StupskaBitanga wrote:nekad u osnovnoj učiteljici sam za valentinovo odnio pola kile kafe i 1kg šećera
kad sam bio mali
- Mannequin
#1026 Re: kad sam bio mali
- liliput
#1027 Re: kad sam bio mali
Oooooj oplakahChmoljo wrote:sad nekoliko malaca od nekih 7-8 godina, ispod mog prozora... u hladu ubijaju dosadu, i na momente me podsjetiše na mene![]()
gledaju ima li šta bačeno po ćoškovima, kad jedan: "Joooooooooooooooooooooooj jaraneeeee, koliko govnooooo!"![]()
![]()
-
3dom
#1028 Re: kad sam bio mali
Kad sam bio mali ...
- mislio sam da svi navijaju za Zvijezdu,
- da cigani kradu djecu poslje 8 sati,
- zelio sam biti pilot,
- zaljubio sam se u uciteljicu,
- imao sam prejaku konu koja me non stop ljubila po obrascicima kad bi me srela (i dan danasnji je dobra koka, sad me vise ne ljubi po obrazima
),
- govorio sam pu tito crvena krv,
- trljo se sa djevojcicama preko pantalona i kontao sto je lijepo ovo ,
- da je Leonardo najaca nindza kornjaca,
- tukao sa se gdje god sam se stigao potuci,
- pjevao sam pjesmu ja sam postar k.r.c mi je ostar i ostale slicne pjesme,
- najdrazi crtani mi je bio BANANAMEN,
- klikeri su mi bili zakon, dvaput s kolje tripu s vise ... i td.
- mislio sam da svi navijaju za Zvijezdu,
- da cigani kradu djecu poslje 8 sati,
- zelio sam biti pilot,
- zaljubio sam se u uciteljicu,
- imao sam prejaku konu koja me non stop ljubila po obrascicima kad bi me srela (i dan danasnji je dobra koka, sad me vise ne ljubi po obrazima
- govorio sam pu tito crvena krv,
- trljo se sa djevojcicama preko pantalona i kontao sto je lijepo ovo ,
- da je Leonardo najaca nindza kornjaca,
- tukao sa se gdje god sam se stigao potuci,
- pjevao sam pjesmu ja sam postar k.r.c mi je ostar i ostale slicne pjesme,
- najdrazi crtani mi je bio BANANAMEN,
- klikeri su mi bili zakon, dvaput s kolje tripu s vise ... i td.
Last edited by 3dom on 27/07/2011 10:35, edited 1 time in total.
-
3dom
#1029 Re: kad sam bio mali
a jesil gledala lav ti rece dobro veceMa.Le.Na wrote:kad sam bila mala znala sam citavu pjesmaricu Jovana Jovanovica Zmaja napamet..
kad sam bila mala voljela sam bajke...i slusala ih sa kasete...ali onu o Kozi i sedam kozlica koju prica Zijah Sokolovic nikada nisam smjela odslusati do kraja..
Kad sam bila mala pjesma o Zeki i potocicu mi je bila toliko tuzna ...i svaki put bi lila suze na kraju...da mi je tata morao izmisliti novi sretniji kraj..
kad sam bila mala zeljela sam biti balerina ili operska pjevacica kada porastem..
kad sam bila mala spasila sam jednog zutog mrava od utapanja...koji me je ujeo...pa sam zamrzila mrave i jednom prilikom im unistila mravnjak![]()
kad sam bila mala hranila sam glubove iz ruke..
kad sam bila mala mislila sam da su vaske (usi) male usi koje izrastu po cijeloj glavi ...(pojam vaski - usiju sam naucila nakon ekskurzije u zeleniku)
- novi.dan.nova.nafaka
#1030 Re: kad sam bio mali
Kad sam bio mali nisam kontao tekstove dosta pjesama - to mi je bila noćna mora. Pjevaš pjesmu, i onda nabadaš kako tekst ide...Suzie Q wrote:a ja sam u pjesmi Hari Mata Harija Ruža bez trna, u dijelu ... ti ljepoto prelijepa što mi srce pocijepa... mislila da pjeva...IDE POTOK PRERIJEDAK...
-
Mr.Penguin
- ExNihilo
#1032 Re: kad sam bio mali
pa i jest3dom wrote: - da je Leonardo najaca nindza kornjaca,
- Ćuš.
#1033 Re: kad sam bio mali
Kad sam bila mala, stalno sam se cupala za kosu sa najboljom prijateljicom ( i dan danas najbolja prijateljica), pa valjda zbog tog danas imam rijetku kosu...
Mislila sam da me babo rodio... Ma ima toga jos, al ne mogu da se sjetim.
Ugl. tema pravo dobra!
Mislila sam da me babo rodio... Ma ima toga jos, al ne mogu da se sjetim.
Ugl. tema pravo dobra!
