Marokanski iscjelitelj u Bosni

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
dinoxy

#1026 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

[quote="Barrett"][quote="dinoxy"][quote="Barrett"][quote="dinoxy"]

Naravno da vrijeđaš, a vjerovatno i ne znas da vrijeđaš, što je i najtužnije u svemu...za svakog razumnog insana bi to bilo uvredljivo, naravno vjernika...ne mogu ti davati niti jednu paralelu tome da bih ti objasnio, jer neki ovdje citaju "naslove" samo pa ce biti da sam ja rekao nesto, čak bi se neko usudio i iz konteksta izvaditi pa reci evo ja citiram da si to rekao...no onom ko ne zeli nesto da prihvati mozes mu do ujutro objasnjavati, al isto je, nece prihvatiti da to jest vrijeđanje...Ovo drugo si dobro rekao i sa argumentima, sve ti znas, ma Torabi uze pare levatima i treba jel da...ti imas informacije da je on uzeo i uzima pare, ako si ti materijalista, nemoj drugim suditi i to bez cinjenica, mozd aima dobrih ljudi kojima nije sve u novcu...
Brus Lee

#1027 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Brus Lee »

O'zone wrote:Tema je ubleha zvana Torabi i njegove nindža kornjače i 5 planeta sa kojih dobija energiju istina ili laž!?

Ostavite po strani i bogomolje i sveta mjesta i vjere govorimo o jednom čovjeku i njegovom načinu liječenja-zavođenja ljudi te eventulanim kršenjima zakona pri tome,zgrtanju novca i eventulani dokazima kog i od čega je izliječio!

:roll:
E, dokaze koga je i od cega izlijecio, bojim se da neces naci. Na kojem principu "lijecenje" funkcionise? Kako "energija" lijeci sve bolesti, koje imaju razlicite uzroke nastanka?
narcisaa

#1028 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by narcisaa »

Evo upravo pročitah komentar , na portalu o uhvaćenim tapkarošima, koji mi se učini interesantnim.
Na DIPU svi rentgen aparati prestaju sa radom kada dođe pacijent koji je bio kod Torabija, a kod onih koji nisu bili kod njega aparati rade bez smetnji.

Samo se vi zračite tom Torabijevom kosmičkom energijom pa kada se ozračite ili šlagirate ne dolazite na DIP, mo vam ne možemo pomoći.
Meni se ovo učini interesantnim pa ako netko radi na Koševu ili zna nekoga tko radi , eto neka ovo provjeri pa nam javi. :D
zonbirile

#1029 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by zonbirile »

@memlija i @pala s marsa , izgleda dobro hajrovaše uz Mekija.Zna Meki,afrički mufljuz da i SA-X treba pokriti propagandom.
O'zone
Globalni moderator

#1030 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by O'zone »

narcisaa wrote:Evo upravo pročitah komentar , na portalu o uhvaćenim tapkarošima, koji mi se učini interesantnim.
Na DIPU svi rentgen aparati prestaju sa radom kada dođe pacijent koji je bio kod Torabija, a kod onih koji nisu bili kod njega aparati rade bez smetnji.

Samo se vi zračite tom Torabijevom kosmičkom energijom pa kada se ozračite ili šlagirate ne dolazite na DIP, mo vam ne možemo pomoći.
Meni se ovo učini interesantnim pa ako netko radi na Koševu ili zna nekoga tko radi , eto neka ovo provjeri pa nam javi. :D
Jeste tačno je to, isto kao što je tačno da se sve baterije na mobitelima isprazne u Zetri od silne mu ga energije :-)
zonbirile

#1031 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by zonbirile »

koliko tek auta će u novembru teško paliti.Pa mufljuz očita štetočina.
pozitivka

#1032 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pozitivka »

pa evo ja mogu reci nakon more procitanih postova na ovu temu, opet zakljucka nema.....utijesno rezultati....svako na svoj nacin i uzima i baca pare, pa makar su za zdravlje a ne za provod... ne vidim smetnje, ko zeli nek ide, ko ne, nek trazi drugu temu za raspravu, ocito se ovdje nije puno postiglo....ljudi je sve vise u Zetri....ali eto i to ce proci....a naravno da nakon toga ce nesto drugo biti privlacno za naglabati se...do tada jos koji dan i Torabi ce biti u proslom vremenu
novi.dan.nova.nafaka

