Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
shandrprcSA
#1026 Re: Pitamo Mehanicare ?
kad ode nosac motora kako se manifestuje?
-
Wind
#1027 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zavisi koji nosač....
Uglavnom to su vibracije, lupanje ili kad mijenjas brzine pa čuješ ono "tak" kad daš gas...(pomjeri se motor pa udari u karoseriju)
Uglavnom to su vibracije, lupanje ili kad mijenjas brzine pa čuješ ono "tak" kad daš gas...(pomjeri se motor pa udari u karoseriju)
-
Dzontra_Volta
#1028 Re: Pitamo Mehanicare ?
Možda ti je otišla bobina.Zastavnik_dzemo wrote:Renault clio I ... povremeno gubi snagu u drugoj ili trecoj brzini .... ponekad u cetvrtoj posebno kad vozim uzbrdo ..... manifestuje se tako sto nekad imam osjecaj kad prebacujem npr iz prveu drugu da jedva prihvati drugu brzinu .... kao da zastopa sekundu .... nekad takodzer regularno vozim drugom ili trecom, i odjednom gubi snagu i pocinje se tresti. Rjesavam tako sto prebacim u brzinu manje.
Mislio sam da je do goriva ali vec mi se mjesec dana ovo desava. Sta bi moglo biti?
-
zrakomlat
#1029 Re: Pitamo Mehanicare ?
Upravo to mi se dešava, a taj "tak" se čuje i kad pustim gas. To lupkanje se pojavilo ima nekoliko dana, a motor mi je mjenjan prije 3 mjeseca. Može li biti da taj nosač nije dobro regulisan prilikom stavljanja motora, ili šta već, ne razumijem se u to, pa ne znam ni kako da pitanje postavimWind wrote:Zavisi koji nosač....
- seoBIH
#1030 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imao sam isti zvuk. Pregledali nosaće, nisu, u pitanju lafete.
- Qler
#1031 Re: Pitamo Mehanicare ?
Juce ja na semaforu, kad blica iza mene vozac onog klasovog kamioneta. Ja izadjem, kaze on jarane ova guma ili ti je felsava ili je tocak odvrnut ili kriv... Ja kod prvog vulkanizera, kad felga kriva i to dobro. Na onoj masini za balansiranje leta na sve strane. Najgore mi je sto se nista nije osjetilo u voznji. Znaci nista nisam primjetio, ni da trese ni da vuce, nista... i ostavim felgu kod njih, oni 3D u Nedzaricima i danas odem postave je i provjerim balans ostalih sve u redu...
- Ned071
#1032 Re: Pitamo Mehanicare ?
djecaci
jel ima neko ljepilo kojim se kvalitetno moze zalijepiti plasticna lajsna na sofesajbu? ili ima neki drugi nacin za to...
jel ima neko ljepilo kojim se kvalitetno moze zalijepiti plasticna lajsna na sofesajbu? ili ima neki drugi nacin za to...
- Bakir1
#1033 Re: Pitamo Mehanicare ?
imas abro ljepilo za retrovizore unutrasnje, ja sam svoj pokusavao svacim zaljepiti samo sam time i uspio, 4 KM svaka benzinska pumpa
- Ned071
#1034 Re: Pitamo Mehanicare ?
neko mi izgleda pokusao skinuti lajsnu koja ide na sajbu, ona iz koje vire brisaci. vratio sam, ali na cosku jednom nisam uspio. probacu, hvala
-
lavic
#1035 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako je lajsna deformisana onda mislim samo ljepilo za sajbu i nikad ga vise nece ni pokusati uzeti.
- Ned071
#1036 Re: Pitamo Mehanicare ?
a to cu nabaviti gdje?lavic wrote:Ako je lajsna deformisana onda mislim samo ljepilo za sajbu i nikad ga vise nece ni pokusati uzeti.
- Rimad
#1037 Re: Pitamo Mehanicare ?
Vidio sam da u FIS-u imaju Bizon ljepila. Imaju i za retrovizor. Za šajbu ne znam.
-
lavic
#1038 Re: Pitamo Mehanicare ?
Skoro svaka prodavnica auto boja to ima. Vazno je da imas dobar pistolj za i da ljepilo koje je u tubi kao silikon ugrijes u sobi ili u vrucoj vodi, lakse ces ga istisnuti.Ned071 wrote:a to cu nabaviti gdje?lavic wrote:Ako je lajsna deformisana onda mislim samo ljepilo za sajbu i nikad ga vise nece ni pokusati uzeti.
-
Dendrlix
#1040 Re: Pitamo Mehanicare ?
Peueot 306 1,6 benzin, 66 kw... Kad kocim motorom "grelji"
Znaci ako pustim gas u prvoj ili drugoj cuje se neki zvuk izmedju grebanja i skripanja. Ponovo dodam gas i zvuk nestane. Isto se cuje ako vozim 20-30 jednolicno u drugoj brzini. U leru i pri ubrzavanju se ne cuje.. Vuce normalno... Recite mi da mi ne treba novi mjenjač 
EDIT: Kad ga tek upalim, prvi kilometar dok se ne zagrijese ne cuje nista
EDIT: Kad ga tek upalim, prvi kilometar dok se ne zagrijese ne cuje nista
- basicm
#1042 Re: Pitamo Mehanicare ?
A mozda i diferencijal. A mozda i nosaci motora. Treba to pretresti da bi se pronaslo.
-
NediM17
#1043 Re: Pitamo Mehanicare ?