- Bratov brat
#1034 Re: kad sam bio mali
Nije,Rafaelo je jaciEllinor wrote:pa i jest3dom wrote: - da je Leonardo najaca nindza kornjaca,![]()
- novi.dan.nova.nafaka
#1035 Re: kad sam bio mali
Donatelo je najbolji - jak i pametan.Bratov brat wrote:Nije,Rafaelo je jaciEllinor wrote:pa i jest3dom wrote: - da je Leonardo najaca nindza kornjaca,![]()
![]()
- sheilak
#1036 Re: kad sam bio mali
svi smoAjlin wrote:Kad sam bila mala mislila sam da je sarena laza neko veliko, sareno lizalo
- Šef
#1037 Re: kad sam bio mali
Zar nije?sheilak wrote:svi smoAjlin wrote:Kad sam bila mala mislila sam da je sarena laza neko veliko, sareno lizalo
- KID
#1038 Re: kad sam bio mali
- najdraže mi je bilo kupiti Kraš Expres - pa ga nasuti u njegov crveni poklopac - i lizati...sve dok me mama ne vidi... 
-
3dom
#1039 Re: kad sam bio mali
Kad sam bio mali :
-razbio sam glavu 7 puta
-zajahao sam magarca
-ujeo me kuko za prst
-popio sam od rahmetli oca samar i danas ga pamtim, a od mame dobio stotinu batina,
-bio sam lovac na gelere, granate, metke
-pjevao sam "Mila sura i zestoka" i tripao raju na patriotske pjesme,
-omiljena ratna hrana mi je bila ikar i feta sir
-skakao sam sa ormara na bracni krevet
-uspio sam zakuhati sa pola svoga naselja
-razbio sam stakla na autu svoje uciteljice, kao i na svim autima u ulici,
-mislili su da cu se pretvoriti u probisvijeta
-redovno bi od nekog cike iz komsiluka dobio zausku,
-starija me raja gotivila nenormalno
-dobijao sam svojeknjige za rodjendan koje sam drugim poklonio i poneku unicef svesku svijetlo plave boje
-popeo sam se na vodovod na Mojmilu ( neposredno poslje osvajanja )i dobio nevidjen degenek od stare
-pravio sam rupe po haustoru lupajuci celicnom kuglom velicine sake po zidovima
-potpisivao imena jaranovih mama upaljacem po haustorima
-hranio sam macke tabaskom
-zatvorio sam u komsijinom autu jednog vucijaka kojeg smo vodali svugdje sa nama (to mu je kuca bila)
i td.

-razbio sam glavu 7 puta
-zajahao sam magarca
-ujeo me kuko za prst
-popio sam od rahmetli oca samar i danas ga pamtim, a od mame dobio stotinu batina,
-bio sam lovac na gelere, granate, metke
-pjevao sam "Mila sura i zestoka" i tripao raju na patriotske pjesme,
-omiljena ratna hrana mi je bila ikar i feta sir
-skakao sam sa ormara na bracni krevet
-uspio sam zakuhati sa pola svoga naselja
-razbio sam stakla na autu svoje uciteljice, kao i na svim autima u ulici,
-mislili su da cu se pretvoriti u probisvijeta
-redovno bi od nekog cike iz komsiluka dobio zausku,
-starija me raja gotivila nenormalno
-dobijao sam svojeknjige za rodjendan koje sam drugim poklonio i poneku unicef svesku svijetlo plave boje
-popeo sam se na vodovod na Mojmilu ( neposredno poslje osvajanja )i dobio nevidjen degenek od stare
-pravio sam rupe po haustoru lupajuci celicnom kuglom velicine sake po zidovima
-potpisivao imena jaranovih mama upaljacem po haustorima
-hranio sam macke tabaskom
-zatvorio sam u komsijinom autu jednog vucijaka kojeg smo vodali svugdje sa nama (to mu je kuca bila)
i td.
-
3dom
#1040 Re: kad sam bio mali
sad kad spomenu jojo kako se ona lopta sa plastikom oko sebe zvala sto se skakalo na njoj ? uvijek joj zaboravim ime hahaha e jesam se sa njom izivljavao u raji hahahaAjlin wrote:Kad sam bila mala mislila sam da je sarena laza neko veliko, sareno lizalo i cekala sam da prodje cijeli rat da mi dedo konacno donese.
Kad sam bila mala igrala sam se barbika tako sto smo ja i drugarice pravile "kucu" od svih stvari koje nadjemo u vlastitoj kuci.
