BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#1026 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Meni su samo Kuranji i Dzouns poznati bez guglanja. 
- fosil
#1027 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Heimeroth drugi golman Gladbacha, a Jones bi trebo biti onaj iz S04?
- cyprus
#1028 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Meni poznat ovaj Marx... ono se Karl zvaše?
Lauth, Tiffert, Kuranyi i Jones inače
Lauth, Tiffert, Kuranyi i Jones inače
-
Richard Peti
- and
#1030 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
ima li kakvih vijesti za mravca?je li izašao iz bolnice?
-
Rookie
#1031 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Jučer je bio u bolnici.and wrote:ima li kakvih vijesti za mravca?je li izašao iz bolnice?
-
klixober
#1032 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ognjen Vranjes,u-21 reprezentativac BiH,igrac Crvene Zvezde koji je bio na posudbi u Napretku,blizu prelaska u Slaviu Prag.
-
elSaik
#1033 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Evo Koreja pojede Grčku (koja je nas ponizila) a pola joj repke igrači iz domaćeg prvenstva. Sutra da neko od nas spomene Bekrića, bilo bi "šta on, gurate ga jer je Željovac, a levat igra na kraju svijeta." 
- burek_in_space
#1034 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa i Grci imaju vecinu iz domaceg prvenstva, pa to nishta ne znachi.elSaik wrote:Evo Koreja pojede Grčku (koja je nas ponizila) a pola joj repke igrači iz domaćeg prvenstva. Sutra da neko od nas spomene Bekrića, bilo bi "šta on, gurate ga jer je Željovac, a levat igra na kraju svijeta."
Grci su tarabe postali, prevazidjena taktika, loshe kretanje, prochitani ko bukvar i pobjeda Koreje ne treba da chudi ni najmanje.
-
elSaik
#1035 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
I ne čudi. Prognozirao sam je. Ali želim reći kako se često ovdje zna omalovažavati neki igrač jer igra u "lošoj" ligi (pa nam čak i selektor istom logikom sastavlja kadar), a pola reprezentacija koje se, za razliku od nas, redovno kvalifikuju i pobjeđuju repke koje mi ne možemo, su sastavljene od igrača iz tih "loših" liga.burek_in_space wrote:Pa i Grci imaju vecinu iz domaceg prvenstva, pa to nishta ne znachi.elSaik wrote:Evo Koreja pojede Grčku (koja je nas ponizila) a pola joj repke igrači iz domaćeg prvenstva. Sutra da neko od nas spomene Bekrića, bilo bi "šta on, gurate ga jer je Željovac, a levat igra na kraju svijeta."
Grci su tarabe postali, prevazidjena taktika, loshe kretanje, prochitani ko bukvar i pobjeda Koreje ne treba da chudi ni najmanje.
- burek_in_space
#1036 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Da ima omalovazhavanja igracha u toj mjeri, nema je.elSaik wrote:
I ne čudi. Prognozirao sam je. Ali želim reći kako se često ovdje zna omalovažavati neki igrač jer igra u "lošoj" ligi (pa nam čak i selektor istom logikom sastavlja kadar), a pola reprezentacija koje se, za razliku od nas, redovno kvalifikuju i pobjeđuju repke koje mi ne možemo, su sastavljene od igrača iz tih "loših" liga.
Shtilicev i Bekricev problem je shto su to josh uvijek ogromne nepoznanice, a nash zadatak (nas navijacha) nije da odredjujemo ko ce igrati. Za taj posao je zaduzhen neko ko je placen, i chija funkcija i zadatak je da misli o tome, i da snosi odgovornost za svoje postupke.
Logika koju je Pape primijenio objashnjavajuci nepozivanje Shtilica je skroz realna, ko zheli to da vidi. Ko ne zheli, dzaba sve.
-
Rookie
#1037 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
A da li je Ćirina logika bila ispravna kad nije davao Štiliću ni minute u prijateljskoj protiv Irana, protiv novinarske selekcije...
Štilić i Bekrić ne smiju biti nepoznanice našem selektoru. Posao mu je da mu ne budu! Taman da niko drugi ne zna ništa o njima. Isto važi i za Cocalića, Ljevakovića...
