Mizanfil wrote:
Видиш, дођеш на "најлибералнији форум у држави" и пишеш ћирилицом, одмах те форумаши сматрају Србином

Напишеш да је РС трајна и д аније проблем, што су чињенице, онда те назову четником

Сад ми реци је ли то нормално окружење? И то ме навело да се поигравам са стереотипима и предрасудама...
Back to topic- da samo pomenem naslov teme: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH.
I tu je gomila foliranja i gluhih telefona.Ta poruka važi za one koji su svrstani u Tor.Onima koji nisu, nema potrebe ni govoriti: Mjerila vrijednosti gdje je nacija i nacionalno određenje osnova za političko djelovanje u ovom gradu najčešće ne važe, kao ni za nekih 300000 glasača na proteklim izborima.
Većina diskusija na ovu temu je šuplje prepucavanje međusobno potpuno nepomirljivih svjetova.Sačekajmo brate formiranje vlasti i prve političke obračune.Da li će mlitavi i nesposobni Komšić postati samostalan političar, a ne član Politbiroa Druga Zlaje, i da li će hercegovci i lašvani shvatiti kako ih HDZ prodaje za male pare već dvije decenije- ostaje da se vidi.
Braća desničari imaju problem star
60 godina...tako bar sami zaključuju ovih dana
Напишеш да је РС трајна и д аније проблем, што су чињенице, онда те назову четником

Сад ми реци је ли то нормално окружење? И то ме навело да се поигравам са стереотипима и предрасудама
Fuck RS
Piši kako hoćeš, a problem je u "netalasanju" kojim se hrani priča kakvu je svojevremeno pričao Karadžić.Šta "najliberalniji forum"?.Šta je tebi normalno okruženje? Okruženje od nekoliko desetaka mass-grobnica unutar kojih egzistira banana republika nastala na etničkom čišćenju?
Kako rekoh , problem mnogih forumaša jeste
netalasanje i politička korektnost od koje se dobijaju maligna oboljenja i etiketa licemjerstva, posebno omiljena za prišivanje komplet Sarajevu.
Zato, jeste RS problem, nije trajna niti će biti dok kao i svaka maligna društvena tvorevina ne nestane sa političke karte- svedena na
puki feud održavan srpskim poreznim parama.RS nije problem Bošnjaka, jer ih tamo i nema kao ni Hrvata, već bosanskih Srba na čijim glasovima raste njihova vlastita ekonomska i moralna propast(glasanjem za ksenofobe tipa Dodika).Ono što je kreirano uništavanjem jednog dijela populacije, zasigurno neće imati trajan i sretan politički život, jer moja generacija ne garantira za bijes one koja dolazi iza nas, a čije nebuloze čitamo po internetu.
Većina te djece , teen emigranata,potiče iz obitelji koje su desetkovane pokoljima.
Neće niko pucati ni napadati etnički očišćene bh gradove, jer u njih više nema ko da se vrati, već će uvijek naći kritična masa onih koji prate i ne zaboravljaju kakav je politička genocidna mašinerija stvorila republiku srpsku.Podsjećanje na činjenice neće prestati, ma koliko konsocijacijski fakini, vlaisavljević sanje, i plaćeni (ili dokoni)multietničari trubili da "priča o ratu" ne donosi "pomirenje".Ja je za života neću prihvatiti niti bilo kakvim djelovanjem poduprijeti bilo koji vid tog nakaradnog nacionalističkog pozorišta nastalog na ratnom zločinu.I siguran sam da veliki dio moje generacije, očeva i majki, tu odluku zapravo ostavlja na djeci.Ja ne želim, niti mogu, niti hoću, na osnovu svih svojih saznanja i iskustava iz prošlosti.
Legitimnost želje glasača SNSD i SDS nije isprika za
masovni fašizam koji je temelj republike srpske, niti je garant prosperiteta tom narodu čija je
vojna tradicija od dojučerašnjih komšija napravila ovce za klanje.Nakon čišćenja- negiranje i ravnodušnost
Zato, igranje sa stereotipima ostavi na nivou plaćenih analitičara SRNE, jer evo, pokušah da ne foliram kako bih "tvoj"( ustvari samo copypaste) smiješni eksperiment posmatrao sa strane.