Hm , ja sam to isto tako preveo !JoseMujica wrote:Prevod u bosanksi kontekst:Izetbegović: Palestinci zaslužuju državu barem na ostacima svoje zemlje
Izetbegović: Bošnjaci-muslimani zaslužuju državu barem na ostacima svoje zemlje
Bakir Izetbegovic Predsjednik
-
popajic
#1026 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
-
palermo
#1027 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
A ja preveo kao bolji je pečeni kesten nego kuhani.popajic wrote:Hm , ja sam to isto tako preveo !JoseMujica wrote:Prevod u bosanksi kontekst:Izetbegović: Palestinci zaslužuju državu barem na ostacima svoje zemlje
-
wolf07
#1028 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Hm, a sta cemo ako neko u svjetlu ovih napada na americku ambasadu u State Departmentu okrene ledja Bosni i Bosnjacima, dobicemo od sake dolakta??? Sve se nesto kurcimo bez pokrica. U svijetu imamo prijatelja da ih mozemo pobrojati na prste jedne ruke, manite se onih protokolarnih i kurtoaznih rijeci podrske Bosni i Hercegovini. De nabrojte ko je stvarno nesto uradio ili je spreman da uradi za Bosnu i Bosnjake. Ja osim SAD-a i Turske ne mogu nikako da nastavim taj niz. Znam da ce sad neki nafurani moralisti pocet da mlate praznu slamu o nepravdi koju amerikanci cine sirom svijeta al' hajde skinite ih s vrha bar hipoteticki pa razmislite kako ce se Bosna i Bosnjaci provesti ako primat u svijetu preuzmu Rusija ili Kina! Americke veze sa Izraelom su k'o beton i samo budala moze ocekivati da moze imati neprijateljske odnose sa Izraelom a istovremeno zadrzati ili izgraditi super odnose sa SAD-om. Ako cemo posteno, SAD je jedini spoljni faktor koji stvarno ima uticaj i kome je stalo do Bosne. Taj faktor je u cvrstoj cezi sa Izraelom (nazalost) i mi tu nista ne mozemo promijeniti sve i da hocemo. Prema tome - pamet u glavu, zasto mi uvijek moramu poturiti glavu tamo gdje neko nece ni prst? Ti isti palestinci nisu nikakvog dobra vidjeli ni od jednog od svojih muslimanskih susjeda (Jordan, Egipat....). Svi ih upotrbljavaju i zloupotrebljavaju za svoje vlastite ciljeve ali pomoci nema niotkud, zato mislim da se Izetbegovic nije ni mogao ni trebao vise eksponirati. A sto se tice Bosne i Bosnjaka eto vam Fahro Radoncic pa cete vidjeti da je duze moguce izdrzati pod vodom nego u Bosni koju on vodi.JoseMujica wrote:Prevod u bosanksi kontekst:Izetbegović: Palestinci zaslužuju državu barem na ostacima svoje zemlje
-
popajic
#1029 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Covjek o Bakiru , ti o Americiwolf07 wrote:Hm, a sta cemo ako neko u svjetlu ovih napada na americku ambasadu u State Departmentu okrene ledja Bosni i Bosnjacima, dobicemo od sake dolakta??? Sve se nesto kurcimo bez pokrica. U svijetu imamo prijatelja da ih mozemo pobrojati na prste jedne ruke, manite se onih protokolarnih i kurtoaznih rijeci podrske Bosni i Hercegovini. De nabrojte ko je stvarno nesto uradio ili je spreman da uradi za Bosnu i Bosnjake. Ja osim SAD-a i Turske ne mogu nikako da nastavim taj niz. Znam da ce sad neki nafurani moralisti pocet da mlate praznu slamu o nepravdi koju amerikanci cine sirom svijeta al' hajde skinite ih s vrha bar hipoteticki pa razmislite kako ce se Bosna i Bosnjaci provesti ako primat uJoseMujica wrote:Prevod u bosanksi kontekst:Izetbegović: Palestinci zaslužuju državu barem na ostacima svoje zemlje
svijetu preuzmu Rusija ili Kina! Americke veze sa Izraelom su k'o beton i samo budala moze ocekivati da moze imati neprijateljske odnose sa Izraelom a istovremeno zadrzati ili izgraditi super odnose sa SAD-om. Ako cemo posteno, SAD je jedini spoljni faktor koji stvarno ima uticaj i kome je stalo do Bosne. Taj faktor je u cvrstoj cezi sa Izraelom (nazalost) i mi tu nista ne mozemo promijeniti sve i da hocemo. Prema tome - pamet u glavu, zasto mi uvijek moramu poturiti glavu tamo gdje neko nece ni prst? Ti isti palestinci nisu nikakvog dobra vidjeli ni od jednog od svojih muslimanskih susjeda (Jordan, Egipat....). Svi ih upotrbljavaju i zloupotrebljavaju za svoje vlastite ciljeve ali pomoci nema niotkud, zato mislim da se Izetbegovic nije ni mogao ni trebao vise eksponirati. A sto se tice Bosne i Bosnjaka eto vam Fahro Radoncic pa cete vidjeti da je duze moguce izdrzati pod vodom nego u Bosni koju on vodi.
