VW Golf all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
erni3

#1026 Re: VW Golf all about

Post by erni3 »

Entropio wrote:Ukoliko bi imali priliku birati između Golf VI i BMW 1... šta biste izabrali?
BMW 118d :D Pogotovo ako uzimas novo.

Kako mozes to pitati? :D
donsedin

#1027 Re: VW Golf all about

Post by donsedin »

Entropio wrote:Ukoliko bi imali priliku birati između Golf VI i BMW 1... šta biste izabrali?
Jel bas ta dva model il moze i audi a3, ako je onda golfa, jer bmw mi se ne svidja
drndalo

#1028 Re: VW Golf all about

Post by drndalo »

donsedin wrote:
Jel bas ta dva model il moze i audi a3, ako je onda golfa, jer bmw mi se ne svidja
Uz duzno postovanje, ako imas potrebu pisati/pitati ovako nesto, onda je Golf 5 pravo rjesenje, i to za sva vremena, nema dalje... = VRH !!!
Grof

#1029 Re: VW Golf all about

Post by Grof »

Vjerovatno vlasnici Golfa V (a mozda i raniji modeli) znaju da taj model ima prilično osjetljive rukohvate koji se vremenom izgrebu i izgledaju ružno. Čuo sam da se oni mogu izbrusiti kod nekih autolakirera koji ih zatim ofarbaju nekim posebnim sredstvom kojim se farba samo plastika.

Je li ovo neko radio od vlasnika omiljenog nam VW ljubimca? Ako jest, bilo bi super nek podijeli iskustvo s nama! :)
erni3

#1030 Re: VW Golf all about

Post by erni3 »

Evo, da i ja pitam vlasnike Golfa V. Kada ste uzimali auto koliko je imao kilometara, koliko ste ga platili, sta ste mijenjali do sada (kvarovi prije svega) i koliko ste ulozili do sad?
sheikh

#1031 Re: VW Golf all about

Post by sheikh »

clioautootpad wrote:2,0 na g5 su lose odradjeni, ali su ih kod g6 znatnopopravili. savjetujemo g5 1,9 tdi ne unistiv motor , naslednik g2 :)

pozdrav

2,0 JE imao malih poteskoca 2004 godiste ,ali ostalo nije imalo nikakvih problema........ :thumbup: :thumbup: :thumbup:
sheikh

#1032 Re: VW Golf all about

Post by sheikh »

johntra

#1033 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

sheikh wrote:
clioautootpad wrote:2,0 na g5 su lose odradjeni, ali su ih kod g6 znatnopopravili. savjetujemo g5 1,9 tdi ne unistiv motor , naslednik g2 :)

pozdrav

2,0 JE imao malih poteskoca 2004 godiste ,ali ostalo nije imalo nikakvih problema........ :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Mala poteškoća skoro ustaljen slučaj promjene turbine nakon 120.000 kilometara?...baš mala... :lol:
sheikh

#1034 Re: VW Golf all about

Post by sheikh »

2,0 JE imao malih poteskoca 2004 godiste ,ali ostalo nije imalo nikakvih problema........ :thumbup: :thumbup: :thumbup:[/quote]

Mala poteškoća skoro ustaljen slučaj promjene turbine nakon 120.000 kilometara?...baš mala... :lol:[/quote]

Ustaljen slucaj?????? :) :) :)
Turbine na ostalim autima su dozivotne :lol: :lol: :lol: 8-) 8-)
Cafe Camargue

#1035 Re: VW Golf all about

Post by Cafe Camargue »

Grof wrote:Vjerovatno vlasnici Golfa V (a mozda i raniji modeli) znaju da taj model ima prilično osjetljive rukohvate koji se vremenom izgrebu i izgledaju ružno. Čuo sam da se oni mogu izbrusiti kod nekih autolakirera koji ih zatim ofarbaju nekim posebnim sredstvom kojim se farba samo plastika.

Je li ovo neko radio od vlasnika omiljenog nam VW ljubimca? Ako jest, bilo bi super nek podijeli iskustvo s nama! :)
najbolje je skinuti tu plastiku i prelijepiti je folijom, vidio sam to u par auta i izgleda fantastično
drndalo

#1036 Re: VW Golf all about

Post by drndalo »

Najbolje je kupiti novu, koja izgleda kako treba da izgleda, a sve ostalo je pravljenje pite od govana, a da ne bude pita govnara na kraju...
johntra

#1037 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

sheikh wrote:Turbine na ostalim autima su dozivotne :lol: :lol: :lol: 8-) 8-)
normala da nisu, ali ni ne crkavaju nakon 120.000 kilometara.... :lol:
DoradO

#1038 Re: VW Golf all about

Post by DoradO »

