MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Champion

#1026 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Champion »

edo_tm87 wrote:prvo efedrin ti ne mogu naci na testiranju koje ce nama obavljati, drugo efedrin povecava kapacitet pluca i moze ti pomoci samo da ne gubis dah, tacnije ako se nisi spremao dzaba ti i efedrin i no explode ili bilo sta drugo!
kuper 3000
trcanje 13.5
skok 2.20
sklekovi 50
trbusnjaci 50
skok me malo zeza, al tesko da to mogu popraviti, sta cu kad nemam eksplozivnost :D
Posavjetuj se sa nekim ko zna, kao sto sam ja uradio. MUP radi testove na droge, koji otkriva i efedrin, a on se inace zadrzava u organizmu do mjesec dana zavisno od metabolizma. Posjeti stranicu agrncije za antidoping kontrolu, po njima je efedrin na listi zabranjenih sredstava. Da se nebi u slucaju prolaska hvatali za glavu bolje se na vrijeme informisati, a sto se mene tice nek zvekne ko sta hoce.
Champion

#1027 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Champion »

emir225 wrote:a dobro jbg ako gledas realno tesko ko da moze dobiti vise od 8.5 bodova kompletno,kaze ovaj gore ko trenira cijeli zivot pa da treniram cijeli zivot isao bi na olimpijadu ili sto se tice policije isli bi svi u vikicevce a ne u regularnu policiju,ja treniram oko 3 mjeseca i skelovi,trbusnjaci idu na maksimalno,trcanje ide oko 2.5 km ,skok u dalj oko 2.4 m i jedino ne znam za 100 m jer se nisam nikad testirao niti sam trcao tu disciplinu ali gledam po terminima kad igram lopte dosta sam brz ali vidjecemo i to za koji dan,
i jos nesto kontam npr ako je neko uradio dobro test tesko da ce ga stici ovaj na fizickoj spremi jer je to sve u 2-3 boda najvise,sretno svima i trenirajte valjace nam :)
Ne moze u specijalnu kome prahne sto bi nas narod rekao. Praksa je da specijalna npr. federalna uzima pojedince vjerovatno najbolje iz policijskih snaga a ne iz civila, sto znaci da iako bi volio u specijalnu il kako je ti zoves vikicevu opet moras u obicnu. A kad kazem da neko trenira cijeli zivot mislim amaterski naravno nisam mislio na olimpijske norme.
dragonz

#1028 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dragonz »

edo_tm87 wrote:prvo efedrin ti ne mogu naci na testiranju koje ce nama obavljati, drugo efedrin povecava kapacitet pluca i moze ti pomoci samo da ne gubis dah, tacnije ako se nisi spremao dzaba ti i efedrin i no explode ili bilo sta drugo!
kuper 3000
trcanje 13.5
skok 2.20
sklekovi 50
trbusnjaci 50
skok me malo zeza, al tesko da to mogu popraviti, sta cu kad nemam eksplozivnost :D
Ako trčiš 13.5sec za skok iz mjesta ti samo treba tehnika jer startnost(eksplozivnost) već imaš zato vježbaj sa koncentacijom na zamah rukama prije skoka.
edo_tm87

#1029 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by edo_tm87 »

Champion wrote:
kuper 3000
trcanje 13.5
skok 2.20
sklekovi 50
trbusnjaci 50
Posavjetuj se sa nekim ko zna, kao sto sam ja uradio. MUP radi testove na droge, koji otkriva i efedrin, a on se inace zadrzava u organizmu do mjesec dana zavisno od metabolizma. Posjeti stranicu agrncije za antidoping kontrolu, po njima je efedrin na listi zabranjenih sredstava. Da se nebi u slucaju prolaska hvatali za glavu bolje se na vrijeme informisati, a sto se mene tice nek zvekne ko sta hoce.
"Efedrin se dobro resorbuje iz digestivnog tkiva i zadrzava se u organizmu oko 10 sati, a nakon 24 sata se izlucuje preko bubrega." ne pricaj kad ne znas, to testiranje sto radi MUP otkriva THC, nivo kreatina u jetri, itd... testiranje na efedrin je jako skupo i provodi se odmah nakon odredjenog sportskog dogadjaj. Mozda ni ja nisam upravu, al ti prenosim rijeci jednog naseg profesionalnog sportiste. Ko voli nek izvoli, al treba pogledati i nus pojave, smanjen pritisak, ruke ti se tresu ko starcu od 80 godina, itd, ma da ko nije trenira ne moze mu pomoci ni efedrin, no explode i speed skupa ;)
Champion

#1030 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Champion »

edo_tm87 wrote:
Champion wrote:
kuper 3000
trcanje 13.5
skok 2.20
sklekovi 50
trbusnjaci 50
"Efedrin se dobro resorbuje iz digestivnog tkiva i zadrzava se u organizmu oko 10 sati, a nakon 24 sata se izlucuje preko bubrega." ne pricaj kad ne znas, to testiranje sto radi MUP otkriva THC, nivo kreatina u jetri, itd... testiranje na efedrin je jako skupo i provodi se odmah nakon odredjenog sportskog dogadjaj. Mozda ni ja nisam upravu, al ti prenosim rijeci jednog naseg profesionalnog sportiste. Ko voli nek izvoli, al treba pogledati i nus pojave, smanjen pritisak, ruke ti se tresu ko starcu od 80 godina, itd, ma da ko nije trenira ne moze mu pomoci ni efedrin, no explode i speed skupa ;)
Polako inspektore, sta si se narogusio odmah. Ja ne znam o tome mnogo al ti prenosim rijeci jednog naseg doktora koji testira nase profesionalne sportiste. Ja se ne udaram tim stimulansima, tako da ne brinem. Sve u svemu kad saberes koliko taj efedrin nekome moze pomoci, hoce li te pogurati 2 ocjene u konacnom zbiru, ne vjerujem, tako da i ne dobijes puno
KARAGA

