Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kone

#1026 Re: Teretana

Post by kone »

burek_in_space wrote:Proljetno mjerenje:

prsa - 115

struk - 89

biceps - 41,5

Ima li ko jachi, stalo mi auto pa da pogura?! :D
Visina,tezina???Prsa nisam mjerio ne pamtim bas,a struk mi je 83,biceps 40,a jos nisam uopste u pravom trenaznom procesu.U zadnjih 20 dana sam trenirao samo 3-4 puta,a i ranije nisam bio redovan.Zaboravih napisati;visina 180-1,a tezina 76kg...nekad sam i sa manjom kilazim imao toliku ruku koliku ti sad imas :D
sitna.buranija

#1027 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Ta je ovo, sve ruke 40+... Moram jos proteina pojesti i znoja proliti :dance:
callmethebreeeze

#1028 Re: Teretana

Post by callmethebreeeze »

sitna.buranija wrote:Ta je ovo, sve ruke 40+... Moram jos proteina pojesti i znoja proliti :dance:
jel se bicips napne prije nego se mjeri?
:D
sitna.buranija

#1029 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Mozes mjeriti u oba slucaja, ali ono sto je bitno je da si hladan (tj. nema "pumpa" od treninga - najbolje je mjeriti ujutro), s tim da raja obicno racuna onu vecu (napetu) vrijednost :-D
burek_in_space

#1030 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

callmethebreeeze wrote:
nokia nije nase, to je finsko. ´ta ce finci. ove sam vjezbe danas radio. manje kila, pravilno izvodjenje i sve sam ugurao u sahatak i nesto. i super se osjecam.

1. cucnjevi.
2. ravni bench sa bucicama
3. iskorak
4. potisak sa bucicama ispred glave
5. vjezbe za noge u masini
6. ravne flyes
7. vjezba za ramena sa kablovima (vukao sam u stranu, ne znam kako se ove zove :D)
8. uski bench.
9-10 dvije vjezbe za stomak.

Zar Shvedi i Finci nisu dobar dio bili zajedno?! :? Nokia je nasha :oops: :mrgreen:
kone wrote: Visina,tezina???Prsa nisam mjerio ne pamtim bas,a struk mi je 83,biceps 40,a jos nisam uopste u pravom trenaznom procesu.U zadnjih 20 dana sam trenirao samo 3-4 puta,a i ranije nisam bio redovan.Zaboravih napisati;visina 180-1,a tezina 76kg...nekad sam i sa manjom kilazim imao toliku ruku koliku ti sad imas :D
180/ 93 - i po meni jako bitna stvar - bez suplementacije treniram, osim ako se ne rachuna prvoklasno sarajevsko pivo, i jako zdravi hamburgeri oko 2 ujutru nerijetko. :D
callmethebreeeze

#1031 Re: Teretana

burek_in_space wrote: Visina,tezina???Prsa nisam mjerio ne pamtim bas,a struk mi je 83,biceps 40,a jos nisam uopste u pravom trenaznom procesu.U zadnjih 20 dana sam trenirao samo 3-4 puta,a i ranije nisam bio redovan.Zaboravih napisati;visina 180-1,a tezina 76kg...nekad sam i sa manjom kilazim imao toliku ruku koliku ti sad imas :D
180/ 93 - i po meni jako bitna stvar - bez suplementacije treniram, osim ako se ne rachuna prvoklasno sarajevsko pivo, i jako zdravi hamburgeri oko 2 ujutru nerijetko. :D[/quote]

ako se radi o proteinskim bombama koje sluze kod trovaca onda je okej :D
kone

#1032 Re: Teretana

Post by kone »

burek_in_space wrote: Visina,tezina???Prsa nisam mjerio ne pamtim bas,a struk mi je 83,biceps 40,a jos nisam uopste u pravom trenaznom procesu.U zadnjih 20 dana sam trenirao samo 3-4 puta,a i ranije nisam bio redovan.Zaboravih napisati;visina 180-1,a tezina 76kg...nekad sam i sa manjom kilazim imao toliku ruku koliku ti sad imas :D
180/ 93 - i po meni jako bitna stvar - bez suplementacije treniram, osim ako se ne rachuna prvoklasno sarajevsko pivo, i jako zdravi hamburgeri oko 2 ujutru nerijetko. :D[/quote]
Uhh :) tezi si me samo 17kg :)Bolje ti je da te pare sto trosis na sarajevsku,prebacis na suplementaciju...Ne samo da ce ti ostati novca,nego ces imati manje kg i koji cent vecu ruku :)
sitna.buranija

