Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
-
weltschmertz
#1026 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
http://--- NO LINKS ---/clanak/2511273/vij ... ?ref=tiker
Izvinjavam se, ne nadjoh prikladnu temu..
Pa dokad vise ovako ljudi moji.. E u p**** materinu, pa dajte da ih nadjemo da im naguram petarde u supak, usi, usta.. Mamu im njihovu teroristicku..
Pa dokad vise ovako ljudi moji.. E u p**** materinu, pa dajte da ih nadjemo da im naguram petarde u supak, usi, usta.. Mamu im njihovu teroristicku..
- zateznistub
#1027 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Htjeo sam staviti ovaj clanak ali si me preduhitrio.weltschmertz wrote:http://--- NO LINKS ---/clanak/2511273/vij ... ?ref=tiker
Ne znam koju dijagnozu neko mora imati pa da ovo uradi? Ni najgori slucajevi sa psihijatrije nisu sposobni za nesto ovako, FUJ.
-
weltschmertz
#1028 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ma ne znam stvarno vise.. Imam osjecaj da sve sto se vise apeluje, sve je vise ovih umnih bolesnika..
Joj evo na jutro mi se zeludac okrenuo nekoliko puta..

Joj evo na jutro mi se zeludac okrenuo nekoliko puta..
- cava
#1029 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Slučajevi sa psihijatrije nisu, ali OVO što ulicama hoda jeste.
- hana_montana
#1030 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
meni je ovo dohakalo sinoc..nemam toliko odvratne rijeci sta osjecam prema ovom mentalnom sklopu 
- jaca-maca
#1031 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ja bi mu u pakšu stavila petardu...weltschmertz wrote:http://--- NO LINKS ---/clanak/2511273/vij ... ?ref=tiker
-
pakica_
#1032 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ja sinoc idem kuci iz BBI, i kako su oni iz JKP RAD pomeli lisce na kamare u parku, u svakoj od tih kamara spavaju po jedan, dva pesa.. umotani u ono lisce, mirni, slatki.. i kontam, majko mila sta li su oni ljudima uradili da se tako ponasamo prema njima.. al' reko doci ce bolja vremena.. i onda udjem u kucu i vidim ovaj link i zeludac mi se prevrne u nekoliko smjerova nekoliko puta.. znaci stvarno, ali STVARNO je mene tesko ostaviti bez teksta, ali ovo je uspjelo..hana_montana wrote:meni je ovo dohakalo sinoc..nemam toliko odvratne rijeci sta osjecam prema ovom mentalnom sklopu
ned'o dragi Bog da mi se neko od vas zavuce u glavu samo na sekund, pomislili biste da sam i ja umobolna, kakvih sve ideja imam sta raditi ovakvim ljudima.......
-
pakica_
#1033 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
prosto se osjecam krivom kad skontam da moj peso ima topli dom, hranu, ljubav, igru, a tamo neki ilidzanski nedoje**ni tinejdzeri imaju pristup psu koje je neko, pa i ja, mogao skloniti s ulice.. akoBogda, samo malo vremena da prodje, odmah kuci vodim potencijalnu zrtvu isfrustriranih papchina koji ne znaju sastaviti prosto-prosirenu recenicu, ali znaju uzet upaljac i pedardu u ruke..
pa ne znam vise sta da im psujem, kako da ih kunem.. stvarno..
i jos mi se onda insani imaju obraza zalit kako oni jadni ne mogu hodat od lutalica.. KAKO VAS NIJE STID?!?!?!
ka'e iz cista mira nas ujedaju.. nek' nas ujedaju! treba! kad smo g*vna! sve nas treba poklat!
kad ste zadnji put vidjeli da je pas razvalio nekome pola face?!?!?!?!? necu guglanje slika, nego stvarni primjer iz "nase mahale".. to se rijetko vidi jel' de.. a cuke redovno bivaju spaljene, gurnute u rernu, poljevene kiselinom, raznesene petardom..