...rukohvati u megane.u su osjtljiviji od onih u golf.u, licno sam se uvjerio :) :!:
Crazyyy

#1039 Re: VW Golf all about

Post by Crazyyy »

Kad vec ima tema o golfu , zanima me ako neko zna kakav je motor Golf IV 1.9 TDI sa 110 KW?
citroen

#1040 Re: VW Golf all about

Post by citroen »

DoradO wrote:...rukohvati u megane.u su osjtljiviji od onih u golf.u, licno sam se uvjerio :) :!:
Tebi je vrijeme da promijenis auto, :D :D :D
awaken

#1041 Re: VW Golf all about

Post by awaken »

Gledam slike Golfa VII i ako ovako nastave do IX će izgledati kao Scirocco :-) :D

Od svih Golfova, petica ima najbolji dizajn....ko se slaže neka digne dva prsta :D
citroen

#1042 Re: VW Golf all about

Post by citroen »

Nadal wrote:Gledam slike Golfa VII i ako ovako nastave do IX će izgledati kao Scirocco :-) :D

Od svih Golfova, petica ima najbolji dizajn....ko se slaže neka digne dva prsta :D
Sto s e dizajna tice oni su svjetlosnim godinama iza konkurencije, :D ova serija VII je po meni trebala biti serija VI :D ,nista posebno zaista,ali i moje je misljenje da je GOLF V najbolji od svih golfova :D
drndalo

#1043 Re: VW Golf all about

Post by drndalo »

E nije, nego IV-ka... Nema dalje, dzaba prave...
ssmmiilleeyy

#1044 Re: VW Golf all about

Post by ssmmiilleeyy »

Golf 2-ca i Nokia 33-ca

nepoderivo

:D
DoradO

#1045 Re: VW Golf all about

Post by DoradO »

citroen wrote:
DoradO wrote:...rukohvati u megane.u su osjtljiviji od onih u golf.u, licno sam se uvjerio :) :!:
Tebi je vrijeme da promijenis auto, :D :D :D
ne isplati mi se :D :D :D vec sam donji 2 milje na njemu, cak ni na alfi nisam ovoliko izgubio :lol: ... slusajuci ove price po forumu prodadoh golfa ajde reko da vidim to cudo, taj udobni renault :D i za.ebo sam se i to momacki :lol: al sreca u nesreci je sto ga zena vozi 8-)
sajber87

#1046 Re: VW Golf all about

Post by sajber87 »

Da li neko zna kakav je onaj novi TSI motor sa 85 konja sto ga ASA u golfu daje na akciji. pozz
AmADin_gospo

#1047 Re: VW Golf all about

Post by AmADin_gospo »

To Super Ide

:-) :-) :-)
_vrata

#1048 Re: VW Golf all about

Post by _vrata »

Ev' da i ja malo pridonesem temi. Tamo nekad prije 4-5 godina odlucih se za kupovinu svog prvog ljubimca :-D , i kako te vec biva, imao sam neki budzet 'ajmo reci za koji se mogla uzeti fina g4, ali odgovorise me, te se kradu, nemas mirnog sna, te ovo te ono, bolja ti je Astra, Stilo, Focus, i ja ispadoh budala i kupih Focus, pa kostao me tada nekih 13,5k sa registracijom :D. Tada su pocele moje cetverogodisnje muke, ja mislim da sam fenomen sto se toga tice, sto sam se ja nadavao para nije niko, (auto se zapalilo samo od sebe, bosch pumpa, senzor na papucici gasa, alnaser, alternator, ma nema sta nije odlazilo, ja mislim da ne postoji dio da ga nisam zamjenio :dance: ). Toliko mi se zgadio da ga vise nisam mogao gledati u avliji, i sreca prodadoh ga neki dan za 8k. A otac vozi g4 vec jedno 2 godine, covjek marke nije dao osim naravno redovnih malih servisa. I sad kad mi neko kaze kupi nesto drugo osim VW, ahhaaa, jednom sam se opekao i nikad vise, nikad vise u moju avliju nece krociti nesto sto nije iz VW grupacije. Ali sto sam se ovdje nacitao gluposti vezano za automobile, nisam vala nigdje, ne znam uopce kako neko moze porediti tipa i30, Ceed, sa Golfom. Pa u gradu procentualno kada bi gledali, ima vise trulih Accenta koji su stari 10 godina, nego g2 ili g3 koji su stari 15-20-25 godina. Nego na stranu sada to sve, imal' ko da prodaje finu g5 do nekih 17k (to sam naumio da kupim)? :mrgreen: :dance:
drndalo

#1049 Re: VW Golf all about

Post by drndalo »

