ETF

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply

Koji smjer odabrati na ETF-u:

1. RI - informatika
133
50%
2. EE - elektroenergetika
43
16%
3. TK - telekomunikacije
33
12%
4. AiE - automatika i elektronika.
56
21%

Total votes: 265

miki_mauss

#1026 Re: ETF

Post by miki_mauss »

mk ultra wrote:jesi li se to registrovao da pises protiv ETF.a?

ja u svom boravku na ETF.u, nagledao sam se svega
ali ti mogu garantovati, da nikad niko nije polozio a da nije zadovoljio neki kriteriji... pa makar mu i rodbina bila profesor na ETF.u (a bilo je takvih slucajeva u mojoj generaciji)

kao sto je prof. Mujo svog sina obarao 5 puta :lol:
registrovao sam se zato što je jedan moj dobar prijatelj prije koju godinu imao sličan slučaj kao ovaj o kojem se sada priča (po nekom malo gora, po nekom malo bolja situacija). on je tada odabrao da šuti i naravno, nikad nije postao asistent na etf-u.

niko ne govori da je etf općenito loš nego više da su loši ljudi koji ga vode.
niko ne govori ništa protiv prof. Muje (koliko ja znam) kojeg svi puno cijene.

jasno je da postoje veći problemi na privatnim i nekim drugim fakultetima, ali to ne znači da sad ove na etf-u treba staviti na led ako su detektirani. ako je to način djelovanja, onda se nemamo pravo žaliti ni na političare ni na korupciju na višim nivoima itd.
sarajlija80

#1027 Re: ETF

Post by sarajlija80 »

samo cu reci da ovi sto govore o pojavljivanju dautovica u sred nastave debelo debelo lazu, ali i ne cudi me jer je najvise papcina na etf koji je nesto slagati preuvelicati u DNK.
bosnianidiot

#1028 Re: ETF

Post by bosnianidiot »

sarajlija80 wrote:samo cu reci da ovi sto govore o pojavljivanju dautovica u sred nastave debelo debelo lazu, ali i ne cudi me jer je najvise papcina na etf koji je nesto slagati preuvelicati u DNK.
Evo ja sam rekao, vidio, bio prisutan i na predavanjima iz IM kad je bio kod Fatkica, i na tutorijalu takodjer na prvoj godini (nije iz IM-a). To je bilo prije 3 godine.
Koja si generacija? Jesi li neki sveznajuci lik ovdje koji zna sta se desavalo na faksu u zadnjih 7-8 godina?
Prije nego se spustis na tako nizak nivo komunikacije (i pokazes ko je ustvari "papcina"), razmisli malo, jer je moguce da nemas sve informacije.
newlevel

#1029 Re: ETF

Post by newlevel »

Jest dolazio na predavanja, prodavao skriptu iz limesa, dolazio i na tutoriale. Dolazio i u music i la casa matu prodavao neke knjige.

Sent from my Nokia 3310.
sarajlija80

#1030 Re: ETF

Post by sarajlija80 »

bosnianidiot wrote:
sarajlija80 wrote:samo cu reci da ovi sto govore o pojavljivanju dautovica u sred nastave debelo debelo lazu, ali i ne cudi me jer je najvise papcina na etf koji je nesto slagati preuvelicati u DNK.
Evo ja sam rekao, vidio, bio prisutan i na predavanjima iz IM kad je bio kod Fatkica, i na tutorijalu takodjer na prvoj godini (nije iz IM-a). To je bilo prije 3 godine.
Koja si generacija? Jesi li neki sveznajuci lik ovdje koji zna sta se desavalo na faksu u zadnjih 7-8 godina?
Prije nego se spustis na tako nizak nivo komunikacije (i pokazes ko je ustvari "papcina"), razmisli malo, jer je moguce da nemas sve informacije.

Nisam sveznajuci alz znam od prijatelja od pra njih koji su isli na etf razlicite godine pitao sam ih ,nikada ama bas nikada takvih situacija nije bilo .Papci ostaju papci .
harisoni

#1031 Re: ETF

Post by harisoni »

Dolazio je i nama više puta, samo uleti na čas i počne da dosađuje asistentima, ne da im da rade, podvaljuje limese, psuje itd itd. Znao je uletit na ispit, dođe i smije se nekim ljudima koji su kod Huseta i desetke upisivali, krajnje iritantan lik.
harisoni

#1032 Re: ETF

Post by harisoni »

sarajlija80 wrote:
bosnianidiot wrote:

Nisam sveznajuci alz znam od prijatelja od pra njih koji su isli na etf razlicite godine pitao sam ih ,nikada ama bas nikada takvih situacija nije bilo .Papci ostaju papci .

