Škoda all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
fandjo30
#1026 Re: Škoda all about
Moguce da se za kes mogla kupiti za te pare ,ja sam gledao zamjenu staro za novo.
-
fandjo30
#1027 Re: Škoda all about
Moguce da se za kes mogla kupiti za te pare ,ja sam gledao zamjenu staro za novo.
-
goran16v
#1028 Re: Škoda all about
Rasprodaja oko prezentacije A7.fandjo30 wrote:Moguce da se za kes mogla kupiti za te pare ,ja sam gledao zamjenu staro za novo.
-
Zux
#1029 Re: Škoda all about
Ja sam taj koji ne shvata? Pa ti izvrces cinjenice i ne kontas poentu. "Pitanje" je bilo da li se moze kupiti auto iz srednje klase slicnih ili istih karakteristika kao Octavia za slicne ili iste pare. Odgovor je moze. Vracas se godinama unazad sto je besmisleno, jer nema veze sa postavljenim pitanjem.goran16v wrote:Pardno, ne Vectra nego Insignia.Zux wrote:
Ne vrijedi zaista, ti ili si nevidjeno bezobrazan ili nisi bas na ti sa citanjem. Citavo ti vrijeme govorim o Octaviji 140 konja zato sto je to motor pandan ovom motoru u Insigniji. Tako je komparacija laksa odnosno smislenija. Debilno je porediti TDI 105 konja sa CDTI 130 konja. O kakvoj Vectri pricas?![]()
To sto si naveo za cijene je tacno i zato jedno vrijeme Octavia i jest bila best buy dok i ostali nisu poceli obarati cijene. Danas to jednostavno nije tako. Sta me briga koliko je sta kostalo prije 7 godina. Zanima me sta je danas, tacnije sta je bilo u julu kad sam ja npr. kupovao auto.
Ja sam itekako na ti sa citanjem, ali ti ocigledno nisi sa shvatanjem sta je bitno u prici. Bitno je da si dobio 10k KM na konto auta sa stanja i velike mogucnosti da vrlo brzo vozis stari model i sto ti mozda nije briga koliko je kostala prije 7 god, ali te mozda bude briga kad skontas da si dao tu cifru za model koji se vise ne proizvodi, a nisi se cestito navozao u njemu i da to nema veze sa motorom i ako hoces da poredis 2 auta poredi njihove cijene kad su izasli i bez "taktickih" popusta.
Iako ni to koliko je star koji model nema veze s pricom, ali ni tu nisi u pravu. Insignia stari model, pred kraj proizvodnje?? Sta je onda bila Octavia do prije 3-4 mjeseca, a zadrzala je istu cijenu zadnjih 5 godina? Za Octaviu se znalo da dolazi novi model, a Insigniji dolazi facelift, samo minorne promjene. Dakle, ni ta ti konstatacija ne stoji.
Moze li se kupiti auto za klasu vise od Octavie sa istom opremom ili mozda cak i boljom, za istu/slicnu cijenu? Moze, i kraj price. Ti svojim "argumentima" ubjedjuj nekoga ko pojma nema sta se desava na trzistu.
-
goran16v
#1030 Re: Škoda all about
Hvalis se o nekim setnjama po salonima a pises da je Skoda zadrzala pocetnu cijenu, tolko o tome ko ima/nema pojma sta se desava na trzistu. Kupio si auto sa stanja koji je pred kraj proizvodnje i nije nikakvo cudo sa si ga dobio za 10k KM, osim sto je prije 6 god kostao 52k KM sto se nisi nasalio pa narucio sebi Insigniu, sve identicno samo npr. crna boja pa da vidis kolika bi bila cifra.Zux wrote:
Ja sam taj koji ne shvata? Pa ti izvrces cinjenice i ne kontas poentu. "Pitanje" je bilo da li se moze kupiti auto iz srednje klase slicnih ili istih karakteristika kao Octavia za slicne ili iste pare. Odgovor je moze. Vracas se godinama unazad sto je besmisleno, jer nema veze sa postavljenim pitanjem.
Iako ni to koliko je star koji model nema veze s pricom, ali ni tu nisi u pravu. Insignia stari model, pred kraj proizvodnje?? Sta je onda bila Octavia do prije 3-4 mjeseca, a zadrzala je istu cijenu zadnjih 5 godina? Za Octaviu se znalo da dolazi novi model, a Insigniji dolazi facelift, samo minorne promjene. Dakle, ni ta ti konstatacija ne stoji.
