Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
elffas

#1026 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by elffas »

Kada vidim kojim "argumentima" se sluze pojedini protivnici NS , sve vise vjerujem da ce bas oni biti moj izbor. Nek su vala ove "ozbiljne" stranke ko svajcarski sat....svako radi svoj zadatak, @Kapisla je ociti dokaz
katamaran101

#1027 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by katamaran101 »

Kako samo raspoznaješ š…ju priču ?
Vjerovatno si ekspert za tu vrstu muzike…

Na početku bi…jedno pitanje..na kraju ..ko i ostali ?!

Nit' je Rambo, šta je nekad bio, nit' slanina - posle svinjske gripe…
elffas

#1028 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by elffas »

Pitanje za PK :
Po vasem planu i programu, angazovacete se jednako u cijeloj BiH, tj u oba entiteta, te povodom toga, interesuje me da li ste otvorili ili razmisljali o otvaranju ove ili ovakve teme na nekom "jacem" forumu u manjem entitetu?
Pedja Kojovic

#1029 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

elffas

Ja se nadam da hoce, mada je zaista tesko nagovoriti ljude da se imenom i prezimenom "izloze" forumu.
Znam da su, sto se tice interneta, otvorili facebook stranicu i mislim da postoji nesto na banjalukain.com.
Koji bi website u RS-u bio ekvivalent ovom?
I jos nesto. Moje ucesce ovdje je moja licna, a ne odluka stranke.

p.k.
Pedja Kojovic

#1030 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

elffas

Da, angazovacemo se na citavoj teritoriji BiH.

p.k.
no_pasaran

#1031 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by no_pasaran »

Koje teme će obrađivati ovosedmični broj partijskog lista?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1032 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

no_pasaran wrote:Koje teme će obrađivati ovosedmični broj partijskog lista?
Vjerovatno kao i prosla privatizovana (stranacki) emisija 60 minuta,od kojih je 90% emisije bila cista propaganda jedne partije.
I imas onda obraza pitati za pristrasnost ,ili ne ,jednog privatnog sedmicnjaka,ciji su kapaciteti i medijski uticaji mizerni za razliku od javnog emitera sto je FTV.

:D :thumbup: :dance: :sax:
and

#1033 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by and »

no_pasaran wrote:Koje teme će obrađivati ovosedmični broj partijskog lista?
to komunist još izlazi :?
Silent Shout

#1034 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Silent Shout »

