Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Knjiga americkog pisca koja govori o izgubljenosti generacija i potrazi sa vlastitim identitetom! Ubica Dzona Lenona je nosio sa sobom prilikom ubistva!
SinjaD wrote:Sve što Tita osjeća dok kuha, osjećaju i oni koji jedu njena jela.
(snimljen je i film po ovom romanu)
naziv romana , ime pisca?
"Kao voda za čokoladu", Laura Esquivel. Neloša
Da, to je ta
Puno su mi je hvalili i onda kad sam je napokon pronašla (u Algoritmu u Splitu) i pročitala, nisam bila baš previše oduševljena. Izbjegavam previše očekivati ali taj put sam to radila, nesvjesno. Ipak, nije loša, slažem se.
Ma ono, nije da padneš u nesvijet, ali za plaže taman. Svakako sam je kupila na trafici
Tematikom veoma slična spomenutoj (barem meni) je i knjiga najpoznatije čileanske spisateljice, roman koji je ujedno i kuharica. Ime spisateljice i naziv romana?
Sookie McSue wrote:Ma ono, nije da padneš u nesvijet, ali za plaže taman. Svakako sam je kupila na trafici
Tematikom veoma slična spomenutoj (barem meni) je i knjiga najpoznatije čileanske spisateljice, roman koji je ujedno i kuharica. Ime spisateljice i naziv romana?
Ženu obuze očaj.
- A što ćemo dotle jesti - zapita i uhvati pukovnika za porubljen izrez
majice. Svojski ga prodrma. - Reci mi, što ćemo jesti.
Moralo je proteći sedamdeset i pet godina - sedamdeset i pet godina
života, minutu po minutu — da pukovnik dočeka ovaj trenutak. Oćuti se
uzvišenim, jasnim, nepokolebljivim, kad je odvratio:
- Govna.
Ženu obuze očaj.
- A što ćemo dotle jesti - zapita i uhvati pukovnika za porubljen izrez
majice. Svojski ga prodrma. - Reci mi, što ćemo jesti.
Moralo je proteći sedamdeset i pet godina - sedamdeset i pet godina
života, minutu po minutu — da pukovnik dočeka ovaj trenutak. Oćuti se
uzvišenim, jasnim, nepokolebljivim, kad je odvratio:
- Govna.
Ko je ovo napisao?
Zvuci kao da bi mogao biti G.G. Marques i njegovih Sto godina samoce!?
Sreca pa se pitanje odnosilo samo na pisca!?
Meni nikako ne ide iz glave onih 800 djela od jucer, da je moguce toliko napisati tokom jednog zivota!
Pa u tom smislu i moje sljedece pitanje, vise za diskusiju, s obzirom da nisam 100% siguran, iako imam svog favorita, prilicno vjerovatnog.
Koji je pisac, po vasem misljenju, najproduktivniji na ovim prostorima (nasem govornom podrucju)?
On nisto drugo i ne radi osim sto pise, samo ispada iz njega!? I vjerovatno i jeste najproduktivniji po broju djela godisnje, ali da bi to bio i u apsolutnom iznosu, morat ce jos malo poziviti!