DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post Reply
zonbirile

#1026 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by zonbirile »

PipiDugaDevetka wrote:
zonbirile wrote: ---------------------------------------------------------------------------------------
pa to što ti slušaš Nevena,javljeno je ima 10 dana ,9 sasovaca i diplomata,tražili kontakt sa pobunjenicima.Ne kontam tebe i analitičare,šta hoće reći da je orkestrirana pobuna.A koja nije bila,od Bruta naovamo.
Hoćeš da kažeš da je Neven Kazazović bezvezni vojni analitičar i publicista,...Glavna njegova tvrdnja tokom ove radio-analize je utjecaj dešavanja u Libiji na naše balkanske prostore: Rusija ''gubi'' Libiju, pa će pokušati pojačati utjecaj na Balkanu.
----------------------------------------------------------------------------
e jebi ga,ti istoriju i geografiju tabiriš sa Nevenom iz perioda 70-tih godina.Za početak šta je to Balkan u kontekstu te nebuloze.Bosna ,Srbija i niko više.One B.R.I.G.A.iz Šabanova doba u EU i NATO-u,Hrvatska ne zna se jal juni,jal kraj godine,Šipci digli Biliju spomenik,niko ih ne smije pogledati,i o kojem balkanu ti pričaš.Ostade Bosna i Srbija.Pa i Srbija,bježi od brata u EU.
Murat Sabanovic

#1027 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Murat Sabanovic »

da bi stvorila africka unija,diktatori se moraju zbaciti... jah moj Mića ...neces da slusas...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1028 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by PipiDugaDevetka »

Murat Sabanovic wrote:da bi stvorila africka unija,diktatori se moraju zbaciti... jah moj Mića ...neces da slusas...
Zanimljiv će biti ''okršaj'' Fr pilota v.s. srbijanski piloti!
BarbaDue

#1029 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by BarbaDue »

Code: Select all

izvršit cemo vojnu akciju sto prije samo ako gadafi ne bude prekinuo vojni napad na "civile" 
jesu civili al' naoruzani do zuba :x
Murat Sabanovic

#1030 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Murat Sabanovic »

PipiDugaDevetka wrote:
Murat Sabanovic wrote:da bi stvorila africka unija,diktatori se moraju zbaciti... jah moj Mića ...neces da slusas...
samo sto do okrsaja nece ni doci...Mića ce se zaustaviti na liniji razgranicenja i cekati ko macak misa...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1031 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Murat Sabanovic wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
samo sto do okrsaja nece ni doci...Mića ce se zaustaviti na liniji razgranicenja i cekati ko macak misa...
Puca Libija po plemenskim šavovima baš kao i SFRJ?
Hm ''linija razgraničenja'' u zraku pri brzinama od 3 do 4 maha? :?: :!: :roll: :?:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1#p5423601
PipiDugaDevetka

#1032 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

BarbaDue wrote:

izvršit cemo vojnu akciju sto prije samo ako gadafi ne bude prekinuo vojni napad na "civile" 
@Barba, i ti ''navijaš'' zaMiću?
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 05/05/2023 11:14, edited 1 time in total.
Hemel

#1034 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Hemel »

BarbaDue wrote:

izvršit cemo vojnu akciju sto prije[size=150] samo [/size]ako gadafi ne bude prekinuo vojni napad na "civile" 
nekada su bili civili a vise to svakako nisu...ali ovo gore boldirano

vec danas javljaju da je on prekinuo sve ofanzivne napade i da trazi po stoti put pregovore sa pobunjenicima da bi se vidjelo sta oni hoce. oni koji njima diriguju, namjerno ih ne salju na pregovore da bi se iznudila vojna intervencija jer je ocito da bi to pukovnik doveo u red za desetak dana. izgleda da nema nazad, stao gadafi ili ne, gace su skrojene samo koliku ce ko cijenu platiti ostaje da se vidi...
bosanska senzacija

#1035 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by bosanska senzacija »

Bosnolog wrote:
madner wrote:Pukovnik proglasio primirje, kako bi izbjegao bombardovanje.
Pukovnik Gadafi je najobicniji diktatorski mis,Sjecate se kada su Ameri izvukli iz one rupe Sadama Huseina,Gadafi je bio tada pod sankcijama gotovo trideset godina,da bi nakon hapsenja Sadama nazvao Bijelu Kucu (Busha) i rekao Bushu da mu predaje sve sto traze i poziva inspektore da izvrse inspekcije,nakon cega su skinuli sankcije Libiji,....Ova reakcija ludaka me ne iznenaduje,....Izdao ga je najblizi jaran i komsija mu Mafijaskoni Beluskoni,.....Doslo vrijeme da bude sklonjen a njegova nafta je vise nego od nacionalnog interesa za evropsko i svijetsko trziste,...