Postvani gospodine Kojovicu,
divljenja je vrijedan pokusaj da forume ICT-a iskoristite za debatu, za razmjenu i reflektiranje misljena kao i za ispipavanje bila javnosti. Mnogi toreticari su polagali nadu u internet kao buduci stamen istinske demokratije i mogucnosti participiranja svih clanova drustva, no isti su se izjalovili u mnog naprednijim drustvima pa je ostao samo servisna alatka, za info, za download blanketa, rezervisanje vremena i koristenje administrativnih usluga napr.
Nadam se da cu se suzdrzati da ne masakriram kako teroretski tako i empirijski Vase nastojanje da priblizete NS potencijalnim glasacima jer smatram to vrlo pozitivnim iskorakom u ucmalom zivotu obicnog bh gradjanina.
Odmah da kazem da podrzavam samu ideju oko osnivanja NS no nazalost, iako nekim tvrdnjama da je rijec o djecijim bolestima morat cu da navedem par primjera gdje se NS jednastovno ne snalazi, nema kapaciteta a ni senzibilnosti da bude to sto zeli, to sto se predstavlja da jeste.
Molim Vas lijepo, kako tuamcite to da Danis Tanovic kao istaknuti funcioner stranke, jedan od inicijatora ideje o NS u novinama jednom prilikom tvrdi da ne zeli da bude kandidovan i da ne zeli posalnicki mandat? Drugim rijecima ja bih malo pametovao i sto bi se u Mostaru reklo naprdiv'o a ne bih da preuzmem odgovornost za to sto propagiram.
Kako to da Dino Mustafic kao jos angazovaniji clan NS-a, pise kolumne za Dnevni Avaz kad NS propagira dijametralno suprotne stavove od onoga sto "utemeljutelj" i njegova intelektualno i novinarski opskurana tiskovina se zalazu? Po meni bi g.Mustafic sa indignacijom trebao javno da se ogradi od tih novina i svega iza cega te novine stoje. Ali on po meni bira jednostavno da konkretizira (i materijalno) svoju umjetnost pa makar kroz deal-ove u navedenoj stampanoj bljuvotini koja vrijedja noramalan mozak i koja bi trebala da bude ispod svakog nivoa vas kao intelektualne avantgarde za koju se volite pretstavljati.
Kao sto rekoh, meni se napocetku svidjela ideja pri vasim prvim nastupima na lokalnim izborima prije dvije godine,narocito kad ste rekli da necete rusiti nacelnike koji rade dobro svoj posao kao napr Jasmin Imamovic da bi NS netom nakon toga izasao sa protukandidtaom tom istom Jasminu Imamovicu u jednoj Tuzli, koja jedinisvijetli primjer medju bastionima nacinalizma, u Tuzli koja ima najveci brojaktivnih muzickih bendova, u Tuzli u kojoj je J. Imamovic napravio cuda od prvog grada sa internetom za sve, pitke vode nakon mnogo godina koje osigurao za TZ domacinstva, koji je od barustine napravio turisticku atrakciju gdje se pola bh ekskurzija sliva kad djeca nemaju dovoljno novca za "pravo" more...po meni cisti oportunizam od NS-a.
Da ne govorim o potencijalu Slobodana Neskovica kao dogradonacelnika i njegovo predstavljanje kao strucnjaka za management, poslovne odnose sa svijetom i "bogatim" iskustvom iz Svedske jer je dolazi iz poluprivatizirane svedsko-norveske trgovacke komore. Uz duzno postovanje, ovdje nema ni svedskih ni norveskih firmi koju se adekvatno zastupljen i koje bi zeljele i mogle biti.
Moj zakljucak je da bi se vi voljeli nametnuti kao politicki avantgarde-a te utjecati na javni diskurs i mjenje a da ne preuzimate niakvu odgovornost i bez toga da zasucete rukave nego cistim pametovanjem tipa profesora Kazazakoji kaze da je NS postideoloska stranka. Tu definiciju jednosatvno ne poznaje ni idejna historija ni terija moderne politicke misli. Izgledate mi samo kao dobro upakovani brand without added value.
Da ste upola energije utrosili za animaciju ljudi da glasaju recimo za vec etablirane SDP ili zasto da ne LDS, rezulatati bi bili vidljivi a vi biste svoje inicijalne ideje o intelektualnoj avantgardi koja utice na mijenje konkretizirali.
Vi me ubjudete da nije tako.
Hvala i lijep pozdrav
Topla voda

#1035 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Topla voda »

ova tema bas brzo ide,pune se postovi...

ne primjetih,ne zamjeri..da si negdje napisao da ns ima plan za opste licitirani pojam smanjenje administracije,pa te molim za odgovor,ima ili nema?
samo da il ne.

i druga stvar.
postoji li mogucnost da neki mladi ,konkretno sa ovog foruma,dobiju priliku na listama...jer ovdje ima par klinaca kojima bih ja dao glas,cisto zbog nacina razmisljanja koji je otvoren,racionalan i usmjeren buducnosti?

mislis li da bi ,obzirom na vrijeme u kojem zivimo i na cinjenicu internet opismenjavanja stanovnistva bih u zadnjih par godina ,dosta glasaca pridobili,posebno ovih 18+,kad bi se npr,na listama pojavio neko sa imenom,prezimenom i nikom sa ovog foruma?
vise hipoteticko pitanje,ali me interesira tvoj stav
Alfons Kauders

