Pomozite da se monstrumi kazne

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Cholina_Lokica

#1026 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cholina_Lokica »

*mima* wrote::shock: jel ovo moguce?
i te kako jeste...

curicu su nasli kako ide na ovim ostatcima nogu i trazi hranu i vodu... mozete samo zamisliti koja je to bol...
Pikaboo

#1027 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pikaboo »

Srce drago milo.Bas me zanima sta bi bilo sa psom da su ga nasli kod nas,nedaj Boze? Sve okolne zemlje su se pokazale puno humanijim od nase
cellisto

#1028 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by cellisto »

Hvala na zakonima, dajem sve od sebe da dodje na sto vise utjecajnih adresa.

Clan 27.(1) Napustenim i zgubljenim zivotinjama potrebno je osigurati adekvatan smjestaj i veterinarsko-zdravstvenu pomoc.
Clan 28.(4) Skloniste za zivotinje osniva fizicko ili pravno lice, jedinica lokalne samouprave,opcina,grad,kanton ili entitet.
clan28.(5)Nadlezni upravni organ kantona, grada ili opcine izdaje dozvolu za formiranje sklonista za zivotinje, na osnocvu uputstva koje propisuje nadlezno ministarstvo, na prijedlog Ureda,te vodi upisnik sklonista za zivotinje.

Nije mi skroz jasno : Da li ovo znaci da moraju ? Ili je samo potrebno, onako nekad, kad im padne na pamet?

Jos jedno pitanje, je li jos uvijek na snazi zakon od prije, da ne moze postojati privatna veterinarska praksa, vec samo drzavna?
*mima*

#1029 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by *mima* »

Dile wrote:
i te kako jeste...

curicu su nasli kako ide na ovim ostatcima nogu i trazi hranu i vodu... mozete samo zamisliti koja je to bol...

Ne znam sta me natjera da otvorim .....rasplakala sam se :(
Cholina_Lokica

#1030 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cholina_Lokica »

*mima* wrote:
Dile wrote:
i te kako jeste...

Ne znam sta me natjera da otvorim .....rasplakala sam se :(
ja sam dobila ovo odmah kad su je nasli... i malo je reci da sam 2 sata pizdila i plakala... :( i sama imam curicu koja je zahvaljujuci ljudima ostala bez nogice jedne, i ovo mi bas dodje kao jos veci samar od ljudstva... iz dana u dan postajem veci mizantrop....
privremeni

#1031 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by privremeni »

cellisto wrote:Hvala na zakonima, dajem sve od sebe da dodje na sto vise utjecajnih adresa.

Clan 27.(1) Napustenim i zgubljenim zivotinjama potrebno je osigurati adekvatan smjestaj i veterinarsko-zdravstvenu pomoc.
Clan 28.(4) Skloniste za zivotinje osniva fizicko ili pravno lice, jedinica lokalne samouprave,opcina,grad,kanton ili entitet.
clan28.(5)Nadlezni upravni organ kantona, grada ili opcine izdaje dozvolu za formiranje sklonista za zivotinje, na osnocvu uputstva koje propisuje nadlezno ministarstvo, na prijedlog Ureda,te vodi upisnik sklonista za zivotinje.

Nije mi skroz jasno : Da li ovo znaci da moraju ? Ili je samo potrebno, onako nekad, kad im padne na pamet?

Jos jedno pitanje, je li jos uvijek na snazi zakon od prije, da ne moze postojati privatna veterinarska praksa, vec samo drzavna?
Podzakonske akte, uputstva, odluke i sl. je moralo donijeti nadlezno ministarstvo na prijedlog Ureda za veterinarstvo u roku od godine dana od dana stupanja Zakona na snagu. Sad je godina a koliko znam nije nista uradjeno. Ostali takodje moraju ali im nije dat rok (tako bar ja tumacim), jer bi dio problematike trebao biti razradjen tim podzakonskim aktima.
Zakonom o veterinarstvu u BiH ,clan 62. i Zakonom o veterinarstvu Federacije,od clana 99.do cl.108. govore o samostalnoj-privatnoj veterinarskoj praksi. I ista se pocela otvarati.
zvrk