Moze li se kupiti auto za klasu vise od Octavie sa istom opremom ili mozda cak i boljom, za istu/slicnu cijenu? Moze, i kraj price. Ti svojim "argumentima" ubjedjuj nekoga ko pojma nema sta se desava na trzistu.
-
Brus Lee
#1031 Re: Škoda all about
Da se ne svadjate vise, predlazem da kupite Scenica, em je jeftiniji, em bolji od oba gore pomenuta, em ima vise opreme. DCI motor, biturbo, 130 ks, xenoni ....goran16v wrote:Hvalis se o nekim setnjama po salonima a pises da je Skoda zadrzala pocetnu cijenu, tolko o tome ko ima/nema pojma sta se desava na trzistu. Kupio si auto sa stanja koji je pred kraj proizvodnje i nije nikakvo cudo sa si ga dobio za 10k KM, osim sto je prije 6 god kostao 52k KM sto se nisi nasalio pa narucio sebi Insigniu, sve identicno samo npr. crna boja pa da vidis kolika bi bila cifra.Zux wrote:
Ja sam taj koji ne shvata? Pa ti izvrces cinjenice i ne kontas poentu. "Pitanje" je bilo da li se moze kupiti auto iz srednje klase slicnih ili istih karakteristika kao Octavia za slicne ili iste pare. Odgovor je moze. Vracas se godinama unazad sto je besmisleno, jer nema veze sa postavljenim pitanjem.
-
Zux
#1032 Re: Škoda all about
E vidis, veze nemas o cemu pricas. Upravo se to i jeste desilo, nisam htio bijelu boju i jos neke sitnice sam htio na ovu opremu, pa jesam narucio auto. Dakle, nije bilo auto sa stanja, nego ono sto sam ja htio. Pred kraj proizvodnje? Haha, kakav lik nevjerovatno.goran16v wrote:Hvalis se o nekim setnjama po salonima a pises da je Skoda zadrzala pocetnu cijenu, tolko o tome ko ima/nema pojma sta se desava na trzistu. Kupio si auto sa stanja koji je pred kraj proizvodnje i nije nikakvo cudo sa si ga dobio za 10k KM, osim sto je prije 6 god kostao 52k KM sto se nisi nasalio pa narucio sebi Insigniu, sve identicno samo npr. crna boja pa da vidis kolika bi bila cifra.Zux wrote:
Gdje sam ja rekao da je Octavia zadrzala pocetnu cijenu, cak stavise napisao sam da su davno oborili i ostali na toj cijeni. Zadnjih 5 godina Octavia Elegance ima istu cijenu, u 1000 KM. I to znam iz prve ruke, a ne iz teoretisanja i okretanja tudjih rijeci.
-
Mr.Fundamental
#1033 Re: Škoda all about
Bez želje da budem na bilo čijoj strani u vašoj raspravi želio bih samo ovo prokomentarisati jer par puta spominješ da je Insignija bolja kupnja zato što je "klasa više", što je u ovom slučaju vrlo relativan pojam. Jer nova Octavia u odnosu na Insigniju ima veću širinu naprijed za putnike, ima puno više prostora za glavu nazad, otprilike isto prostora za noge i mnogo veći prtljažnik. Znači u praksi to "veća klasa" baš i ne fercera...Zux wrote:
-
Zux
#1034 Re: Škoda all about
Ma ja ne ulazim u to sta je kome bolja kupnja niti imam zelju da dokazem nekome nesto. Vrsim samo poredjenje i dajem odgovor na pitanje. Takodje govorio sam cijelo vrijeme o donedavno aktuelnoj Octaviji.Mr.Fundamental wrote:Bez želje da budem na bilo čijoj strani u vašoj raspravi želio bih samo ovo prokomentarisati jer par puta spominješ da je Insignija bolja kupnja zato što je "klasa više", što je u ovom slučaju vrlo relativan pojam. Jer nova Octavia u odnosu na Insigniju ima veću širinu naprijed za putnike, ima puno više prostora za glavu nazad, otprilike isto prostora za noge i mnogo veći prtljažnik. Znači u praksi to "veća klasa" baš i ne fercera...Zux wrote:
Je li Octavia compact klasa, idalje? Jeste. Je li Insignia klasu iznad? Jeste. Postoje razlozi za to? Postoje. Jesu li cijenom bliski ako uporedimo uporedive modele (u smisli opreme i motora)? Jesu.