-
wolf07
#1030 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
E jbg! Covjek o Bakiru, Bakir o Palestini, pa onda drugi covjek o Bosnjacima...... i sta sad! Uostalom, hajde procitaj moj post jos jednom pa ces vidjet da nije o Americi iako je tacno da sam je pomenuo vise puta ali sa svrhom pa cemo onda da diskutujemo.
- @rman
#1031 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
naravno, kakav bi to šlagwort bio da se Fahro na kraju ne spomene...popajic wrote: A sto se tice Bosne i Bosnjaka eto vam Fahro Radoncic pa cete vidjeti da je duze moguce izdrzati pod vodom nego u Bosni koju on vodi.
Ovo je jedna realna i pragmatična konstatacija, šteta što nije ovako realan kada je i situacija u BiH u pitanju...Izetbegović: Palestinci zaslužuju državu barem na ostacima svoje zemlje
-
popajic
#1032 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Pazi kako citiras !@rman wrote:naravno, kakav bi to šlagwort bio da se Fahro na kraju ne spomene...popajic wrote: A sto se tice Bosne i Bosnjaka eto vam Fahro Radoncic pa cete vidjeti da je duze moguce izdrzati pod vodom nego u Bosni koju on vodi.
Ovo je jedna realna i pragmatična konstatacija, šteta što nije ovako realan kada je i situacija u BiH u pitanju...Izetbegović: Palestinci zaslužuju državu barem na ostacima svoje zemlje
Ovo NISU moje rijeci ( taman posla
- 5okraka
#1033 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Izetbegovic je u pravu u vezi Palestine, jer za deset godina nece imati ni ono sto sada imaju !
Neko je pominjao da nemamo puno prijatelja u svijetu. Ja bi rekao da ih nemamo uopste, mozda malo Turska ali i to je zbog njenog interesa. U ostalom vise ulagaju u Srbiju recimo nego u BiH. Sta reci na to ?
Da ne pricam o Americi, svaki dolar koji su dali BiH ce duplo vratiti. Isto kad je Hilary C. odnjela u Libiju desetak miliona za ''humanitarnu pomoc'' , a pokrali tu istu Libiju za nekih 600 miliona dolara
Jel se sjecamo embarga od te iste Amerike ? I za kraj da nas ta Amerika nesto mirise, pomogla bi nam kao i Hrvatskoj u akciji Oluja 95 godine pa da i mi oslobodimo drzavu. Ali ne oni su ti koji su nam naturili sve ovo sto imamo danas.
Dayton je samo pauza, a kad se sve poklopi slijedi zavrsetak rata koji jos uvijek traje ali bez puske.Ameri su to dobro znali, i da su htijeli zaustavili bi rat koji je unistavao najmirniji narod na Balkanu, narod koji nikad nikog nije napao. Najmirnije muslimanena na svijetu, koji su slusali americki rock, i gledali hollywood filmove,sisali se na marince i tako to....al' dzaba opet nas ne mirisu
Toliko o nasem prijateljstvu, sa zemljom koju kontrolise nekolicina korporacija i kojima je jedini cilj PROFIT. Kakvo crno prijateljstvo, pravda ili zakon ? Probudite se....
Neko je pominjao da nemamo puno prijatelja u svijetu. Ja bi rekao da ih nemamo uopste, mozda malo Turska ali i to je zbog njenog interesa. U ostalom vise ulagaju u Srbiju recimo nego u BiH. Sta reci na to ?
Da ne pricam o Americi, svaki dolar koji su dali BiH ce duplo vratiti. Isto kad je Hilary C. odnjela u Libiju desetak miliona za ''humanitarnu pomoc'' , a pokrali tu istu Libiju za nekih 600 miliona dolara
Jel se sjecamo embarga od te iste Amerike ? I za kraj da nas ta Amerika nesto mirise, pomogla bi nam kao i Hrvatskoj u akciji Oluja 95 godine pa da i mi oslobodimo drzavu. Ali ne oni su ti koji su nam naturili sve ovo sto imamo danas.
Dayton je samo pauza, a kad se sve poklopi slijedi zavrsetak rata koji jos uvijek traje ali bez puske.Ameri su to dobro znali, i da su htijeli zaustavili bi rat koji je unistavao najmirniji narod na Balkanu, narod koji nikad nikog nije napao. Najmirnije muslimanena na svijetu, koji su slusali americki rock, i gledali hollywood filmove,sisali se na marince i tako to....al' dzaba opet nas ne mirisu
Toliko o nasem prijateljstvu, sa zemljom koju kontrolise nekolicina korporacija i kojima je jedini cilj PROFIT. Kakvo crno prijateljstvo, pravda ili zakon ? Probudite se....
