BMW 118dEntropio wrote:Ukoliko bi imali priliku birati između Golf VI i BMW 1... šta biste izabrali?
Kako mozes to pitati?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
BMW 118dEntropio wrote:Ukoliko bi imali priliku birati između Golf VI i BMW 1... šta biste izabrali?
Jel bas ta dva model il moze i audi a3, ako je onda golfa, jer bmw mi se ne svidjaEntropio wrote:Ukoliko bi imali priliku birati između Golf VI i BMW 1... šta biste izabrali?
Uz duzno postovanje, ako imas potrebu pisati/pitati ovako nesto, onda je Golf 5 pravo rjesenje, i to za sva vremena, nema dalje... = VRH !!!donsedin wrote:Jel bas ta dva model il moze i audi a3, ako je onda golfa, jer bmw mi se ne svidjaEntropio wrote:Ukoliko bi imali priliku birati između Golf VI i BMW 1... šta biste izabrali?
clioautootpad wrote:2,0 na g5 su lose odradjeni, ali su ih kod g6 znatnopopravili. savjetujemo g5 1,9 tdi ne unistiv motor , naslednik g2
pozdrav
Mala poteškoća skoro ustaljen slučaj promjene turbine nakon 120.000 kilometara?...baš mala...sheikh wrote:clioautootpad wrote:2,0 na g5 su lose odradjeni, ali su ih kod g6 znatnopopravili. savjetujemo g5 1,9 tdi ne unistiv motor , naslednik g2
pozdrav
2,0 JE imao malih poteskoca 2004 godiste ,ali ostalo nije imalo nikakvih problema........![]()
![]()
najbolje je skinuti tu plastiku i prelijepiti je folijom, vidio sam to u par auta i izgleda fantastičnoGrof wrote:Vjerovatno vlasnici Golfa V (a mozda i raniji modeli) znaju da taj model ima prilično osjetljive rukohvate koji se vremenom izgrebu i izgledaju ružno. Čuo sam da se oni mogu izbrusiti kod nekih autolakirera koji ih zatim ofarbaju nekim posebnim sredstvom kojim se farba samo plastika.
Je li ovo neko radio od vlasnika omiljenog nam VW ljubimca? Ako jest, bilo bi super nek podijeli iskustvo s nama!
normala da nisu, ali ni ne crkavaju nakon 120.000 kilometara....sheikh wrote:Turbine na ostalim autima su dozivotne![]()
![]()
![]()
![]()
Tebi je vrijeme da promijenis auto,DoradO wrote:...rukohvati u megane.u su osjtljiviji od onih u golf.u, licno sam se uvjerio![]()
Sto s e dizajna tice oni su svjetlosnim godinama iza konkurencije,Nadal wrote:Gledam slike Golfa VII i ako ovako nastave do IX će izgledati kao Scirocco![]()
Od svih Golfova, petica ima najbolji dizajn....ko se slaže neka digne dva prsta
ne isplati mi secitroen wrote:Tebi je vrijeme da promijenis auto,DoradO wrote:...rukohvati u megane.u su osjtljiviji od onih u golf.u, licno sam se uvjerio![]()
![]()
![]()
Takav Golf te nije mogao kostati isto tolilo para tada, samo >15.000 KM..._vrata wrote:i ja ispadoh budala i kupih Focus, pa kostao me tada nekih 13,5k sa registracijom
Nije narocito bitno za pricu, ali se kaze anlaser..._vrata wrote:alnaser
To sto se tvoj tata usrecio i ne kvari mu se G4, ne znaci da je svaki takav... I ne znaci da u naredne 2 godine nece biti kvarova..._vrata wrote:A otac vozi g4 vec jedno 2 godine, covjek marke nije dao osim naravno redovnih malih servisa. I sad kad mi neko kaze kupi nesto drugo osim VW, ahhaaa, jednom sam se opekao i nikad vise, nikad vise u moju avliju nece krociti nesto sto nije iz VW grupacije.