#1031 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by KARAGA »

ima m... da oteglimo na testiranju malo ko ce to odradit ono ko s pjesmom!!
Hemera

#1032 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

ne budi bolan pesimista :)
nikad se ne zna...
KARAGA

#1033 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by KARAGA »

ma nisam pesimista nego su bas zadali profesilonalne norme ako nista za 5 bodova,,trebali su jos malo smanjiti norme uzeti neki prosjek a ne koda smo profi atleticari!!!
MUP_KS

#1034 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by MUP_KS »

Jeste norme su jebene i rijetko ko da moze isrcati 3200 12min to je skoro polusprint,ja sam zaukuco test tako da mi se jebe za trcanje
KARAGA

#1035 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by KARAGA »

Svaka cast,meni su te kondicione vjezbe i discipline uvijek bile slabija strana al za snaga u zavidnom vrhu,sklekovi,vratilo,razboj steta sto toga nema vise...
Chischo

#1036 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Chischo »

Ja sumnjam da se fizickim testom moze puno popraviti kad on nosi 10 bodova a test opsteg znanja 50...
Hemera

#1037 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

i pisani rad 10,ukupno 60
KARAGA

#1038 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by KARAGA »

Ne mozes puno popraviti al mozes ispast vrlo lahko!!!
marli

#1039 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by marli »

DAJTE LJUDI IMALI JOS NEKO PITANJA KOJA SU BILA NA TESTU ZA POLICAJCA, EVO PRAVIM NEKU ANALIZU DA VIDIM KOLIKO SAM OTPRILIKE IMAO POENA JER STVARNO CE OVAJ TEORETSKI TEST NA KRAJU BITI PRESUDAN AKO NARAVNO ZADOVOLJIMO OVE FIZICKE NORME, sto ce sigurno vecina uraditi :)
Hemera

#1040 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

najmudrije bi bilo da vidis koji ti je rezultat ako nije prosao rok
vidi na stranici
pa ces vidjeti gdje si okvirno a neces nagadjati jer ti vise pitanja nisu potrebna
marli

#1041 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by marli »

Na stranici su samo napisana imena kandidata po abecedi onih koji su zadovoljili, a tek iduce sedmice u cet i pet se moze ici na uvid rada, ali covjek nestrpljiv nabavio sam nekih trideset i pet pitanja fali mi jos petnaest iz grupe B
dingosp0

#1042 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

Da li postoji atletska staza na otoci? Neko mi je rekao da ima staza kod stadiona/dzamije/bazena koja se moze koristiti..
Chischo

#1043 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Chischo »

dingosp0 wrote:Da li postoji atletska staza na otoci? Neko mi je rekao da ima staza kod stadiona/dzamije/bazena koja se moze koristiti..
Koliko mene sjecanje sluzi ako mislis na Olimpikov stadion na Otoci, tamo nema stletske staze...
KARAGA

#1044 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by KARAGA »

ja mislim da nemas,imas jedino
pored stadiona kosevo atletsku stazu 400m!!
freeagent

#1045 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by freeagent »

Chischo wrote:Ja sumnjam da se fizickim testom moze puno popraviti kad on nosi 10 bodova a test opsteg znanja 50...
Cekaj, kako sam te razumio kazes da citav fizicki test sa svih pet disciplina nosi 10 bodova ukupno jel tako, ili je kako sam ja mislio da je za svaku disciplinu pojedinacno od 0-10 sto bi na kraju ispalo 50 bodova?
karaoka

#1046 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by karaoka »

freeagent wrote:
Chischo wrote:Ja sumnjam da se fizickim testom moze puno popraviti kad on nosi 10 bodova a test opsteg znanja 50...
Cekaj, kako sam te razumio kazes da citav fizicki test sa svih pet disciplina nosi 10 bodova ukupno jel tako, ili je kako sam ja mislio da je za svaku disciplinu pojedinacno od 0-10 sto bi na kraju ispalo 50 bodova?
Pismeni testovi nose ukupno 60 bodova. 50 bodova pitanja+10bodova pismena i fizicka sprema nosi 50 bodova,ali se to dijeli sa 5 disciplina i maximala je znaci 10 bodova.
edo_tm87

#1047 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by edo_tm87 »

MUP_KS wrote:Jeste norme su jebene i rijetko ko da moze isrcati 3200 12min to je skoro polusprint,ja sam zaukuco test tako da mi se jebe za trcanje
super je to druze, al ako ne ostvaris minimalnu normu iz bilo koje discipline otpadas! od ovih 430 sto je proslo, bar 50 ne moze skociti 2 metra, i jedno 50 ne moze trcati ispod 15 sekundi 100 metara... tako da se konkurencija smanjuje :)
MUP_KS

#1048 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by MUP_KS »

Znam brate da se mora norma ostaviri iz svega mogu minumim ostavariti probao sam a treniram ja mjesec i po vec a mogu skociti 260 visok sam 2m :D ti kakav si?
dingosp0

#1049 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

koliko se treba poena ostvariti na svakoj disciplini?
jel ima prolazna ocjena? ili se uzmaju sve 5 pa moras imati neki prolaz?
kako je to regulisano? mozel se pasti na ovo testu? ne mislim ako dobijes 0 iz neke discipline.. al npr dobijes 4
KARAGA

#1050 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by KARAGA »

Sve ti pise na stranici kako i sta se ocjenjuje zar je tesko procitat, da ti nebi pisao ovde referat otdzi na mupovu stranicu i pogledaj!!!
Post Reply