Neka kupuje ko sta zeli i misli da mu odgovora, bilo cijenom, izgledom, kvalitetom itd. Nista osim cinjenica nisam rekao u svojim postovima.
-
goran16v
#1035 Re: Škoda all about
To sto ti dalje pises su price bez argumenata. Ovo je ponuda na kojoj pise boja oplimpic bijela, rok isporuke po uplati, znaci auto je bijeli i na stanju, o kakvim narudzama pricas????Zux wrote:
E vidis, veze nemas o cemu pricas. Upravo se to i jeste desilo, nisam htio bijelu boju i jos neke sitnice sam htio na ovu opremu, pa jesam narucio auto. Dakle, nije bilo auto sa stanja, nego ono sto sam ja htio. Pred kraj proizvodnje? Haha, kakav lik nevjerovatno.
Gdje sam ja rekao da je Octavia zadrzala pocetnu cijenu, cak stavise napisao sam da su davno oborili i ostali na toj cijeni. Zadnjih 5 godina Octavia Elegance ima istu cijenu, u 1000 KM. I to znam iz prve ruke, a ne iz teoretisanja i okretanja tudjih rijeci.
Jok, 6. godina proizvodnje je sami pocetak!
-
Zux
#1036 Re: Škoda all about
Tebi sve treba crtati, ali ne vjerujem da si bas toliko tup, samo se malo pravis kad veze vise nemas sta da kazes.goran16v wrote:To sto ti dalje pises su price bez argumenata. Ovo je ponuda na kojoj pise boja oplimpic bijela, rok isporuke po uplati, znaci auto je bijeli i na stanju, o kakvim narudzama pricas????Zux wrote:
E vidis, veze nemas o cemu pricas. Upravo se to i jeste desilo, nisam htio bijelu boju i jos neke sitnice sam htio na ovu opremu, pa jesam narucio auto. Dakle, nije bilo auto sa stanja, nego ono sto sam ja htio. Pred kraj proizvodnje? Haha, kakav lik nevjerovatno.
Gdje sam ja rekao da je Octavia zadrzala pocetnu cijenu, cak stavise napisao sam da su davno oborili i ostali na toj cijeni. Zadnjih 5 godina Octavia Elegance ima istu cijenu, u 1000 KM. I to znam iz prve ruke, a ne iz teoretisanja i okretanja tudjih rijeci.![]()
Jok, 6. godina proizvodnje je sami pocetak!
Ja sam sa istim uslovima, kada govorimo o cijeni, narucio auto, uz naravno doplatu za dodatak opreme koji sam htio.
To za kraj proizvodnje, jeste eno cuo sam zavrsava se, gotovo je, cak i dijelove prestaju da proizvode za nju. Ko je jamio jamio, OMG
-
goran16v
#1037 Re: Škoda all about
Ma da, naravno jos ti 2 milje skinuli jer nije salonski!Zux wrote:
Tebi sve treba crtati, ali ne vjerujem da si bas toliko tup, samo se malo pravis kad veze vise nemas sta da kazes.
Ja sam sa istim uslovima, kada govorimo o cijeni, narucio auto, uz naravno doplatu za dodatak opreme koji sam htio.
To za kraj proizvodnje, jeste eno cuo sam zavrsava se, gotovo je, cak i dijelove prestaju da proizvode za nju. Ko je jamio jamio, OMG![]()
Ne treba se puno dubiti u materiju, nas narod pokupuje sve za sta se zna da je povoljno ili mu dobrano padne cijena, mimo preskupih Skoda, od Dacia, KIA-a, Megane generation, a u zadnjih god dana i Citroena poplava na ulicama, samo te jeftine Insignie od po 40k moras svjecom po gradu trazit!
- drndalo
#1038 Re: Škoda all about
Kod mene 2 na parkingu...
-
njegos_j
#1039 Re: Škoda all about

Šta mislite o novoj citigo škodi? Meni izgleda kao vrhunski gradski autić.
- Optimist
#1040 Re: Škoda all about
Za osnovni model od 13 i nesto k sa osnovnom opremom vrijedi. Svaka doplata znatno poskupljuje auto i u tom slucaju mislim da je bolje uzeti nesto drugo.
