- Registracija vozila - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mahalas505

#1026 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by mahalas505 »

holowey wrote:ja sam insistirao na cesiji, da ostavim auto u servisu a da oni sa servisom poravnaju troskove... nisu htjeli pristati, popravi pa dostavi racun...
Ma ima i bagre u osiguranju, a ovo sto navodis je vrhunac bezobrazluka sa njihove strane. Napisi koje osiguranje, da se zna bagra. Ne vidim, ama bas nijedan realan razlog da te odbiju, osim onih bahatih, npr. otici kod ovog majstora, nemoj kod ovlastenog, isto kao da si ti htio da te neko udari.
ranger

#1027 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by ranger »

mahalas505 wrote:
holowey wrote:ja sam insistirao na cesiji, da ostavim auto u servisu a da oni sa servisom poravnaju troskove... nisu htjeli pristati, popravi pa dostavi racun...
Ma ima i bagre u osiguranju, a ovo sto navodis je vrhunac bezobrazluka sa njihove strane. Napisi koje osiguranje, da se zna bagra. Ne vidim, ama bas nijedan realan razlog da te odbiju, osim onih bahatih, npr. otici kod ovog majstora, nemoj kod ovlastenog, isto kao da si ti htio da te neko udari.
razlog je sto se boje da im servis ne napakuje i sto jest i sto nije promijenio. da to ne bi oni pazili, nece cesiju vec racun jer znaju da ces ti nekog odlezat ako ti na racun dodaju nesto sto nije mijenjano.
mahalas505

#1028 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by mahalas505 »

ranger wrote:
mahalas505 wrote:
razlog je sto se boje da im servis ne napakuje i sto jest i sto nije promijenio. da to ne bi oni pazili, nece cesiju vec racun jer znaju da ces ti nekog odlezat ako ti na racun dodaju nesto sto nije mijenjano.
Pa i njihov covjek procjeni stetu, i nisu oni levati, tako da to nije nikakav razlog da te odbiju.
530i

#1029 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by 530i »

Napisao je čovjek - u pitanju je VGT osiguranje. Ovo "V" u imenu je od Visoko, pametnom dosta :lol: Trebao si im poslati utjerivače dugova, ali hajde budi normalan i uradi to....samo još više zajebancije.
Bakir1

#1030 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

Jel te to neko iz V natakao :mrgreen:
530i

#1031 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by 530i »

Najviše što su mene natakli jest da kupim kilu mesa, lošeg. Al' vidim da su čovjeka natakli za par stoja...
Bakir1

#1032 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

Ni jedno osiguranje nece isplatiti iznos sa pdv-om ali ni jedno a servisi se prave malo englezi jer je njima to izlazni pdv i znaju kako rade osiguranja ;-)
Na temu mesa, kupujes na neprovjerenim mjestima, ako ti toga treba znam ja kod koga ima.
Ps niti su svi visocani mesari a niti su svi lopovi tako da :thumbup:
drndalo

#1033 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by drndalo »

Ja platih popravku 1968.00 KM. Prilozih fiskalni racun kao dokaz o tome, sa sve PDVom... Fakturisani radovi se slagali sa odobrenim predracunom... Na bankovni racun od strane osiguranja isplaceno 1968.00 KM... Kome je ulazni, kome izlazni, *ebe me se... Samo necu da meni bude "ulazni"... Ja ga nisam mogao platiti bez PDV na kasi servisa, pa je jedino ispravno da mi to vrate... Ako oni mogu sta prebijati racunovodstveno nek prebiju na cesiji ili necem drugom... Nisu mogli cesiju sa tim servisom, rekli da platim ja, sve ce biti vraceno... Tako i bi... Da su sporili PDV bogme bi ih ganjao do Dresdena. Iz principa makar...
530i

#1034 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by 530i »

Kao što drndalo reče...nije stvar ko radi bez pdv-a, ili kako ga ko rješava...čovjek je to platio iz svog džepa, a osiguranje nije htjelo njemu nadoknaditi ono šta su dužni.

A što se tiče Visokog, bije ih glas lukavih trgovaca - to je bila moja asocijacija. A mesa dobrog ima da se nađe. no hvala u svakom slučaju :wink:
preludezalude

#1035 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by preludezalude »

530i wrote:Kao što drndalo reče...nije stvar ko radi bez pdv-a, ili kako ga ko rješava...čovjek je to platio iz svog džepa, a osiguranje nije htjelo njemu nadoknaditi ono šta su dužni.

A što se tiče Visokog, bije ih glas lukavih trgovaca - to je bila moja asocijacija. A mesa dobrog ima da se nađe. no hvala u svakom slučaju :wink:
Jel to aludiras na ono njihovo masovno kupovanje mesa australskog kengura, pa ga susili i prodavali kao domace suho meso?
mahalas505

#1036 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by mahalas505 »

Bakir1 wrote:Ni jedno osiguranje nece isplatiti iznos sa pdv-om ali ni jedno a servisi se prave malo englezi jer je njima to izlazni pdv i znaju kako rade osiguranja
Jel ovo *ebo lud zbunjenog :) , koja drzava :lol: . Ali eto ima i primjera da vrate ljudima pdv...
colt

