Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
Dozer

#1026 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Za pratioca, ali i za sebe kao opciju, definitivno ili SG550 u tom kalibru (.308),
Image,
ili PSG1
Image

RSASS, takodjer .308, bi bio treci izbor.
Image

Za glavnu, jedna od ovih varijanti i to ovim redoslijedom:
1. SSG 4 - Tactical Elite
Image

2. SSG 04
Image

3.US SOCOM (M24)
Image
Last edited by Dozer on 09/07/2012 23:24, edited 1 time in total.
Seawolf

#1027 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Seawolf »

A ova spravica švicarske proizvodnje:

http://www.bt-ag.ch/en/manufacturing/fi ... or=2110033

Postoji i verzija u kalibru .338 Lapua Magnum (8,6x70mm)
Dozer

#1028 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Koliko sam upoznat, ovo je u stvari nabudzena i olaksana modifikacija SSG-a 04, a cak mislim i da koristi njegovu cijev. U sustini, lijepa spravica, pogotovo u izvedbi sa .338 LM, sto je vrhunski dalekometni metak. Medjutim, meni licno se ove modifikacije i supljikavi izgled ne svidjaju pretjerano. Ne radi estetike, jer estetki je svemirska i prelijepa, nego radi prakticne primjene na terenima koji bas ne odisu prostorom (suma, rusevine i sl.), i u kojima se moras dobro zavuci i uklopiti. Ona u takvom okruzenju ima predispozicije da zapinje svakim svojim dijelom za sve u tom okruzenju, tako da bih radije ostao na svojim izborima. U svakom slucaju, i ovo je vrhunska puca :)

Evo i jedan siperak za Smurfa, da prestane slinit' na sve ovo :D :D :D
Image
S4mpion

#1029 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by S4mpion »

sarayewo wrote:
alenthekiller wrote:
karanana wrote:i sta je s njom?
jeli ziva?
jeli to ona iz sheva?
Znam ja sve o njoj :D reci cu samo da radi normalno i da je pravooo zajebana i dalje :wink:
Bice da si je ozenio.... :D

Mozda nije najidealnija tema za ovo pitanje, al vidim da ima ljudi koji su bili u tom podrucju: moze li neko nesto vise reci o prici da se grupa diverzanata nekad 92. uvukla u grad i krila u vagonima na zeljeznickoj. Drug mi je tu ubijen na biciklu sa svojih 11-12 godina, a prica je bila da su ga oni ubili... Sad vidim da je to mozda mogao biti i ovaj sto je pucao pored Granda...
Zeljeznicka je bila poprilicno otvorena i za snajperiste sa Grbavice.S obzirom da je to bila 92. mnogo snajperista je djelovalo s podrucja koje su drzali branioci grada(npr.92. je mladic na Humu ubijen od strane snajperiste koji ga je gadjao bas sa Huma).Hocu reci:Grad je 92. bio prepun KOS-ovaca koji su mnogo stete nanijeli ovom gradu.Grbavica i Vraca su tokom 93. cini mi se,bile potpuno oslobodjene od agresora,ali ratni profiteri su bili na vlasti,pa je borcima naredjeno da se spuste u grad i Grbavicu i Vraca mirno vrate agresoru kako bi ponovo mogao ubijati gradjane Sarajeva.
"Rat je sukob u kojem se ljudi,koji se uopste ne poznaju,medjusobno ubijaju,a rat vode ljudi koji se medjusobno vrlo dobro poznaju i ne ubijaju se medjusobno."
emigrazione

#1030 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by emigrazione »

Grbavica i Vraca su tokom 93. cini mi se,bile potpuno oslobodjene od agresora,ali ratni profiteri su bili na vlasti,pa je borcima naredjeno da se spuste u grad i Grbavicu i Vraca mirno vrate agresoru kako bi ponovo mogao ubijati gradjane Sarajeva
:?
S4mpion

#1031 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by S4mpion »

emigrazione wrote:
Grbavica i Vraca su tokom 93. cini mi se,bile potpuno oslobodjene od agresora,ali ratni profiteri su bili na vlasti,pa je borcima naredjeno da se spuste u grad i Grbavicu i Vraca mirno vrate agresoru kako bi ponovo mogao ubijati gradjane Sarajeva
:?
Nikad cuo?? :? Eto sad si cuo ;-)
Dozer

#1032 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Bez ljutnje, ali suze me zalise na ovo da su Grbavica i Vraca bili oslobodjeni '93 :) :)
Ko ih je oslobodio? Cime (pogotovo '93)?
sabanss

#1033 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by sabanss »

Dozer wrote:Bez ljutnje, ali suze me zalise na ovo da su Grbavica i Vraca bili oslobodjeni '93 :) :)
Vala bas... Koliko su mi ljudi pricali bilo je nekih akcija na rejonu Vraca ali nista vise od uzimanja par rovova i ekspresnih vracanja nazad u istom danu.

