Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
elSaik

#1026 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by elSaik »

Djokej wrote:To je najače trenutno sto imamo u odbrani uz mogućnost priključka Cocalića i Torlaka(po zaslugama)
Cocalića koji ne igra nigdje već pola godine? Jest on Željin (bio) ali mislim da od njega u skorijoj budućnosti nema ništa. Volio bih da griješim.
shalla

#1027 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Neka ovog turčina, mlad je a vala ako je odigrao 12 utakmica za mladu reprezentaciju onda znači da je i kvalitet...
udrch

#1028 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by udrch »

Samo odbrana..pa makar i da je Kinez..
U nas napad nikad nije mogao dati koliko je odbrana mogla primiti golova..
Jazz_Junkie

#1029 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Jazz_Junkie »

Da je valjao, ne bi ga Turci dali. NSBiH mu ne moze ni blizu ponuditi koliko Turci mogu. Susicu je bolje da ganja 17/18-godisnjake koji se jos uvijek prezivaju sa -ic po Njemackoj, Austriji, Svedskoj, Holandiji itd. prije nego sto ih oni pokupe. Ovom momku je blizu 25 godina. Svasta.
winabike

#1030 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by winabike »

De ba ljudi, pa niste ni vidjeli momka, a već vam ne valja? Nisam ni ja, priznajem, ali i ne pičam o tome kakav je. Neko ko je igrao za Tursku U21 reprezentaciju SIGURNO nije taraba. Ako je bolji od ovih dosadašnjih, neka igra. Ako nije, neka sjedi na klupi. Gdje problem?

Najsimpatičnija priča je da su mu "već" 23-24 godine, koliko li je: pa on kao odbrambeni nije još ni sazrio kako treba, odbrambeni su najbolji između 27 i 35 godine, hebote, mi znači na ovog momka 10 godina računamo... A nije baš da odbrambenih imamo na pasja preskakala.

Mala smo mi zemlja. Trebaju nama svi oni na "ić" po Njemačkoj, Švajcarskoj, Švedskoj i Americi, i podhitno se neko mora dati u potragu za njima. Komebi hvala što na ovom forumu to stalno potencira. Ali nam trebaju i ovi na "oglu", što su im roditelji ili djedovi i babe bili na "ić". Pa pogledajte Hrvatsku - svaki onaj Australac i Argentinac, ako igra lopte i zna na karti pronaći Hrvatsku, odmah dobija državljanstvo. O Eduardu Silvanoviću neću ni da govorim :D A, eto znači, mi pametni, a Hrvati glupi - položaj na FIFA-inoj rang listi govori nešto drugo. O Portugalu i masovnom importu Brazilaca i ovih iz Cape Verde neću ni da pričam. A i kod Turaka su onaj Kazim x 2 i "Mehmed" Aurelio malo crnji nego prosječni Turci.

I naravno, naravno, naravno: mora se obratiti pažnja na nogomet ovdje, u BiH. Rekonstruisati stvari iz temelja. Podržati Paju Pašića. Omladinske pogone klubova. Da Edin Džeko ne bude izuzeak, nego pravilo. Ali kako sa ovakvim uhljupima u savezu, pa i u klubovima?
Djokej

#1031 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Djokej »

Ne obaziri se na trenere (stručnjake) sa forum-licencom..
vee-jay

#1032 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vee-jay »

Državni udar u Nigeru?
i zamisli sada nase igrace, vozaju se u autobusu po Nigeru, kad ono krene pucati i pobije pola autobusa. sta bi tada Usanovic na to izjavio?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1033 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

vee-jay wrote:
Državni udar u Nigeru?
i zamisli sada nase igrace, vozaju se u autobusu po Nigeru, kad ono krene pucati i pobije pola autobusa. sta bi tada Usanovic na to izjavio?
On bi rekao da su nashi odabrali loshu dionicu puta i da je on samo administrativac, a da ce istraga pokazati sta se zapravo desilo
Ajatolah_

#1034 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ajatolah_ »

Osim toga, imali smo ponude Paragvaja i Nigerije a ne Nigera kako je pisalo u medijima ali se nismo dogovorili.