joj Boze, poklopi bosnu kakvim zidom, pa kroz rupicu sto ti ostane ubaci 407 atomskih bombi.. nek' nas vise nema!
pa ne znam vise sta da im psujem, kako da ih kunem.. stvarno..
i jos mi se onda insani imaju obraza zalit kako oni jadni ne mogu hodat od lutalica.. KAKO VAS NIJE STID?!?!?!
ka'e iz cista mira nas ujedaju.. nek' nas ujedaju! treba! kad smo g*vna! sve nas treba poklat!
kad ste zadnji put vidjeli da je pas razvalio nekome pola face?!?!?!?!? necu guglanje slika, nego stvarni primjer iz "nase mahale".. to se rijetko vidi jel' de.. a cuke redovno bivaju spaljene, gurnute u rernu, poljevene kiselinom, raznesene petardom..
joj Boze, poklopi bosnu kakvim zidom, pa kroz rupicu sto ti ostane ubaci 407 atomskih bombi.. nek' nas vise nema!
- H4v4t4R
#1034 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
strašnojaca-maca wrote:Ja bi mu u pakšu stavila petardu...weltschmertz wrote:http://--- NO LINKS ---/clanak/2511273/vij ... ?ref=tiker
- Pasiflora
-
luna09
#1036 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Na veliku žalost moje porodice a i moju Vučku (tako su ga nazvali iz Av-Mau udruženja) pomoći nema.Ne postoje riječi kojima bi izrazila bijes, ogorčenje pa i mržnju prema tim monstrumima.Ali Vučkova nesreća i patnja nadam se doprinjet će bar malu malenu mrvicu da ovi jadnici koji su na ulici dobiju zrno poštovanja.Do sad je uvjek bilo "pas napao čovjeka" konačno mediji objaviše "Pas nikad ne može biti monstrum koliko to može biti dvonogo nakazno praznoglavo čudovište"
Ušla sam na forum da vam ispričam nešto
pa nek bude pozitivno,al moradoh reagovati i na užas koji počiniše monstrumi. Al da ipak ispričam.Zove me moja kći i kaže "Hej nemoj me ubiti kad ti kažem šta sam uradila" ( ko da je tučem) Na pitanje šta je uradila reče "Ono što je sinoć bilo za večeru i ostalo za današnji ručak ja dala cukama. Šta ću nije ništa drugo bilo a oni gladni" Da napomenem riječ je o 4 ulične cuke, a njihov ručak koji je trebao biti moj satojao se od par bataka i poprilično riže. Eto vam ideje ako vam se ne jede prenoćena hrana, a imate mamu koja vas neće zato po turu stići

Ušla sam na forum da vam ispričam nešto
-
zengi
#1037 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Aferim i mami i kćerki, a ako je dala ručak onoj mojoj raji Muti, Sjenki, Gari i Maloj, onda dvostruki aferim.luna09 wrote:Na veliku žalost moje porodice a i moju Vučku (tako su ga nazvali iz Av-Mau udruženja) pomoći nema.Ne postoje riječi kojima bi izrazila bijes, ogorčenje pa i mržnju prema tim monstrumima.Ali Vučkova nesreća i patnja nadam se doprinjet će bar malu malenu mrvicu da ovi jadnici koji su na ulici dobiju zrno poštovanja.Do sad je uvjek bilo "pas napao čovjeka" konačno mediji objaviše "Pas nikad ne može biti monstrum koliko to može biti dvonogo nakazno praznoglavo čudovište"
Ušla sam na forum da vam ispričam nešto![]()
pa nek bude pozitivno,al moradoh reagovati i na užas koji počiniše monstrumi. Al da ipak ispričam.Zove me moja kći i kaže "Hej nemoj me ubiti kad ti kažem šta sam uradila" ( ko da je tučem) Na pitanje šta je uradila reče "Ono što je sinoć bilo za večeru i ostalo za današnji ručak ja dala cukama. Šta ću nije ništa drugo bilo a oni gladni" Da napomenem riječ je o 4 ulične cuke, a njihov ručak koji je trebao biti moj satojao se od par bataka i poprilično riže. Eto vam ideje ako vam se ne jede prenoćena hrana, a imate mamu koja vas neće zato po turu stići
![]()
Blago tebi kad imas takvu kćerkicu i puno je pozdravi od mene.