Štilić i Bekrić ne smiju biti nepoznanice našem selektoru. Posao mu je da mu ne budu! Taman da niko drugi ne zna ništa o njima. Isto važi i za Cocalića, Ljevakovića...
- burek_in_space
#1038 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Kada se radi o odnosu prema igrachima za vrijeme Cirinog i sada Papetovog mandata, mislim da ima razlike, jer je prvi bio vodjen raznorznim zheljama, kako svojim tako i menadzera oko reprezentacije. Papetova misija je, shto ni ne krije, preko reprezentacije, trasirati put u PSG.Rookie wrote:A da li je Ćirina logika bila ispravna kad nije davao Štiliću ni minute u prijateljskoj protiv Irana, protiv novinarske selekcije...,
Pogreshno sam se izrazio sa ovim nepoznanice, moja greshka.
Oni josh uvijek nisu dokazani igrachi,koji zasluzhuju poziv u reprezentaciju.
Meni je zaista tuzhno na shta je spao nash fudbal, kada je najveci transfer vishestrukog prvaka drzhave 300 000 eura, a pritom taj igrach ne odlazi ni u Bundes ligu niti u Seriu A, nego u Koreju.
-
Rookie
#1039 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Biće već sljedeći transfer iz Želje daleko jači. Ovaj je bio toliki jer Bekrić puni 26. godinu i imao je još samo pola godine ugovora. A realno, nije ni igrao toliko strašno koliko su znali nekad igrati najbolji igrači lige. Tu mislim na Škoru kad je imao 18, Štilića u istim godinama, Mirsada Bešliju, Hasagića itd.
Jedan takav igrač sa podugim ugovorom i u pravim godinama, mogao bi sigurno iz naše lige otići za bar 2 miliona KM. Minimalno. Tipujem na Edina Višću. A i Šehić će 100% prekucati ovaj transfer Bekrića.
Hoću reći da visina tog transfera nije mjerodavna, ako se ne uzme u obzir to da mu je isticao ugovor i da nije toliko mlad. Ne govori sve o snazi naše lige. Uvijek tu bude ekstra igrača ili bar potencijala. Džeko, Modrić, Stojković(Wigan)...
Jedan takav igrač sa podugim ugovorom i u pravim godinama, mogao bi sigurno iz naše lige otići za bar 2 miliona KM. Minimalno. Tipujem na Edina Višću. A i Šehić će 100% prekucati ovaj transfer Bekrića.
Hoću reći da visina tog transfera nije mjerodavna, ako se ne uzme u obzir to da mu je isticao ugovor i da nije toliko mlad. Ne govori sve o snazi naše lige. Uvijek tu bude ekstra igrača ili bar potencijala. Džeko, Modrić, Stojković(Wigan)...
-
udrch
#1040 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ako ovaj mali Edin Višća ne uzme velike pare, a i Željo veliku odštetu na polusezoni, e onda ne znam ko će..Rookie wrote:Biće već sljedeći transfer iz Želje daleko jači. Ovaj je bio toliki jer Bekrić puni 26. godinu i imao je još samo pola godine ugovora. A realno, nije ni igrao toliko strašno koliko su znali nekad igrati najbolji igrači lige. Tu mislim na Škoru kad je imao 18, Štilića u istim godinama, Mirsada Bešliju, Hasagića itd.
Taj momak stvarno odskače od našeg prosjeka..nadam se da će imati dobre pripreme i da će u kvalifikacijama za LP pokazati dovoljno da se počnu za njega otimati..
Šehić će ostati i dalje u Želji..neće on nigdje..
-
klixober
#1041 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ne znam koliko je tacno,cudi me da nasi mediji nista nisu napisali o ovome.Ali slovenacki mediji pisu da je Goran Galesic,mladi reprezentativac BiH potpisao za Genovu.To je fantasticno,jos jedan bh girac u seriji A.
http://www.nogomania.com/Slovenski-Nogo ... Genoo.aspx
-
klixober
#1042 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Sta je ovo...dobijamo igraca u Seriji A,a niko ni habera..komeba wrote:Ne znam koliko je tacno,cudi me da nasi mediji nista nisu napisali o ovome.Ali slovenacki mediji pisu da je Goran Galesic,mladi reprezentativac BiH potpisao za Genovu.To je fantasticno,jos jedan bh girac u seriji A.