-
pemanapemani
#1034 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Zato su "namirisali" Kosovo. Oni poštuju dosljednost u borbi za državu i ganjaju vlastite interese. Nisu oni dužni da nam urede državu. Političko vodstvo tadašnje RBiH je legaliziralo RS, mada su imali mnoštvo argumenata da te tvorevine danas ne bude. Sjedanje za stol sa fašistima za vrijeme agresije je istu okarakteriziralo kao građanski rat, a legalno vodstvo RBiH kao jednu od strana u sukobu.5okraka wrote:Izetbegovic je u pravu u vezi Palestine, jer za deset godina nece imati ni ono sto sada imaju !
Da ne pricam o Americi, svaki dolar koji su dali BiH ce duplo vratiti. Isto kad je Hilary C. odnjela u Libiju desetak miliona za ''humanitarnu pomoc'' , a pokrali tu istu Libiju za nekih 600 miliona dolara![]()
Dayton je samo pauza, a kad se sve poklopi slijedi zavrsetak rata koji jos uvijek traje ali bez puske.Ameri su to dobro znali, i da su htijeli zaustavili bi rat koji je unistavao najmirniji narod na Balkanu, narod koji nikad nikog nije napao. Najmirnije muslimanena na svijetu, koji su slusali americki rock, i gledali hollywood filmove,sisali se na marince i tako to....al' dzaba opet nas ne mirisu![]()
Danas očekujemo da nam Amerikanci ukinu entitete, a taj isti Bakir čestita neke jebe.e slave, dane RS i šta već ne, te tako cementira nenormalno uređenje države.
Mi smo bolesno društvo kojem je prioritetno zanimanje svaljivanje krivice na druge za stanje koje mi svakodnevno proizvodimo.
- 5okraka
#1035 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
U pitanju je interes drug ! Namirisali su lovu , bas kao sto trenutno mirisu Dodikovu koju je stekao prodajom drzavnih firmi. Ali....
Albanci imaju vrlo jak lobi u SAD-u, mi nismo imali ni tada a posebno danas.
Albanci imaju vrlo jak lobi u SAD-u, mi nismo imali ni tada a posebno danas.
- Banksy
#1036 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Prati li ko ovu medijsku egzekuciju Bakira Izetbegovića ...
Tone prljavog veša.
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/6 ... ravan.html
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/6 ... jagic.html
to be continued ...
Tone prljavog veša.
to be continued ...
- Better Man
#1037 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Banksy wrote:Prati li ko ovu medijsku egzekuciju Bakira Izetbegovića ...
Tone prljavog veša.
to be continued ...
Ne znam šta je jadnije, da li Bakirovo isticanje svojih zasluga u ratu i borbu za državu ili pisanje Avaza, tačnije rečeno Radončića preko Edine Latif o Bakirovim lopvlucima, a isti su godinama šutili i napadali sve one koji su pisali o kriminalu i lopovlucima Bakira Izetbegovića. Nije mi jasno kako Bakir Izetbegović može biti odgovoran za sve što mu se stavlja na teret od strane Avaza (da se razumijemo jeste), a da pritom ne bude odgovoran i njegov pokojni otac bez čijeg odobrenja se nije moglo ništa uraditi. Danima Avaz napada Oslobeđenje da štite Turkovića, a Oslobođenje ni jednim slovom nije ništa reklo u korist Turkovića, već je samo nastojalo da poveže istog sa Radončićem, tj. da prezentuje javnosti da se Radončić dobro poznaje sa Turkovičem i da su bili prijatelji. Evo sad su se okomili na Start samo zato što su oni objavili da bi i Radončić mogao bniti saslušan u pomenutom predmetu i to kao svjedok odbrane.
Last edited by Better Man on 10/11/2011 15:39, edited 2 times in total.
-
popajic
#1038 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Kad jedan ratni i poratni profiter iznosi prljavi ves drugog istog takvog , dobijes tesku sapunicu a la spanske limunade , a pride i dijareju jer da je pravde i jedan i drugi bi se trebali dopisivati u zatvoru.
Ali , ne , ovo je unikum drzava - pa tako jedan diktira ova pisma iz najveceg tornja u gradu , a drugi ga cita ni manje ni vise nego u predsjednistvu.
Ali , ne , ovo je unikum drzava - pa tako jedan diktira ova pisma iz najveceg tornja u gradu , a drugi ga cita ni manje ni vise nego u predsjednistvu.
- ultima_palabra
#1039 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
To.popajic wrote:Kad jedan ratni i poratni profiter iznosi prljavi ves drugog istog takvog , dobijes tesku sapunicu a la spanske limunade , a pride i dijareju jer da je pravde i jedan i drugi bi se trebali dopisivati u zatvoru.
- Tiger 033
#1040 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
"IZETBEGOVIĆ JE UCIJENJEN ČOVJEK, U ŠACI GA IMAJU AMERIKANCI I TIHIĆ: Stranački šef mu je iskopao teški kompromitirajući ratni i poratni kriminalni i razbojnički dosje"
18.11.2011.