Ne znam kako ti, ali poredjenje i30 i/ili Ceed'a sa Golfom 4 samo pokazuje koliko pameti ti ovdje prosipas... Ili ih poredis sa Golfom 2 ? Ili Golfom 3 ? Ili Golfom 5 ? Za svako od tih poredjenja bismo mogli i morali posebno truniti..._vrata wrote:Ali sto sam se ovdje nacitao gluposti vezano za automobile, nisam vala nigdje, ne znam uopce kako neko moze porediti tipa i30, Ceed, sa Golfom.
Ih, tek sad usra motku..._vrata wrote:Pa u gradu procentualno kada bi gledali, ima vise trulih Accenta koji su stari 10 godina, nego g2 ili g3 koji su stari 15-20-25 godina.
Ima ih ko u prici na pijaci i oglasima, sve TDI, i sve presle "original" 114.000-137.000 km od 2003-2004 godine..._vrata wrote:Nego na stranu sada to sve, imal' ko da prodaje finu g5 do nekih 17k (to sam naumio da kupim)?![]()
Zato i ne zurim, cekam finu priliku da sta lijepo ispadne.drndalo wrote:_vrata wrote:i ja ispadoh budala i kupih Focus, pa kostao me tada nekih 13,5k sa registracijomImalo se, moglo se, ali odgovorili su me.drndalo wrote:Takav Golf te nije mogao kostati isto tolilo para tada, samo >15.000 KM...![]()
_vrata wrote:alnaserKoliko poznajem gramatiku, moze oboje. Samo sto je anlaser izvorno njemacki ako se ne varam, ali u mom govornom podrucju 90 % ljudi kaze alnaser, i misljenja sam da se alnaser prihvatilo kao neka ustaljena rijec u lingvistici, ali nebitno za pricudrndalo wrote:Nije narocito bitno za pricu, ali se kaze anlaser...
_vrata wrote:A otac vozi g4 vec jedno 2 godine, covjek marke nije dao osim naravno redovnih malih servisa. I sad kad mi neko kaze kupi nesto drugo osim VW, ahhaaa, jednom sam se opekao i nikad vise, nikad vise u moju avliju nece krociti nesto sto nije iz VW grupacije.Nadam se da nece.drndalo wrote:To sto se tvoj tata usrecio i ne kvari mu se G4, ne znaci da je svaki takav... I ne znaci da u naredne 2 godine nece biti kvarova...
_vrata wrote:Ali sto sam se ovdje nacitao gluposti vezano za automobile, nisam vala nigdje, ne znam uopce kako neko moze porediti tipa i30, Ceed, sa Golfom.pamet ne prosipam, ali to su novije generacije tih tzv. auto prozivodjaca, znaci poredit ih mozemo samo sa g5 ili cak sa g6. Smece u odnosu na pomenute VW prozivode.drndalo wrote:Ne znam kako ti, ali poredjenje i30 i/ili Ceed'a sa Golfom 4 samo pokazuje koliko pameti ti ovdje prosipas... Ili ih poredis sa Golfom 2 ? Ili Golfom 3 ? Ili Golfom 5 ? Za svako od tih poredjenja bismo mogli i morali posebno truniti...
drndalo wrote:_vrata wrote:Pa u gradu procentualno kada bi gledali, ima vise trulih Accenta koji su stari 10 godina, nego g2 ili g3 koji su stari 15-20-25 godina.Zasto? U siroj porodici su 2 prisutna, eno ih truhla niko ih necedrndalo wrote:Ih, tek sad usra motku....
_vrata wrote:Nego na stranu sada to sve, imal' ko da prodaje finu g5 do nekih 17k (to sam naumio da kupim)?
drndalo wrote:Ima ih ko u prici na pijaci i oglasima, sve TDI, i sve presle "original" 114.000-137.000 km od 2003-2004 godine...![]()
![]()