#1037 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by colt »

holowey wrote:
colt wrote:
Sarajmen wrote:
Citiram komentar u cjelosti, mada se moj komentar odnosi na neke njegove dijelove. Adnan Terzić je nakon političke karijere završio u Eurohercu, Damir Hadzić u BSO... i to povezah sa konstrukcijom koju ti iznese u komentaru. Ima logike definitivno.
Istina je da osiguranje izuzeto iz PDV-a. Kad bi se uveo PDV, kao što hoće u ovoj agendi, taj trošak PDV-a svakako pada na običnog smrtnika. Znači oni će se opet naći, a PDV je dodatni trošak za novčanik običnog čovjeka. . .
meni to izuzece osiguranja od pdv-a smeta jer kad dodje mastan racun iz servisa, oni ga jednostavno isplate bez pdv-a... kreditiras osiguranje, opravljas o svom trosku i kad trebaju refundirati troskove, shipak, ne daju za pdv, a pdv skoro milja :(
Zavisi na koga je račun. Ako je račun na fizičko lice (znači na računu je navedeno tvoje ime), onda priznaju PDV i moraju ga platiti (ako si ga platio). Ako je račun na pravno lice onda ne priznaju PDV (zbog povrata). U svakom slučaju ne treba da fizičko lice bude oštećen. Ako si bio taj koji si platio i nije ti priznato, onda si nariban od osiguranja . .
starii

#1038 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by starii »

gdje je najjeftinije registrovati auto seat altea 1.9 tdi 2007 godiste?hvala...
drndalo

#1039 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by drndalo »

Kod mene...
basicm

#1040 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by basicm »

135 kW 426 KM polica, ASA osiguranje.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1041 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by konektovan »

Ja u eurohercu registrovao u ponedjeljak. 1.6 66 KW 2006 godiste, sa novom saobracajnom, total 510 KM!!!
bilic

#1042 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by bilic »

starii wrote:gdje je najjeftinije registrovati auto seat altea 1.9 tdi 2007 godiste?hvala...
--------- IDI NA ŽELJIN STADION . NA SREDINI IMAŠ AUTO KUĆA ZA REGISTRACIJU .
Mislim : Din : da se zove . Nećeš se pokajat.
Ako ti je ispod 100 konja oko 500 KM. A preko oko 550 KM
shlauf

#1043 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by shlauf »

"DIN BH"
dgL_

#1044 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by dgL_ »

1.3 44 kw 465 KM sa prevodom, novom saobracajnom vlasnickom... Grawe... uz to da mi je zastupnik rekao da cu imati povrat nekakav od 60 KM koji ce mi leci na karticu nakon 7 dana otprilike... znaci izace me 405 KM... Jel zna neko o cemu se radi?
Nabucco

#1045 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Nabucco »

Posto godinama registrujem preko jednog covjeka, zanima me da li sam puno dao para za registraciju?
1.9tdi 81kw, 2002 godina. 550KM sa tehnickim...
drndalo

#1046 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by drndalo »

dgL_ wrote:1.3 44 kw 465 KM sa prevodom, novom saobracajnom vlasnickom... Grawe... uz to da mi je zastupnik rekao da cu imati povrat nekakav od 60 KM koji ce mi leci na karticu nakon 7 dana otprilike... znaci izace me 405 KM... Jel zna neko o cemu se radi?
Sumnjam da ce biti 60 KM... Ja koliko se sjecam mojoj zeni su vratili oko 25 KM na karticu, 43 kW... To vjerevatno vracaju pare koje bi dali pribavljacu osiguranja kao proviziju samoj musteriji.
dgL_

#1047 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by dgL_ »

drndalo wrote:
dgL_ wrote:1.3 44 kw 465 KM sa prevodom, novom saobracajnom vlasnickom... Grawe... uz to da mi je zastupnik rekao da cu imati povrat nekakav od 60 KM koji ce mi leci na karticu nakon 7 dana otprilike... znaci izace me 405 KM... Jel zna neko o cemu se radi?
Sumnjam da ce biti 60 KM... Ja koliko se sjecam mojoj zeni su vratili oko 25 KM na karticu, 43 kW... To vjerevatno vracaju pare koje bi dali pribavljacu osiguranja kao proviziju samoj musteriji.
meni rece covjek 60 KM da ce bit povrat kao... za 7 dana.. a to je sve bilo na pricu da cu dobit dzaba tehnicki... onda na kraju daj pare sve i uzeo broj ziro racuna i kao 60 KM ce vratit... malo glupo al ako ne bude posvadjat cu se da valja... princip jbg...
530i

#1048 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by 530i »

Pranje para...davali su tako i prije...50 maraka popusta...a zvanično popusta nema, sve je plaćeno.
zrakomlat

#1049 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by zrakomlat »

dgL_ wrote:
drndalo wrote:
meni rece covjek 60 KM da ce bit povrat kao... za 7 dana.. a to je sve bilo na pricu da cu dobit dzaba tehnicki... onda na kraju daj pare sve i uzeo broj ziro racuna i kao 60 KM ce vratit... malo glupo al ako ne bude posvadjat cu se da valja... princip jbg...
Imali su i prošle godine tu akciju, 25 i 50 KM vraćali na račun. Koji će iznos vratiti, zavisi od samog zastupnika, koliko je dobar s tobom. Ti platiš komplet registraciju, u iznosu koji bi platio u bilo kojem osiguranju, a za par dana ti legne 25 ili 50. Eto ove godine je valjda 60. I isto je ta akcija prošle godine bila nekad krajem godine.
isie

#1050 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by isie »

Ne znam gdje bih napisao pa ovdje izvinite ako je pogrešna tema, naime prodao sam auto u maju ove godine i taj vlasnik nije preveo auto na sebe a istekla mu je i registracija . I jučer mi stize iz opstine stari grad ( jer sam tu nastanjen ) da moram vratiti tablice tog auta inace cu biti kaznjen od 50 do 250 km , isao sam u opstinu i rekli su mi da nadjem starog vlasnika i uzmem tablice i hajde krenem u potragu za vlasnik i saznam da je žena u njemackoj . Sta trebam uraditi ? Otici u opstinu gdje je nastanjena u MUP uz kupoprodajni ugovor koji posjedujem . Hvala unaprijed
Post Reply