Bivša danonoćna savjetnica mlađega Izetbegovića, ali i Harisa Silajdžića, a sada Fahrudina Radončića, navodi sumnjive investicije oko BBI centra, velikoga kompleksa na Marijin dvoru, navodnu povezanost s narkomafijom, dovođenje mudžahedina u BiH i arapskih humanitarnih organizacija te napokon čak i neka naručena ubojstva
bakir izetbegovic
Političkom scenom u BiH godinama dominiraju ucijenjeni političari. Neki zbog grijeha u ratu, neki zbog sumnjivih kriminalnih radnji, a među tim opasnim i nepouzdanim tipovima ima i onih nemoralnoga ponašanja. Jedna je novinarka ovih dana u svome pismu razotkrila jednu zanimljivu pričicu o kojoj je sarajevska “čaršija” i ranije ispirala usta, a u kojoj je glavni protagonist, ili možda žrtva, bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.
U prilično samoreklamirajućem stilu ta se sveprisutna danonoćna savjetnica bošnjačkih elita isplakala nad izdajničkom politikom i ponašanjem mlađega Izetbegovića. U znak osvete, svoga nekadašnjega “prijatelja” i očigledno nikad dovoljno isprofiliranoga i gramzljivoga lidera, kako ga drukčije osloviti ako ga je ona morala savjetovati, prokazala je kao slugu i igračku čelnika SDA Sulejmana Tihića.
Prema njezinim “pouzdanim” informacijama, Bakir Izetbegović je ucijenjen čovjek. Stranački šef mu je iskopao teški kompromitirajući ratni i poratni kriminalni i razbojnički dosje. U prilog svojim doušničkim otkrićima bivša danonoćna savjetnica mlađega Izetbegovića, ali i Harisa Silajdžića, a sada Fahrudina Radončića, navodi sumnjive investicije oko BBI centra, velikoga kompleksa na Marijin dvoru, navodnu povezanost s narkomafijom, dovođenje mudžahedina u BiH i arapskih humanitarnih organizacija te napokon čak i neka naručena ubojstva. Bošnjački član Predsjedništva BiH je zadnjih mjeseci razapet od “suprotne strane” koja mu ne može oprostiti prebjeg “smutljivcu” Tihiću i izdajnički pristanak na partnerstvo s Lagumdžijinim SDP-om.
Podanička pozicija
Upadljiva je ta doza svojevrsne pakosti i osvete prema Izetbegoviću, međutim, te navodne “ucjene” i podanička pozicija mlađega Izetbegovića nisu priča od jučer. Javna je tajna da su američki diplomati pa i neki drugi istureni “pipci” koji u sjeni ravnaju mnogim procesima u BiH posjećivali Bakira Izetbegovića pred prošlogodišnje listopadske izbore. Navodno su mu, diskretno i uljudno, prenijeli poruku s “više razine” kako bi se upravo on trebao umiješati u utrku za bošnjačkoga člana Predsjedništva BiH.
Jedan dužnosnik iz SDA je tih dana otkrio kako mu se Bakir Izetbegović požalio na dvolične Amerikance ironičnom opaskom: “Nisu me podržali na Kongresu SDA, a sada žele da budem član Predsjedništva BiH.” Vjerojatno i “Ameri” i Tihić znaju da je mlađi Izetbegović godinama suvereno upravljao gradskim stambenim fondom i građevinskim investicijama, da je izuzetno bogat čovjek, međutim, aktualni bošnjački član Predsjedništva BiH je Zapadu nužan u borbi protiv radikalizacije sigurnosnoga stanja u BiH i fanatičnih proiranskih vjerskih skupina. Nije samo Izetbegovićeva “glava” ucijenjena u BiH. Za svoju slobodu se godinama grčevito i panično bore i neki drugi lideri koji su čak već i osjetili dašak domaćih zatvorskih ćelija ili samo sudnica.
Brojni političari su taoci
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je zbog mnoštva kaznenih prijava za mnoge ugledne Hrvate postao nepouzdan i vrlo opasan lider. Smatraju da je Čović, kao ucijenjeni vođa, za svoju slobodu spreman trgovati i “prodati” i nacionalne, a kamoli stranačke i neke druge interese. Sve mu se manje vjeruje iako mu se mora odati priznanje da je toliko “stegnuo” i disciplinirao članstvo da mu nitko pera ne može i ne smije odbiti. Njegov nekadašnji smrtni politički neprijatelj, a sada “povratnik među stožerne Hrvate” Božo Ljubić stepi od hrvatskoga USKOK-a: prije dvije godine je i ne trepnuvši iskeširao od Sanadera blizu dva milijuna kuna. Predsjednik RS-a Milorad Dodik je također abnormalno bogat čovjek. Postao je sumnjiv nakon brojnih, u najmanju ruku čudnih, financijskih i građevinskih pothvata s ljudima iz svoga najbližega okruženja. Senzacionalno je odjeknuo dio izvješća bivšega američkoga veleposlanika u BiH kojeg je iskopao WikiLeaks, a u kojem Dodik očajnički kao malo dijete na roditeljskom sastanku traži pojašnjenje: “Zbog čega samo mene stalno progonite?”