Danas nakon voznje na autoputu Sarajevo-Visoko dodjem kuci (dakle kocnica stisnuta zadji put na naplatnim kucicama u Visokom i ispred kuce da stanem), parkiram auto ispred kuce, desni disk vreo, ne moze se pipnuti, lijevi mlak, moze se bez problema drzati prst na njemu. U cemu moze biti problem (vjerovatno u kocionom klipu na desnom tocku)? Inace, prije nego sto sam primijetio da se disk grije, ranije sam primjecivao nekada kada stisnem kocnicu pa je pustim kao da auto koci jos par metara iako sam pustio kocnicu, ne znam kako drugacije da objasnim.
Vozilica Sandero Stepway 1.6 8v sa 40.000km na satu ako i to nesto znaci. Jest je Rumun napravio, svaka mu cast.
Vozilica Sandero Stepway 1.6 8v sa 40.000km na satu ako i to nesto znaci. Jest je Rumun napravio, svaka mu cast.
- friskyoreo
#1044 Re: Pitamo Mehanicare ?
Cime ocistiti MAF senzor?
Znam da imaju oni sprejevi, gledao sam na yt, samo nisam siguran da li to kod nas ima... 
-
mahalas505
#1045 Re: Pitamo Mehanicare ?
.
Last edited by mahalas505 on 04/02/2015 12:40, edited 2 times in total.
-
Dzontra_Volta
#1046 Re: Pitamo Mehanicare ?
Meni se nešto slično dešavalo ljetos na Cliu, ali na zadnjem desnom točku (na zadnjim točkovima su doboši). Odveo majstoru, vidio da je zapeklo, on podmazao i više nije pravilo problem.NediM17 wrote:Danas nakon voznje na autoputu Sarajevo-Visoko dodjem kuci (dakle kocnica stisnuta zadji put na naplatnim kucicama u Visokom i ispred kuce da stanem), parkiram auto ispred kuce, desni disk vreo, ne moze se pipnuti, lijevi mlak, moze se bez problema drzati prst na njemu. U cemu moze biti problem (vjerovatno u kocionom klipu na desnom tocku)? Inace, prije nego sto sam primijetio da se disk grije, ranije sam primjecivao nekada kada stisnem kocnicu pa je pustim kao da auto koci jos par metara iako sam pustio kocnicu, ne znam kako drugacije da objasnim.
Možda ti disk negdje dira točak.
-
lavic
#1047 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zar ti auto nije u garanciji? Ako je u garanciji sta te briga, ovlasteni servis i nek se bore sa njim.NediM17 wrote:Danas nakon voznje na autoputu Sarajevo-Visoko dodjem kuci (dakle kocnica stisnuta zadji put na naplatnim kucicama u Visokom i ispred kuce da stanem), parkiram auto ispred kuce, desni disk vreo, ne moze se pipnuti, lijevi mlak, moze se bez problema drzati prst na njemu. U cemu moze biti problem (vjerovatno u kocionom klipu na desnom tocku)? Inace, prije nego sto sam primijetio da se disk grije, ranije sam primjecivao nekada kada stisnem kocnicu pa je pustim kao da auto koci jos par metara iako sam pustio kocnicu, ne znam kako drugacije da objasnim.
-
lavic
#1048 Re: Pitamo Mehanicare ?
Objasni sta si pod ovim mislio???????Dzontra_Volta wrote:Meni se nešto slično dešavalo ljetos na Cliu, ali na zadnjem desnom točku (na zadnjim točkovima su doboši). Odveo majstoru, vidio da je zapeklo, on podmazao i više nije pravilo problem.NediM17 wrote:Danas nakon voznje na autoputu Sarajevo-Visoko dodjem kuci (dakle kocnica stisnuta zadji put na naplatnim kucicama u Visokom i ispred kuce da stanem), parkiram auto ispred kuce, desni disk vreo, ne moze se pipnuti, lijevi mlak, moze se bez problema drzati prst na njemu. U cemu moze biti problem (vjerovatno u kocionom klipu na desnom tocku)? Inace, prije nego sto sam primijetio da se disk grije, ranije sam primjecivao nekada kada stisnem kocnicu pa je pustim kao da auto koci jos par metara iako sam pustio kocnicu, ne znam kako drugacije da objasnim.
- holowey
#1049 Re: Pitamo Mehanicare ?
mozda je mislio na klijesta?lavic wrote:Objasni sta si pod ovim mislio???????Dzontra_Volta wrote:Meni se nešto slično dešavalo ljetos na Cliu, ali na zadnjem desnom točku (na zadnjim točkovima su doboši). Odveo majstoru, vidio da je zapeklo, on podmazao i više nije pravilo problem.NediM17 wrote:Danas nakon voznje na autoputu Sarajevo-Visoko dodjem kuci (dakle kocnica stisnuta zadji put na naplatnim kucicama u Visokom i ispred kuce da stanem), parkiram auto ispred kuce, desni disk vreo, ne moze se pipnuti, lijevi mlak, moze se bez problema drzati prst na njemu. U cemu moze biti problem (vjerovatno u kocionom klipu na desnom tocku)? Inace, prije nego sto sam primijetio da se disk grije, ranije sam primjecivao nekada kada stisnem kocnicu pa je pustim kao da auto koci jos par metara iako sam pustio kocnicu, ne znam kako drugacije da objasnim.
-
mahalas505
#1050 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako klip ne moze da se vrati, onda disk "dira" kljesta i odatle toplota.