#1036 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Silent Shout wrote: Kao sto rekoh, meni se napocetku svidjela ideja pri vasim prvim nastupima na lokalnim izborima prije dvije godine,narocito kad ste rekli da necete rusiti nacelnike koji rade dobro svoj posao kao napr Jasmin Imamovic da bi NS netom nakon toga izasao sa protukandidtaom tom istom Jasminu Imamovicu u jednoj Tuzli, koja jedinisvijetli primjer medju bastionima nacinalizma, u Tuzli koja ima najveci brojaktivnih muzickih bendova, u Tuzli u kojoj je J. Imamovic napravio cuda od prvog grada sa internetom za sve, pitke vode nakon mnogo godina koje osigurao za TZ domacinstva, koji je od barustine napravio turisticku atrakciju gdje se pola bh ekskurzija sliva kad djeca nemaju dovoljno novca za "pravo" more...po meni cisti oportunizam od NS-a.
Ti ocito nisi dugo bio u Tuzli. :D

Ja cu lokalno, u TZ, glasati za NS. Cisto onako iz inata, jer je Jasmin usrao skoro sve cega se dohvatio, nesto kao lokalni Midas, samo sto ne pretvara stvari u zlato, vec u sranje. :D Tuzlanski NS i nije bas jak, neke od njih poznajem i cijenim... Ove druge ili licno poznajem ili znam za njih, ali necu da ih prozivam iza nicka ko zadnja pizda - opet su bolji od mase likova koji sad drmaju Tuzlom. :D

Ono sto pokusavam reci je da NS, koju sam ovdje s ceifom isprozivao radi odredjenih propusta, ima svako pravo i duznost da kritikuje tuzlansku vlast. Sama je to zasluzila.

BTW, ako cemo vec o muzici, zapitaj se gdje su Edo, Hot, Banda i jos masa drugih tuzlanskih muzicara na koje se lokalna vlast popisala a ovi se fino pokupili pa rade i stvaraju u drugim gradovima ili drzavama. Rijetko ih vidim, a i kad ih vidim ne pricamo o politici, ali koliko ja znam i nisu bas odusevljeni tuzlanskim socijaldemokratama... :D
xyz2007

#1037 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by xyz2007 »

Pedja Kojovic wrote:
Nisam u toku i ne znam puno detalja o Nasoj Stranki, ali sto se tice VIDEA - fantastican je.

Posebno mi se svidja to sto poruka daje moc bosanskohercegovackom narodu da preokrene list, i preuzme stvar u svoje ruke sa svojim glasovima. Fakticki bosanskohercegovacki narod o Bosni moze jedino i odlucivati ali kod nas je to nakon komunizma isprano ljudima iz mozga, svako ocekuje da jedan politicar ispuni sva ocekivanja a narod se jako malo angazuje i vjeruje da oni zapravo ne mogu tu nista uraditi.

Super video, nastavite dalje.

I jos nesto, ne moze se ocekivati od prve bosanskohercegovacke stranke recimo da ona bude idealna odmah u startu.

Ima tu dosta detalja sigurno koja se trebaju improvizovati i usavrsiti ali bolja je i ovakva stranka nego one koje vec postoje a koje mi tvrde kako nema bosanskohercegovackog naroda i ne postoji Bosanska nacija!
katamaran101

#1038 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by katamaran101 »

Fino, nemam primjedaba :-)

Trebalo bi pročitati još njihov program, uporediti ga sa drugim programima, vidjeti ko sve stoji iza NS, koji su to ljudi, šta su radili do sada, jesu li uspješni u svom poslu, nezavisni, ko sve finansira..interesuje me samo trasparentnost..

Ali i sve do kraja, ko su i ostale stranke...programi...ovaj put mislim dobro sve provariti, pod povećalo...nema više onako "od oka i ofrlje"..
Pedja Kojovic