#1033 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Joj kad nam se nAN3 javi sa 52 rukom :lol:
callmethebreeeze

#1034 Re: Teretana

sitna.buranija wrote:Joj kad nam se nAN3 javi sa 52 rukom :lol:
i kaze "joj bildera".

kone

#1035 Re: Teretana

Post by kone »

callmethebreeeze wrote:
i kaze "joj bildera".

Pa neka prica sta god hoce.On zeli da tako izgleda i njegova stvar.Ja ne zelim i kraj price.Ja zelim samo da fino izgledam.Volio bih nagurati na 80kg i cent dva ruku i to je sve.Ne trebami vise,a i sa ovim sad sam zadovoljan :)
callmethebreeeze

#1036 Re: Teretana

kone wrote:
callmethebreeeze wrote:
i kaze "joj bildera".

Pa neka prica sta god hoce.On zeli da tako izgleda i njegova stvar.Ja ne zelim i kraj price.Ja zelim samo da fino izgledam.Volio bih nagurati na 80kg i cent dva ruku i to je sve.Ne trebami vise,a i sa ovim sad sam zadovoljan :)
ma, naravno. tu smo diskuciju vec imali. ja nemam zelje da se odricem svega dobrog zbog bildanja, i nimalo mi se ne dopadaju ovi sto su bas nabildani. ja imam 186 cm i 83 kg, bio bih zadovoljan da nabacim jos 3-4 kg i to je to.
sitna.buranija

#1037 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Svakom njegovo, nemojte opet tu temu povlaciti. :)
callmethebreeeze

#1038 Re: Teretana

sitna.buranija wrote:Svakom njegovo, nemojte opet tu temu povlaciti. :)
necemo.

ima li ko kakvo misljenje o mom danasnjem trenigu? ima lista vjezbi par postova unazad.:D
nAN3

#1039 Re: Teretana

Post by nAN3 »

kone wrote: Pa neka prica sta god hoce.On zeli da tako izgleda i njegova stvar.Ja ne zelim i kraj price.Ja zelim samo da fino izgledam.Volio bih nagurati na 80kg i cent dva ruku i to je sve.Ne trebami vise,a i sa ovim sad sam zadovoljan :)
svako trenira sebi ;)
ps nije 52 al jes 3cm dole :skoljka:
kone

#1040 Re: Teretana

Post by kone »

nAN3 wrote:
kone wrote: Pa neka prica sta god hoce.On zeli da tako izgleda i njegova stvar.Ja ne zelim i kraj price.Ja zelim samo da fino izgledam.Volio bih nagurati na 80kg i cent dva ruku i to je sve.Ne trebami vise,a i sa ovim sad sam zadovoljan :)
svako trenira sebi ;)
ps nije 52 al jes 3cm dole :skoljka:
To i ja kazem i nema nikakvih problema sa tim :wink: Nego ti meni ne rece sta da radim sa onim Whey-om i kolostrumom?Je li to zdravo s obzirom da utice na hormon rasta???Da li je iko ovdje koristio whey excel???Hajde ko je jos koristio taj suplement neka kaze koju ili da zna nekoga ko to koristi...pozdrav
nAN3

#1041 Re: Teretana

Post by nAN3 »

kone wrote: To i ja kazem i nema nikakvih problema sa tim :wink: Nego ti meni ne rece sta da radim sa onim Whey-om i kolostrumom?Je li to zdravo s obzirom da utice na hormon rasta???Da li je iko ovdje koristio whey excel???Hajde ko je jos koristio taj suplement neka kaze koju ili da zna nekoga ko to koristi...pozdrav
stojim iza ovog imena , odgovorno tvrdim da je sami vrh medju suplementacijom 8-)
callmethebreeeze

#1042 Re: Teretana

danas opet deset vjezbi, tri seta, 12 repeticija i sve to za sati i deset.
Ljuska_u_BaklaFi

