, ili PSG1

RSASS, takodjer .308, bi bio treci izbor.

Za glavnu, jedna od ovih varijanti i to ovim redoslijedom:
1. SSG 4 - Tactical Elite
2. SSG 04

3.US SOCOM (M24)

, 

Zeljeznicka je bila poprilicno otvorena i za snajperiste sa Grbavice.S obzirom da je to bila 92. mnogo snajperista je djelovalo s podrucja koje su drzali branioci grada(npr.92. je mladic na Humu ubijen od strane snajperiste koji ga je gadjao bas sa Huma).Hocu reci:Grad je 92. bio prepun KOS-ovaca koji su mnogo stete nanijeli ovom gradu.Grbavica i Vraca su tokom 93. cini mi se,bile potpuno oslobodjene od agresora,ali ratni profiteri su bili na vlasti,pa je borcima naredjeno da se spuste u grad i Grbavicu i Vraca mirno vrate agresoru kako bi ponovo mogao ubijati gradjane Sarajeva.sarayewo wrote:Bice da si je ozenio....alenthekiller wrote:Znam ja sve o njojkaranana wrote:i sta je s njom?
jeli ziva?
jeli to ona iz sheva?reci cu samo da radi normalno i da je pravooo zajebana i dalje
Mozda nije najidealnija tema za ovo pitanje, al vidim da ima ljudi koji su bili u tom podrucju: moze li neko nesto vise reci o prici da se grupa diverzanata nekad 92. uvukla u grad i krila u vagonima na zeljeznickoj. Drug mi je tu ubijen na biciklu sa svojih 11-12 godina, a prica je bila da su ga oni ubili... Sad vidim da je to mozda mogao biti i ovaj sto je pucao pored Granda...
Grbavica i Vraca su tokom 93. cini mi se,bile potpuno oslobodjene od agresora,ali ratni profiteri su bili na vlasti,pa je borcima naredjeno da se spuste u grad i Grbavicu i Vraca mirno vrate agresoru kako bi ponovo mogao ubijati gradjane Sarajeva
Nikad cuo??emigrazione wrote:Grbavica i Vraca su tokom 93. cini mi se,bile potpuno oslobodjene od agresora,ali ratni profiteri su bili na vlasti,pa je borcima naredjeno da se spuste u grad i Grbavicu i Vraca mirno vrate agresoru kako bi ponovo mogao ubijati gradjane Sarajeva
Vala bas... Koliko su mi ljudi pricali bilo je nekih akcija na rejonu Vraca ali nista vise od uzimanja par rovova i ekspresnih vracanja nazad u istom danu.Dozer wrote:Bez ljutnje, ali suze me zalise na ovo da su Grbavica i Vraca bili oslobodjeni '93![]()
Ko ih je oslobodio? Cime (pogotovo '93)?
Izvinjavam se,cista stamparska greska(kucao sam u mraku),mislio sam na 92.Dozer wrote:Bez ljutnje, ali suze me zalise na ovo da su Grbavica i Vraca bili oslobodjeni '93![]()
Uzimanje nekoliko rovova????-Nije to bilo uzimanje nekoliko rovova,kad kazem Grbavica i Vraca,onda to znaci da je citava Grbavica bila pregazena,nasi vojnici su dosli na vrh Vraca.-To je istina koliko god to nestvarno zvucalo.Nesto o tome si mogao i cuti u filmu "Krvavi ples po seheru".sabanss wrote:Vala bas... Koliko su mi ljudi pricali bilo je nekih akcija na rejonu Vraca ali nista vise od uzimanja par rovova i ekspresnih vracanja nazad u istom danu.Dozer wrote:Bez ljutnje, ali suze me zalise na ovo da su Grbavica i Vraca bili oslobodjeni '93![]()
Sta je tacno bilo oslobodjeno?
To je propaganda koju plasira SDA kako bi zataskala ratno profiterstvo.Pa valjda visoki cinovnici kao sto je Juka Losic znaju jesu li osvojili Vraca ili ne.92 su branioci grada dosli na Vraca 100% i bilo im je naredjeno da se tu teritoriju prepuste agresoru.karanana wrote:ma ni 92.
neke price su bile vako-nako, ali nikad nije bilo kao sto se prica da je sve bilo ocisceno.