(Iljo Dominković za --- SPAM --- intervju)
Dakle, Niger nikada nije ni bio u opciji.
michio

#1035 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by michio »

:D Znao sam da ce Oglu biti problem.
zecko_kupuz

#1036 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Ne znam zašto mene pitate za mogućnost odigravanja prijateljske utakmice, ja nisam kompetentan da bi vam odgovorio na to pitanje, kazao nam je nekompetentni Iljo.
Ma za šta si ti nama kompetentan, je li četverooki?! (smijem ga ovako vrijeđati, jer i sam nosim cvike :D ).
Za postavljanje švedskog stola možda. :roll: :x
Djokej

#1037 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Djokej »

Ja bih volio ovu Kanadu jer se spominje Koševo a tu odavno nije igrala repka...
luckylaka

#1038 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Djokej wrote:Ja bih volio ovu Kanadu jer se spominje Koševo a tu odavno nije igrala repka...
Sta mislis bil bilo 2 tisuce hiljada navijaca na Kosevu protiv Kanadera
Omerovim_Koracima

#1039 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Omerovim_Koracima »

Jbga sad da Ronalda i Nestu dovedu neki bi nasli zamjerku,sto jede bijeli hljeb umjesto crnog..jbga..takav smo anrod u glavnom valjda,Muhamed a.s. da dodje rekli "Ma sta ces ti" :-) ..Fuj...
vee-jay

#1040 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vee-jay »

Kanada je u potpunosti OK...
bosnisk_boy

#1041 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bosnisk_boy »

Ovaj Susic sve mi vise lici na ciru barem sto se tice ugovaranja utakmica, nazalost on je postao njihov igrac i nema promjena dobro je to vidio izgleda samo Sasa Papac respect za ovog mostarca kapa do poda.........
-danTe-

#1042 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by -danTe- »

Omerovim_Koracima wrote:Jbga sad da Ronalda i Nestu dovedu neki bi nasli zamjerku,sto jede bijeli hljeb umjesto crnog..jbga..takav smo anrod u glavnom valjda,Muhamed a.s. da dodje rekli "Ma sta ces ti" :-) ..Fuj...
pazi malo
Djokej

#1043 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Djokej »

luckylaka wrote:
Djokej wrote:Ja bih volio ovu Kanadu jer se spominje Koševo a tu odavno nije igrala repka...
Sta mislis bil bilo 2 tisuce hiljada navijaca na Kosevu protiv Kanadera
bilo bi dosta raje, 100% poželilo se Sarajevo reprezentacije...
Edin H.

#1044 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

bosnisk_boy wrote:Ovaj Susic sve mi vise lici na ciru barem sto se tice ugovaranja utakmica, nazalost on je postao njihov igrac i nema promjena dobro je to vidio izgleda samo Sasa Papac respect za ovog mostarca kapa do poda.........

Ja vise mislim da se on u ovome ludilu ne snalazi, reprezentacija ga nije interesovala, kao i dobar dio dijaspore za koje je vrhunac ispunjenja svih zelja bio odlazak na Zapad i rad na crno. Jos ako su se malo vise negdje oparili kao Pape, gdje im je kraj.
Mislim da Papeta ne interesuje Savez. On hoce u Pari Sen Zermen, ali oni njega nece.
Negdje je nacuo da nasi momci i nisu tako losi, pa kada me vec zovu hajde da probam preko njih ostvarim svoj san.
Medjutim onda upade medju vukove, namazane do bola. E sada se valja sa tim boriti, pa zato daje izjave u stilu ja ujutru kontam jedno, a poslijepodne drugo (poznati bosanski specijalitet).

Sto se tice Sase stoji da je momak principijelan. Jasno je da bi se Sasa odazvao da je za selektora postavljen Prof. Dr. svega sto ima veze sa fudbalom Barbarez. Ali nije, i sada sansa da Sasa zaigra je izuzetno mala.
Ipak u isto vrijeme propustio je Sasa sansu generacije, propustio je mogucnost da zaigra sa tim momcima na Svjetskom prvenstvu. Da je on igrao sanse bi nam bile kudikamo vece da prodjemo baraz (i prije samog baraza sam iznosio isto misljenje, medjutim pojedinci su sugerisali da ne trebamo spominjati one koje ne igraju, jer nam nisu potrebni :lol: :sad: ), premda stoji da je Portugal kvalitetan tim. Ulazi u godine i steta bi bilo da ne odigra i ove kvalifikacije dok jos uvijek moze igrati na visokom nivou, osobito sto nemamo iole adekvatne zamijene na lijevoj strani.
jeza u ledja

#1045 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote: Da je on igrao sanse bi nam bile kudikamo vece da prodjemo baraz (i prije samog baraza sam iznosio isto misljenje, medjutim pojedinci su sugerisali da ne trebamo spominjati one koje ne igraju, jer nam nisu potrebni :lol: :sad: ), premda stoji da je Portugal kvalitetan tim.
Pojedinci su sugerisali da nema potrebe da se spominju igraci koji nece da igraju, i to jos pred play-off.
Smatram da ni sa Papcem i Salihamidzicem ne bi mogli savladati Portugal. Nisam pobornik ideja 'da nam je samo ovo'.
Edin H.

