900 km zapadno od Calgariya, s vise od 2.5 milijuna stanovnika, ziv, uzbudljiv i kisovit (!) Vancouver.
Evo par slicica:
Za pocetak pogled na Downtown s oceana. Vancouver se prostire na nekoliko obala i urbano podrucje je znatno vece od administrativnog (nesto kao Sarajevo do Stupa, bez Ilidze

Prvi dan je naprosto bio divan i suncan. Bio sam tamo 15 dana a 12 dana je padala kisa. Dosadi nakon nekog vremena i nemas volje nista raditi. Ako budete isli u Vancouver, idite u kasno proljece. Tipicno susjedstvo u Vancouveru. Nekretnine su PRESKUPE!!

Gastown, jezgro grada. Mnogo malih shopova, dobre hrane, ali cijene su paprene. Grad je, kao sto rekoh, jako zivahan, dosta stvari se dogadja i definitivno nije dosadan kao mnogi veliki gradovi Sjeverne Amerike.

Kineski kulturni centar. Usred grada zelinilo i park medju visokim zgradama. Navodno 40% stanovnika Vancouvera ima kineske korijene.

Sljedeci dan vrijeme je pokazalo pravo lice. Kisa, kisa i kisa. Ovo je Stanley Park, ogroman park s mnogo sadrzaja.

Jedan od sadrzaja je Aqua Centar. Ulaz je skoro 24 dolara, ali vrijedi. Osim voednih imaju i kopnene zivotinje.

Olimpijski plamen.

Tipicni bogataski kvart. Cijene stanove su u milijunima dolara. A s druge strane, broj beskucnika je nevjerojatno visok. Citavi blokovi/ulice su zapravo nastanjeni samo beskucnicima.

Jos malo centra:

Totemi u Stanley Parku. Indijanska kultura je zaista impozantna, od totema pa do odnosa prema prirodi.

Otici u Vancouver i ne partiyati znaci doci u Sarajevo i ne pojesti cevape. Za razliku od vecine gradova u Kanadi, ovdje ljudi zaista izlaze i mnogo vise vode racuna o onome sto ce obuci i kako ce izgledati. Najjeftinije pivo je kostalo 3.7 dolara. Prihvatljivo ako uzmem u obzir da je pivo u Calgariyu 6 dolara. Nema puno razlike u odnosu na nas: ljudi piju, skoro svi plesu i slobodniji su. Ovo je cini mi se u ulici Robson, jedna od glavnih party ulica. Moja kafana je ova desno.

Druga party ulica je Davie, poznata i kao glavno okupljaliste gay populacije. Zastave duginih boja se vide kilometrima.

Gastwon nocu.

I za kraj burek.

Imam jos 565635468354324
Vancouver je zaista odlican grad, dosta ztvari za vidjeti i van grada, odlican gradski prijevoz, nocni zivot i hrana takodjer. Losa strana je da je grad pre pre preskup, apsolutno sve, previse beskucnika na ulicama i prilicno droge.
Ali generalno, najbolja stvar kad je u pitanju Vancouver i citava Kanada je ljudska sloboda.
Arhitektonski niti jedan grad ovdje nije ni koljena europskim gradovima, a i sigurnost u sjevernoamerickim gradovima je upitna, ali recimo da Vancouver ima poprilicnog to europskog smeka.
Vrijedi posjetiti, ali ne zimi-previse kise. Ali klima je dobra, zelenilo tijekom cijele godine, cist i ugodan zrak.