Internet kupovina iz inostranstva
Moderator: anex
- shibonja
#1026 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Na mnogim stranicama je poceo Black Friday ,navalite internet sopingovci 
-
bullmastiff
#1027 Re: Internet kupovina iz inostranstva
kone wrote:Imate snizenje na dress-for-less,ali problem predstavlja dostava.Naime cijena dostave je 20 eura.Ja sebi nasao finu jaknu za 60eura(bila 90),ali kad sam vidio 20 eura za dostavu,odmah sam odustao.Ne bih jos da me ogule ovi nasi,pa da na kraju ispadne da bi me dostava i carina kostale kao i jakna...
Ima li igdje kakvih finih zimskih jakni,a da nisu bas skupe
skupa iz njemacke dostava.i dugo se ceka..UK je zakon
-
kone
#1028 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ne da je skupa,nego preskupa.Pokusao sam da kao shipping adresu navedem Holandiju,a da platim sa svojom karticom,ali dzabe,ne daju.A shipping za Holandiju cini mi se 5 eura.Jednostavno billing i shipping adresa moraju biti iz iste zemlje..bullmastiff wrote:kone wrote:Imate snizenje na dress-for-less,ali problem predstavlja dostava.Naime cijena dostave je 20 eura.Ja sebi nasao finu jaknu za 60eura(bila 90),ali kad sam vidio 20 eura za dostavu,odmah sam odustao.Ne bih jos da me ogule ovi nasi,pa da na kraju ispadne da bi me dostava i carina kostale kao i jakna...
Hajde daj ako imas koju stranicu iz UK-a
- shibonja
#1029 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Evo ja sam jutros saznao za dress-for-less i vec sam narucio jednu jaknu
postarina jeste 20 eura al et meni se svidjela jakna ,i vec mi je za dva sata od narudzbe stigao mail u kome me obavjestavaju da je DHL preuzeo narudzbu ,sad cu da vidim koliko treba vremena da stigne , cim stigne apdejtujem vas 
- shibonja
#1030 Re: Internet kupovina iz inostranstva
semlaca wrote:Šta bi na kraju, živo me zanima i ja čekam čizme nake sa shuh - a?poznanik wrote:Hajd piši mi na PP o čemu se radi, kad se vratišDendrlix wrote:Evo ja se upravo oblacim da po ovom kijametu idem do aerodroma jer su mi ocarinili posiljku sa schuh-a. Narudzba sa postarinom 19,90 GBP. Ovi iz UPS-a mi samo telefonom rekose da su oni nemocni i da ja moram ici na carinu da ispravljam gresku.
Da te "obradujem" prije 14 dana sam od njih narucio cizme 139 funti sa postarinom i nisam platio carinu ,onda osokoljen tim saznanjem narucujem jedan par za zenu 139 funti zatim kroz dva dana i jedan par za kcerku 80 funti, u to je bio bajram i zenine i kcerkine cizme su cekale na aerodromu da carina proradi i onda su mi lole ocarinile obadvoje cizme ,ove od 139 funti sam platio 130 km ,a ove od 80 funti je bilo 95 km
- ja-maja
#1031 Re: Internet kupovina iz inostranstva
[/quote]Pokusao sam da kao shipping adresu navedem Holandiju,a da platim sa svojom karticom,ali dzabe,ne daju.A shipping za Holandiju cini mi se 5 eura.Jednostavno billing i shipping adresa moraju biti iz iste zemlje..[/quote]
Pa napisi istu billing i shipping adresu, a platiti mozes svojom karticom bez problema. Ti ces dobiti na svoju email adresu podatke o narudzbi i broj za pracenje posiljke. Ja sam narucila na rodicinu adresu u Njemackoj, fino platila svojom karticom i sve pet. Vec sam tako imala dvije narudzbe.
Pa napisi istu billing i shipping adresu, a platiti mozes svojom karticom bez problema. Ti ces dobiti na svoju email adresu podatke o narudzbi i broj za pracenje posiljke. Ja sam narucila na rodicinu adresu u Njemackoj, fino platila svojom karticom i sve pet. Vec sam tako imala dvije narudzbe.
