Protiv Meksika odigrali 3 puta bolje??? Daj molim te...shalla wrote:Sad ce ti jutarnji (IQ ocigledno na visini sobne temperature, sudeci po postu upucenom meni) reci da se razneses i da si debil jer je ovo bila nasa najbolja igra ikadpirmin wrote:Sutra, kad se euforija slegne, treba sve dobro izanalizirati.
Propusta je bilo poprilicno i treba poraditi na njima ako vec pucamo na drugo mjesto.![]()
A ja sam ustvari isto to htio reci, daleko je ovo od neke smislene igre al rezultat vadi situaciju. Protiv slovacke i meksika smo odigrali 3x bolje i smislenije...
Dovoljno sam utakmica u svojih 30 i kusur godina pogledao da mogu razdvojiti objektivno od subjektivnog razmisljanja.
BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#1026 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
-
TLFanaticos777
#1027 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
HRVATSKA ŠOKIRALA GRUZIJU IZGUBIVSI SAMO 1-0 DONOSIMO IZJAVE NEKIH NOGOmetaŠA GRUZIJE:
Kapetan Kaha Kaladze:Sramota, očekivali smo ubedljivu pobjedu kako bismo trasirali put prema euru. Moramo se zapitat gdje je Gruzijski nogomet kad jedva dobijamo ovakve liliputance. Tužni smo jako, bolje reći šokirani. Ne znam kako ćemo sad do mjesta koje vodi do eura. U prvom dijelu smo bili daleko bolji, stvorili dosta prilika, mogli smo vodit 2-0 ali Hrvati su osjetili da mogu i nažalost izvukli povoljan rezultat. Kao kapetan ove momčadi ispričavam se Gruzijskom narodu na ovom šoku i sramoti koju smo nanijeli svojoj domovini. Novinar: Da li ste možda podcijenili Hrvate? Kaladze: Pa mislim da jesmo podsvjesno jer ipak svi su ih guzili, od Engleza,preko Grka do Srba jos 2000! Napadač Kobiashvili:Ne znam što da kažem, sramota i tuga, da sam barem zabio onaj drugi gol, to bi bila manja sramota, onda bismo drugo poluvrijeme igrali opušteno i Hrvati bi izgubili ubedljivije,usla bi im voda u usi!Ovako ostaje sramota koju dugo necemo oprati!
[/quote]

Kapetan Kaha Kaladze:Sramota, očekivali smo ubedljivu pobjedu kako bismo trasirali put prema euru. Moramo se zapitat gdje je Gruzijski nogomet kad jedva dobijamo ovakve liliputance. Tužni smo jako, bolje reći šokirani. Ne znam kako ćemo sad do mjesta koje vodi do eura. U prvom dijelu smo bili daleko bolji, stvorili dosta prilika, mogli smo vodit 2-0 ali Hrvati su osjetili da mogu i nažalost izvukli povoljan rezultat. Kao kapetan ove momčadi ispričavam se Gruzijskom narodu na ovom šoku i sramoti koju smo nanijeli svojoj domovini. Novinar: Da li ste možda podcijenili Hrvate? Kaladze: Pa mislim da jesmo podsvjesno jer ipak svi su ih guzili, od Engleza,preko Grka do Srba jos 2000! Napadač Kobiashvili:Ne znam što da kažem, sramota i tuga, da sam barem zabio onaj drugi gol, to bi bila manja sramota, onda bismo drugo poluvrijeme igrali opušteno i Hrvati bi izgubili ubedljivije,usla bi im voda u usi!Ovako ostaje sramota koju dugo necemo oprati!
- Mahalac
#1028 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Mada je i Hasagic mogao bolje reagovati kod onog gola...ni pomakao se nije
- pirmin
- nellington
#1030 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Petra dominira
- psydelija
#1031 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
jeza u ledja wrote:Realno, pojeli smo ih za dorucak. 2-1 je nepravedan rezultat, trebalo je biti 3-0.![]()
Izdvojio bih naravno Lulica, Misimovica, Pjanica, Pandzu.