-
Eborg
#1043 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Posuđen je izgleda u Lugano u Švicarsku odmah (2. švicarska liga).
Ugovor od 5 godina, godina dana kaljenja i jačanja u Luganu.
Ako je istina, mislim da bi bio ovo super potez. Neka da sve od sebe i pojede tu ligu i na godinu neka se bori za mjesto u prvoj ekipi Genove.
Ako je istina, mislim da bi bio ovo super potez. Neka da sve od sebe i pojede tu ligu i na godinu neka se bori za mjesto u prvoj ekipi Genove.
-
klixober
#1044 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Jeste godinu dana na posudbu u Svicarsku,ali nakon toga 4 godine u Genovu.Eborg wrote:Posuđen je izgleda u Lugano u Švicarsku odmah (2. švicarska liga).
Ako se ne varam,igrao je sad za mladu reprezentaciju protiv Turske i to jako dobro.
-
Rookie
#1045 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Standardan je već duže za mladu, pa i protiv Turske je bio. Ja sam gledao nekoliko tih njegovih utakmica i u svima je bio ponajbolji. Baš mi je čudno bilo da igra u Sloveniji.
Ovaj Lugano je prošle godine za dlaku propustio plasman u prvu ligu, ali eto, imaće priliku da stasava.
Ne znam. 21 godina, u prošloj sezoni Prve Lige Slovenije 7 golova i 4 asistencije. Vezni je igrač, pa nije nešto ni loše, ali nije ni strašno. A nije ni mnogo mlad za kaljenja. Vidjećemo. Navodno ga Genoa posuđuje jer nemaju mjesta za igrača van EU. A obzirom da mu je Jašari menadžer, treba sačekati da se vidi hoće li uopšte i potpisati.
Prije nekoliko mjeseci je u slovenačkim medijima rekao da bi baš dobro razmislio kad bi dobio njihov pasoš, koji je čekao i poziv selektora Slovenije. Završio je sa "nikad ne reci nikad."
Ali dobro, haman svi su takvi, samo gledaju karijeru...
Ovaj Lugano je prošle godine za dlaku propustio plasman u prvu ligu, ali eto, imaće priliku da stasava.
Ne znam. 21 godina, u prošloj sezoni Prve Lige Slovenije 7 golova i 4 asistencije. Vezni je igrač, pa nije nešto ni loše, ali nije ni strašno. A nije ni mnogo mlad za kaljenja. Vidjećemo. Navodno ga Genoa posuđuje jer nemaju mjesta za igrača van EU. A obzirom da mu je Jašari menadžer, treba sačekati da se vidi hoće li uopšte i potpisati.
Prije nekoliko mjeseci je u slovenačkim medijima rekao da bi baš dobro razmislio kad bi dobio njihov pasoš, koji je čekao i poziv selektora Slovenije. Završio je sa "nikad ne reci nikad."
Ali dobro, haman svi su takvi, samo gledaju karijeru...
-
Rookie
#1046 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Evo izgleda da ipak treba za Partizan da potpiše. Toliko o kredibilitetu ovog "menadžera" koji je navodno davno imao i ponudu Juventusa za Šehića. Nešto je čak i došlo u klub, ali to je sve dizanje cijene. Baš k'o što i Nadarević seli po ligama petice.Rookie wrote:A obzirom da mu je Jašari menadžer, treba sačekati da se vidi hoće li uopšte i potpisati.
- BarbaDue
#1047 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Evo na svjetskom se sve zna koliko kosta neka reprezentacija.
Zna li iko koliko kosta nasa reprezentacija u oJrima naravno?
-
Rookie
#1048 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
102.750.000 euraBarbaDue wrote:Evo na svjetskom se sve zna koliko kosta neka reprezentacija.
http://www.transfermarkt.de/de/bosnien- ... _3446.html
- BarbaDue
-
udrch
#1050 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Šta je ovo, svi naši napadači igraju za Sturm..Rookie wrote:102.750.000 euraBarbaDue wrote:Evo na svjetskom se sve zna koliko kosta neka reprezentacija.
http://www.transfermarkt.de/de/bosnien- ... _3446.html