#1033 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by novi.dan.nova.nafaka »

pozitivka wrote:pa evo ja mogu reci nakon more procitanih postova na ovu temu, opet zakljucka nema.....utijesno rezultati....svako na svoj nacin i uzima i baca pare, pa makar su za zdravlje a ne za provod... ne vidim smetnje, ko zeli nek ide, ko ne, nek trazi drugu temu za raspravu, ocito se ovdje nije puno postiglo....ljudi je sve vise u Zetri....ali eto i to ce proci....a naravno da nakon toga ce nesto drugo biti privlacno za naglabati se...do tada jos koji dan i Torabi ce biti u proslom vremenu
Ma eto, draga moja, meni lično ne bi smetalo toliko da je gore otišlo par desetina ljudi - šačici ljudi se i može naći opravdanje što odu bezveze, daju pare i nikom ništa.
Reći da zaključka nema, opet se ne bih složio (ne provociram te, obećavam 8-) ). Mislim, ko može potvrditi ikakve rezultate, osim što nane prepričavaju po kahvama ?! Ko je to ba ozdravio - da mi je vidjeti 5 nalaza izliječenih.
Međutim, ovo je poprimilo razmjere epidemije, i čovjek se zapita zašto niko ne želi stati tome u kraj. Kao što je neko napisao, ovdje ima osnove za kriminalno procesuiranje mnogih, od samog prevaranta i nj. menadžera, preko televizija koji ih reklamiraju i iznose lažne podatke, a sakrivaju mnogobrojne smrti čak i poznatih ljudi (više puta spomenuti pokojni Tomo Vrban na primjer), pa sve do onih koji su izvukli pored prve dvojice finansijsku korist. To su organizatori iz Zetre i sarajevska pivara...
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 22/10/2010 08:35, edited 1 time in total.
Svemirco

#1034 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Svemirco »

Kažu ako gledate u ovu sliku 10 sati i pijete vodu iz sarajevske pivare onda će vam se spavati i piškiti.

Ja nisam probao a mene nakon 10 minuta ipak jedino podsjeca na svecenika iz drugog dijela Indiane Jonesa - Ukleti hram... Kalimaaaaa Haptideeeee...

Image
shiljak

#1035 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by shiljak »

Kod mene neki komsija isao i rekao da mu se malo popravio vid (nosi valjda naocale).

Ja sam isao neki dan kod njeg, nije mi se islo, niti sam vjerovao da ce ista biti, ali me natjerali :D
Ja nosim naocale, ali ne vidim dobro kao kad sam tek dobio novu dioptriju.
Kad sam izasao iz zetre, bila mi je bas ostrija slika :D Nije bilo onih "krugica" oko ulicnih svjetala, a ostriju sam imao sliku kad i pravo gledas.. Naravno, opet nosim naocale, ali mi je ostriji vid.

Eto ako je imao neko isti problem sa dioptrijom, neka iznese svoje iskustvo ako je isao kod njeg :D
dinoxy

#1036 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

babyline wrote:
dinoxy wrote:

Vec sam negdje napisao da je tako voditeljica rekla...mozda je ona u neznaanju (nepoznavanju) dodala minerali...
pa sta sad sta je otkriveno?? koje supstance??
baby, baby ... nije rekla...jel ovo tvoja slika
O'zone
Globalni moderator

#1037 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by O'zone »

Napokon da i oni nešto kažu haman opala sergija

http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/101022072

Očekivao sam davno da se Rijaset IZ oglasi sam po sebi a ne da ih moraju novinari kontaktirati i izvlačiti informacije iz njih
Ady88

#1038 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Ady88 »

Nisam neki vjernik ali evo ko jeste nek pogleda klip :)

http://www.islam-iman.com/index.php?opt ... Itemid=109
poznanik

#1039 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by poznanik »

"Pacijenti umrli, biznis propao"
U Maroku su snimili i mnoge Hrvate koji su ondje teško bolesni išli po izlječenje, a među njima je bio i poznati vizažist Tomo Vrban koji je bolovao od karcinoma mozga. U nadi da mu Mekki Torabi može pomoći, najprije ga je u studenome prošle godine posjetio u Zagrebu, a potom se uputio na naporan put u Maroko. Globus je u veljači ove godine objavio i fotografiju Tome Vrbana s Mekkijem Torabijem i Asadom Sabom Ajelom u Maroku. Dva mjeseca poslije toga Tomo Vrban na žalost podlegao je zloćudnoj bolesti, ali više nikoga nije zanimalo kako to da ga “čudotovorac” Mekki nije uspio izliječiti iako je on osobno vjerovao u njegove moći. Na žalost, osim ljudi nepoznatih javnosti, a o čemu je Nacional već pisao, u posljednje vrijeme umrle su još dvije poznate osobe koje su kod Mekkija potražile pomoć, slikarica Izabela Šimunović i mlada voditeljica Iva Bagić.
http://www.nacional.hr/clanak/83716/pac ... nis-propao
shiljak