Nadam se jos jedan diktatorski manijak manje,......Hilari je vec bila u Egiptu i jako srdacno primljena,.... ;-)
Pa i Sadam je pristao na skoro sve uslove koji su se tražili od njega. Inspekcija koja je bila zadužena za pronalazak oružja za masovno uništenje pročešljala pola Iraka i utvrdila da nema ništa, što se na kraju i ispostavilo tačnim. Danas je Irak bez Sadama kojeg objesiše, sa ratom koji broji skoro milionitu žrtvu i duboko podijeljena država sa nikakvom perspektivom...

Istu sudbinu očekuje i Libija.

Danas Gadafi, kao Sadam nekad, pristaje na UN-ove uslove ali to opet neće spriječiti "mirotvorce" da mu poharaju državu. Evo upravo slušam na CNN-u nekakvog arapa kako se na očajnom engleskom dere "heeeljp asss plissssss"....
Naravno da će pomooć stići, Ameri,Francuzi,Englezi su toliki humanitarci da su spremni čak i ratovati za slobodu i prava libijskog naroda..Treba samo baciti pogled na Afganistan i Irak pa da se vidi kakvo blagostanje očekuje libijce.
BarbaDue

#1036 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by BarbaDue »

PipiDugaDevetka wrote:
BarbaDue wrote:

uvjek sam bio protiv okupatora, indijance nikad prezaliti necu... :x
PipiDugaDevetka

#1037 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

bosanska senzacija wrote: Pa i Sadam je pristao na skoro sve uslove koji su se tražili od njega. Inspekcija koja je bila zadužena za pronalazak oružja za masovno uništenje pročešljala pola Iraka i utvrdila da nema ništa, što se na kraju i ispostavilo tačnim. Danas je Irak bez Sadama kojeg objesiše, sa ratom koji broji skoro milionitu žrtvu i duboko podijeljena država sa nikakvom perspektivom...

Danas Gadafi, kao Sadam nekad, pristaje na UN-ove uslove ali to opet neće spriječiti "mirotvorce" da mu poharaju državu. Evo upravo slušam na CNN-u nekakvog arapa kako se na očajnom engleskom dere "heeeljp asss plissssss"....
Naravno da će pomooć stići, Ameri,Francuzi,Englezi su toliki humanitarci da su spremni čak i ratovati za slobodu i prava libijskog naroda..Treba samo baciti pogled na Afganistan i Irak pa da se vidi kakvo blagostanje očekuje libijce.
Hoće li se desiti ono što tvrdi vojni analitičar Neven Kazazović u emisiji SVIJET DANAS Radio-Federacije (12.03.2011.),a to je da ''Rusija ''gubi'' Libiju, pa će pokušati da pojača utjecaj na Balkanu''?
PipiDugaDevetka

#1038 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

BarbaDue wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
BarbaDue wrote:

uvjek sam bio protiv okupatora, indijance nikad prezaliti necu... :x
:thumbup:
Samo što je ''poglavica indijanaca Mića'' angažovao gadne i opake plaćenike na letjelicama. Sigurno ih plaća suhim zlatom da krljaju pobunjenike iz zraka.
Hemel

#1039 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Hemel »

"PipiDugaDevetka
:thumbup:
Samo što je ''poglavica indijanaca Mića'' angažovao gadne i opake plaćenike na letjelicama. Sigurno ih plaća suhim zlatom da krljaju pobunjenike iz zraka.
on je vec zaprijetio da ce oboriti svaki civilni avion u mediteranu...bi ce tu svasta
Last edited by Hemel on 18/03/2011 23:15, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#1040 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by ultima_palabra »