Sta je tacno bilo oslobodjeno?
S4mpion

#1034 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by S4mpion »

Dozer wrote:Bez ljutnje, ali suze me zalise na ovo da su Grbavica i Vraca bili oslobodjeni '93 :) :)
Izvinjavam se,cista stamparska greska(kucao sam u mraku),mislio sam na 92. :D
karanana

#1035 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by karanana »

ma ni 92.
neke price su bile vako-nako, ali nikad nije bilo kao sto se prica da je sve bilo ocisceno.
S4mpion

#1036 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by S4mpion »

sabanss wrote:
Vala bas... Koliko su mi ljudi pricali bilo je nekih akcija na rejonu Vraca ali nista vise od uzimanja par rovova i ekspresnih vracanja nazad u istom danu.

Sta je tacno bilo oslobodjeno?
Uzimanje nekoliko rovova????-Nije to bilo uzimanje nekoliko rovova,kad kazem Grbavica i Vraca,onda to znaci da je citava Grbavica bila pregazena,nasi vojnici su dosli na vrh Vraca.-To je istina koliko god to nestvarno zvucalo.Nesto o tome si mogao i cuti u filmu "Krvavi ples po seheru".
S4mpion

#1037 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by S4mpion »

karanana wrote:ma ni 92.
neke price su bile vako-nako, ali nikad nije bilo kao sto se prica da je sve bilo ocisceno.
To je propaganda koju plasira SDA kako bi zataskala ratno profiterstvo.Pa valjda visoki cinovnici kao sto je Juka Losic znaju jesu li osvojili Vraca ili ne.92 su branioci grada dosli na Vraca 100% i bilo im je naredjeno da se tu teritoriju prepuste agresoru.
felsh

#1038 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by felsh »

Cijela grbavica bila pregazena!!!!!!!!

Ziv bio bi li ti ovdje u ratu ili nas zajebajes ?
sabanss

#1039 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by sabanss »

S4mpion wrote:
Uzimanje nekoliko rovova????-Nije to bilo uzimanje nekoliko rovova,kad kazem Grbavica i Vraca,onda to znaci da je citava Grbavica bila pregazena,nasi vojnici su dosli na vrh Vraca.-To je istina koliko god to nestvarno zvucalo.Nesto o tome si mogao i cuti u filmu "Krvavi ples po seheru".
Boga ti, hajde nam nacrtaj na kakvoj mapi sta smo to oslobodili? Cuo sam raznih prica od ljudi koji su ratovali na tom ratistu i sa jedne i druge strane (Hrasno - Jevrejsko) ali niko nikad nije izjavio da je uzeo Grbavicu.

I mene sada zanima da li sam uopste bio u Sarajevo u periodu 92' - 95'
S4mpion

#1040 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by S4mpion »

felsh wrote:Cijela grbavica bila pregazena!!!!!!!!

Bio sam ovdje.
PM72

#1041 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Čuj Grbavica bila "pregažena"? Kad to- života ti? Eto,i ja sam bio u Sarajevu baš kao i ti ;-) ali mi niko ne reče da smo "pregazili rijeku" a ja bio sa druge strane linije.Ne znam ko te filuje tim glupostima,previše čitaš knjige od kojekakvih samozvanih doktora i ćelavih ministara.Nisu naši nikad ni Jevrejsko groblje zauzeli a kamoli šta drugo.Ona priča o našem zauzimanju spomen parka na Vracama (i šatro naše zastave na spomeniku) je čista izmišljotina a pogotovo je glupost priča o tome kako je "alija naredio povlačenje".Kome naredio - nikad mi niko nije mogao reći.Kako mu je naredio? Poslao SMS poruku ili mu javio preko motorole (alija i motorola :lol: )...
S4mpion

#1042 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by S4mpion »