#1040 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by shiljak »

pa ne mora sve zivo da lijeci, ili da potpuno izljeci. Ne trebaju nikakvi dokazi i sl... odes jednom vidis, ako ti je sta bolje nastavis, ako nije nemoj.
O'zone
Globalni moderator

#1041 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by O'zone »

shiljak wrote:pa ne mora sve zivo da lijeci, ili da potpuno izljeci. Ne trebaju nikakvi dokazi i sl... odes jednom vidis, ako ti je sta bolje nastavis, ako nije nemoj.
Nije problem drug što ne izlječi nego što ubjeđuje da je izliječio i da su sad 100% zdravi a nakom mjesec ljudi presele i to od iste bolesti od koje su bolovali kad su došli njemu na tretmane.

Vidim ti si haj da kažem progledao :D odnosno bolje vidiš, drago mi je zbog toga :wink:
antonija

#1042 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by antonija »

Zvaničan stav
Rijaset ne preporučuje odlazak na "sumnjive aktivnosti" Mekkija Torabija

Nakon brojnih rasprava oko toga da li su seanse Mekkija Torabija, na koje svakodnevno hrle hiljade građana BiH, ali i mnogi iz susjednih država, u skladu sa islamskim vjerovanjem, potražili smo stav Rijaseta BiH. Rečeno nam je kako opširan stav uskoro slijedi, ali kako fetva-emin izražava bojazan da se radi o obmani za lakovjerne.
Piše: A. Panjeta
Foto: Sarajevo-x.com

"O spomenutom čovjeku nemamo dovoljno infromacija niti ga poznajemo, kao ni ono čime se bavi. Zato ne možemo preporučiti odlazak kod njega na nekakve iscjeliteljske seanse", kazao nam je Ekrem Tucaković, glasnogovornik Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Pojasnio je kako se Rijaset do sada "nije određivao niti zauzimao stav o navodnom iscjeliteljskom radu Mekkija Torabija", ali da će u narednim danima izaći sa još jednim stavom o tom pitanju.

"Dr. Enes Ljevakovic fetva-emin Vijeća za fetve Rijaseta Islamske zajednice iskazao je sumnju u njegov način liječenja, izrazivši bojazan da se radi o obmani za lahkovjerne. On smatra da se radi o nejasnoj, sumnjivoj aktivnosti. Prema nekim saznanjima, značajan dio uleme u Maroku odbacio je njegovu metodu liječenja", kazao nam je Tucaković.
pozitivka

#1043 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pozitivka »

kako su brzi ovi iz Rijaseta.....mogli su cekati i 7. novembar da se izjasne....imam osjecaj da su i oni bili u dilemi, dok nije nesto prevagnulo....narod hoce samo crno na bijelo....
shuriken

#1044 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by shuriken »

nakon 20 dana su se oglasili
znaci nisu se dogovorili oko tala
ili neko ima neko drugo objasnjenje?

nazvat broj rijaseta u Maroku moglo se isti dan kad je stigao
pozitivka

#1045 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pozitivka »

shuriken wrote:nakon 20 dana su se oglasili
znaci nisu se dogovorili oko tala
ili neko ima neko drugo objasnjenje?

nazvat broj rijaseta u Maroku moglo se isti dan kad je stigao
ja imam osjecaj da su i ovo izjavili pod pritiskom....nema sta se ne moze provjeriti i javno to pokazati...zavisi od volje
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1046 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by hrasno38 »

antonija wrote:Zvaničan stav

Nakon brojnih rasprava oko toga da li su seanse Mekkija Torabija, na koje svakodnevno hrle hiljade građana BiH, ali i mnogi iz susjednih država, u skladu sa islamskim vjerovanjem, potražili smo stav Rijaseta BiH. Rečeno nam je kako opširan stav uskoro slijedi, ali kako fetva-emin izražava bojazan da se radi o obmani za lakovjerne.

"O spomenutom čovjeku nemamo dovoljno infromacija niti ga poznajemo, kao ni ono čime se bavi. Zato ne možemo preporučiti odlazak kod njega na nekakve iscjeliteljske seanse", kazao nam je Ekrem Tucaković, glasnogovornik Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Pojasnio je kako se Rijaset do sada "nije određivao niti zauzimao stav o navodnom iscjeliteljskom radu Mekkija Torabija", ali da će u narednim danima izaći sa još jednim stavom o tom pitanju.

