Jest. Ali da nema nijednu nista se ne bi promijenilo. Jednostavno je u svojoj kategoriji jedan od najboljih,a za koje sira javnost zna.plain vanilla wrote:znaci lik koji ima jednu pjesmu je sad medju prvih pet barmistek wrote:Bilo je na Merlinu ono jednom 80.000 haman, kad je bilo džabe![]()
Mislim da je i drugo mjesto Merlin, pa tek onda Bijelo Dugme.
Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Moderator: _BataZiv_0809
-
zulfikar2
#1026 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
-
mali_balon
#1027 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
zulfikar2 wrote:Cestitaj momku... iza sebe je ostavio i mnogo veca imena muzike koju pjeva. Halide, Harise, Hanko... bujrum prekucajtemali_balon wrote:Nema dalje, nismo otisli u 3 p.... m.... nego u 23. Sad gledam slike to haos na autoputu, djeca palcu.
Samo se jos na Cevljanovicima vise svjeta skupi.

- titinho
#1028 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Autoceste FBIH trebaju zahvaliti GIletu i Grandu na danasnjem ostvarenom profitu.
Da je vise ovakvih stvari bilo bi vise prometa novca a gdje ima prometa novca logicno da ima novca.
Da je vise ovakvih stvari bilo bi vise prometa novca a gdje ima prometa novca logicno da ima novca.
- ultima_palabra
#1029 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
A jel ima taj dečko svojih pjesama ili samo obrade?
Ima tu i lokalpatriotizma, pa je došao i onaj koji ne sluša tu muziku...
-
zulfikar2
#1030 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ovime si rekao vise o sebi nego o meni, Giletu ili nekome trecem. Zasita nisi u 3 pm... nego u 23 kako si i sam rekaomali_balon wrote:zulfikar2 wrote:Cestitaj momku... iza sebe je ostavio i mnogo veca imena muzike koju pjeva. Halide, Harise, Hanko... bujrum prekucajtemali_balon wrote:Nema dalje, nismo otisli u 3 p.... m.... nego u 23. Sad gledam slike to haos na autoputu, djeca palcu.
Samo se jos na Cevljanovicima vise svjeta skupi.
Bruko
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1031 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
ima jednu pjesmu svojuultima_palabra wrote:A jel ima taj dečko svojih pjesama ili samo obrade?
-
zulfikar2
#1032 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ima lokalpatriotizma. Ja ne slusam tu vrstu muzike i bio sam prisutan prvih 10ak minuta, dalje nisam jer ne uzivam u tome.ultima_palabra wrote:A jel ima taj dečko svojih pjesama ili samo obrade?
Ali vise je raje sa strane nego iz Kaknja. Ima nekih 40ak autobusa sa raznih strana, automobila raznih registracija itd...
Kazu na stadionu ima 40 000 ljudi a opcina u vrh glave ima 50 000 stanovnika.
Uglavnom najvise raje je doslo sa strane, sto se vidjelo i po slikama autoputa.
-
mali_balon
#1033 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ocigledno da je grand tebi vec zatupio mozaktitinho wrote:OVI rock nd roll INTELEKTUALCI su najjaci
Grand zatupljuje mozgove a valjda rock nd roll i to onaj najlosiji moguci podstice na kreativnost i razmisljanje.
Vjerovatno je to tako, jer vi propali polu rokeri stalno "razmisljate" o stvarima koje vas ne trebaju interesovati.
Grand je postavio standarde, Gile tek postavlja.
Narodna muzika i Rock se nikada nece moci porediti, a pogotovo ne na Balkanu (ukljucujuci Bugarsku,Grcku,Tursku)
Evo standarda granda
-
zulfikar2
#1034 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
dvijeplain vanilla wrote:ima jednu pjesmu svojuultima_palabra wrote:A jel ima taj dečko svojih pjesama ili samo obrade?
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#1035 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ma kakvih ba 40.000 jeste li vi normalni ??!!
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1036 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
nemojte se prepucavati, nema potrebe
svaka cast Giletu, valjda nece ostati sve na jednoj pjesmi i ovom koncertu
samo kazemo da je steta sto nekako odumiru ostale vrste muzike
-
mali_balon
#1037 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
zulfikar2 wrote:
Ovime si rekao vise o sebi nego o meni, Giletu ili nekome trecem. Zasita nisi u 3 pm... nego u 23 kako si i sam rekao
Bruko
AAAAA nek si ti vidio svog gileta, nadam se da ces osjeiti neku toplinu na medznozju veceras kada budes pajkio
-
Smajic.smajo
#1038 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
sve razumijem al da neko brani grand, tf i sund to ne kontam, haj sto ti to slusas, tvoja stvar, al brate budi realan, nemoj mi price da je to neka umjetnost nesto... daj
-
mistek
#1039 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Bilo je i na Čoli ne manje od 50.000.gidra wrote:ev nađoh podatak, 60 hiljada na Dugmetu je bilomistek wrote:Bilo je na Merlinu ono jednom 80.000 haman, kad je bilo džabe![]()
Mislim da je i drugo mjesto Merlin, pa tek onda Bijelo Dugme.
I na U2 je po izvještajima bilo 45.000.