#1046 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:
Edin H. wrote: Da je on igrao sanse bi nam bile kudikamo vece da prodjemo baraz (i prije samog baraza sam iznosio isto misljenje, medjutim pojedinci su sugerisali da ne trebamo spominjati one koje ne igraju, jer nam nisu potrebni :lol: :sad: ), premda stoji da je Portugal kvalitetan tim.
Pojedinci su sugerisali da nema potrebe da se spominju igraci koji nece da igraju, i to jos pred play-off.
Smatram da ni sa Papcem i Salihamidzicem ne bi mogli savladati Portugal. Nisam pobornik ideja 'da nam je samo ovo'.
Mozda si i u pravu, ali bi bilo dobro da smo izasli sa najjacim timom i vidjeli da li se mozemo ozbiljnije nositi sa jednom od ekipa koja je realno u vrhu evropskog fudbala.
jeza u ledja

#1047 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:
jeza u ledja wrote:
Mozda si i u pravu, ali bi bilo dobro da smo izasli sa najjacim timom i vidjeli da li se mozemo ozbiljnije nositi sa jednom od ekipa koja je realno u vrhu evropskog fudbala.
Jebiga nikad nije idealno. Eto i Portugalcima je falio Ronaldo, Nani, Mendes, zamisli da su jos i oni igrali. :run:
rado_vidjen

#1048 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by rado_vidjen »

Nani je igrao...i to kako :-)

Da odmah nastavim na ovoj temi. Raspored utakmica je ocajan. :oops: :D

Igrati s Luxemburgom prvu na strani - 'nako. Nema rutine, samopouzdanja; faktor prve utakmice i za jedne i druge. Lux jos nije otpisan, makar se to odnosilo na borbu za peto mjesto. Sto podrazumjeva visoku angazovanost i motivaciju.

2. Gostovanje Franncuskoj - lose. Susic konta nece biti uigrani. A to ce, kao, tvoji biti? :-) Da je bar gostovanja, pa i nekako, poraz bi se mogao progutati. Ovako imas imperativ da ne izgubis utakmicu.

3. Gostovaje Albaniji - prelose. Krcat stadion, atmosfera linca kao u Bitolju kad su rukometasi igrali. Jos ako Albanija uveze dva solidna rezultata u prethodnim mecevima, nije nemoguce da se toliko napale da nam skalp skinu. Ako nasi imali, recimo svega dva-tri boda pred ovu utakmicu, pisi propalo. To je taj mentalitet.

Ostalo, manje-vise. Zadnja utakmica. Trazit eventualni prolaz preko Francuza - nemoguca misija. (pogotovo ako bude direktna borba) Ali svejedno je. Svakako ce sve sanse izgubiti jos u 2010-oj. :)

PS. Koga biste za selektora poslije treceg kola? :mrgreen:

BTW, ikebana Susic ne treba previse skakat po Njemackoj i gledat provjerene igrace, bolje mu je da svrati, recimo do Ceske, i pogleda Mahmutovica i ekipu. Taj momak je cinio dar-mar njihovoj mladoj repki, i mislim da je uz Saida Husejinovica (ako nastavi ulazit, razvijat se) nasa jedina nada da cemo konacno dobiti pravo krilo. (ne mora imati centarsut kao S. Salihovic, ali mora biti brzi, prodorniji, i vjestiji s loptom od pomenutog)

Ili neka stavi u oglas: trazim dva beka i dva krila. Mozda se javi neki Brazilac i sl.
burek_in_space

#1049 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

U pojedinim trenucima me podsjecash na Cikija, samo nije on toliko ogorchen. :D
A i ruzhna ti furka brate, crnjak crnjak...pa totalno crnilo, pa opet crnjak i tako u krug. :roll:
rado_vidjen

#1050 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by rado_vidjen »

Ne zelim samoobmanu i laznu nadu. Govorim onakako kako jeste. I jbg, uglavnom sam u pravu :roll: :D to ne zhaci da ne tinja neka nada u meni...ali iskustvo opominje.

Iz prve tri tekme 7 bodova je minimum.

Helem, ja sam za Barbu ili Mesu u decembru :D :oops:
Locked