"Dr. Enes Ljevakovic fetva-emin Vijeća za fetve Rijaseta Islamske zajednice iskazao je sumnju u njegov način liječenja, izrazivši bojazan da se radi o obmani za lahkovjerne. On smatra da se radi o nejasnoj, sumnjivoj aktivnosti. Prema nekim saznanjima, značajan dio uleme u Maroku odbacio je njegovu metodu liječenja", kazao nam je Tucaković.
Sto? Jel nekom bilo gore nakon odlaska kod Torabija? To otprike isto zvuci kao kad zakleti ateista, koji sa gnusanjem odbacuju dzamiju i crkvu, kad mu je gusto kaze "boze pomozi" ili "boga mi". Ovdje je najjednostavnije pitanje "tko je taj koji ima pravo da drzi predavanje bilo kojem bolesnom covjeku koji trazi svaku mogucu sansu da ostane medju zivima". Sve drugo je suvisno.
pozitivka

#1047 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by pozitivka »

hrasno38 wrote:
antonija wrote:Zvaničan stav

Sto? Jel nekom bilo gore nakon odlaska kod Torabija? To otprike isto zvuci kao kad zakleti ateista, koji sa gnusanjem odbacuju dzamiju i crkvu, kad mu je gusto kaze "boze pomozi" ili "boga mi". Ovdje je najjednostavnije pitanje "tko je taj koji ima pravo da drzi predavanje bilo kojem bolesnom covjeku koji trazi svaku mogucu sansu da ostane medju zivima". Sve drugo je suvisno.
slazem se donekle s tobom.....to je isto kad mene pitaju je li u redu da dignu kredit u BBI banci, kao ona ne uzima kamate, ali se ne brine je li uredu sto igra igre na srecu.....ustvari to je ono vjernik sam i brinem se je li ispravno ako meni to odgovara....da li svi ovi koji zato pitaju rijaset, sve drugo rade prema nacelima vjere :-)
shiljak

#1048 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by shiljak »

O'zone wrote:
shiljak wrote:pa ne mora sve zivo da lijeci, ili da potpuno izljeci. Ne trebaju nikakvi dokazi i sl... odes jednom vidis, ako ti je sta bolje nastavis, ako nije nemoj.
Nije problem drug što ne izlječi nego što ubjeđuje da je izliječio i da su sad 100% zdravi a nakom mjesec ljudi presele i to od iste bolesti od koje su bolovali kad su došli njemu na tretmane.

Vidim ti si haj da kažem progledao :D odnosno bolje vidiš, drago mi je zbog toga :wink:
ma znam, ali ono sto se kaze "ako ne vidis svojim ocima (u mom slucaju bukvalno :D) " ne trebas se nadati da ce ti biti bolje drugi put ako odes.. To je ko neka preporuka za ove sto idu :-D

Meni je bilo sumljivo kad sam vidio da zena lezi na podu i niko ne zove hitnu nista (govore samo nemojte je gledati), i kad za 10-ak sekundi dosla sebi i ustala.. Znaci ko pala kad je on dohvatio rukom valjda.. Ne vjerujem mu ni sad, isto kao neka namjeestaljka. Ali kazem meni se kao vid bio poboljsao, pa sad..
O'zone
Globalni moderator

#1049 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by O'zone »

shiljak wrote:
O'zone wrote:

ma znam, ali ono sto se kaze "ako ne vidis svojim ocima (u mom slucaju bukvalno :D) " ne trebas se nadati da ce ti biti bolje drugi put ako odes.. To je ko neka preporuka za ove sto idu :-D

Meni je bilo sumljivo kad sam vidio da zena lezi na podu i niko ne zove hitnu nista (govore samo nemojte je gledati), i kad za 10-ak sekundi dosla sebi i ustala.. Znaci ko pala kad je on dohvatio rukom valjda.. Ne vjerujem mu ni sad, isto kao neka namjeestaljka. Ali kazem meni se kao vid bio poboljsao, pa sad..
Pa ništa ti ne preostaje drugo nego da odeš opet pa ili ćeš da baciš naočale ili češ da se pomiriš sa njima-nikad se ne zna :-D . Što se lično mene tiče tip je ubleha koji je našao dobar način da se uhljebi, šta ćeš tako je kako je.
Agradable

#1050 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Agradable »

shiljak wrote:Ali kazem meni se kao vid bio poboljsao, pa sad..
:lol: :lol: to si ubjeden da ti se vid poboljsao jer neces da priznas da si daba otisao i da su uspjeli da te nagovore :P
Locked