Pozdrav,
Da se i ja upišem na temu, obzirom da sam završio ETF. Spomenut ću samo jednog profesora, profesora koji je jedini i zaslužio da ga se naveliko i naširoko spominje u najpozitivnijem mogućem smislu.
Prvi je svakako, niko drugi nego veliki
Željko Jurić. Na prvom mjestu čovjek, pa onda profesor, osoba koja se rijetko rađa. Slobodno mogu konstantovati da je to jedan od najpametnijih i najinteligentnijih profesora, što na ETF-u, to i u BiH, pa i šire. O organizaciji njegovih predmeta, počevši od materijala (predavanja, tutorijali, vježbe) i načina na koji je pisan i pripreman, do njegovog znanja i načina na koji ga prenosi studentima, ophođenja prema studentima i korektnosti je suvišno pričati. Jedan od rijetkih profesora koji je 100% upućen u proces izvođenja nastave na svome predmetu, jer upravo on pored toga što drži predavanja, sprema i tutorijale, zadatke za vježbu i ispite i koje lično pregleda, usput vodeći evidenciju o broju stundeta koji su izašli na ispit, prolaznosti, distribuciji bodova po pojedinačnim zadacima za svakog studenta ponaosob, i svim ostalim mogućim statističkim podacima od prve generacije Bolonjskog procesa na ovom fakultetu (od 2005.godine), i sve to diferencirajući po generacijama. Takođe, svake godine iznenadi nekim zanimljivostima (najčešće kad objavi rezultate ispita). Relativno mlad profesor, a sa sigurnošću tvrdim da ima vjerovatno i najšire znanje od svih profesora, čak i onih matorih (koji se obično lažno predstavljaju kao da su pokupili svu pamet svijeta). Dovoljno je reći da mu se CV prostire na 13 stranica

a koji možete pogledati na sljedećem linku:
http://www.pmf.unsa.ba/matematika/O%20O ... rafija.pdf
Činjenica je ta da su njegovi predmeti jedini na oficijelnom sajtu ETF-a čije courseware-ove većina studenata nastavi posjećivati dugo dugo i nakon diplomiranja (najčešće zbog pomenutih zanimljivosti u načinu objavljivanja rezultata zadaća, ispita i ostalih obavijesti). Uz sve to, u njegovu čast je napravljena i FB stranica "Željko Jurić Fan Club":
https://hr-hr.facebook.com/pages/%C5%BD ... 9916855139
Napisah se ja podosta o ovom velikanu. Da napomenem, nije nikakvo reklamiranje jer čovjek fakat zaslužuje i više od ovoga, što bi potvrdio svaki normalan i savjestan student ETF-a.