Evo nama je uletio barem 3 puta na nastavu, i kad je vidio da ga asistent ne benda, pokušao ne nama studentima da podvali limese. Pita mene 'Jesi kupio limese?' Rekoh mu da nisam, kaže on 'Kako nisi, jeboga ti?' - ovim riječima. Papčina, što bi rekli.
nino90

#1033 Re: ETF

Post by nino90 »

sta pricate gluposti, covjek vam je reko, pito je neke ljude i oni su im rekli
to ste vi sanjali :run:
sarajlija80

#1034 Re: ETF

Post by sarajlija80 »

nino90 wrote:sta pricate gluposti, covjek vam je reko, pito je neke ljude i oni su im rekli
O Nihade zvani nino jel se to stidis svoga imena :lol: :lol: ja pa sta mai dje ti je pajdas fazala i vas veliki ass. Vedo kojem se uvlacite u zicugu , onaj sto kod kojeg dobijate dobre ocjene jer ste u prvome redu lizanja dupeta ,a taj isti dove je zakinuo par studenata da bi vas i slicne vama podmiro i imao neko pravdanje da ne budu sve visoke ocjene na pojedinim predmetima.Al ne cudim me cast pojedincima al etf je skup podlih , korumpiranih ljudi ,politickih ljudi SDA.
Last edited by sarajlija80 on 15/03/2014 14:07, edited 1 time in total.
sarajlija80

#1035 Re: ETF

Post by sarajlija80 »

1
sarajlija80

#1036 Re: ETF

Post by sarajlija80 »

1
newlevel

#1037 Re: AW: ETF

Post by newlevel »

Nikad necu zaboraviti kad je ispred VA jednom rekao:" Kakav Mirza B asistent, ako mu ja zadam pet zadataka nece ih uraditi za dva dana, doci ce meni na instrukcije da pita kako se rjesavaju". :-D

Sent from my Nokia 3310.
harisoni

#1038 Re: ETF

Post by harisoni »

sarajlija80 wrote:
nino90 wrote:sta pricate gluposti, covjek vam je reko, pito je neke ljude i oni su im rekli
O Nihade zvani nino jel se to stidis svoga imena :lol: :lol: ja pa sta mai dje ti je pajdas fazala i vas veliki ass. Vedo kojem se uvlacite u zicugu , onaj sto kod kojeg dobijate dobre ocjene jer ste u prvome redu lizanja dupeta ,a taj isti dove je zakinuo par studenata da bi vas i slicne vama podmiro i imao neko pravdanje da ne budu sve visoke ocjene na pojedinim predmetima.Al ne cudim me cast pojedincima al etf je skup podlih , korumpiranih ljudi ,politickih ljudi SDA.

:lol: :lol:
numizmatic

#1039 Re: ETF

Post by numizmatic »

Samo da se javim da je i nama Azem dolazio na IM a i na pripreme za prijemni, šifra "limesi"
krater

#1040 Re: ETF

Post by krater »

harisoni wrote:
sarajlija80 wrote:

:lol: :lol:
:mrgreen:
Kataklinger

#1041 Re: ETF

Post by Kataklinger »

Pozdrav,

Da se i ja upišem na temu, obzirom da sam završio ETF. Spomenut ću samo jednog profesora, profesora koji je jedini i zaslužio da ga se naveliko i naširoko spominje u najpozitivnijem mogućem smislu.

Prvi je svakako, niko drugi nego veliki Željko Jurić. Na prvom mjestu čovjek, pa onda profesor, osoba koja se rijetko rađa. Slobodno mogu konstantovati da je to jedan od najpametnijih i najinteligentnijih profesora, što na ETF-u, to i u BiH, pa i šire. O organizaciji njegovih predmeta, počevši od materijala (predavanja, tutorijali, vježbe) i načina na koji je pisan i pripreman, do njegovog znanja i načina na koji ga prenosi studentima, ophođenja prema studentima i korektnosti je suvišno pričati. Jedan od rijetkih profesora koji je 100% upućen u proces izvođenja nastave na svome predmetu, jer upravo on pored toga što drži predavanja, sprema i tutorijale, zadatke za vježbu i ispite i koje lično pregleda, usput vodeći evidenciju o broju stundeta koji su izašli na ispit, prolaznosti, distribuciji bodova po pojedinačnim zadacima za svakog studenta ponaosob, i svim ostalim mogućim statističkim podacima od prve generacije Bolonjskog procesa na ovom fakultetu (od 2005.godine), i sve to diferencirajući po generacijama. Takođe, svake godine iznenadi nekim zanimljivostima (najčešće kad objavi rezultate ispita). Relativno mlad profesor, a sa sigurnošću tvrdim da ima vjerovatno i najšire znanje od svih profesora, čak i onih matorih (koji se obično lažno predstavljaju kao da su pokupili svu pamet svijeta). Dovoljno je reći da mu se CV prostire na 13 stranica :D a koji možete pogledati na sljedećem linku:

http://www.pmf.unsa.ba/matematika/O%20O ... rafija.pdf

Činjenica je ta da su njegovi predmeti jedini na oficijelnom sajtu ETF-a čije courseware-ove većina studenata nastavi posjećivati dugo dugo i nakon diplomiranja (najčešće zbog pomenutih zanimljivosti u načinu objavljivanja rezultata zadaća, ispita i ostalih obavijesti). Uz sve to, u njegovu čast je napravljena i FB stranica "Željko Jurić Fan Club":

https://hr-hr.facebook.com/pages/%C5%BD ... 9916855139

Napisah se ja podosta o ovom velikanu. Da napomenem, nije nikakvo reklamiranje jer čovjek fakat zaslužuje i više od ovoga, što bi potvrdio svaki normalan i savjestan student ETF-a.
krater

#1042 Re: ETF

Post by krater »

Kataklinger wrote:Pozdrav,

Da se i ja upišem na temu, obzirom da sam završio ETF. Spomenut ću samo jednog profesora, profesora koji je jedini i zaslužio da ga se naveliko i naširoko spominje u najpozitivnijem mogućem smislu.

Prvi je svakako, niko drugi nego veliki Željko Jurić. Na prvom mjestu čovjek, pa onda profesor, osoba koja se rijetko rađa. Slobodno mogu konstantovati da je to jedan od najpametnijih i najinteligentnijih profesora, što na ETF-u, to i u BiH, pa i šire. O organizaciji njegovih predmeta, počevši od materijala (predavanja, tutorijali, vježbe) i načina na koji je pisan i pripreman, do njegovog znanja i načina na koji ga prenosi studentima, ophođenja prema studentima i korektnosti je suvišno pričati. Jedan od rijetkih profesora koji je 100% upućen u proces izvođenja nastave na svome predmetu, jer upravo on pored toga što drži predavanja, sprema i tutorijale, zadatke za vježbu i ispite i koje lično pregleda, usput vodeći evidenciju o broju stundeta koji su izašli na ispit, prolaznosti, distribuciji bodova po pojedinačnim zadacima za svakog studenta ponaosob, i svim ostalim mogućim statističkim podacima od prve generacije Bolonjskog procesa na ovom fakultetu (od 2005.godine), i sve to diferencirajući po generacijama. Takođe, svake godine iznenadi nekim zanimljivostima (najčešće kad objavi rezultate ispita). Relativno mlad profesor, a sa sigurnošću tvrdim da ima vjerovatno i najšire znanje od svih profesora, čak i onih matorih (koji se obično lažno predstavljaju kao da su pokupili svu pamet svijeta). Dovoljno je reći da mu se CV prostire na 13 stranica :D a koji možete pogledati na sljedećem linku:

Činjenica je ta da su njegovi predmeti jedini na oficijelnom sajtu ETF-a čije courseware-ove većina studenata nastavi posjećivati dugo dugo i nakon diplomiranja (najčešće zbog pomenutih zanimljivosti u načinu objavljivanja rezultata zadaća, ispita i ostalih obavijesti). Uz sve to, u njegovu čast je napravljena i FB stranica "Željko Jurić Fan Club":

Napisah se ja podosta o ovom velikanu. Da napomenem, nije nikakvo reklamiranje jer čovjek fakat zaslužuje i više od ovoga, što bi potvrdio svaki normalan i savjestan student ETF-a.

:thumbup:
diinnoo

#1043 Re: ETF

Post by diinnoo »

Kataklinger wrote:Pozdrav,

Iako mu je predmet uz dvojku jedan od težih (za neke i najteži) na prvoj godini, baš taj njegov stav susretljivost i spremnost da pomogne, koliko ulaže u predavanja u materijele i druge stvari motivišu studenta. Jedan od rijetkih koji kroz cijeli semestar drži skoro pa pun amfiteatar.
newlevel

#1044 Re: ETF

Post by newlevel »

Zeljko je veliki gospodin.

Sent from my Nokia 3310
krater

#1045 Re: ETF

Post by krater »

newlevel wrote:Zeljko je veliki gospodin.

Sent from my Nokia 3310
:thumbup:
salatu

#1046 Re: ETF

Post by salatu »

DA
Delta_One

#1047 Re: ETF

Post by Delta_One »

Valjal ičemu taj ETF

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Boateng