-
530i
#1041 Re: Škoda all about
Ma ne vrijedi davati ni 13k za osnovni...jedino onaj kome baš treba auto tih dimenzija, to je ok.
- mayab
#1042 Re: Škoda all about
Ja bih uvijek uzeo auto iznad, a to je Fabia-da ostanemo u istoj marki- , ipak za nesto malo vise para dobijes daleko upotrebljivije auto, osim ako ti ovaj Citygo nije bas fensi izgledom, i ne mrdas izvan grada
- Optimist
#1043 Re: Škoda all about
mayab wrote:Ja bih uvijek uzeo auto iznad, a to je Fabia-da ostanemo u istoj marki- , ipak za nesto malo vise para dobijes daleko upotrebljivije auto, osim ako ti ovaj Citygo nije bas fensi izgledom, i nemrdas izvan grada
To je bila poenta moga komentara. Ako pocnes uzimati doplate za Citigo, ode cijena na 15-16-17 hiljada. U tom slucaju je bolja osnovna Fabia. Citigo vrijedi samo najjeftiniji za 13 i nesto hiljada.
-
Seherovac
#1044 Re: Škoda all about
Sve inovacije na novoj Octaviji A7 prikazane u samoj u vožnji.
- agent_zero
#1045 Re: Škoda all about
Pitanje nije direktno vezano za škodu, ali jeste za brata škodinog modela rapid - seat toleda.
Helem, zanima me zašto kod nas još nema novog seat toleda? Kod susjeda je već u ponudi ima neko vrijeme. Zna li neko od insajdera kad će?
Helem, zanima me zašto kod nas još nema novog seat toleda? Kod susjeda je već u ponudi ima neko vrijeme. Zna li neko od insajdera kad će?
- golfiista
#1046 Re: Škoda all about
Ne vidjeh nijedne inovacije, sem ukusne dosjetke sa strugalicom za led.Seherovac wrote:
Sve inovacije na novoj Octaviji A7 prikazane u samoj u vožnji.
Ovakva Octavija košta više nego ijedan premium srednje klase, stoga nije mjerilo ni standard. U BiH nećete vidjeti ovaj automobil nigdje.
-
Seherovac
#1047 Re: Škoda all about
Sta li si ti gledao, ima ih dosta
Evo da ti pomognem za pocetak Lane ass. ...
PS Mozda sam se i ja pogresno izrazio, mozda je bolji pojam novitet, uglavnom mislio sam na stvari kojih nije bilo na prethodnoj Octaviji...
Evo da ti pomognem za pocetak Lane ass. ...
PS Mozda sam se i ja pogresno izrazio, mozda je bolji pojam novitet, uglavnom mislio sam na stvari kojih nije bilo na prethodnoj Octaviji...
-
aServis
#1048 Re: Škoda all about
Bice ove oktavije itekako, za 39 u džepu dobijate 2.0tdi 150ps eleganece a za 4-5 hilja na elegance dobijete egzotiku kao što su bixenoni,18, keysl, parkiranja i sl egzotiku što je sigurno best buy, ko voli nek izvoli..
Btw ko je sad glavni zastupnik za skodu?
-
condy
#1050 Re: Škoda all about
Na našim cestama će najviše biti kupovana elegance izvedba sa 1.6 tdi motorom.aServis wrote:Bice ove oktavije itekako, za 39 u džepu dobijate 2.0tdi 150ps eleganece a za 4-5 hilja na elegance dobijete egzotiku kao što su bixenoni,18, keysl, parkiranja i sl egzotiku što je sigurno best buy, ko voli nek izvoli..
Sve druge će biti izuzetak. Ksenoni, koža, navigacija, i sl. će biti prava rijetkost na tim vozilima kod nas.
Slično je bilo i sa prethodnim modelom u kojem je kod nas najviše se prodavala elegance izvedba sa 1.9 tdi motorom.
Pitao sam ne tako davno majstora u škodinom ovlaštenom servisu, kako su se pokazali 1.4 tsi motori, a on mi je rekao, da ni jednog nije imao na servisu. Nevjerovatno, ali istinito. Kod nas će u 95% slučajeva ići samo 1.6 tdi.
Iako su TSI motori sjajni i meni bolji od tog TDi motora, nisam baš optimista da će imati neke prodajne rezultate.