Juce sam prolazio kroz tvoj kraj i vjeruj mi da sam se sve krijo da me negdje muto i raja ne vide jer oni ne razumiju zasto sam ih ja morao napustiti.
- Pasiflora
-
pakica_
#1039 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ljudi, danas sam negdje oko rtv doma vidjela (nisam ziher jer je bilo brzinski iz auta, ali sam 90% sigurna) zlatnog retrivera kako cunja jadan po tramvajskim sinama.. djeluje mi fino uhranjen, ali je bas prljav, dusa draga.. i tuzno gleda u ljude okolo, sto ce reci ili ga je neko tršn'o iz kuce, ili ga je neko izgubio.. pa eto ukoliko nekome nedostaje (ono za sta sam 90% ziher da je) zlatni, pokusajte tamo..
(ne znam da li sam potrefila temu, ali eto, moje je da napisem, pa gdje bilo..)
- Pasiflora
#1040 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
@pakice - prebaci info na izgubljeno / nadjeno
- Cholina_Lokica
#1041 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Jeste golden je. Izgleda da ga je neko izbacio samo iz auta u prolazu tu, par dana samo sjedi na jednom mjestu i nece da mrdnepakica_ wrote:ljudi, danas sam negdje oko rtv doma vidjela (nisam ziher jer je bilo brzinski iz auta, ali sam 90% sigurna) zlatnog retrivera kako cunja jadan po tramvajskim sinama.. djeluje mi fino uhranjen, ali je bas prljav, dusa draga.. i tuzno gleda u ljude okolo, sto ce reci ili ga je neko tršn'o iz kuce, ili ga je neko izgubio.. pa eto ukoliko nekome nedostaje (ono za sta sam 90% ziher da je) zlatni, pokusajte tamo..
- jaca-maca
#1042 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Slikajte ga ljudiCholina_Lokica wrote:Jeste golden je. Izgleda da ga je neko izbacio samo iz auta u prolazu tu, par dana samo sjedi na jednom mjestu i nece da mrdnepakica_ wrote:ljudi, danas sam negdje oko rtv doma vidjela (nisam ziher jer je bilo brzinski iz auta, ali sam 90% sigurna) zlatnog retrivera kako cunja jadan po tramvajskim sinama.. djeluje mi fino uhranjen, ali je bas prljav, dusa draga.. i tuzno gleda u ljude okolo, sto ce reci ili ga je neko tršn'o iz kuce, ili ga je neko izgubio.. pa eto ukoliko nekome nedostaje (ono za sta sam 90% ziher da je) zlatni, pokusajte tamo..
- Cholina_Lokica
#1043 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Nisam ga ja vidjela, samo sam dobila tu informaciju.
- Pasiflora
#1044 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ovo je text iz danasnjeg Jutarnjeg lista:
VIDEO Dirljiva priča o neraskidivom prijateljstvu: Vjerni pas već danima gladan i žedan sjedi uz vlasnikov grob
Stanovnici su toliko su dirnuti vjernim psom da mu uz njega namjeravaju izgraditi kućicu
Dirljiva priča iz Kine o neraskidivom prijateljstvu čovjeka i psa obišla je svijet i zagrijala ljudska srca, piše SkyNews .
Naime, stanovnici sela Panjiatun, u kineskoj pokrajini Shandong, toliko su dirnuti vjernim psom, koji već sedam dana strpljivo čuva grob svog preminulog vlasnika, da mu uz njega namjeravaju izgraditi kućicu.
Pas je pripadao Kinezu Lao Panu, samcu, koji je preminuo u 68. godini.
