Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!
- iPod
#1026 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Odlicno! Mislim da je Sarajevo djelimicno polozilo ispit, a zasto? Obicnoj raji svaka cast, ko ima imalo mozga i razuma izasao je danas na ulicu, dostojanstveno i mirno rekao NE progonu i hapsenjima svih istinskih patriota BiH, kakav je zasigurno gospodin, general Jovan Divjak, ljudska gromada!
Sramno je da gradonacelnik Sarajeva, gospodin. Alija Behmen nije dosao na mirne proteste, i funkcijom koju obavljao pridonio tezini ovog skupa!
Ipak, Sarajevo je pokazalo po ko zna koji put da je centar i kulture i multietnicnosti u BiH!
Bio sam na skupu sa mnogim svojim prijateljima, i bio je to prelijep osjecaj, puno srce, kako smo svi stali uz Cika Jovu, bez i jednog jedinog incidenta!
Sramno je da gradonacelnik Sarajeva, gospodin. Alija Behmen nije dosao na mirne proteste, i funkcijom koju obavljao pridonio tezini ovog skupa!
Ipak, Sarajevo je pokazalo po ko zna koji put da je centar i kulture i multietnicnosti u BiH!
Bio sam na skupu sa mnogim svojim prijateljima, i bio je to prelijep osjecaj, puno srce, kako smo svi stali uz Cika Jovu, bez i jednog jedinog incidenta!
Last edited by iPod on 05/03/2011 16:17, edited 2 times in total.
-
LaBomba
#1027 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
zagazaga wrote:skup se ne smije politizirati!Hohstapler wrote:Sarajevo je danas poslalo jasnu porukua ljudi koji su danas bili na protestima su najbolje sto Sarajevo ima ... Tuzno je sto nas nije bilo vise ali obzirom da smo pasivnan narod i ovo je ODLICNO ... Medju onima koji su danas sa gradjanima dali podrsku generalu Divjaku nisam vidio gradonacelnika Behmena, Zeljka Komsica, univerzitetske profesore, kulturne radnike i mnoge druge koji su danas MORALI BITI TU ( medju gradjanima )... niko nije ni ocekivao da se pojavi nepismeni Ministar sigurnosti (koji lici na SInana Sakica) ali jedan Zdravko Grebo je trebao biti medju gradskom rajom ... Svaka cast prof Ganicu sto je dosao sa porodicom, rijetkim glumcima i novinarima ali vecinom su to bili oni koje je danasnja vlast marginalizirala ...
Joj glupe izjave. Sve oko nas sto se desava je zbog politike. Sto Srbija sve politizira? Daj vise ne ogranicavajte svijest ljudi sa ovakvim glupostima!
- 1gorstak
#1028 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Kolega @PipiDugaDevetka je ovim transparentom uradio vise za nase drustvo nego sto neki urade tokom citavog svog zivota. Svaka cast majstore.
-
LaBomba
#1029 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Hohstapler wrote:Sarajevo je danas poslalo jasnu poruku a ljudi koji su danas bili na protestima su najbolje sto Sarajevo ima ... Tuzno je sto nas nije bilo vise ali obzirom da smo pasivnan narod i ovo je ODLICNO ... Medju onima koji su danas sa gradjanima dali podrsku generalu Divjaku nisam vidio gradonacelnika Behmena, Zeljka Komsica, univerzitetske profesore, kulturne radnike i mnoge druge koji su danas MORALI BITI TU (medju gradjanima)... niko nije ni ocekivao da se na protestu podrske generalu Divljaku pojavi nepismeni Ministar sigurnosti (koji lici na Sinana Sakica![]()
) ali jedan Zdravko Grebo je trebao biti medju gradskom rajom ... Svaka cast prof Ganicu sto je dosao sa porodicom, rijetkim glumcima i novinarima ali vecinom su to bili oni koje je danasnja vlast marginalizirala ...
Dejtonci su negdje na skijanju, a Sinan Sakic radi punom parom na pripremama sa subotnji izlazak u kafanu.