Za dlaku je izbjegao krute pipke SIPA-e, a ljudi se pitaju čime je to zaslužio. Poznata afera “Reket” itekako opterećuje SDP Zlatka Lagumdžije. Lider PDP-a Mladen Ivanić je zbog brutalne sječe unosnoga drveta po šumama RS-a jedva na sudu izbjegao robiju i glavu spasio. Ministar obrane BiH Selmo Cikotić je godinama bio miljenik američke obavještajne službe. Dok im je vjerno služio, bio je nedodirljiv, sada sa zebnjom iščekuje “plavu kuvertu”od Suda BiH za stravične zločine koji su se dogodili nad Hrvatima u Bugojnu. Mnoštvo je sličnih primjera koji su već pomalo zaboravljeni. Edhem Bičakčić, Nedžad Branković, Jadranko Prlić, Mirko Šarović, Ante Jelavić, Haris Silajdžić, Ejup Ganić... Svi oni su na koljenima prosili za oprost grijeha i za svoju slobodu. Neki su se privremeno iščupali, a neki su i zaglavili.
Nisu kažnjeni
Frapantno je da ih i “njihovi” narodi nikada nisu kaznili na izborima, osudili za izdaju i pribili na stup srama. Grozna je činjenica da su takvi nemoralisti popularniji i cjenjeniji od skromnih i poštenih političara i znanstvenika. Nametnuli su grotesknu logiku da “ako znaju sebi, znaju i drugima”. Samo što u konačnici ne daju niti mrvice drugima, ali često ispadne da ipak ne znaju niti sebi. Kad tad završe u maloj, hladnoj sobici prepušteni čuvarima, knjigama i zaboravu.
Svi su u šaci što partijskih lidera što Amera
18.11.2011.
Bivša danonoćna savjetnica mlađega Izetbegovića, ali i Harisa Silajdžića, a sada Fahrudina Radončića, navodi sumnjive investicije oko BBI centra, velikoga kompleksa na Marijin dvoru, navodnu povezanost s narkomafijom, dovođenje mudžahedina u BiH i arapskih humanitarnih organizacija te napokon čak i neka naručena ubojstva
bakir izetbegovic
Političkom scenom u BiH godinama dominiraju ucijenjeni političari. Neki zbog grijeha u ratu, neki zbog sumnjivih kriminalnih radnji, a među tim opasnim i nepouzdanim tipovima ima i onih nemoralnoga ponašanja. Jedna je novinarka ovih dana u svome pismu razotkrila jednu zanimljivu pričicu o kojoj je sarajevska “čaršija” i ranije ispirala usta, a u kojoj je glavni protagonist, ili možda žrtva, bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.
U prilično samoreklamirajućem stilu ta se sveprisutna danonoćna savjetnica bošnjačkih elita isplakala nad izdajničkom politikom i ponašanjem mlađega Izetbegovića. U znak osvete, svoga nekadašnjega “prijatelja” i očigledno nikad dovoljno isprofiliranoga i gramzljivoga lidera, kako ga drukčije osloviti ako ga je ona morala savjetovati, prokazala je kao slugu i igračku čelnika SDA Sulejmana Tihića.
Prema njezinim “pouzdanim” informacijama, Bakir Izetbegović je ucijenjen čovjek. Stranački šef mu je iskopao teški kompromitirajući ratni i poratni kriminalni i razbojnički dosje. U prilog svojim doušničkim otkrićima bivša danonoćna savjetnica mlađega Izetbegovića, ali i Harisa Silajdžića, a sada Fahrudina Radončića, navodi sumnjive investicije oko BBI centra, velikoga kompleksa na Marijin dvoru, navodnu povezanost s narkomafijom, dovođenje mudžahedina u BiH i arapskih humanitarnih organizacija te napokon čak i neka naručena ubojstva. Bošnjački član Predsjedništva BiH je zadnjih mjeseci razapet od “suprotne strane” koja mu ne može oprostiti prebjeg “smutljivcu” Tihiću i izdajnički pristanak na partnerstvo s Lagumdžijinim SDP-om.
Podanička pozicija
Upadljiva je ta doza svojevrsne pakosti i osvete prema Izetbegoviću, međutim, te navodne “ucjene” i podanička pozicija mlađega Izetbegovića nisu priča od jučer. Javna je tajna da su američki diplomati pa i neki drugi istureni “pipci” koji u sjeni ravnaju mnogim procesima u BiH posjećivali Bakira Izetbegovića pred prošlogodišnje listopadske izbore. Navodno su mu, diskretno i uljudno, prenijeli poruku s “više razine” kako bi se upravo on trebao umiješati u utrku za bošnjačkoga člana Predsjedništva BiH.