Pa kad vam Juka Losic kaze da je bio na Vracama,sta onda imate dalje bulazniti.Ja sam bio ovdje,samo ne znam gdje ste vi bili??
Evo vam video snimak,pregledajte dio od 52-56 minute,sve ce vam biti jasno-gdje ste vi bili samo :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=LCoVney6 ... re=related
S4mpion

#1043 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by S4mpion »

PM72 wrote:Čuj Grbavica bila "pregažena"? Kad to- života ti? Eto,i ja sam bio u Sarajevu baš kao i ti ;-) ali mi niko ne reče da smo "pregazili rijeku" a ja bio sa druge strane linije.Ne znam ko te filuje tim glupostima,previše čitaš knjige od kojekakvih samozvanih doktora i ćelavih ministara.Nisu naši nikad ni Jevrejsko groblje zauzeli a kamoli šta drugo.Ona priča o našem zauzimanju spomen parka na Vracama (i šatro naše zastave na spomeniku) je čista izmišljotina a pogotovo je glupost priča o tome kako je "alija naredio povlačenje".Kome naredio - nikad mi niko nije mogao reći.Kako mu je naredio? Poslao SMS poruku ili mu javio preko motorole (alija i motorola :lol: )...
Necu te uvjeravati,ako si dezinformisan,dezinformisan si,ako ne zelis vjerovati,nemoj vjerovati i gotova stvar.
karanana

#1044 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by karanana »

S4mpion wrote:

Pa kad vam Juka Losic kaze da je bio na Vracama,sta onda imate dalje bulazniti.Ja sam bio ovdje,samo ne znam gdje ste vi bili??
Evo vam video snimak,pregledajte dio od 52-56 minute,sve ce vam biti jasno-gdje ste vi bili samo :lol:
evo pogledo sam. ni rijeci o grbavici i vracama. bitka iz juna 92 u ozrenskoj i milinkladskoj gdje isto nije bilo nekih pomjeranja linija.
PM72

#1045 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

To ti je isto kao onaj vic kad čiča od 80 godina ode kod doktora i žali se kako ne može da radi "one stvari".Doktor ga poče ubjeđivati kako je to sasvim normalno u njegovim godinama itd, ali čiča navalio i kaže kako njegov drug koji isto ima 80 godina svaki dan "opali po jednom".Kad ga je doktor upitao ko to priča - čiča veli pa taj moj drug.Pa pričaj i ti...

E tako i Lošić na Vracama.On je vidio Vraca ali durbinom.I Kerim je sa svojim ljudima u jednom danu u Nedžarićima pobio preko 100 "gusara iz Lebanovaca".Gledaj ti te "poučne " emisije pa vjeruj ali nemoj meni i ostalim pričati o tome.Gledao si i Odiseju u svemiru pa još niko ne ode da živi gore...
S4mpion

#1046 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by S4mpion »

karanana wrote:
S4mpion wrote:

evo pogledo sam. ni rijeci o grbavici i vracama. bitka iz juna 92 u ozrenskoj i milinkladskoj gdje isto nije bilo nekih pomjeranja linija.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pa Ozrenska i Milinkladska ulica,tranzit,sve su to ulice koje se nalaze duboko na Grbavici i Vracama.Gdje si tek ti bio za vrijeme rata?? :lol:
Tvrtko II Kotromanić

#1047 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Tvrtko II Kotromanić »

S4mpion wrote:
karanana wrote:
S4mpion wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pa Ozrenska i Milinkladska ulica,tranzit,sve su to ulice koje se nalaze duboko na Grbavici i Vracama.Gdje si tek ti bio za vrijeme rata?? :lol:
de pobogu, uredu je biti trol, ali biti glup i sa svakim svojim postom se dublje ukopavati je druga stvar..
agent_zero

#1048 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by agent_zero »

Ovo više nije ni smiješno...

:roll:
S4mpion

#1049 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by S4mpion »

de pobogu, uredu je biti trol, ali biti glup i sa svakim svojim postom se dublje ukopavati je druga stvar..[/quote]

Ja bih te zamolio da pokazes malo kulture,buduci da ja ovdje nikoga nisam uvrijedio,bilo bi kulturno i od tebe da ne vrijedjas-stvar je jednostavna-zelis vjerovati-vjeruj,ne zelis vjerovati-nemoj vjerovati i gotova stvar.
felsh

#1050 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by felsh »

PM72

ne podnosimo drug vrucinu svi isto,ne zamjeri mu :D
Post Reply