#1039 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

silent shout

Hvala vam na javljanju.
Vi, koliko sam shvatio, nas kritikujete sto nismo i ne cinimo nista ili vise na promociji i probitku drugih stranaka(SDP. LDS). Iako se radi o strankama koje su nam ideoloski bliske Nasa stranka se po svom programu i principima razlikuje od njih i mi smo smatrali da ne bi bilo u redu "iznutra mjenjati njihovu politicku prirodu".
Dimo Mustafic ne pise kolumnu u Dnevnom Avazu. Vi ste vjerovatno mislili na nekoliko reakcija koje je Dino objavio u tim dnevnim novinama. Ukoliko smatrate da su stavovi izneseni u tim tekstovima suprotni principima Nase stranke odnosno da podrzavaju politicku ideju koju predstavlja D.Avaz citirajte ih i mozemo o njima diskutovati.
Danis Tanovic je izjavio da ne bi prihvatio izvrsnu (clan Predsjednistva, premijer vlade, itd), a ne zakonodavnu vlast.
Enver Kazaz nije clan Nase stranke nego clan politickog savjeta Nase stranke koji cine ne samo clanovi i simpatizeri nego i oni koji to nisu i koji ne misle isto kao mi o mnogim pitanjima.(To i jeste poenta savjeta-da nas "izlozi" drugim argumentima)
O postideoloskim strankama, koje su na vlasti u vecini drzava zapadnog svijeta i Amerike, napisano je jako puno od pocetka 70tih (Daniel Bell, recimo), pa do Francisa F.
Meni je zao da mi vi izgledamo tako kako nas opisujete, ali srecom mi nemamo niti trazimo politicki monopol
tako da cete vi u oktobru imati priliku da glasate za onu stranku koja vam najvise odgovara.

p.k.
Pedja Kojovic

#1040 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

topla voda

Administracija se mora smanjiti sa sadasnjih 12 na 6%.
Sadasnji zakon o drzavnim sluzbenicima je donesen kako bi nacionalne stranke impregnirale drzavni aparat svojim ljudima i onemogucile promjene. Prijedlog novog zakona o drzavni sluzbenicima koji omogucava promjene se dogovorno drzi u ladicama vec godinu dana i niko ga ne stavlja na glasanje.

Kao sto je bio slucaj i sa lokalnim izborima kanidate Nase stranke za izbore ce odrediti clanovi organizacije.
Opcinski odbori za opcinski nivo vlasti, kantonalni za kantonalne itd. Svako se moze prikljuciti i argumentovati svoju kandidaturu.

Ja generalno mislim da je to dobro. Mislim da bi se vise ljudi trebalo kandidirati nezavisno, a pogotovo mislim da bi u novoj vlasti znacajnu sansu trebalo dati mladjima.
Nazalost, mi mislimo da je CIK za sljedece izbore postavio finansijske zahtjeve koji tu mogucnost znacajno limitiraju.

p.k.
Kapisla

#1041 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kapisla »

Pedi......

A ako je Kazaz u nekom obliku ipak prisutan u radu stranke ,kako ti to u sam kažeš, u nekakvom tijelu onda je njegova supruga Amina Imširpašić u organima strnke. Kazaz je u sijenci a supruga na otvorenom. Da li imate još bračnih parova u VS osim ovo dvoje. Vidim da sve manje dobijaš pitanja pa se nadam da ćeš početi odgovarati na moja kada ti više niko ne bude pisao.Jer ja mislim da je NS odlična stranka samo joj fali naziv,kvalitetni programi i sposobni ljudi da te porograme provedu. Da ne ispadne da nemate ništa nije tačno....imate kancelariju i najbolju sekretaricu Aminu. Pozdravi Aminu ako nije problem. Ona vam je nešto najvrijednije a ostalo.... :run:
Benevolence

#1042 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Benevolence »

Pedja,

Koji je tvoj stav u pogledu aktuelne konferencije Sarajevo Business Forum? Ima li taj dogadjaj nekog stvarnog potencijala? Koji je općenito stav NS po pitanju ekonomskog razvoja BH? ( Gdje po NS-u leže potencijali i kako ih je moguće iskoristiti)?

pozzz
Benevolence
Vitezanin

#1043 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Vitezanin »