Jedan dužnosnik iz SDA je tih dana otkrio kako mu se Bakir Izetbegović požalio na dvolične Amerikance ironičnom opaskom: “Nisu me podržali na Kongresu SDA, a sada žele da budem član Predsjedništva BiH.” Vjerojatno i “Ameri” i Tihić znaju da je mlađi Izetbegović godinama suvereno upravljao gradskim stambenim fondom i građevinskim investicijama, da je izuzetno bogat čovjek, međutim, aktualni bošnjački član Predsjedništva BiH je Zapadu nužan u borbi protiv radikalizacije sigurnosnoga stanja u BiH i fanatičnih proiranskih vjerskih skupina. Nije samo Izetbegovićeva “glava” ucijenjena u BiH. Za svoju slobodu se godinama grčevito i panično bore i neki drugi lideri koji su čak već i osjetili dašak domaćih zatvorskih ćelija ili samo sudnica.
Brojni političari su taoci
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je zbog mnoštva kaznenih prijava za mnoge ugledne Hrvate postao nepouzdan i vrlo opasan lider. Smatraju da je Čović, kao ucijenjeni vođa, za svoju slobodu spreman trgovati i “prodati” i nacionalne, a kamoli stranačke i neke druge interese. Sve mu se manje vjeruje iako mu se mora odati priznanje da je toliko “stegnuo” i disciplinirao članstvo da mu nitko pera ne može i ne smije odbiti. Njegov nekadašnji smrtni politički neprijatelj, a sada “povratnik među stožerne Hrvate” Božo Ljubić stepi od hrvatskoga USKOK-a: prije dvije godine je i ne trepnuvši iskeširao od Sanadera blizu dva milijuna kuna. Predsjednik RS-a Milorad Dodik je također abnormalno bogat čovjek. Postao je sumnjiv nakon brojnih, u najmanju ruku čudnih, financijskih i građevinskih pothvata s ljudima iz svoga najbližega okruženja. Senzacionalno je odjeknuo dio izvješća bivšega američkoga veleposlanika u BiH kojeg je iskopao WikiLeaks, a u kojem Dodik očajnički kao malo dijete na roditeljskom sastanku traži pojašnjenje: “Zbog čega samo mene stalno progonite?”
Za dlaku je izbjegao krute pipke SIPA-e, a ljudi se pitaju čime je to zaslužio. Poznata afera “Reket” itekako opterećuje SDP Zlatka Lagumdžije. Lider PDP-a Mladen Ivanić je zbog brutalne sječe unosnoga drveta po šumama RS-a jedva na sudu izbjegao robiju i glavu spasio. Ministar obrane BiH Selmo Cikotić je godinama bio miljenik američke obavještajne službe. Dok im je vjerno služio, bio je nedodirljiv, sada sa zebnjom iščekuje “plavu kuvertu”od Suda BiH za stravične zločine koji su se dogodili nad Hrvatima u Bugojnu. Mnoštvo je sličnih primjera koji su već pomalo zaboravljeni. Edhem Bičakčić, Nedžad Branković, Jadranko Prlić, Mirko Šarović, Ante Jelavić, Haris Silajdžić, Ejup Ganić... Svi oni su na koljenima prosili za oprost grijeha i za svoju slobodu. Neki su se privremeno iščupali, a neki su i zaglavili.
Nisu kažnjeni
Frapantno je da ih i “njihovi” narodi nikada nisu kaznili na izborima, osudili za izdaju i pribili na stup srama. Grozna je činjenica da su takvi nemoralisti popularniji i cjenjeniji od skromnih i poštenih političara i znanstvenika. Nametnuli su grotesknu logiku da “ako znaju sebi, znaju i drugima”. Samo što u konačnici ne daju niti mrvice drugima, ali često ispadne da ipak ne znaju niti sebi. Kad tad završe u maloj, hladnoj sobici prepušteni čuvarima, knjigama i zaboravu.
Svi su u šaci što partijskih lidera što Amera
-
rijeka oz
#1041 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
kako je lijepo ne biti SDA i zvati se izetbegovic , izdajnici , lopuze lazovi a idu idu dzamiju , zemljo otvori se , druze TITO digni se
-
supervizor
#1042 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
ama sve bih se slozio ali j... te vise TITOrijeka oz wrote:kako je lijepo ne biti SDA i zvati se izetbegovic , izdajnici , lopuze lazovi a idu idu dzamiju , zemljo otvori se , druze TITO digni se
- Chisum
#1043 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
ultima_palabra wrote:To.popajic wrote:Kad jedan ratni i poratni profiter iznosi prljavi ves drugog istog takvog , dobijes tesku sapunicu a la spanske limunade , a pride i dijareju jer da je pravde i jedan i drugi bi se trebali dopisivati u zatvoru.
Dva minderasa iz prvih safova, ratni drugovi sa 5 metara ispod zemlje.... Opisati ne mogu koliko mi se gade i jedan i drugi, a o teladi koja glasa za njih (otiskom prsta) i drzi tu gdje jesu, da i ne govorim.
Dobra kombinacija kada se covjek nadraufa k'o crna zemlja, a jos mu se pije jer je ekipa samo takva, a on k'o zadnji vatle forsirao k'o da je srednjoskolac... E onda otvoris temu o ovom ljudskom odpadu, izrigas se k'o konj - i trk natrag u dnevnu sobu.