- iPod
#1030 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Aferim!1gorstak wrote:Kolega @PipiDugaDevetka je ovim transparentom uradio vise za nase drustvo nego sto neki urade tokom citavog svog zivota. Svaka cast majstore.
Samo mogu da ponovim! Svaka cast majstore!
- valterbranisarajevo
#1031 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Još nešto. Pored podrške koja je stigla od nekih NVO i stranaka iz Srbije ja moram izraziti ogromnu zahvalnost Peri Lukoviću i njegovim e-novinama koji je kompletan portal stavio u službu podrške čika Jovi i to radi mnogo "patriotskije" od mnogih naših medija. Da vam sada ne lijepim članke, otiđite povremeno i pogledajte. Uvijek ima nešto novo i interesantno.... 
-
VjecitiStudent
#1032 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Podrska iz Divjakove Bosanske Krupe:
http://radiobk.net/
Saopćenje za javnost,-
Poštovani građani i građanke
Bosne i Hercegovine, bosanskokrupske općine, poštovani humanisti cijelog svijeta, sinoćnja vijest o hapšenju gospodina generala Jovana Divjaka duboko je povrijedila svakog dobronamjernog čovjeka, ma gdje on bio i ma kako se zvao, a posebno u njegovom Sarajevu i našem gradu, u kojem se je rodio.
U ime vijećnika i vijećnica Općinskog vijeća, tvrdeći da tako razmišlja svaki stanovnik općine Bosanska Krupa, mogu samo reći, da je sinoć, na bečkom aerodromu uhapšen general Jovan Divjak čime je grubo napadnuta Bosna i Hercegovina, jer naš Jovan je baš to-simbol multietičnosti, ponosa, hrabrosti i širine bosanskohercegovačke duše.
Danas je dan kada možemo reći, da su, po ko zna koji put, zli i pokvareni ljudi dodirnuli monument pravedne borbe bosanskohercegovačkih građana za neovisnost, slobodu, demokratiju, poštivanje ljudskih prava i sve civilizacijske norme koje su nam, željeli oduzeti fašisti potpomognuti sa ljudima koji ne žele jaku i prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu.
Svima njima koji su i na ovaj način htjeli pokazati nam da mogu dodirnuti najbolje sinove ove zemlje, one koji su se stavili u zaštitu građana Bosne i Hercegovine i građana našeg Sarajeva, koji su svoj rad usmjerila na put čovjekoljublja bez nacije, imena i prezimena, moramo poručiti da smo, svi mi, koji volimo Bosnu i Hercegovinu i čuvamo njene vjekovne vrijednosti:
-Svi mi smo Jovan Divjak,
i smatrajte da ste uhapsili sviju nas. Uz to morate znati, da je Bosanac i Hercegovac najjači kad ga po duši udarite, zato djelo hapšenja generala smatramo sramotom koju nam priređuju oni koji su nas granitirali i ubijali, nacionalisti koji ne miruju, bjelosvjetski dušebrižnici, koji se, u suštini, i u ovim kriznim vremenima boje jednoga:
-snage bosanskohercegovačkog čovjeka kad mu je najgore.
Slobodan sam takođe, iz ovog grada, Bosanske Krupe, herojske Bosanske Krupe, pozvati i institucije naše države da učine ono što su davno trebale-imaju jedan jedini zadatak-osloboditi optužbe generala Divjaka, a kroz njega, spriječiti da sutra ne budu hapšeni drugi, najbolji sinovi ove zemlje.
Porodici Jovana Divjak želim pokloniti srca građana ovog grada, da sa njima kucaju u našoj čovječnoj i dostojanstvenoj borbi da Jovana što prije dočekamo u Sarajevu i ovom rodnom mu gradu na obalama Une.
Poštovani gospodine generale
ti si branio nas,sad mi branimo tebe. Dostojanstvom, hrabrošću, odlučnošću i čovječnošću. Onako kako si nas poučio.
Počasno stojimo pred tobom, pred tvojom ratnom i sadašnjom biografijom čistom kao sunce.
