Mc Donalds u Sarajevu?!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Za ili protiv McDonalds restorana u Sarajevu?

Za
32
78%
Protiv
6
15%
Boli me briga
3
7%

Total votes: 41

smoki_choko

#1026 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by smoki_choko »

hoće sad miši planuti poso, ima prljave obuce da se obrise pred mcdonaldsom kolko hoces :lol:
ig78sa

#1027 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by ig78sa »

krusty wrote:
jedaneska wrote:Nekad se išlo na suljpa u ovaj restaurant :D i sjećam se da sam se pitao na kojem li je jeziku napisano ono EXPRES, ali nikad nisam skont'o, možda neko od vas zna...

Image

upravo tu se otvara McDonalds, radovi su vec poceli
Kad tu bude veliki znak m bit ce sigurno,a nista od ove rekla,kazala,nedim,jaran od jarana koji kaze...i tako to;) :D
krusty

#1028 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by krusty »

ig78sa wrote: Kad tu bude veliki znak m bit ce sigurno,a nista od ove rekla,kazala,nedim,jaran od jarana koji kaze...i tako to;) :D
pa otidji u Raiffeisen banku pa pitaj kome su izdali pomenuti prostor na iducih 20 godina ako nemozes cekati da postave znak
Gospoda Ministarka

#1029 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Gospoda Ministarka »

Na tv1 je sad bila vijest da McDonalds dolazi na nase trziste.
manki

#1030 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by manki »

Gospoda Ministarka wrote:Na tv1 je sad bila vijest da McDonalds dolazi na nase trziste.
Jesu spominjali išta za lokaciju ili su samo prenijeli vijesti koje su bile na portalima (po običaju)?
Ponosan

#1031 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Ponosan »

manki wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Na tv1 je sad bila vijest da McDonalds dolazi na nase trziste.
Jesu spominjali išta za lokaciju ili su samo prenijeli vijesti koje su bile na portalima (po običaju)?
nevjerovatno,svi ovi mediji od TV1 do nezavisnih novina ,samo su prenijeli ove forumaske informacije sa sarajevo-x.com!! niko,niti jednu jednu novu informaciju nije prenio..toliko o moci tih famoznih nasih medija,koji su postali kao i forumi,obicna mahalska lakrdija!
SKAFISKAFNJAK

#1032 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by SKAFISKAFNJAK »

Ponosan wrote:
manki wrote:
nevjerovatno,svi ovi mediji od TV1 do nezavisnih novina ,samo su prenijeli ove forumaske informacije sa sarajevo-x.com!! niko,niti jednu jednu novu informaciju nije prenio..toliko o moci tih famoznih nasih medija,koji su postali kao i forumi,obicna mahalska lakrdija!
:shock: sto nam se nagovori :lol: cuj mi mahalasi :oops:
sarajevsko_pivo

#1033 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by sarajevsko_pivo »

Ja ipak mislim da se ovo otvara, a ne Mc Donalds:

Image

Na posao.ba vec traze radnike
manki

#1034 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by manki »

sarajevsko_pivo wrote:Ja ipak mislim da se ovo otvara, a ne Mc Donalds:

Ako pogledaš na nic.ba i ukucaš "foodoffice" na WHOIS dobiješ VF Komerc da je vlasnik domene, prije da će u Wisi otvoriti FoodOffice nego u Titovoj gdje treba biti McD. ;)
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#1035 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Toto »

Ponosan wrote:
manki wrote:
ma ovo se mediji uvlace McD misle da ce im Mcd placat reklame.. koja ce tek pljuvana po McD bit kad im ne plati reklamu ..

zadnja provjerene informacje je da je Nedim osto bez posla i da je izabacen sa obuke zbog odavanja poslovnih tajni

zao mi covjeka..osta bez posla
ukopa ga mahala da bi se pofalila da je informisana
Mr Hiccup

#1036 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Mr Hiccup »

ig78sa wrote:
krusty wrote:
jedaneska wrote:Nekad se išlo na suljpa u ovaj restaurant :D i sjećam se da sam se pitao na kojem li je jeziku napisano ono EXPRES, ali nikad nisam skont'o, možda neko od vas zna...

Image

Kad tu bude veliki znak m bit ce sigurno,a nista od ove rekla,kazala,nedim,jaran od jarana koji kaze...i tako to;) :D
treba pitat' cika miska, on garant zna

a garant ce ga korporacijski smradovi pokusati otjerati sa lokacije, ako se fakat tu otvori
le piaf

#1037 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by le piaf »

Hahah, ovo me podsjeca na onu Ezopovu o djecaku koji je govorio "eto vuka". Toliko toga se reklo o McD i to traje vec godinama da sada kada stavrno dolaze u BiH niko ne vjeruje u to :lol: .

Ja sam jos od prije mjesec dana imam informaciju da je u toku bilo prikupljanje ponuda za izvodjenje radova na tom Mcdrivu u Nedzaricima. Tako da ne, nije suplja i da, napokon dolazi McD u BiH.
Ko ga ne voli neka ne jede, ko ga voli neka ne pretjeruje, kao ni u bilo kom jelu sto ne treba pretjerivati.
Ponosan

#1038 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by Ponosan »

ig78sa wrote:
krusty wrote:

Image

Ja sam jucer prolazio kraj buduceg McD,uveliko se radi u restoranu,jako je puno radnika...ovaj vanjski dio namjerno jos ne rade,jer cekaju da zavrse unutrasnjojst ..a ovaj vanjski dio mogu zavrsiti za 7 dana! ova lokaciaj je extra,restoran ce biti pravo velik..puno je bolje nego da su otvorili McD u zgradi Napretka tacnije u kinu Imperijal! sto se tice cika Mise,on ce se samo malo pomjeriti lijevo,kod ulaznih vrata Energopetrola!
sarajevsko_pivo

#1039 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Mozeli neko uslikati?
because_of_you

#1040 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by because_of_you »

le piaf wrote:Hahah, ovo me podsjeca na onu Ezopovu o djecaku koji je govorio "eto vuka". Toliko toga se reklo o McD i to traje vec godinama da sada kada stavrno dolaze u BiH niko ne vjeruje u to :lol: .