-
Korisničkoime
#1044 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Vala Avazu nisam vjerovao ni kad je branio Izetbegovića ne vjerujem mu ni sada kada ga blati. Da Bake nije čist svima (manje-više) je jasno ali prije će na vrbi roditi grožđe nego ću ja Avazu išta povjerovati, ne vjerujem ni posmrtnicama u Avazu a kamoli bilo čemu drugom.
Još nešto u vezi ovog dvojnog državljanstva veliki broj država npr. Njemačka ima takve zakonske propise koji ne dozvoljavaju dvojna državljanstva. Tako ako podneseš zahtjev za njihovo državljanstvo kao jedan od uslova postave ti odricanje od dosadašnjeg državljanstva to uradiš tako što daš izjavu u našoj ambasadi da se odričeš našeg državljanstva o tome dobiješ potvrdu i nisi više državljanin BiH. Mislim da je slično i sa Austrijom, Holandija i Švicarska opet imaju drugačiju regulativu. Tako da u slučaju tih i još nekih država promjene Zakona o državljanstvu neće imati nikakve koristi jer zakonodavstva tih država zahtijevaju odricanje od BH državljanstva bez obzira šta pisalo u našem Zakonu te i ne zaključuju takvu vrstu sporazuma koji bi omogućili dvojno državljanstvo.
Još nešto u vezi ovog dvojnog državljanstva veliki broj država npr. Njemačka ima takve zakonske propise koji ne dozvoljavaju dvojna državljanstva. Tako ako podneseš zahtjev za njihovo državljanstvo kao jedan od uslova postave ti odricanje od dosadašnjeg državljanstva to uradiš tako što daš izjavu u našoj ambasadi da se odričeš našeg državljanstva o tome dobiješ potvrdu i nisi više državljanin BiH. Mislim da je slično i sa Austrijom, Holandija i Švicarska opet imaju drugačiju regulativu. Tako da u slučaju tih i još nekih država promjene Zakona o državljanstvu neće imati nikakve koristi jer zakonodavstva tih država zahtijevaju odricanje od BH državljanstva bez obzira šta pisalo u našem Zakonu te i ne zaključuju takvu vrstu sporazuma koji bi omogućili dvojno državljanstvo.
-
popajic
#1045 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Nakon ovih rijeci "naseg" hrabrogIzetbegović: Samo hrabri lideri mogu promijeniti stanje duha u regiji
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je u okviru Balkanskog summita, održanog u Bruxellesu, u organizaciji vodećeg evropskog think tanka Friends of Evrope, bio uvodničar na panelu pod nazivom 20 godina kasnije - ko ostvaruje najbolje rezultate u politici i biznisu.
Bakir Izetbegović u Bruxellesu
U izlaganju je Izetbegović, između ostalog, rekao da samo hrabri lideri, koji ne povlađuju masama, mogu promijeniti stanje duha u regiji.
"I mislim da je taj proces uveliko u toku - susreti lidera su česti, dobro se razumijemo, postoje opća saglasnost i želja kada je u pitanju članstvo u EU, te saglasnost većine kad je u pitanju NATO.
To je dobra osnova za rješavanje niza otvorenih pitanja preostalih od vremena disolucije Jugoslavije, kao što su granice, korištenje zajedničkih resursa, imovina preostala u drugim republikama”, kazao je Izetbegović.
Naglasivši da je regija bogata i da posjeduje raznovrsne mogućnosti, član Predstedništva BiH Bakir Izetbegović je konstatovao da je za snažniji razvoj potrebno ostvariti bolji ambijent za investiranje.
On je, međutim, upozorio da u regiji djeluju i lideri okrenuti prošlosti, koji raspiruju priče o ugroženosti.
"Ove snage su daleko slabije od integracionih. Ali kriza u evrozoni, slabljenje kohezionih sila u EU bi mogli pogodovati ovakvim dezintegracionim tendencijama“, kazao je, obraćajući se učesnicima panela.
Hrabri lideri se sastaju , dobro se razumiju , svi rade na integraciji , a ne kao sto zlonamjerni svojim ocima vide sasvim suprotno...
ON da drobi o hrabrim liderima , ON
-
LSD
#1046 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Neka neka, tako i treba....Izetbegović (mislim na babu) je nekad u ratu dao par miliona maraka tom doseljeniku iz sandžaka da napravi bošnjacku novinu i stranacko glasilo....e sad 17 godina kasnije, taj isti došljak se potpuno osamostalio, odjebao sve od sebe, odbacio ih kao suvišan prtljag, sad je sandžacki došljak autonoman i vrlo mocan (cak i svoje stranke osniva)....pa sad čereči sve što mu naleti pod noge (bilo frontalno ,bilo sa strane)....sad obrađuje sina "oca nacije", nesuđenog princa u bošnjakaBanksy wrote:Prati li ko ovu medijsku egzekuciju Bakira Izetbegovića ...
Tone prljavog veša.
to be continued ...