#1032 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

danas u pola 11 kod kocija tj na ulazu u veliku aleju

bice protestna setnja
sa press konferencijom na vrelu bosne

gdje ce podatke o tome gdje su nestale pare za azile koji su trebali biti zavrseni 8.4. ove godine - iznijeti pripadnici udruzenja za zastitu zivotinja

molim sve koji mogu da dodju

sluzbeno je i potvrdjeno od predstavnika udruzenja
mole se svi koji mogu da dodju
Pikaboo

#1033 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pikaboo »

Zvrk jesi sigurna za ovo? Bio je poziv i za juce ispred sinteraja pa su bili moja mama,sestra i cetvoro pripadnika udruzenja.
vox-populi

#1034 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by vox-populi »

Ne treba na ovome stati. Treba krivicno goniti sve one koji su prekrsili zakon i naredili pomor zivotinja kako bi vjerovatno prikrili plljacku novca koji je trebao biti koristen ili za azil ili za neki drugi vid zastite zivotinja. Ako treba novca za advokata, javite na pp, ne mogu poslati puno ali nesto cu sigurno moci.
Pikaboo

#1035 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pikaboo »

vox-populi wrote:Ne treba na ovome stati. Treba krivicno goniti sve one koji su prekrsili zakon i naredili pomor zivotinja kako bi vjerovatno prikrili plljacku novca koji je trebao biti koristen ili za azil ili za neki drugi vid zastite zivotinja. Ako treba novca za advokata, javite na pp, ne mogu poslati puno ali nesto cu sigurno moci.
Ja vec predlozila da se nadje advokat i rekla da cemo mi iz dijaspore pomoci finansijski...ali nastade tisina.
Dobar advokat bi cuda napravio.Vec smo vidjeli da od protesta nista nema.Niti se pojavi dovoljno ljudi ,a i navikli su da se malo pobunimo,malo stojim sa transparentima i nazad kuci.Samo njih nekoliko ,4-5, skace po polju i nesto zaista pokusava raditi,al nemogu sami.
zvrk

#1036 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

danas smo se pridruzili setnji za spas planete - navedeni sastanak u aleji

bili us i predstavnici svih udruzenja zivotinja

@pikaboo izvini, kasno saznah da je zvanicno
pa kasno i objavih
ai ne stigoh ti potvrditi
i nas je bilo malo danas, dzaba :(

bilo nas je 10-15

toliko o ozbiljnosti

nesluzbeno (moji zakljucci): sintori i dalje rade
fino su iskoristili pricu o bjesnilu da okrenu narod protiv nas
zaBoga kako cemo mi traziti da se bijesni hajvani oslobode

advokat ce biti unajmljen
da se ozbiljno pozabavi tuzbom

ovo je dakle nesluzbeno
vox-populi

#1037 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by vox-populi »

zvrk wrote: advokat ce biti unajmljen
da se ozbiljno pozabavi tuzbom
:thumbup:

ovo je jedini nacin.
zvrk

#1038 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

nazalost
predugo ce sve to trajati po mom licnom misljenju
ali su nas
(ne zastupam udruzenja nego nas, ljubitelje zivotinja)
doveli pred svrsen cin

tako da se jedino tako protiv njih moze boriti
a dok se hodzino samelje na sudu ....

nece vise biti onih za koje se treba boriti :(

sintori i dalje rade

molim ko god moze da skloni pse
privremeni

#1039 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by privremeni »

zvrk wrote:nazalost
predugo ce sve to trajati po mom licnom misljenju
ali su nas
(ne zastupam udruzenja nego nas, ljubitelje zivotinja)
doveli pred svrsen cin

tako da se jedino tako protiv njih moze boriti
a dok se hodzino samelje na sudu ....

nece vise biti onih za koje se treba boriti :(

sintori i dalje rade

molim ko god moze da skloni pse
Kakav je muk nastao, izgleda da su svi problemi rjeseni, zivotinje zbrinute, azili otvoreni, dobijena pravna bitka. :zzzz:
Pikaboo

#1040 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pikaboo »

Eh :roll:
zvrk

#1041 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

jutarnji wrote:
ajde_vise wrote:kako su ih poubijali - cime?

jel to imaju sad "humane" uslove za eutanaziju?

krse zakon na sve nacine
strasno :sad:

svi oni koji su se trebali pokazati
uglavnomt o nisu uradili

ovo sto nas je preostalo
rasulo :(

mada se radi ...
teAMICA

#1042 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by teAMICA »