Ja sam jos od prije mjesec dana imam informaciju da je u toku bilo prikupljanje ponuda za izvodjenje radova na tom Mcdrivu u Nedzaricima. Tako da ne, nije suplja i da, napokon dolazi McD u BiH.
Ko ga ne voli neka ne jede, ko ga voli neka ne pretjeruje, kao ni u bilo kom jelu sto ne treba pretjerivati.

Napokon nešto smisleno napisano na temi :thumbup:
chuchumbamayumbe

#1041 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by chuchumbamayumbe »

sarajevsko_pivo wrote:Ja ipak mislim da se ovo otvara, a ne Mc Donalds:

Image

ja mislim da je ovo nešto novo što VF radi na mjestu sadašnjeg njihovog restorana na Koreji?! Ispravite me ako griješim.
chuchumbamayumbe

#1042 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by chuchumbamayumbe »

Znači, svi znaju da McD dolazi, a ko ga dovodi/uvodi u BiH, to niko ne zna?!
Lično sam već jednom spominjao Radončić-Mišković connection, sada se spominje Drive-thru kod Avaza, mora da Radončić to gura, iza kulisa?
krusty

#1043 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by krusty »

chuchumbamayumbe wrote:Znači, svi znaju da McD dolazi, a ko ga dovodi/uvodi u BiH, to niko ne zna?!
Lično sam već jednom spominjao Radončić-Mišković connection, sada se spominje Drive-thru kod Avaza, mora da Radončić to gura, iza kulisa?
pa zna se al se jos ne pise po novinama, evo ja cu napisati inicijale, H.I. pa pogadjajte :razz:

naravno prozivan je mnogo puta po novinama, logicno jer svu nam privredu i drze takvi ljudi, nista novo :)
sarajevsko_pivo

#1044 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Foody u Zenici

[QUOTE=ramboamadeus;74355667]Ono što je u svijetu pravi hit već duže vrijeme, Foody! hrana, koja ima epitet brze hrane, sa primjesama domaće kuhinje, u našu zemlju je stigla prošle sedmice. Prvi „Foody! restoran“ u BiH otvoren je proteklog četvrtka u ulici Maršala Tita, na veoma atraktivnoj lokaciji u pješačkoj zoni u strogom centru grada. Pod motom „Fresh & Fasty“ objekat „Foody!“ Zenica nudi svježu i brzu američku hranu licenciranu prema zaštićenoj robnoj marki Foody!.
„Ideja kojom smo bili vođeni kada je reč o pokretanju Foody! restorana, je da svojim gostima ponudimo brzu i kvalitetnu uslugu po principu fast food restorana, a da u isto vrijeme ponuđeni menu ostane u domenu domaće kuhinje”, kaže nam Haris Alić, jedan od vlasnika restorana Foody!.
Kako smo mogli vidjeti na licu mjesta, u pedesetak kvadrata smješteno je sve potrebno za vrhunsku uslugu i nezaboravan gurmanski užitak. Za one koji nemaju vremena ulaziti u objekat restorana, predviđena je moderno dizajnirana šalterska prodaja. U meniju dominira piletina, sa raznim drugim veoma ukusnim i kreativno pripremanim jelima. Planirane su, ali još uvijek nisu uvedene, narudžbe putem telefona i dostava na adresu pozivaoca.
Image[/QUOTE]
respo

#1045 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by respo »

kako ovaj naslov sa fontom i inace kako je napisano vuce na yahoo
SKAFISKAFNJAK

#1046 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by SKAFISKAFNJAK »

ima li jos neko provjerenih informacija :mrgreen:
imam ja jednu, nadam se da ce vecina portala prenijeti tu vijest. prvi mcdonalds u bih izvan sarajeva ce biti otvoren u kalesiji
respo

#1047 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by respo »

exkluzivno za vas iz druge ruke (prvom prevrce hamburger)
otvara se mcd u kampusu mcdrive ce biti
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1048 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by ladyblue18 »

respo wrote:kako ovaj naslov sa fontom i inace kako je napisano vuce na yahoo
:lol: i ja sam to prvo vidjela evo pa vidjeh tvoj post prije nego sto napisah isto. :D
kurty

#1049 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by kurty »

Zar vec nije u Visokom otvoren :D

Image
M_e_m_o

#1050 Re: 21 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!

Post by M_e_m_o »

krusty wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Znači, svi znaju da McD dolazi, a ko ga dovodi/uvodi u BiH, to niko ne zna?!
pa zna se al se jos ne pise po novinama, evo ja cu napisati inicijale, H.I. pa pogadjajte :razz:

naravno prozivan je mnogo puta po novinama, logicno jer svu nam privredu i drze takvi ljudi, nista novo :)
O njemu sam govorio prije par stranica, što će reći da nisam jedini koji je čuo da je on u pitanju.
Locked