Ibisevic se izvukao golom.
Dzeko standardno, za klasu iznad ostalih.
Rahimic, Medunjanin, Ibricic vrlo dobro.
Mravac nije bio nista losiji od Spahica, nisam gledao bolje njegovo izdanje.
Hasagic nije imao posla, osim onog gola i jedne intervencije. Neocjenjen.
Maletic, hajd drago mi je da je uveo nekog igraca iz nase lige, ali 30godisnjaka?![]()
Muslimovic...u rangu sa Ibisevicem. Nije dovoljno pokazao da bi rekao da ga treba mjenjati.
Sve u svemu, satrali smo ih. :oops:
tebi pokvaren televizor!
- Creasy
#1032 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
jeza u ledja wrote:Realno, pojeli smo ih za dorucak. 2-1 je nepravedan rezultat, trebalo je biti 3-0.![]()
Izdvojio bih naravno Lulica, Misimovica, Pjanica, Pandzu.
Ibisevic se izvukao golom.
Dzeko standardno, za klasu iznad ostalih.
Rahimic, Medunjanin, Ibricic vrlo dobro.
Mravac nije bio nista losiji od Spahica, nisam gledao bolje njegovo izdanje.
Hasagic nije imao posla, osim onog gola i jedne intervencije. Neocjenjen.
Maletic, hajd drago mi je da je uveo nekog igraca iz nase lige, ali 30godisnjaka?![]()
Muslimovic...u rangu sa Ibisevicem. Nije dovoljno pokazao da bi rekao da ga treba mjenjati.
Sve u svemu, satrali smo ih.
Zar je igrao Pandza?
Ili si mislio na Mujdzu?
-
Ripicipi
#1033 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
TLFanaticos777 wrote:HRVATSKA ŠOKIRALA GRUZIJU IZGUBIVSI SAMO 1-0 DONOSIMO IZJAVE NEKIH NOGOmetaŠA GRUZIJE:
Sto ste pacenici, ovo je tema o BiH
-
internazionale
#1034 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
ti si jedan teletabisshalla wrote:Sad ce ti jutarnji reci da se razneses i da si debil jer je ovo bila nasa najbolja igra ikadpirmin wrote:Sutra, kad se euforija slegne, treba sve dobro izanalizirati.
Propusta je bilo poprilicno i treba poraditi na njima ako vec pucamo na drugo mjesto.![]()
A ja sam ustvari isto to htio reci, daleko je ovo od neke smislene igre al rezultat vadi situaciju. Protiv slovacke i meksika smo odigrali 3x bolje i smislenije...
Dovoljno sam utakmica u svojih 30 i kusur godina pogledao da mogu razdvojiti objektivno od subjektivnog razmisljanja.
-
internazionale
#1035 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
voliš ti ove crnce sa pletenicama i tetovažamaspree wrote:drago mi je sto smo pobjedili, ali igra je bila slaba u najmanju ruku. nesto na silu i individualni kvalitet. rumunija je bezze reprezentacija da bi ovako jedva protiv njih. pape je los trener i to svako zna tako da je ovo sve ocekivano. mada opet pobjeda je pobjeda i ne moze da covjeku ne bude drago
- pirmin
#1036 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
A koja je pozadina ove frke?psydelija wrote:za*ebani rumuni.., vec kukaju: http://www.sport.ro/nationala/scandal-f ... ganii.html
Sta bi, ko su protagonisti?
- nidokralj
#1037 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
koji su ovi rumuni debili.Procitajte par vijesti sa sport.ro
sad mi jos draze sto smo ih uzeli

sad mi jos draze sto smo ih uzeli
-
Dialer
#1038 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Hasagic po meni. Sreca pa ovi nisu vise napdali.Mahalac wrote:Po meni jedina slaba tacka nocas nazalost Vedo.