-
kone
#1032 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Pokusao sam da kao shipping adresu navedem Holandiju,a da platim sa svojom karticom,ali dzabe,ne daju.A shipping za Holandiju cini mi se 5 eura.Jednostavno billing i shipping adresa moraju biti iz iste zemlje..[/quote]ja-maja wrote:
Pa napisi istu billing i shipping adresu, a platiti mozes svojom karticom bez problema. Ti ces dobiti na svoju email adresu, podatke o narudzbi, i broj za pracenje posiljke. Ja sam narucila na rodicinu adresu u Njemackoj, fino platila svojom karticom i sve pet. Vec sam tako imala dvije narudzbe.[/quote]
ja-maja wrote:
Jesi li sigurna da tako moze?Jer njima ce prijaviti billing adresu u BiH-a.Pokusavao sam tako sa nike.com i nema sanse da prodje...
-
Dendrlix
#1033 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Pisao sam na temi o carini. Dobio cipele bez da ista platim a trazili mi 36 KM-ova. Slusajte @poznanik, covjek zna znanje.semlaca wrote:Šta bi na kraju, živo me zanima i ja čekam čizme nake sa shuh - a?poznanik wrote:Hajd piši mi na PP o čemu se radi, kad se vratišDendrlix wrote:Evo ja se upravo oblacim da po ovom kijametu idem do aerodroma jer su mi ocarinili posiljku sa schuh-a. Narudzba sa postarinom 19,90 GBP. Ovi iz UPS-a mi samo telefonom rekose da su oni nemocni i da ja moram ici na carinu da ispravljam gresku.
- shibonja
#1034 Re: Internet kupovina iz inostranstva
moje nisu bile skupe 50 funti, čisto da vidim kako sve funkcionište.. znači sve zavisi od raje na carini.. a u Bosni vala više ni čunga luna žvake neću kupovati, kupim prije 15 dana zimske cipele u sportlife obujem dva puta, sinoĆ treći put noge sve mokre cipele su CATERPILLAR bile 200 KM, malo niđe veze al' et... koliko dugo si čekao pošiljku?[/quote]
Prve su mi dosle za 3 dana ,narucio u ponedeljak ujutro u cetvrtak su stigle na vrata ,a ove dvoje za zenu i curicu su zakacila bajram,pa smo cekali 7 dana.Samo prati preko UPS ako vec nisi ? O kvalitetu nema potrebe pricati jer ovo sto nam nasi trgovci prodaju za velike pare je obicno treca liga roba,bar su moja iskustva takva ,pogotovo sa obucom
Ko zna koji im je sistem,ja kad narucujem halalim carinu pa ako prodje bez iste dobro i jest
Prve su mi dosle za 3 dana ,narucio u ponedeljak ujutro u cetvrtak su stigle na vrata ,a ove dvoje za zenu i curicu su zakacila bajram,pa smo cekali 7 dana.Samo prati preko UPS ako vec nisi ? O kvalitetu nema potrebe pricati jer ovo sto nam nasi trgovci prodaju za velike pare je obicno treca liga roba,bar su moja iskustva takva ,pogotovo sa obucom
Ko zna koji im je sistem,ja kad narucujem halalim carinu pa ako prodje bez iste dobro i jest
- armin_tz
#1035 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Zna li neko mozda za neku americku firmu poput ove japanske: http://whiterabbitexpress.com ? rade tako da kupe ono sto ti hoces sa neke stranice, i dostave tebi, ma gdje bio? Posto ima par stranica na kojim bi nesto kupio, ali ne dostavljaju u BiH.
-
bullmastiff
#1036 Re: Internet kupovina iz inostranstva
kone wrote:Ne da je skupa,nego preskupa.Pokusao sam da kao shipping adresu navedem Holandiju,a da platim sa svojom karticom,ali dzabe,ne daju.A shipping za Holandiju cini mi se 5 eura.Jednostavno billing i shipping adresa moraju biti iz iste zemlje..bullmastiff wrote:kone wrote:Imate snizenje na dress-for-less,ali problem predstavlja dostava.Naime cijena dostave je 20 eura.Ja sebi nasao finu jaknu za 60eura(bila 90),ali kad sam vidio 20 eura za dostavu,odmah sam odustao.Ne bih jos da me ogule ovi nasi,pa da na kraju ispadne da bi me dostava i carina kostale kao i jakna...