Boga ti, hajde nam nacrtaj na kakvoj mapi sta smo to oslobodili? Cuo sam raznih prica od ljudi koji su ratovali na tom ratistu i sa jedne i druge strane (Hrasno - Jevrejsko) ali niko nikad nije izjavio da je uzeo Grbavicu.S4mpion wrote:
Uzimanje nekoliko rovova????-Nije to bilo uzimanje nekoliko rovova,kad kazem Grbavica i Vraca,onda to znaci da je citava Grbavica bila pregazena,nasi vojnici su dosli na vrh Vraca.-To je istina koliko god to nestvarno zvucalo.Nesto o tome si mogao i cuti u filmu "Krvavi ples po seheru".
Bio sam ovdje.felsh wrote:Cijela grbavica bila pregazena!!!!!!!!
Ziv bio bi li ti ovdje u ratu ili nas zajebajes ?
Pa kad vam Juka Losic kaze da je bio na Vracama,sta onda imate dalje bulazniti.Ja sam bio ovdje,samo ne znam gdje ste vi bili??felsh wrote:Cijela grbavica bila pregazena!!!!!!!!
Necu te uvjeravati,ako si dezinformisan,dezinformisan si,ako ne zelis vjerovati,nemoj vjerovati i gotova stvar.PM72 wrote:Čuj Grbavica bila "pregažena"? Kad to- života ti? Eto,i ja sam bio u Sarajevu baš kao i tiali mi niko ne reče da smo "pregazili rijeku" a ja bio sa druge strane linije.Ne znam ko te filuje tim glupostima,previše čitaš knjige od kojekakvih samozvanih doktora i ćelavih ministara.Nisu naši nikad ni Jevrejsko groblje zauzeli a kamoli šta drugo.Ona priča o našem zauzimanju spomen parka na Vracama (i šatro naše zastave na spomeniku) je čista izmišljotina a pogotovo je glupost priča o tome kako je "alija naredio povlačenje".Kome naredio - nikad mi niko nije mogao reći.Kako mu je naredio? Poslao SMS poruku ili mu javio preko motorole (alija i motorola
)...
evo pogledo sam. ni rijeci o grbavici i vracama. bitka iz juna 92 u ozrenskoj i milinkladskoj gdje isto nije bilo nekih pomjeranja linija.S4mpion wrote:Pa kad vam Juka Losic kaze da je bio na Vracama,sta onda imate dalje bulazniti.Ja sam bio ovdje,samo ne znam gdje ste vi bili??felsh wrote:Cijela grbavica bila pregazena!!!!!!!!
Evo vam video snimak,pregledajte dio od 52-56 minute,sve ce vam biti jasno-gdje ste vi bili samo
http://www.youtube.com/watch?v=LCoVney6 ... re=related
karanana wrote:evo pogledo sam. ni rijeci o grbavici i vracama. bitka iz juna 92 u ozrenskoj i milinkladskoj gdje isto nije bilo nekih pomjeranja linija.S4mpion wrote:Pa kad vam Juka Losic kaze da je bio na Vracama,sta onda imate dalje bulazniti.Ja sam bio ovdje,samo ne znam gdje ste vi bili??felsh wrote:Cijela grbavica bila pregazena!!!!!!!!
Evo vam video snimak,pregledajte dio od 52-56 minute,sve ce vam biti jasno-gdje ste vi bili samo
http://www.youtube.com/watch?v=LCoVney6 ... re=related
de pobogu, uredu je biti trol, ali biti glup i sa svakim svojim postom se dublje ukopavati je druga stvar..S4mpion wrote:karanana wrote:evo pogledo sam. ni rijeci o grbavici i vracama. bitka iz juna 92 u ozrenskoj i milinkladskoj gdje isto nije bilo nekih pomjeranja linija.S4mpion wrote:
Pa kad vam Juka Losic kaze da je bio na Vracama,sta onda imate dalje bulazniti.Ja sam bio ovdje,samo ne znam gdje ste vi bili??
http://www.youtube.com/watch?v=LCoVney6 ... re=related![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa Ozrenska i Milinkladska ulica,tranzit,sve su to ulice koje se nalaze duboko na Grbavici i Vracama.Gdje si tek ti bio za vrijeme rata??