Nakon starčeve smrti, susjedi su primijetili da psa više nema u selu. Na opće iznenađenje, četveronožac je pronađen uz grob, gladan i žedan.
Pokušali su ga odvesti natrag u selo, i nahraniti ga, ali pas bi se svejedno uvijek vratio na grob.
Stoga su mu kraj vlasnikova groba odlučili sagraditi novi dom, gdje će mu svakodnevno nositi hranu i vodu.
------------------------------------------------------------------
Ko nema psa nije u stanju shvatiti sto oni osjecaju za svoga covjeka
VIDEO Dirljiva priča o neraskidivom prijateljstvu: Vjerni pas već danima gladan i žedan sjedi uz vlasnikov grob
Stanovnici su toliko su dirnuti vjernim psom da mu uz njega namjeravaju izgraditi kućicu
Dirljiva priča iz Kine o neraskidivom prijateljstvu čovjeka i psa obišla je svijet i zagrijala ljudska srca, piše SkyNews .
Naime, stanovnici sela Panjiatun, u kineskoj pokrajini Shandong, toliko su dirnuti vjernim psom, koji već sedam dana strpljivo čuva grob svog preminulog vlasnika, da mu uz njega namjeravaju izgraditi kućicu.
Nakon starčeve smrti, susjedi su primijetili da psa više nema u selu. Na opće iznenađenje, četveronožac je pronađen uz grob, gladan i žedan.
Pokušali su ga odvesti natrag u selo, i nahraniti ga, ali pas bi se svejedno uvijek vratio na grob.
Stoga su mu kraj vlasnikova groba odlučili sagraditi novi dom, gdje će mu svakodnevno nositi hranu i vodu.
- Dr.Cuddy
#1045 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Koji je šampon najbolji za štene, za prvo kupanje?
(i naravno gdje se može nabaviti u SA)
(i naravno gdje se može nabaviti u SA)
-
zengi
#1046 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moze mozda ako ima srce... al ako nema srca, nemoze shvatiti i kad ima 10 pasa.Pasiflora wrote:Ovo je text iz danasnjeg Jutarnjeg lista:
Odlicna prica.
-
Karen
#1047 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Kako ću svoje patuljke odviknuti od sise? Imaju mjesec dana i vidim da im sisa nije dovoljna, a nemaju još zubiće za čvrstu hranu. Sad, imam umjetno mlijeko za štence, da ih navikavam da ga piju kao vodu pa krutu hranu razmekšati, kao npr čokolino, hehe?
-
amater1981
#1048 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ništa se ne sekiraj,ćim im krenu zubići mama će sama da ih tjera od sebe jer će je grickati po sisama. Probaj sa mljevenim mesom i rižom to uspije uvijek jer nemaju puno da žvaćuKaren wrote:Kako ću svoje patuljke odviknuti od sise? Imaju mjesec dana i vidim da im sisa nije dovoljna, a nemaju još zubiće za čvrstu hranu. Sad, imam umjetno mlijeko za štence, da ih navikavam da ga piju kao vodu pa krutu hranu razmekšati, kao npr čokolino, hehe?
- OxyDo
#1049 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Zna li neko gdje se mogu nabaviti stenad mopsa ili jos bolje da li neko poklanja?
Jedan frajer ima muzjaka i zenku stare 4 mj. trazi 500 KM. Posto je to prvi put da zelim uzeti psa, ne znam kako cu biti siguran da je s njim sve uredu, i da li vrijedi tog novca. Hvala 
-
Karen
#1050 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Nemoj kupovat psa. Čim tako razmišljaš. Uzgoj mopsova a i svih pasa je jako težak posao. Cijene se kreću preko 500 eura u profi uzgajivačnicama. Ako sumnjaš da nešto nije u redu sa psom, povedi veterinara. No ružno je tražiti određenu pasminu i ovako pisati po forumu, da nešto nije u redu. Pišem ti ovo jer upravo odgajam leglo i to nije ni malo lagan posao. Kod mene je veterinar na brzom biranju.