Ovako ce proci i Reis jednog dana i Tihić i Zlatko i svi redom...gospodo ,sami ste izrodili monstruma, mislili ste da ga može uvijek upregnuti i kontrolisati kad zatreba, veliki zayeb je bio ali sad je gotovo i poslije yebanja nema kajanja.
- Banksy
#1047 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
ovo je odgovorLSD wrote:Neka neka, tako i treba....Izetbegović (mislim na babu) je nekad u ratu dao par miliona maraka tom doseljeniku iz sandžaka da napravi bošnjacku novinu i stranacko glasilo....e sad 17 godina kasnije, taj isti došljak se potpuno osamostalio, odjebao sve od sebe, odbacio ih kao suvišan prtljag, sad je sandžacki došljak autonoman i vrlo mocan (cak i svoje stranke osniva)....pa sad čereči sve što mu naleti pod noge (bilo frontalno ,bilo sa strane)....sad obrađuje sina "oca nacije", nesuđenog princa u bošnjakaBanksy wrote:Prati li ko ovu medijsku egzekuciju Bakira Izetbegovića ...
Tone prljavog veša.
to be continued ...krpa našla zakrpu, a i treba tako.
Ovako ce proci i Reis jednog dana i Tihić i Zlatko i svi redom...gospodo ,sami ste izrodili monstruma, mislili ste da ga može uvijek upregnuti i kontrolisati kad zatreba, veliki zayeb je bio ali sad je gotovo i poslije yebanja nema kajanja.
a duha više nećeš nazad u bocu, doći će im glave, svimapopajic wrote: Kad jedan ratni i poratni profiter iznosi prljavi ves drugog istog takvog , dobijes tesku sapunicu a la spanske limunade , a pride i dijareju jer da je pravde i jedan i drugi bi se trebali dopisivati u zatvoru.
Ali , ne , ovo je unikum drzava - pa tako jedan diktira ova pisma iz najveceg tornja u gradu , a drugi ga cita ni manje ni vise nego u predsjednistvu.![]()
-
Korisničkoime
#1048 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
To su i Tihić I Zlatko već prošli kao i Silajdžić, nema ni jednog "većeg" političara a da ga Avaz nije popljuvao sve zavisno od toga s kim se dogovorio i kako mu je odgovaralo. Sad je ostao samo još reis kojem Avaz vjerno drži skute. Nikad se Radončić nije dao upregnuti za lijepe oči njegova kontrola ima cijenu koju on naplati jer je skužio da su informacije najveća moć pogotovo u našoj državi gdje i drugi nisu nešto puno bolji i gdje nema niko objektivan i vjerodostojan a narod neviđeno naivan da ne kažem glup pa kupuje to smeće od novine. Koliko je istine a koliko natezanja i čiste izmišljotine u Havazu ne znam niti me zanima ja im ništa ne vjerujem i meni lično Avaz nikad neće biti izvor informacija na osnovu kojeg ću moći sebi stvoriti mišljenje o nekom ili nečem. Meni u kuću ne treba i moje marke neće vidjeti.LSD wrote:Neka neka, tako i treba....Izetbegović (mislim na babu) je nekad u ratu dao par miliona maraka tom doseljeniku iz sandžaka da napravi bošnjacku novinu i stranacko glasilo....e sad 17 godina kasnije, taj isti došljak se potpuno osamostalio, odjebao sve od sebe, odbacio ih kao suvišan prtljag, sad je sandžacki došljak autonoman i vrlo mocan (cak i svoje stranke osniva)....pa sad čereči sve što mu naleti pod noge (bilo frontalno ,bilo sa strane)....sad obrađuje sina "oca nacije", nesuđenog princa u bošnjakaBanksy wrote:Prati li ko ovu medijsku egzekuciju Bakira Izetbegovića ...
Tone prljavog veša.
to be continued ...krpa našla zakrpu, a i treba tako.
-
hzsa22
#1049 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
pozdrav politicari
vec duze vremena pokusavam da skupim gafove nasih politicara.. Od legendarne "pravne drzave od ponedjeljka" Muhameda Cengica ,Alijinih zlatnih kasika, PO ZAKONU Brankovica, TAJE i ostavke do ZNACI direktora.. Ima li neko da zna gdje se moze pronaci taj intervju za kasike?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1050 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Neka konačno netko jednom da tu izjavu Alije Izetbegovića oko zlatnih kašika. U ratu mi je posao bio da budem informirana, nikad to nisam čula. Ako sam šta propustila ovih 20 godina, molim link ili you tube ili bilo što.hzsa22 wrote:pozdrav politicarivec duze vremena pokusavam da skupim gafove nasih politicara.. Od legendarne "pravne drzave od ponedjeljka" Muhameda Cengica ,Alijinih zlatnih kasika, PO ZAKONU Brankovica, TAJE i ostavke do ZNACI direktora.. Ima li neko da zna gdje se moze pronaci taj intervju za kasike?
Nema kašika jer je to netko prišio Aliji, a netko se primio na to..