Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ned071 wrote:procitao cijelu temu. raja uglavnom pise o nekim skupim gumama, meni treba normala guma za normala voznju u vozilu srednje klase. ovu sportivu svi preporucuju, vjerovatno ce biti ona uzeta. valjda je ta speed life kako se vec zove dobar izbor za oko 100 maraka
Ako već moraš uštedjeti nešto na gumama, onda Sportivu ne kupuj.
Navozao sam ih se i nikakako nisam zadovoljan.
Na Mondeu II sam imao komplet Sportiva Super Z+ (205/50 R16) i već druge sezone bile su neupotrebljive.
Uzmi Semperit ili Barum. Za istu cijenu kao Sportiva, puno su bolji izbor.
Ja imam pozitivno iskustvo sa sportivom,tacnije Z 55 modelom u dimenziji 205/ 55 R16 na automobilu sa 90 KS. Nove kupio u makbelu,i ovo ce im biti peta sezona,a presao sam oko 45 000 km do sad. Jos uvijek dobro izgledaju,kako gazni sloj tako i bocne strane i mogle bi mozda jos koju sezonu posluziti,ali mi je vulkanizer savjetovao da sljedecu sezonu zapocnem sa novim,kaze da je pet godina dovoljno staza. Nisu bile ni skupe,400 KM placen set uz besplatnu zamjenu i balansiranje u proljece 2010. Ali ono najvaznije,a to je da su korektne gume,kako na suhoj,tako i na mokroj podlozi,i opet kad budem kupovao,sportiva ce biti u uzem izboro,sto zbog svoje solidne kvalitete,tako i zbog povoljne cijene.
Ned071 wrote:procitao cijelu temu. raja uglavnom pise o nekim skupim gumama, meni treba normala guma za normala voznju u vozilu srednje klase. ovu sportivu svi preporucuju, vjerovatno ce biti ona uzeta. valjda je ta speed life kako se vec zove dobar izbor za oko 100 maraka
Ako već moraš uštedjeti nešto na gumama, onda Sportivu ne kupuj.
Navozao sam ih se i nikakako nisam zadovoljan.
Na Mondeu II sam imao komplet Sportiva Super Z+ (205/50 R16) i već druge sezone bile su neupotrebljive.
Uzmi Semperit ili Barum. Za istu cijenu kao Sportiva, puno su bolji izbor.
Ja imam pozitivno iskustvo sa sportivom,tacnije Z 55 modelom u dimenziji 205/ 55 R16 na automobilu sa 90 KS. Nove kupio u makbelu,i ovo ce im biti peta sezona,a presle su oko 45 000 km do sad. Jos uvijek dobro izgledaju,kako gazni sloj tako i bocne strane i mogle bi mozda jos koju sezonu posluziti,ali mi je vulkanizer savjetovao da sljedecu sezonu zapocnem sa novim,kaze da je pet godina dovoljno staza. Nisu bile ni skupe,400 KM placen set uz besplatnu zamjenu i balansiranje u proljece 2010. Ali ono najvaznije,a to je da su korektne gume,kako na suhoj,tako i na mokroj podlozi,i opet kad budem kupovao,sportiva ce biti u uzem izboro,sto zbog svoje solidne kvalitete,tako i zbog povoljne cijene.
Imao sam sportivu ljetnu 195-60-15 i nisam bio zadovoljan. Meni se nije svidjela jer je bila bučna. Volio bih da neko komentariše Savu intensu HP ko je imao u dimenziji 205-60-16.
ajdin_nine wrote:da vas pitam hoce li smetati autu ako naprijed stavim 185/60, a nazad 185/55? R14 je promjer, reno clio
Tehnicki bi mogao imati problem ukoliko auto ima ESP, jer bi senzor mogao prepoznati eventualnu lazliku u brzini okretanja tockova. Ne znam o kojem se Cliu radi, ali svakao iste dimenzije su vise no preporucljive.
ajdin_nine wrote:da vas pitam hoce li smetati autu ako naprijed stavim 185/60, a nazad 185/55? R14 je promjer, reno clio
Ako već misliš stavljati gume različitih profila, onda stavi one s višim profilom na stražnje kotače.
Postoji mogućnost da ESP senzori (ukoliko ih imaš) neće dobro raditi, ali nije u pravilu tako.
ma ove ljetne sto sam stavio danas uz brdo jedva izadjoh. a mislio sam svakako uzeti dvije nove i staviti ih naprijed. samo je razlika sto je savina 185/55 103 KM, a good year 185/60 107 KM. zato sam mislio uzeti good year, ali ako ce me ESP zajebavati bolje da uzmem savu
holowey wrote:dunlop sport fast response ili blue response? dimenzija je 195/55r15
ganjao sam ove prve ali sam dobio ponudu za ove druge cca180km po komadu? puno? tamam? malo nije
Jesi nasao ko ima ove prve? Po netu jedino sam u Makbelu nasao, ali staru verziju sa F C ocjenom, a po odgovoru na mail ni njih nemaju, pa ako bi te uzimao, trazio bi C C
blueResponse je nasljednik fast response-a..čitajući review blue je dosta bolja od fast ili je to samo marketinški trik..haj znaj..btw. ja sam sebi uzeo blue response i odavno tišu gumu nisam imao..