Silent Shout wrote:Postvani gospodine Kojovicu,
divljenja je vrijedan pokusaj da forume ICT-a iskoristite za debatu, za razmjenu i reflektiranje misljena kao i za ispipavanje bila javnosti. Mnogi toreticari su polagali nadu u internet kao buduci stamen istinske demokratije i mogucnosti participiranja svih clanova drustva, no isti su se izjalovili u mnog naprednijim drustvima pa je ostao samo servisna alatka, za info, za download blanketa, rezervisanje vremena i koristenje administrativnih usluga napr.
Nadam se da cu se suzdrzati da ne masakriram kako teroretski tako i empirijski Vase nastojanje da priblizete NS potencijalnim glasacima jer smatram to vrlo pozitivnim iskorakom u ucmalom zivotu obicnog bh gradjanina.
Odmah da kazem da podrzavam samu ideju oko osnivanja NS no nazalost, iako nekim tvrdnjama da je rijec o djecijim bolestima morat cu da navedem par primjera gdje se NS jednastovno ne snalazi, nema kapaciteta a ni senzibilnosti da bude to sto zeli, to sto se predstavlja da jeste.
Molim Vas lijepo, kako tuamcite to da Danis Tanovic kao istaknuti funcioner stranke, jedan od inicijatora ideje o NS u novinama jednom prilikom tvrdi da ne zeli da bude kandidovan i da ne zeli posalnicki mandat? Drugim rijecima ja bih malo pametovao i sto bi se u Mostaru reklo naprdiv'o a ne bih da preuzmem odgovornost za to sto propagiram.
Kako to da Dino Mustafic kao jos angazovaniji clan NS-a, pise kolumne za Dnevni Avaz kad NS propagira dijametralno suprotne stavove od onoga sto "utemeljutelj" i njegova intelektualno i novinarski opskurana tiskovina se zalazu? Po meni bi g.Mustafic sa indignacijom trebao javno da se ogradi od tih novina i svega iza cega te novine stoje. Ali on po meni bira jednostavno da konkretizira (i materijalno) svoju umjetnost pa makar kroz deal-ove u navedenoj stampanoj bljuvotini koja vrijedja noramalan mozak i koja bi trebala da bude ispod svakog nivoa vas kao intelektualne avantgarde za koju se volite pretstavljati.
Kao sto rekoh, meni se napocetku svidjela ideja pri vasim prvim nastupima na lokalnim izborima prije dvije godine,narocito kad ste rekli da necete rusiti nacelnike koji rade dobro svoj posao kao napr Jasmin Imamovic da bi NS netom nakon toga izasao sa protukandidtaom tom istom Jasminu Imamovicu u jednoj Tuzli, koja jedinisvijetli primjer medju bastionima nacinalizma, u Tuzli koja ima najveci brojaktivnih muzickih bendova, u Tuzli u kojoj je J. Imamovic napravio cuda od prvog grada sa internetom za sve, pitke vode nakon mnogo godina koje osigurao za TZ domacinstva, koji je od barustine napravio turisticku atrakciju gdje se pola bh ekskurzija sliva kad djeca nemaju dovoljno novca za "pravo" more...po meni cisti oportunizam od NS-a.
Da ne govorim o potencijalu Slobodana Neskovica kao dogradonacelnika i njegovo predstavljanje kao strucnjaka za management, poslovne odnose sa svijetom i "bogatim" iskustvom iz Svedske jer je dolazi iz poluprivatizirane svedsko-norveske trgovacke komore. Uz duzno postovanje, ovdje nema ni svedskih ni norveskih firmi koju se adekvatno zastupljen i koje bi zeljele i mogle biti.
Moj zakljucak je da bi se vi voljeli nametnuti kao politicki avantgarde-a te utjecati na javni diskurs i mjenje a da ne preuzimate niakvu odgovornost i bez toga da zasucete rukave nego cistim pametovanjem tipa profesora Kazazakoji kaze da je NS postideoloska stranka. Tu definiciju jednosatvno ne poznaje ni idejna historija ni terija moderne politicke misli. Izgledate mi samo kao dobro upakovani brand without added value.
Da ste upola energije utrosili za animaciju ljudi da glasaju recimo za vec etablirane SDP ili zasto da ne LDS, rezulatati bi bili vidljivi a vi biste svoje inicijalne ideje o intelektualnoj avantgardi koja utice na mijenje konkretizirali.
Vi me ubjudete da nije tako.
Hvala i lijep pozdrav

Gospodin Tanović je u jednom intrevjuu bio jasan: "NS će predložiti kompetentnog čovjeka za neku političku funkciju. Ja sam reditelj, ja radim svoj posao, a posao NS-a je da nađe kvalitetan i školovan politički kadar koji će znati obavljati svoju funkciju."

