ozil neprimjetan u drugom, Pepe i Arbeloa kao da su mesarsku zavrsili, iako ni Ramos ne zaostaje puno. Jedino sto od njih sviju Arbeloa veze nema sa fudbalom, Pepe i Ramos su barem imali i neke druge uloge. Takodjer, veoma mi je zao sto je igrac kao sto je Adebayor dobio priliku da igra u ovako velikoj utakmici, dok recimo Benzema sjedi na klupi. Znam ja da Mourinu trebaju krupni i fizicki jaki igraci kao Drogba, ali je Benzema mogao puno vise uciniti naprijed kao "sidras", barem po meni...
Do slijedece utakmice, pozdravi Realovcima i cestitke na osvojenom kupu. Jest' mi krivo, ali treba pruziti ruku i kada se stvari ovako zavrse.
Real jeste bio bolji prvo poluvrijeme, dok je u drugom Barca pokazala sve sto zna.
Messi je opet pokazao kako se bori i trci dok te bas neko ne pokosi, svaka mu cast na tome.
Ono sto me iskreno cudi su izjave tipa "Murinjo takticki nadigrao Guardiolu".
Mourinho veceras nije pokazao nista novo sto vec nije vidjeno protiv Barcelone, fizicki jaka ekipa koja je fokusirana na odbranu i koja igra grubo. To se valjda sada vec godinama smatra takticki genijalnim potezom, a ne mislim da je iko ocekivao ista drugacije...
Jedino sto sam vidio, prvi put, od ne pamtim kada, da jedna ekipa izadje na teren bez ijednog napadaca.
Takodjer mogu reci da je ovo sigurno najzatvorenije sto Real moze odigrati, sa Carvahlom, Ramosom, Arbeloom, Pepeom, Marcelom i Khedirom. Vise odbrambenih ne bi moglo ni stati. I opet je sve bilo u nijansu. Ne bih rekao da je ovo bas neko dugotrajno rjesenje za Lige prvaka, ali ostaje da se vidi...
Fascinantne su i izjave tipa "Samo se ovako moze protiv Barce koja je barem dvostruko jaca od Reala". Covjek bi pomislio da Realovci ne znaju lopte sutnuti, a ne da su jedna od najskupljih ekipa na svijetu.
Moram priznati, ja sam jedan od onih koji ne vole "taktike" Mourinha, ja vise volim nadigravanja, nego pretjerana branjenja, ali sta je tu je... Sad ce opet neko reci kako on nema ekipu za toga, ali ne bih se ni tu bas slozio, ali nejse...
Uglavnom, valja napomenuti i cinjenicu da je Barca i protiv ovako defanzivno jake ekipe stvorila vise prilika nego sto bi to 99% ekipa uspjelo. Nadam se da je igrace Barce ovaj poraz dovoljno razljutio da se vec u slijedecem okrsaju osvete Realu...
Sto se Barce tice, svi manje vise ok, Mascherano bolje nego ocekivano, dok je Adriano bio onako...
Kod Reala odbrambeno jako borbeno, ali je bilo perioda kada su se pogubili. Ozil neprimjetan u drugom, Pepe i Arbeloa kao da su mesarsku zavrsili, iako ni Ramos ne zaostaje puno. Jedino sto od njih sviju Arbeloa veze nema sa fudbalom, Pepe i Ramos su barem imali i neke druge uloge. Takodjer, veoma mi je zao sto je igrac kao sto je Adebayor dobio priliku da igra u ovako velikoj utakmici, dok recimo Benzema sjedi na klupi. Znam ja da Mourinu trebaju krupni i fizicki jaki igraci kao Drogba, ali je Benzema mogao puno vise uciniti naprijed kao "sidras", barem po meni...
Do slijedece utakmice, pozdravi Realovcima i cestitke na osvojenom kupu. Jest' mi krivo, ali treba pruziti ruku i kada se stvari ovako zavrse.