prva sagradjena dzamija
da ubodem od n pokusaja

bijela wrote:casablanca, ili kako bi arapi rekli "darul-bejda", maroko?
džamija Hasana II

WipeOut wrote:Evo dio unutrasnjosti dzamije
Podsjeti me ovo na:
Kada je _B_E_L_K_I_S_A_vidjela koliku joj počast ukazuje Sulejman i kada se uvjerila u stvarnost koja je bila njoj skrivena, obrati se svome Gospodaru riječima: “Gospodaru moj, ja sam učinila nasilje prema sebi obožavajući Sunce i sa Sulejmanom se tebi pokoravam, o Gospodaru svjetova, Ti si jedino dostojan robovanja.“ Allah, dželle šanuhu, kaže: “Uđi u dvoranu!“ - bi joj rečeno. I kad je ona pogledala, pomisli da je duboka voda, pa zadiže haljinu uz noge svoje. “Ova je dvorana uglačanim staklom popločana!“ - reče on. “Gospodaru moj“, - uzviknu ona - “ja sam se prema sebi ogriješila i u društvu sa Sulejmanom predajem se Allahu Gospodaru svjetova!“ (En-Neml:44)
Koje ime nedostaje?
Muhamed Asad ibijela wrote:danas dva najpoznatija prijevoda Kur'ana na engleski jezik su od...![]()
1. A. Y. A.
2. M. A.
(inicijali)
Krava, mrav, pcela, pasWipeOut wrote:Tema up![]()
Pitanje:
Koje se sve vrste zivotinja spominju u Kur'anu?(Nabrojati makar 4)
Motokultivator wrote:Krava, mrav, pcela, pasWipeOut wrote:Tema up![]()
Pitanje:
Ne znam pitanje, postavi ti
Palme, psenica, vinogradi. More l vaki odgovor?WipeOut wrote:Motokultivator wrote:Krava, mrav, pcela, pasWipeOut wrote:Tema up![]()
Pitanje:
Ne znam pitanje, postavi ti
![]()
Koje se sve biljke spominju u Kur'anu?
Bijela prva, neko onaWipeOut wrote:Sve se priznaje,samo vi sad pitajte
fida. ? de ti metni zadnje slovobijela wrote:nadam se da nije too much![]()
ugl, prvo slovo je F----.
a kada se izgovori slično je jednoj turskoj turističkoj agenciji u Sa, tj. samo im se zadnje slovo razlikuje
e posto si ti odgovorila red je da sad ti pitasbijela wrote:![]()
fidak