- madner
#1039 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Mislim da bi bilo posteno da odemo na sahranu onom njihovom beku koji ga je "cuvao". Nisam vidio covjeka da je izgledao losije a da hodajutarnji wrote:Odigrao je utakmicu zivota, jos dvije ovako i eto njega na ljeto Dzeki u komsiluk.madner wrote:Lulic dominira
- quasar
#1040 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Bravo. Isto mislim. Maletic nije dao dobar pas sa boka, ali je probijao dobro. Nemojte mu suditi zbog dvije lopte i 15 minuta. Ima potencijal, a vjarovati je da nije igrao nikad pred vise gledalaca.extraordinary wrote:Izmjena Maletić - Medunjanin je bila u neku ruku logična. Lahko je vama pametovati, al očigledno je bilo da postoji višak igrača u veznom redu. Nismo se nadigravali sa Rumunima da nam treba Medunjanin da ih izdominiramo, ali kad protivnik ima sve igrače iza lopte, taj dodatni veznjak je samo problem. S druge strane, lijeva nam je strana bila skoro perfektna a po desnoj nismo nikako napadali. Morali smo malo razvući Rumune. Sad, možda Maletić nije najsretnije rješenje za takve stvari, ali definitivno da je izmjena veznjaka za desno krilo skroz opravdana.
Vidjelo se da su izmjene okrenule stvar na pravu stranu jer su bili totalno sabijeni u 35 metara i gol je visio. Da nije Dzeko ugurao, ugurao bi je neko drugi, ali morala je uci.
Bio sam pesimista u vezi ove ekipe i Papeta, ali mi se cini da se konacno sve polako stavlja na svoje mjesto. Ostaje problem zadnje linije i golamana, ali se nadam da ce se rijesiti sve na najbolji nacin.
Treba uzeti u obzir ove poletarce iz Arsenala i Liverpula, itd, sto prije ih obuci u nas dres.
- Dammme
#1041 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Za mene je ovo jedna od najboljih utakmica koje smo odigrali. Možda je bila bolja, samo ona 4:1 protiv Belgije.
Posjed lopte 65-35
Korneri 11-0
Šutevi u okvir gola 8-3
Puno dobrih poteza u veznom redu. Ipak je nedostajao zadnji pas, ali nadoknadili smo to dobrim prekidima.
Igrač utakmice Lulić
Mislim da su svi igrali dobro. Spahina nesmotrenost kod gola Rumuna. Iako se lopta odbila od Mujdžu pri centaršutu, morao je malo bolje reagovati i nedozvoliti da je Rumun i spusti i opali. Baš bih volio vidjeti ove što kritikuju Hasagića da njima neko zvekne ovako sa 10 metara, bili je uopšte vidjeli. Čisto sumnjam da bi je i puno bolji golmani od Hasagića skinuli.
Pokazali smo karakter, malo nas je i sreća pogurala, ali smo večeras sigurno bili duplo bolja ekipa od Rumuna.
Drago mi je da je Vedu pročepilo, a i čini mi se da se i Miske lagano vraća u formu.
Sve u svemu, jedno lijepo veče.
Posjed lopte 65-35
Korneri 11-0
Šutevi u okvir gola 8-3
Puno dobrih poteza u veznom redu. Ipak je nedostajao zadnji pas, ali nadoknadili smo to dobrim prekidima.
Igrač utakmice Lulić
Mislim da su svi igrali dobro. Spahina nesmotrenost kod gola Rumuna. Iako se lopta odbila od Mujdžu pri centaršutu, morao je malo bolje reagovati i nedozvoliti da je Rumun i spusti i opali. Baš bih volio vidjeti ove što kritikuju Hasagića da njima neko zvekne ovako sa 10 metara, bili je uopšte vidjeli. Čisto sumnjam da bi je i puno bolji golmani od Hasagića skinuli.
Pokazali smo karakter, malo nas je i sreća pogurala, ali smo večeras sigurno bili duplo bolja ekipa od Rumuna.