To je to. A što imamo sada?? U parlamentima imamo mesare, zubare, medicinare... To što je Tanović jedan od utemeljitelja stranke, ne znači da se treba sada i kandidirati. Kad bi svi radili svoj posao, odnosno posao za koji imaju podlogu- ne bismo imali ovo što sad imamo.
Vitezanin

#1044 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Vitezanin »

elffas wrote:Kada vidim kojim "argumentima" se sluze pojedini protivnici NS , sve vise vjerujem da ce bas oni biti moj izbor. Nek su vala ove "ozbiljne" stranke ko svajcarski sat....svako radi svoj zadatak, @Kapisla je ociti dokaz

Elffas... Imaš na forumu puno puno političkih plaćenika koji prate šta, kako... I dakako na svaki način će pokušati izbaciti političkog protivnika iz "ležišta". Eto, samo informativno. Neki od ovih "forumaša" koji su konstantno na ovoj temi (i sličnima) su vjerojatno to što sam naveo u prvoj rečenici. 8-)
Vitezanin

#1045 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Vitezanin »

Topla voda wrote:ova tema bas brzo ide,pune se postovi...

ne primjetih,ne zamjeri..da si negdje napisao da ns ima plan za opste licitirani pojam smanjenje administracije,pa te molim za odgovor,ima ili nema?
samo da il ne.

i druga stvar.
postoji li mogucnost da neki mladi ,konkretno sa ovog foruma,dobiju priliku na listama...jer ovdje ima par klinaca kojima bih ja dao glas,cisto zbog nacina razmisljanja koji je otvoren,racionalan i usmjeren buducnosti?

mislis li da bi ,obzirom na vrijeme u kojem zivimo i na cinjenicu internet opismenjavanja stanovnistva bih u zadnjih par godina ,dosta glasaca pridobili,posebno ovih 18+,kad bi se npr,na listama pojavio neko sa imenom,prezimenom i nikom sa ovog foruma?
vise hipoteticko pitanje,ali me interesira tvoj stav
`ajd` dok Pedja ne odgovori da pokušam ja .. :-D
Koliko sam upućen, NS najviše koristi net pri komuniciranju s potencijalnim biračima. Možda zato i ne iznenađuje da ogroman broj članova NS-a čine ljudi do 35 godina (koji se kod nas vode u BiH pod "mladi").
Što se tiče angažiranja tih mlađih na listama..Poznajem jednu djevojku koja je bila na listi NS-a u jednoj sarajevskoj općini na lokalnim izborima 2008. (dakle, svega par mjeseci nakon što se NS osnovao). Falilo joj je svega par desetaka glasova da uđe u općinsko vijeće.
Vitezanin

#1046 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Vitezanin »

Kapisla wrote:dariomiamigo.........

Mladen Grahovac je na oktobarskim izborima 2008 godine bio kandidat NS za gradonačelnika Prijedora. Znači bio je neko ko u stranci kotira na visokoj kadrovskoj poziciji,mađutim Pedi ne znajući da je čovjek umro o njemu piše. To pokazuje ozbiljnost i ažurnost u stranci i to je žalosno. Na jednom mijestu oni govore da znaju sve i imaju riješenje za sve a ovamo ne znaju da im je visokokotirajući član stranke preminuo. Eto to je smiješno a u istu ruku žalosno!!!!! E to je politika NS koja će nas izvući iz krize :?
Dakle, ti na osnovu toga što jedan član NS ne zna da je jedan član preminuo cjelokupan program NS dovodiš u pitanje?? Bezveze.
Pedja Kojovic

#1047 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

vitezanin

Potpuno ste u pravu. Danis je upravo to izjavio i to se odnosi na sve funkcije i pozicije osim parlamenta.
Parlament cine predstavnici gradjana i naroda i potpuno je prirodno da njegovi clanovi dolaze iz svih zanimanja, socijalnih i kulturnih strukutra koje su prisutne i u drustvu. Na slican se porote formiraju u drugim pravnim sistemima.
Dakle ja tu ne vidim problem. Parlament treba da bude " u malom".
Ekspertiza iz odredjenih oblasti je neophodna za neke druge drzavne funkcije i pozicije.