Sad smo još ponosniji što su te građani ove općine prepoznali, željeli i darivali titulom počasnog građanina, sa porukom-Oslobodite nam Jovana Divjaka, odmah!
PREDSJEDAVAJUĆI
OPĆINSKOG VIJEĆA
Last edited by VjecitiStudent on 05/03/2011 16:24, edited 1 time in total.
-
Hohstapler
#1033 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ako je i bio i ako su i neki koje sam nabrojao bili onda su se dobro skrivali medju masom ... ako ti ljudi nesto znace (a znace) ovome gradu onda su trebali stati na celo kolone ... to je moje neko misljenje ...Admir_1984 wrote:Bio je Grebo, ja ga licno vidio. Ne shvatam ljude koji ovako generalno govore a nema sanse da su mogli vidjeti svakoga ko je bio, pa onda donose zakljucke ko je bio ko nijeHohstapler wrote:Sarajevo je danas poslalo jasnu poruku a ljudi koji su danas bili na protestima su najbolje sto Sarajevo ima ... Tuzno je sto nas nije bilo vise ali obzirom da smo pasivnan narod i ovo je ODLICNO ... Medju onima koji su danas sa gradjanima dali podrsku generalu Divjaku nisam vidio gradonacelnika Behmena, Zeljka Komsica, univerzitetske profesore, kulturne radnike i mnoge druge koji su danas MORALI BITI TU ( medju gradjanima )... niko nije ni ocekivao da se pojavi nepismeni Ministar sigurnosti (koji lici na SInana Sakica) ali jedan Zdravko Grebo je trebao biti medju gradskom rajom ... Svaka cast prof Ganicu sto je dosao sa porodicom, rijetkim glumcima i novinarima ali vecinom su to bili oni koje je danasnja vlast marginalizirala ...
-
LaBomba
#1034 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
1gorstak wrote:Kolega @PipiDugaDevetka je ovim transparentom uradio vise za nase drustvo nego sto neki urade tokom citavog svog zivota. Svaka cast majstore.
Transparent koji je ostavio najveci utisak meni, a nadam se i cijeloj Evropi je onaj na crvenoj "Mladic Frei" "Danke Österreich" "Jovan verhaftet", i naravno zastavae RBiH i pjevanje himne "Jedna si jedina".
- jasko_ba
#1035 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
ovaj link gore iz nezavisnih
i ovo cudo

i ovo cudo
pa jbemu mater, kako svako govno dobije priliku da kaze nestoGalijašević: Divjak dio kriminalnog miljea
- Been
#1036 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Današnji prosvjedi su samo dokaz da Sarajevo, ali ni BiH ne misle mirno i tihpo sjediti dok jednog od najvećih i najboljih heroja odbrane Bosne bude proganjen kao zadnji kriminalac...
Transparente s podrškom Zuki svakako treba ignorirati jer general Divjak je sušta suprotnost Zuki i njegovima !

Transparente s podrškom Zuki svakako treba ignorirati jer general Divjak je sušta suprotnost Zuki i njegovima !
