i te kako jeste...*mima* wrote:jel ovo moguce?
curicu su nasli kako ide na ovim ostatcima nogu i trazi hranu i vodu... mozete samo zamisliti koja je to bol...
Moderator: anex
i te kako jeste...*mima* wrote:jel ovo moguce?
Dile wrote:i te kako jeste...*mima* wrote:jel ovo moguce?
curicu su nasli kako ide na ovim ostatcima nogu i trazi hranu i vodu... mozete samo zamisliti koja je to bol...
ja sam dobila ovo odmah kad su je nasli... i malo je reci da sam 2 sata pizdila i plakala...*mima* wrote:Dile wrote:i te kako jeste...*mima* wrote:jel ovo moguce?
Ne znam sta me natjera da otvorim .....rasplakala sam se
Podzakonske akte, uputstva, odluke i sl. je moralo donijeti nadlezno ministarstvo na prijedlog Ureda za veterinarstvo u roku od godine dana od dana stupanja Zakona na snagu. Sad je godina a koliko znam nije nista uradjeno. Ostali takodje moraju ali im nije dat rok (tako bar ja tumacim), jer bi dio problematike trebao biti razradjen tim podzakonskim aktima.cellisto wrote:Hvala na zakonima, dajem sve od sebe da dodje na sto vise utjecajnih adresa.
Clan 27.(1) Napustenim i zgubljenim zivotinjama potrebno je osigurati adekvatan smjestaj i veterinarsko-zdravstvenu pomoc.
Clan 28.(4) Skloniste za zivotinje osniva fizicko ili pravno lice, jedinica lokalne samouprave,opcina,grad,kanton ili entitet.
clan28.(5)Nadlezni upravni organ kantona, grada ili opcine izdaje dozvolu za formiranje sklonista za zivotinje, na osnocvu uputstva koje propisuje nadlezno ministarstvo, na prijedlog Ureda,te vodi upisnik sklonista za zivotinje.
Nije mi skroz jasno : Da li ovo znaci da moraju ? Ili je samo potrebno, onako nekad, kad im padne na pamet?
Jos jedno pitanje, je li jos uvijek na snazi zakon od prije, da ne moze postojati privatna veterinarska praksa, vec samo drzavna?
Ja vec predlozila da se nadje advokat i rekla da cemo mi iz dijaspore pomoci finansijski...ali nastade tisina.vox-populi wrote:Ne treba na ovome stati. Treba krivicno goniti sve one koji su prekrsili zakon i naredili pomor zivotinja kako bi vjerovatno prikrili plljacku novca koji je trebao biti koristen ili za azil ili za neki drugi vid zastite zivotinja. Ako treba novca za advokata, javite na pp, ne mogu poslati puno ali nesto cu sigurno moci.
zvrk wrote: advokat ce biti unajmljen
da se ozbiljno pozabavi tuzbom
Kakav je muk nastao, izgleda da su svi problemi rjeseni, zivotinje zbrinute, azili otvoreni, dobijena pravna bitka.zvrk wrote:nazalost
predugo ce sve to trajati po mom licnom misljenju
ali su nas
(ne zastupam udruzenja nego nas, ljubitelje zivotinja)
doveli pred svrsen cin
tako da se jedino tako protiv njih moze boriti
a dok se hodzino samelje na sudu ....
nece vise biti onih za koje se treba boriti
sintori i dalje rade
molim ko god moze da skloni pse
jutarnji wrote:strasnoajde_vise wrote:kako su ih poubijali - cime?
jel to imaju sad "humane" uslove za eutanaziju?
krse zakon na sve nacine
Dile wrote:kod ilijasa nadjeno kuce minijaturno kojem je neko pokusao da odjece gornju vilicu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
najebem se ja majke svim ovim bolesnicima skupa i iskreno se nadam da ce i oni i komplet familija im dozivjeti istu sudbinu kao i ovi jadnici koje maltretiraju
ma ne znam ni ja detalje, djeca iz veterinarske skole su ga nasla i jedan djecak ga je odveo kod sebe... pas treba hitno kod vet-a, a oni nemaju auta, ja sam im dala svoj broj da me zovu da ga vodimo, ali me niko jos nije zvao, ne znam sta je bilo...teAMICA wrote:Dile wrote:kod ilijasa nadjeno kuce minijaturno kojem je neko pokusao da odjece gornju vilicu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
najebem se ja majke svim ovim bolesnicima skupa i iskreno se nadam da ce i oni i komplet familija im dozivjeti istu sudbinu kao i ovi jadnici koje maltretiraju
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Gdje kod Ilijaša? Da to nije jedan od onih koje je kurty pokušavao naći i spasiti?
U šta se ovo pretvorismo?
teAMICA wrote:Dile wrote:kod ilijasa nadjeno kuce minijaturno kojem je neko pokusao da odjece gornju vilicu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Gdje kod Ilijaša? Da to nije jedan od onih koje je kurty pokušavao naći i spasiti?
U šta se ovo pretvorismo?
Dile wrote:cukica je eutaniziran... pokusali su da ciste ranu i poceli su komadi vilice i zuba da odpadaju, tako da je odmah eutanazija uradjena, nema potreba da se jos vise pati
uh... ne znam sta bih pozelila vise onome ko je uradio...teAMICA wrote:Dile wrote:cukica je eutaniziran... pokusali su da ciste ranu i poceli su komadi vilice i zuba da odpadaju, tako da je odmah eutanazija uradjena, nema potreba da se jos vise pati
![]()
vjerujem da je to najbolje za njega, da će mu sad biti bolje na nekom drugom humanijem svijetu...
onaj ko je ovo uradio... ne znam šta reći za njega, bolje da šutim.