Drago mi je da je Vedu pročepilo, a i čini mi se da se i Miske lagano vraća u formu.
Sve u svemu, jedno lijepo veče.
- ODVRATAN_i_GADAN
#1042 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Maletic je igrao za Partizan sto ce reci da nije bio pritisnut ambijentom ali da je limitiran, jeste!
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1043 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Jedna takticki dobro odigrana utakmica, defanzivno je solidno bilo (razlog mozda lezi i u losim rumunima), ofanzivno se pokusavalo neshto igrati svih 90min, sto nije efikasnije bilo krivim djelomicno teren, a i glavni igraci nisu u formi (dzeko, pjanic, misimovic). Bilo je onih ludih perioda kada smo fakat dominirali i tu sam vidio da ekipa nije gubila glavu, igralo se od noge do noge, a ne nabijanje u bunar
Ipak mislim da se jos treba raditi ako mislimo otici na EP
Lulic

Ipak mislim da se jos treba raditi ako mislimo otici na EP
Lulic
- fosil
#1044 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
ODVRATAN_i_GADAN wrote:Maletic je igrao za Partizan sto ce reci da nije bio pritisnut ambijentom ali da je limitiran, jeste!
Usao je u igru kad se lomila utakmica, i mozda mu fali malo iskustva u takvim utakmicama. Vazno je da smo uzeli.
- madner
#1045 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Mislio sam da je Pape fula, ali motivacija je bila strahovita. To se vidilo poslje naseg gola, koliko im je bilo lakse (dakle sebi nabili pritisak). Poslje poluvremena ocekivao sam pad ali nije se desilo. Frapiran sam time.
Meni je Hrvatska draza od Gruzije, da jebe rak raka
- Šibicar
#1046 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Slažem se da igra nije bila briljantna i lepršava,ali ako si već odgledao toliko utakmica,onda bi valjda trebao znati da je protiv bunkera uvijek zajebano igrati,posebno ako se ne zabije gol u prvih 10-15 minuta,a dodamo li tome svo valjanje i opstrukciju igre Rumuna,ova pobjeda od 2-1 je odlična.shalla wrote:Sad ce ti jutarnji reci da se razneses i da si debil jer je ovo bila nasa najbolja igra ikadpirmin wrote:Sutra, kad se euforija slegne, treba sve dobro izanalizirati.
- neruda
#1047 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Povici "Cigani!" sa tribina, zar nisi cuo?pirmin wrote:A koja je pozadina ove frke?
Sta bi, ko su protagonisti?
Najjaca mi je na kraju bila proslava sa Fanatikosima, igraci skacu, pjevaju...
Veceras je dobro biti Bosanac i Hercegovac!
-
extraordinary
#1048 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
madner wrote:Mislio sam da je Pape fula, ali motivacija je bila strahovita. To se vidilo poslje naseg gola, koliko im je bilo lakse (dakle sebi nabili pritisak). Poslje poluvremena ocekivao sam pad ali nije se desilo. Frapiran sam time.
- motachjointa
#1049 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Pape legendo, reprezentacija BiH nikad nije bolje igrala kao sada, niti je nekog nadigarala kao rumune veceras! Velemajstor sa Koševa Safet Sušić 
- jutarnji
#1050 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Majke ti, koliko ces puta editirati post?shalla wrote:Sad ce ti jutarnji reci da se razneses i da si debil jer je ovo bila nasa najbolja igra ikadpirmin wrote:Sutra, kad se euforija slegne, treba sve dobro izanalizirati.
Nije tebi jutarnji rekao da si debil, a nisam ti rekao ni da se razneses. Ne znam o cemu pricas?
To sto ti nisi vidio smislenu igru je druga prica, mislim da zato trebas kriviti adrenalin, napetost, mozda antenu?
Svaka mu ovaka bila, i njemu i Lulicu.madner wrote:Mislim da bi bilo posteno da odemo na sahranu onom njihovom beku koji ga je "cuvao". Nisam vidio covjeka da je izgledao losije a da hoda