Bilo je i na Joksimoviću meščini podosta, sigurno iznad 40.000.
Ostali koji su pokušavali na Koševu, Hari, Haris, Halid bili su tanji.
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#1040 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Nemoguce ih je ubijediti, vidis koliko ih ima... Covjece ba, manjina smo, place mi se !
- titinho
#1041 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
mali_balon wrote:Ocigledno da je grand tebi vec zatupio mozaktitinho wrote:OVI rock nd roll INTELEKTUALCI su najjaci
Grand zatupljuje mozgove a valjda rock nd roll i to onaj najlosiji moguci podstice na kreativnost i razmisljanje.
Vjerovatno je to tako, jer vi propali polu rokeri stalno "razmisljate" o stvarima koje vas ne trebaju interesovati.
Grand je postavio standarde, Gile tek postavlja.
Narodna muzika i Rock se nikada nece moci porediti, a pogotovo ne na Balkanu (ukljucujuci Bugarsku,Grcku,Tursku)
Evo standarda granda
Pa ti si legendo najjaci, bas si onako saljivzdija za medalju. Nije ni cudo sto je drzava ovakva kad je vecina takvih kao ti.
Podzrav od mene i ovih 40 000 ljudi u gradu koji ima 10 000 stanovnika.
Rjesenje: treba ukinuti grand i sve ce nam biti bolje, procvat, renesansa, plate redovne, penzije uvecane 400% !
samo ukunute grand i narodnu muziku i da, na poslu se mora srusati rock nd roll al ne onaj koji uzima pare vec ovaj sto ne moze 2000 pregleda nabiti na yt ili napuniti npr Slogu petkom. haha
- Layne
#1042 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
titinho wrote:Grand je postavio standarde

-
zulfikar2
#1043 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Pa odumiru jer nema kvaliteta i nivo ukusa kod ljudi koji slusaju razlicitu vrstu muzike je i sam razlicit evo da povucemo paralelu:plain vanilla wrote:nemojte se prepucavati, nema potrebe
Gile dobro pjeva tudje pjesme tj. obrade i neke pjevace skida u originalu - Na njegov koncert dodje nekoliko desetina hiljada
Postoje bendovi koji original skidaju metallicu ili maiden a ne mogu napuniti garazu...
- titinho
#1044 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
plain vanilla wrote:nemojte se prepucavati, nema potrebe
Ti si pametan momak, imas lajk !
problemu pridji sa desne bocne strane odnosno, zasto izumiru svi drugi zanrovi a npr se javlja neki novi spoj repera i narodnjaka. mozda je najveca krivica samoprozvanih rock muzicara koji ne nude kvalitet raji.
I za kraj, jedna pametna, o ukusima ne treba raspravljati.
-
Smajic.smajo
#1045 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
umiru jerBo masovna kultura sve vise i vise propada, daj samo nek je jednostavno, brzo i nek zabavlja i nek pogadja u najplice emocije... to je to a ne raspravlja se o ukusima nego o kulturititinho wrote:plain vanilla wrote:nemojte se prepucavati, nema potrebe
problemu pridji sa desne bocne strane odnosno, zasto izumiru svi drugi zanrovi a npr se javlja neki novi spoj repera i narodnjaka. mozda je najveca krivica samoprozvanih rock muzicara koji ne nude kvalitet raji.
-
mali_balon
#1046 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Zato jer je grand postavio visoke standardetitinho wrote:plain vanilla wrote:nemojte se prepucavati, nema potrebe
-
mali_balon
#1047 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
"Folk je narod. Turbo je sustav ubrizgavanja goriva pod tlakom u cilindar motora s unutarnjim izgaranjem. Turbo folk je gorenje naroda. Turbo folk nije glazba. Turbo folk je miljenica masa. Pobuđivanje najnižih strasti kod homo sapiensa. Turbo folk je sustav ubrizgavanja naroda. Ja nisam izmislio turbo folk, ja sam mu dao ime."
Rambo
- Layne
- Logovan
#1049 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ma mora da me zajebavaš????zulfikar2 wrote:
Ovo je dovoljan dokaz koliko se prati jebeni grand, koliko se vole sranja od srba...
Meni Tifa nije nešto drag, ne volim ga ali daleko je logičnije da se na njegovom koncertu skupi po 30, 40 hiljada ljudi nego na koncertu Gileta. Moralo je biti drugačije a ne da ovo gledam... Pa ovo je tuga ljudi moji.JOINT_1921 wrote:Jadno, da ne moze jadnije... Nista protiv momka, super pjeva (tu vrstu muzike), i stvarno sam tuzan i zalostan kad vidim sliku sa Grbavice sinoc, covjeka koji pjeva 33 godine, i ovog u Kaknju, gdje dodje 20.000 ljudi covjeku koji je tek poceo a proizvod je "skole" Granda, zatupljivanja ljudskih mozgova hljebom i igrama... BLJAK
-
oglo
#1050 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
nije samo stvar granda evo i zmbt je ista stvar vise je ljudi u zetri bilo nego na tifinom kocnertu ili na derbiju sa-zeljo
kult grada je nestao imamo kult sela
kult grada je nestao imamo kult sela