Igrali smo zmire, ganje, lopte, gume, hvatali smo bumbare u tegle, isli smo u mekteb, jedva sam cekala u skolu 1993. jer smo svaki dan dobivali sendvic i malo mlijeka u flasici
Ispod balkona na prvom spratu zgrade bilo je malo prostora gdje smo pravili "nasu kucu", a svaki dan smo pravili "kucu" i u stanu od deka i drugih rekvizita
Kad sam bila mala jedan me djecak, dok smo se igrali zmire, pitao hocemo li se guziti, pitala sam je li tako sto cemo prisloniti guzicu jednu o drugu![]()
Kad sam bila mala obozavala sam citati bajke, gledati Brenine koncerte i plesati. Voljela sam se igrati i sa JO-JO...
Kad sam bila mala pravili smo "zabice" na kojima smo pisali zelje.
Kad sam bila mala mislila sam da se do Kine dolazi tako sto se iskopa rupa u zemlji :S
Kad sam bila mala dobila sam macku s povrijedjenom nogom-dedo je donio usred rata i uvijek sam joj davala pola svoje hrane![]()
Kad sam bila mala uvijek sam pomagala starijima, a najveca "cast" je bila da tetki nosim iz sobe u sobu kafu haha
itd itdTema je odlicna...
- terra_incognita
#1041 Re: kad sam bio mali
kengur-ko
-
Mr. Brightside
#1042 Re: kad sam bio mali
definisi to "mala" molim te 
- Mrs.Sassy
#1043 Re: kad sam bio mali
Kad sam bila mala tata mi je govorio da udjem u kucu cim padne mrak jer u nasem dvoristu zive Gremlini kojih sam se beskrajno bojala 

-
ters od rodjenja
#1044 Re: kad sam bio mali
Kada sam bila mala (1 razred)jedan Adis me je vukao za kikice.Poslije 10 godina isti taj Adis se udvara a ja mu kazem nema sanse.Zasto?A ja mu kazem zato sto si mi prije 10 godina cupao kosu!
Konto da se zezam a ja fakat bila ozbiljna! 
-
1906
#1045 Re: kad sam bio mali
kad sam bila mala - ostala sam neizivljena - pa sada nadoknadjujem isto 
- hana_montana
#1046 Re: kad sam bio mali
1906 wrote:kad sam bila mala - ostala sam neizivljena - pa sada nadoknadjujem isto
kad sam bila mala izivljavala sam se
- Ridjobrki
#1047 Re: kad sam bio mali
Kad sam bio mali bio je komunizam, ja sam bio dijete i svaki dan je bio neki kontrolni! Sad je to falabogu prošlost i ne mogu shvatiti da neki hoće da se vrati komunizam i da ja onda opet radim kontrolne k'o što sam morao za vrijeme komunizma...

-
Mr. Brightside
#1048 Re: kad sam bio mali
kad sam bio mali(8 godina) imao sam curu, jedini u raji

- Brat
#1049 Re: kad sam bio mali
Kad sam bio mali jeo sam pjesak
Kad sam bio mali, zelena marka mi je bila pojam.
Kad sam bio mali, nisam htio dati 5 novcanica od 10 KM za jednu od 50, jer sam smatrao da cu dobiti manje i da ce me roditelji zavrnuti
Kad sam bio mali imao sam obicaj da ljudima, s kojima me je mama upoznavala, govorim da se zovem "nikako". Jednom sam tako rekao pred njenim sefom, naravno bilo joj je pravo ofirno
Kad sam bio mali, nokia 3310 mi je bila savrsenstvo.
Kad sam bio mali, djevojcica koja je bila zaljubljena u mene skinula mi gace, ja se majmun postidio i navuk`o ih ( da mi je bila danasnja pamet
) ... Ima toga jos, ako se sjetim stavim ..
Inace, tema je vrh
Kad sam bio mali, zelena marka mi je bila pojam.
Kad sam bio mali, nisam htio dati 5 novcanica od 10 KM za jednu od 50, jer sam smatrao da cu dobiti manje i da ce me roditelji zavrnuti
Kad sam bio mali imao sam obicaj da ljudima, s kojima me je mama upoznavala, govorim da se zovem "nikako". Jednom sam tako rekao pred njenim sefom, naravno bilo joj je pravo ofirno
Kad sam bio mali, nokia 3310 mi je bila savrsenstvo.
Kad sam bio mali, djevojcica koja je bila zaljubljena u mene skinula mi gace, ja se majmun postidio i navuk`o ih ( da mi je bila danasnja pamet
Inace, tema je vrh
- Ridjobrki
#1050 Re: kad sam bio mali
Vrlo vjerovatno, kao i većina nas ovdje. Mada ne konkretno zbog toga, nije valjda da nisi dosad skupio ništa bolje...Dzontra Volta wrote:Bio je Ramazan i postio sam. Jednoga dana komsinica mi dala red cokolade i zamotala ga u onu foliju i rekla da pojedem kada bude iftar. Medjutim, u pola puta do kuce sam se sakrio i pojeo cokoladu.![]()
Hocu li u dzehenem?