_vrata wrote:i ja ispadoh budala i kupih Focus, pa kostao me tada nekih 13,5k sa registracijom
Takav Golf te nije mogao kostati isto tolilo para tada, samo >15.000 KM...
_vrata wrote:alnaser
Nije narocito bitno za pricu, ali se kaze anlaser...
_vrata wrote:A otac vozi g4 vec jedno 2 godine, covjek marke nije dao osim naravno redovnih malih servisa. I sad kad mi neko kaze kupi nesto drugo osim VW, ahhaaa, jednom sam se opekao i nikad vise, nikad vise u moju avliju nece krociti nesto sto nije iz VW grupacije.
To sto se tvoj tata usrecio i ne kvari mu se G4, ne znaci da je svaki takav... I ne znaci da u naredne 2 godine nece biti kvarova...
_vrata wrote:Ali sto sam se ovdje nacitao gluposti vezano za automobile, nisam vala nigdje, ne znam uopce kako neko moze porediti tipa i30, Ceed, sa Golfom.
Ne znam kako ti, ali poredjenje i30 i/ili Ceed'a sa Golfom 4 samo pokazuje koliko pameti ti ovdje prosipas... Ili ih poredis sa Golfom 2 ? Ili Golfom 3 ? Ili Golfom 5 ? Za svako od tih poredjenja bismo mogli i morali posebno truniti...
_vrata wrote:Pa u gradu procentualno kada bi gledali, ima vise trulih Accenta koji su stari 10 godina, nego g2 ili g3 koji su stari 15-20-25 godina.
Ih, tek sad usra motku...
_vrata wrote:Nego na stranu sada to sve, imal' ko da prodaje finu g5 do nekih 17k (to sam naumio da kupim)? :mrgreen: :dance:
Ima ih ko u prici na pijaci i oglasima, sve TDI, i sve presle "original" 114.000-137.000 km od 2003-2004 godine... :thumbup: :run:

Ipak, sa srecom u kupovini...
_vrata

#1050 Re: VW Golf all about

Post by _vrata »

drndalo wrote:
_vrata wrote:i ja ispadoh budala i kupih Focus, pa kostao me tada nekih 13,5k sa registracijom
drndalo wrote:Takav Golf te nije mogao kostati isto tolilo para tada, samo >15.000 KM...
Imalo se, moglo se, ali odgovorili su me. :dance:
_vrata wrote:alnaser
drndalo wrote:Nije narocito bitno za pricu, ali se kaze anlaser...
Koliko poznajem gramatiku, moze oboje. Samo sto je anlaser izvorno njemacki ako se ne varam, ali u mom govornom podrucju 90 % ljudi kaze alnaser, i misljenja sam da se alnaser prihvatilo kao neka ustaljena rijec u lingvistici, ali nebitno za pricu ;)
_vrata wrote:A otac vozi g4 vec jedno 2 godine, covjek marke nije dao osim naravno redovnih malih servisa. I sad kad mi neko kaze kupi nesto drugo osim VW, ahhaaa, jednom sam se opekao i nikad vise, nikad vise u moju avliju nece krociti nesto sto nije iz VW grupacije.
drndalo wrote:To sto se tvoj tata usrecio i ne kvari mu se G4, ne znaci da je svaki takav... I ne znaci da u naredne 2 godine nece biti kvarova...
Nadam se da nece.
_vrata wrote:Ali sto sam se ovdje nacitao gluposti vezano za automobile, nisam vala nigdje, ne znam uopce kako neko moze porediti tipa i30, Ceed, sa Golfom.
drndalo wrote:Ne znam kako ti, ali poredjenje i30 i/ili Ceed'a sa Golfom 4 samo pokazuje koliko pameti ti ovdje prosipas... Ili ih poredis sa Golfom 2 ? Ili Golfom 3 ? Ili Golfom 5 ? Za svako od tih poredjenja bismo mogli i morali posebno truniti...
pamet ne prosipam, ali to su novije generacije tih tzv. auto prozivodjaca, znaci poredit ih mozemo samo sa g5 ili cak sa g6. Smece u odnosu na pomenute VW prozivode.
drndalo wrote:
_vrata wrote:Pa u gradu procentualno kada bi gledali, ima vise trulih Accenta koji su stari 10 godina, nego g2 ili g3 koji su stari 15-20-25 godina.
drndalo wrote:Ih, tek sad usra motku...
Zasto? U siroj porodici su 2 prisutna, eno ih truhla niko ih nece ;).
_vrata wrote:Nego na stranu sada to sve, imal' ko da prodaje finu g5 do nekih 17k (to sam naumio da kupim)? :mrgreen: :dance:
drndalo wrote:Ima ih ko u prici na pijaci i oglasima, sve TDI, i sve presle "original" 114.000-137.000 km od 2003-2004 godine... :thumbup: :run:
Zato i ne zurim, cekam finu priliku da sta lijepo ispadne.
Locked