#1043 Re: Teretana

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

nAN3 wrote:
kone wrote: To i ja kazem i nema nikakvih problema sa tim :wink: Nego ti meni ne rece sta da radim sa onim Whey-om i kolostrumom?Je li to zdravo s obzirom da utice na hormon rasta???Da li je iko ovdje koristio whey excel???Hajde ko je jos koristio taj suplement neka kaze koju ili da zna nekoga ko to koristi...pozdrav
stojim iza ovog imena , odgovorno tvrdim da je sami vrh medju suplementacijom 8-)
U mene mi djuvegija tamani Whey Gold "nakav", veli da ne treba da brinem i da nema shtetnih posljedica, to je samo da mishke narastu :-D budem ga nagovorila da dodje i kazhe koju, ja samo znam koliko koshta a o sastavu jako malo :D :lol:
sitna.buranija

#1044 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

To u djuvegije je Optimumov 100% Gold whey, definitivno vrh sto se whey proteina tice sa odlicnim aminokiselinskim profilom i 4g glutamina po mjerici.
PerunTheGreat

#1045 Re: Teretana

Post by PerunTheGreat »

sitna.buranija wrote:To u djuvegije je Optimumov 100% Gold whey, definitivno vrh sto se whey proteina tice sa odlicnim aminokiselinskim profilom i 4g glutamina po mjerici.
optimum je ubjedljivo najbolji brend uz BSN i muscletech... optimum whey vec dugi niz godina dobija titulu najboljeg whey na svijetu... ko zeli jeftino tj najjeftinije u regionu nek se javi na pm ;)
nAN3

#1046 Re: Teretana

Post by nAN3 »

PerunTheGreat wrote:
sitna.buranija wrote:To u djuvegije je Optimumov 100% Gold whey, definitivno vrh sto se whey proteina tice sa odlicnim aminokiselinskim profilom i 4g glutamina po mjerici.
optimum je ubjedljivo najbolji brend uz BSN i muscletech... optimum whey vec dugi niz godina dobija titulu najboljeg whey na svijetu... ko zeli jeftino tj najjeftinije u regionu nek se javi na pm ;)
procitaj sastav excela molit cu lijepo
36gr protein (CFM Isolat+Casein+Colostrum IGF1) + 5gr Glutamin + 5 gr BCAA
ako se iole razumijes u suplementaciju znat ces sta je colostrum igf1..
optimus je NEKAD bio vrh medju proteinima sad se ne moze ni porediti sa isobolicom ;)
PerunTheGreat

#1047 Re: Teretana

Post by PerunTheGreat »

nAN3 wrote:
PerunTheGreat wrote:
procitaj sastav excela molit cu lijepo
36gr protein (CFM Isolat+Casein+Colostrum IGF1) + 5gr Glutamin + 5 gr BCAA
ako se iole razumijes u suplementaciju znat ces sta je colostrum igf1..
optimus je NEKAD bio vrh medju proteinima sad se ne moze ni porediti sa isobolicom ;)
mani se te politike sa teretana.ba ... ti meni navedi gdje se to koristi nutrabolics, gdje je ta marka... idi na bodybuilding.com i pogledaj sta cijeli svijet kaze... ja radim sa suplementima imam i nutrabolics ali nikad znaci nikad nece biti ni blizu otimum, bsn, muscletechu...
Comrad

#1048 Re: Teretana

Post by Comrad »

Jedno konkretno pitanje :D Gdje mogu kupiti ovakve bucice? Gledao sam u Mercatoru, ali ih nemaju vise. Ima u BBI centru, jedna bucica + 5kg tegova = 40KM. Je li to skupo, i mogu li se jos negdje naci?

Image
sorrow

#1049 Re: Teretana

Post by sorrow »

sto se tice tih bucica - imali su ih i u sport life-u (onom u ferhadiji, dole u podrumu) i bile su oko 20 km komad (samo bucica i osiguraci, bez tegova) ali su te sire od vecine tegova. na znam da li ti je usput, ali ja sam uzimala u fis-u u vitezu (sportska radnja u prizemlju) po 10 km po komadu (bucica i osiguraci, bez tegova) i malo su uze, sto znaci da mogu svi tegovi na njih.
suspect_zero

#1050 Re: Teretana

Post by suspect_zero »

Danas: steper - 30 min., ruke (biceps/triceps), stomak, traka - 30 min., bila sam malo i na vrtuljku al' mi nešto brzo dodijalo :oops:
Post Reply