Dile wrote:kod ilijasa nadjeno kuce minijaturno kojem je neko pokusao da odjece gornju vilicu :x :x :x :x :x :x :x :x

najebem se ja majke svim ovim bolesnicima skupa i iskreno se nadam da ce i oni i komplet familija im dozivjeti istu sudbinu kao i ovi jadnici koje maltretiraju

:? :? :shock: :shock: :(
Gdje kod Ilijaša? Da to nije jedan od onih koje je kurty pokušavao naći i spasiti?
U šta se ovo pretvorismo? :(
Baby

#1043 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Baby »

Ako neko ima mogućnost neka ga odvede,vetu jer ovaj čovjek nemože,ona je sklonio psa,ali pas ne može da jede..Mnogoo je problema tu pomozite mu ko može :(
Cholina_Lokica

#1044 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cholina_Lokica »

teAMICA wrote:
Dile wrote:kod ilijasa nadjeno kuce minijaturno kojem je neko pokusao da odjece gornju vilicu :x :x :x :x :x :x :x :x

najebem se ja majke svim ovim bolesnicima skupa i iskreno se nadam da ce i oni i komplet familija im dozivjeti istu sudbinu kao i ovi jadnici koje maltretiraju

Gdje kod Ilijaša? Da to nije jedan od onih koje je kurty pokušavao naći i spasiti?
ma ne znam ni ja detalje, djeca iz veterinarske skole su ga nasla i jedan djecak ga je odveo kod sebe... pas treba hitno kod vet-a, a oni nemaju auta, ja sam im dala svoj broj da me zovu da ga vodimo, ali me niko jos nije zvao, ne znam sta je bilo...
baby je stavila klip na kojem se vidi kako izgleda
kurty

#1045 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by kurty »

teAMICA wrote:

Necu nista da govorim sigurno, ali moguce je da je ovo jedno od onih koje nisam nasao i spasio...
Niko nije rekao tacnu lokaciju gdje je bio ovaj psic u Ilijasu, ali...

Stvarno ne znam sta se desava sa ovim narodom vise

Edit... Nije ovo psic iz istog legla... Sad pregledah fotke i vidim da ni jedan od onih iz Malesica nije imao crne nogice... Al bez obzira, za svaku osudu
Cholina_Lokica

#1046 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cholina_Lokica »

sad sam dosla iz vetlifa, cukica je ostao tamo, nejvjerovatnije ce biti uspavan... ovo sto smo ja i Aldin jutros vidjeli, nije ravno ni jednom horor filmu, i emisiji na animal planetu o zlostavljanim zivotinjama. imaju slike kod mene koje ja trenutno nisam u stanju da prebacim i stavim ovdje, uradicu to kasnije. cukici je otkinut i dio gornje i donje vilice, sinusi mu otvoreni... kako sam dosla kuci povracam i ne mogu da se smirim, koji je ono uzas, mogu samo da zamislim koji su to bolovi.

ko god da je ono uradio samo se nadam da ce ga u zivotu ista stvar snaci, sa razlikom da ce imati jako dug zivot i da ce takav jako, jako dugo da zivi i pati se...
HAVANA

#1047 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by HAVANA »

:shock: :( :x
Cholina_Lokica

#1048 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cholina_Lokica »

cukica je eutaniziran... pokusali su da ciste ranu i poceli su komadi vilice i zuba da odpadaju, tako da je odmah eutanazija uradjena, nema potreba da se jos vise pati
teAMICA

#1049 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by teAMICA »

Dile wrote:cukica je eutaniziran... pokusali su da ciste ranu i poceli su komadi vilice i zuba da odpadaju, tako da je odmah eutanazija uradjena, nema potreba da se jos vise pati

:( :( vjerujem da je to najbolje za njega, da će mu sad biti bolje na nekom drugom humanijem svijetu...
onaj ko je ovo uradio... ne znam šta reći za njega, bolje da šutim.
Cholina_Lokica

#1050 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cholina_Lokica »

teAMICA wrote:
Dile wrote:cukica je eutaniziran... pokusali su da ciste ranu i poceli su komadi vilice i zuba da odpadaju, tako da je odmah eutanazija uradjena, nema potreba da se jos vise pati

:( :( vjerujem da je to najbolje za njega, da će mu sad biti bolje na nekom drugom humanijem svijetu...
onaj ko je ovo uradio... ne znam šta reći za njega, bolje da šutim.
uh... ne znam sta bih pozelila vise onome ko je uradio...
Post Reply