Protiv sam američkog imperijalizma i bogapitaj kakve su namjere ovih pobunjenika... davao je poslove našim firmama, ali podržavati ovog bolesnika Gaddafija je suludo :-) Pa njemu je pogubiti hiljadu ljudi ko meni obući čarape... umjesnije je ništa ne komentarisati.
PipiDugaDevetka

#1041 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

ultima_palabra wrote:Protiv sam američkog imperijalizma i bogapitaj kakve su namjere ovih pobunjenika... davao je poslove našim firmama, ali podržavati ovog bolesnika Gaddafija je suludo :-) Pa njemu je pogubiti hiljadu ljudi ko meni obući čarape... umjesnije je ništa ne komentarisati.
Ja slutim da se namjere pobunjenika mogu pronaći u plemenskom rivalstvu. Afrika je to, vjera i državljanstvo su ništa prema plemenskoj pripadnosti.

Međutim, suviše komplikovano za mene da bih ja dao neka objašnjenja.
jasta radi

#1042 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by jasta radi »

Splinter wrote:
michio wrote:Više Bosanaca radi u Iraku i Afganistanu i vjerovatno za bolje pare..
daBogda ti zaradjivao te pare na isti nacin kao i oni...
Ja se regitrovo cisto da kazem jednu recenicu ovom @michio.

Ubij se, cijanid, pistolj, harakiri, kamen u glavu, po mogucnosti biraj najbrzu varijantu.
bosanska senzacija

#1043 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by bosanska senzacija »

PipiDugaDevetka wrote:
bosanska senzacija wrote: Pa i Sadam je pristao na skoro sve uslove koji su se tražili od njega. Inspekcija koja je bila zadužena za pronalazak oružja za masovno uništenje pročešljala pola Iraka i utvrdila da nema ništa, što se na kraju i ispostavilo tačnim. Danas je Irak bez Sadama kojeg objesiše, sa ratom koji broji skoro milionitu žrtvu i duboko podijeljena država sa nikakvom perspektivom...

Hoće li se desiti ono što tvrdi vojni analitičar Neven Kazazović u emisiji SVIJET DANAS Radio-Federacije (12.03.2011.),a to je da ''Rusija ''gubi'' Libiju, pa će pokušati da pojača utjecaj na Balkanu''?
Firefox ne želi da otvori link.

Rusija ne gubi Libiju nego je pušta niz vodu. Očigledno da ne vide veliki interes u svemu tome i da su odlučili zaraditi na prodaji nafte čije cijene će skočiti do neba poslije svih ovih zbivanja.
jasta radi

#1044 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by jasta radi »

bosanska senzacija wrote: Firefox ne želi da otvori link.
Probaj Desertfox
PipiDugaDevetka

#1045 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

bosanska senzacija wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Firefox ne želi da otvori link.

Rusija ne gubi Libiju nego je pušta niz vodu. Očigledno da ne vide veliki interes u svemu tome i da su odlučili zaraditi na prodaji nafte čije cijene će skočiti do neba poslije svih ovih zbivanja.
Potreban je RealPlayer.
The 51st State

#1046 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by The 51st State »

sad je na sceni rastaljivaanje, na zalost gadafoi je doen, dao Bog pa me bliza buducnost demantovala vezano za prosperit "potlacenih libijskih narodnih masa".
kritichar

#1047 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by kritichar »

Gadafi ulazi u Bengazi, a križari bi mogli danas ući u Libiju.
http://english.aljazeera.net//news/afri ... 12208.html
Point.

#1048 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Point. »

Izgleda da je pao Benghazi......Dok guzonje sjede u Parizu i dogovaraju se, bice prekasno.
Erzsebet

#1049 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Erzsebet »

Point. wrote:Izgleda da je pao Benghazi......Dok guzonje sjede u Parizu i dogovaraju se, bice prekasno.
Inšallah, danas pada Benghazi, a saveznici famflaju lulu.
kritichar

#1050 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by kritichar »

Al Jazeera kaže francuzi uništili 4 Gadafijeva tenka, jugozapadno od Bengazija.

Još samo da se spuste na zemlju i počnu crpat naftu.
Post Reply