Ako se bude kandidirao Danis ce se kandidirati za zakonodavnu a ne izvrsnu vlast.

benevolence

Moj odnos prema takvim konferencijama je u principu pozitivan, ali sumnjam da u ovakvom okruzenju ima potencijala. Zasto? Pa zato sto je nas birokratsi sistem za strane investitore neprohodan regularnim putem i jedino "uz pomoc" politicara ljudi mogu realizovati svoju investiciju.
Svako ko je do sada pokusao otvoriti fabriku u BiH a da ne "tutne" neki novac nekome nije uspio.

BiH ekonomski potencijali...
Kratkorocni - proizvodnja energije, poljoprivredni i privredni klasteri-( Prehrambena i drvna industrija)
Dugorocni- obrazovanje i prelazak na slozenije procese prerade energije i sirovina

p.k.
Pedja Kojovic

#1048 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

vitezanin

Potpuno ste u pravu. Danis je upravo to izjavio i to se odnosi na sve drzavne funkcije i pozicije osim parlamenta.
Parlament cine predstavnici gradjana i naroda i potpuno je prirodno da njegovi clanovi dolaze iz svih zanimanja, socijalnih i kulturnih struktura koje su prisutne i u drustvu. Na slican se porote formiraju u drugim pravnim sistemima.
Dakle ja tu ne vidim problem. Parlament treba da bude " zemlja u malom".
Ekspertiza iz odredjenih oblasti je neophodna za neke druge drzavne funkcije i pozicije.
Ako se bude kandidirao Danis ce se kandidirati za zakonodavnu a ne izvrsnu vlast.

benevolence

Moj odnos prema takvim konferencijama je u principu pozitivan, ali sumnjam da u ovakvom okruzenju imaju potencijal.
Zasto?
Pa zato sto je nas birokratsi sistem za strane investitore neprohodan regularnim putem i jedino "uz pomoc" politicara ljudi mogu realizovati svoju investiciju.
Svako ko je do sada pokusao otvoriti fabriku u BiH a da ne "tutne" neki novac nekome nije uspio.

BiH ekonomski potencijali...
Kratkorocni - proizvodnja energije, poljoprivredni i privredni klasteri-( Prehrambena i drvna industrija)
Dugorocni- obrazovanje i prelazak na slozenije procese prerade energije i sirovina

p.k.
veljaca

#1049 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by veljaca »

Pedja Kojovic wrote:
Administracija se mora smanjiti sa sadasnjih 12 na 6%.

p.k.
Ama sta na 6% - smanjiti na 2% :D

A sada ozbiljno, pitanje - konkretno - kako vi u NS to mislite da uradite ??? Ako moze KONKRETAN odgovor. Hvala ...
Da li je to, mozda, ukidanje zupanija/kantona i ukidanje entiteta ( ali bez CENTRALIZACIJE drzave ) ....
palermo

#1050 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

E, imam i ja još jedno pitanje. Baš kao što netko gore reče, zaista se divim naporu koji Peđa ulaže i spremnosti da se upusti u jedan ovako težak zadatak. Dakle, na tom fonu je i moje, pitanje, da li imate neku osobu ili otvorenu temu na nekom popularnom forumu iz RS-a u kojem na isti način komunicirate sa ljudima iz Republike Srpske.
Peđa je u svom odgovoru meni rekao krucijalnu stvar da se nada određenom broju glasova koji će biti dobro raspoređeni, nekako mislim da bi za Našu Stranku najgora opcija bila da postigne neki solidan rezultat u federaciji, recimo 6-7 % glasova a da u Republici Srpskoj dobije nekakvih mizernih 0,2 %. Bojim se da bi nakon toga prespektive Naše Stranke bile znatno manje. Doduše, ostavljam mogućnost da se varam.
Locked