Hajde daj ako imas koju stranicu iz UK-a

ovo na slici sam ja kupio iz UK...60KM na snizenju i 5KM postarina..tkao nekako..samo kod mene crna boja..
a iz njemacke hlace narucio..hlace ostaju 30 eura...a postarina do bih 25 eura..i plus ovdje uzmu 10KM
- innovision
#1037 Re: Internet kupovina iz inostranstva
trazim vec par dana i ne mogu da nadjem stranicu koja ce dostaviti.
trazim multi tool tipa ovoga http://www.leatherman.com/
na ebayu nema,amazon ima ali oni nece da dostave .
u pitanju je poklon
u pitanju je poklon
- Digla_da_kreci
#1038 Re: Internet kupovina iz inostranstva
@bullmastiff, ne rade mi pp, pa mi je ovo palo na pamet da ti odgovorim.Nadam se da ces vidjeti
Hajd na temu 'recepti', pa trazi sto si htio.
Last edited by Digla_da_kreci on 23/02/2020 02:59, edited 1 time in total.
- ja-maja
#1039 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Sigurna 100%, rekla sam ti da sam tako vec dva puta narucivala. Kad ti izbaci tvoju adresu iz BiH ti ispravi i upisi te podatke iz Holandije. Ja sam prije dvadesetak dana narucila i stiglo mi u Njemackoj za dva-tri dana.kone wrote:Jesi li sigurna da tako moze?Jer njima ce prijaviti billing adresu u BiH-a.Pokusavao sam tako sa nike.com i nema sanse da prodje...
-
lady____
#1040 Re: Internet kupovina iz inostranstva
innovision wrote:trazim vec par dana i ne mogu da nadjem stranicu koja ce dostaviti.
u pitanju je poklon
to imas i kod nas evo pa pogledaj..
http://www.conrad.ba/advanced_search_re ... ex=%24%241
otidji kod njih u Intershop imaju neke modele vec u radnji
-
bullmastiff
#1041 Re: Internet kupovina iz inostranstva
parfemi najbolje cheapsmells.co.ukDigla_da_kreci wrote:Narode, na kojim stranicama kupujete parfeme i naocale, a da je zaista original?
@bullmastiff, ne rade mi pp, pa mi je ovo palo na pamet da ti odgovorim.Nadam se da ces vidjeti![]()
jeftina dostava..mozda 3funte=7KM
a parfemi duplo kvalitetniji a duplo jeftiniji nego u nas nam
- Chivas1
#1042 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Pa jel se placa il ne placa carina na parfeme ?
Negdje je receno da se placa a neko kaze da ne placa 
- Chivas1
#1043 Re: Internet kupovina iz inostranstva
I na ovoj stranici haman nista nema od muskih
cheapsmells.co.uk
cheapsmells.co.uk
- shibonja
- Rauber
#1045 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Opet ja sa svojim pitanjima
Prosli put sam se raspitivao oko povrata novca i eto novac je fakat vracen, nalog od ovog lika je suspendovan ( jos i prije nego sam ja pokrenuo slucaj ) , e sad je fazon sto mi je narucena roba dosla
, trebam li sad kome to prijaviti preko paypal-a, da je lik na ebay-u javio bi mu se odmah i vratio novac.
Sta da radim
Prosli put sam se raspitivao oko povrata novca i eto novac je fakat vracen, nalog od ovog lika je suspendovan ( jos i prije nego sam ja pokrenuo slucaj ) , e sad je fazon sto mi je narucena roba dosla
Sta da radim
-
Dendrlix
#1046 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Suti i nista nikom ne javljaj.

-
bullmastiff
#1047 Re: Internet kupovina iz inostranstva
aok naruci jedan komad..ne placas to ti je oko 50 do 70 KM....Chivas1 wrote:Pa jel se placa il ne placa carina na parfeme ?Negdje je receno da se placa a neko kaze da ne placa
- innovision
#1048 Re: Internet kupovina iz inostranstva
lady____ wrote:innovision wrote:trazim vec par dana i ne mogu da nadjem stranicu koja ce dostaviti.
u pitanju je poklon
zahvaljujem
- Chivas1
#1049 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Pa i nisu nesto jeftinije cijene ..Onaj Versace cini mi se dodje isto kao i u DM.u ..Kako se isplati onda ?bullmastiff wrote:aok naruci jedan komad..ne placas to ti je oko 50 do 70 KM....Chivas1 wrote:Pa jel se placa il ne placa carina na parfeme ?Negdje je receno da se placa a neko kaze da ne placa
- innovision
#1050 Re: Internet kupovina iz inostranstva
ovi su skupi uzasno:D ipak sam nasao neke modele na ebayuinnovision wrote:lady____ wrote:innovision wrote:trazim vec par dana i ne mogu da nadjem stranicu koja ce dostaviti.
u pitanju je poklon
zahvaljujem