-
sansun
#1037 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Nemojmo ni slučajno ovo politizirati, pitanje Divjaka i potjernica je isključivo pravno pitanje i stoga ni na proteste nije trebalo izlaziti jer se time vrši pritisak na čitav pravosudni sistem. Stoga, čuvajmo se politiziranja, treba civilizovan ostati
Ja mislim da ne treba politizirati proteste, tj. da iza njih stoje svi oni koji vole BiH, oni za koje se Jovo borio i danas dan se bori......kojoj stranci oni pripadaju? Političari treba da rade ono za šta su izabrani i plaćeni........da su radili do ovg ne bi ni došlo![]()
tvoj način izražavanja......fuj
- iPod
#1038 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Civilizovani bili i ostali, a danas to i pokazali!sansun wrote:Nemojmo ni slučajno ovo politizirati, pitanje Divjaka i potjernica je isključivo pravno pitanje i stoga ni na proteste nije trebalo izlaziti jer se time vrši pritisak na čitav pravosudni sistem. Stoga, čuvajmo se politiziranja, treba civilizovan ostati
Ja mislim da ne treba politizirati proteste, tj. da iza njih stoje svi oni koji vole BiH, oni za koje se Jovo borio i danas dan se bori......kojoj stranci oni pripadaju? Političari treba da rade ono za šta su izabrani i plaćeni........da su radili do ovg ne bi ni došlo![]()
-
LaBomba
#1039 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
]Ja mislim da ne treba politizirati proteste, tj. da iza njih stoje svi oni koji vole BiH, oni za koje se Jovo borio i danas dan se bori......kojoj stranci oni pripadaju? Političari treba da rade ono za šta su izabrani i plaćeni........da su radili do ovg ne bi ni došlo![]()
tvoj način izražavanja......fuj[/quote
Nisam te dobro razumio. Nisam mislio na neku stranacku politizaciju protesta, jer meni ove dejtonske stranke ne znace nista, nego sama potjernica je politicki motivirana, i mora se biti svjestan medjudrzavne politike u okruzenju.
-
luna09
#1040 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Sarajlije i Bosanci ponovo su pokazali da su narod koji ima dostojanstvo i dva prsta obraza kako reče čika Jovo.Srce mi je raslo od ponosa što sam dio okupljenih.I još nešto bilo je djece koja su rođena poslije rata i znali su zbog čega su tu, a i nekoliko sjajnih deda od preko 70 godina su mi nahranili dušu .Na slikama ne ne vidjeh Nermina Tulića i on je sa prijateljima bio u koloni.Ispado ko prava mahaluša al nek se zna da smo svi uz generala Jovu.
- bogoljub
#1041 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
PipiDugaDevetka SVAKA ČAST majstore!
- spreca
#1042 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ovo je druze moj cisti polticki udar srbije na suverenu BiH a najmanje pravno pitanje,kako je to pravno pitanje kad agresor hoce da ti sudi zato sto si se BRANIOsansun wrote:Nemojmo ni slučajno ovo politizirati, pitanje Divjaka i potjernica je isključivo pravno pitanje i stoga ni na proteste nije trebalo izlaziti jer se time vrši pritisak na čitav pravosudni sistem. Stoga, čuvajmo se politiziranja, treba civilizovan ostati
- Corto Maltese
- argyle
- HAVANA
-
LaBomba
#1046 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
spreca wrote:Ovo je druze moj cisti polticki udar srbije na suverenu BiH a najmanje pravno pitanje,kako je to pravno pitanje kad agresor hoce da ti sudi zato sto si se BRANIOsansun wrote:Nemojmo ni slučajno ovo politizirati, pitanje Divjaka i potjernica je isključivo pravno pitanje i stoga ni na proteste nije trebalo izlaziti jer se time vrši pritisak na čitav pravosudni sistem. Stoga, čuvajmo se politiziranja, treba civilizovan ostati
Ja mislim da je @sansun bio malo sarkastican ovde, ili?
- argyle
#1047 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
nadjoh i ovo na Facebooku.
Freiheit für Jovan, Freiheit für Bosnien!!!
http://www.facebook.com/event.php?eid=170069849708178

Protesti sutra u Becu
2:30 poslije podne - 7:00 poslije podne
Wien, Austria
Ostalo ne razumijem
Freiheit für Jovan, Freiheit für Bosnien!!!
http://www.facebook.com/event.php?eid=170069849708178

Protesti sutra u Becu
2:30 poslije podne - 7:00 poslije podne
Wien, Austria
Ostalo ne razumijem
-
LaBomba
- spreca
#1049 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Da izvinjavam se doticnom,procito sam post i nisam imo vremena razmisliti ,odmah sam se upalio ,jaro oprostiLaBomba wrote:
Ja mislim da je @sansun bio malo sarkastican ovde, ili?
- valterbranisarajevo
#1050 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Vidi napravio je i akreditaciju pipi d. devetka.....