Šta vam smeta u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
salik79

#1026 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by salik79 »

Eh, od tog haosa je izbacen iz opticaja. :)
amiliana

#1027 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by amiliana »

Sta mi smeta vidjet cu iduce sedmice kada budem nakon dugo vremena u gradu ako ne bude kasnio bus sa Kobiljace valjda nece :D
jao_situacije

#1028 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by jao_situacije »

Ortodoksni seljaci i papci. Polupismenost ili nepismenost. Urlanje na ulici, dovikivanje i dozivanje. Korištenje trube da se pozdravi neko, da se skrene pažnja ženama. Nepoznavanje i nepoštivanje ZOBS. Manjak kanti za smeće. Dobacivanje ženama iz auta na semaforu. Turiranje u Titovoj i svim ostalim ulicama u gradu. Mentalitet da je automobil ljudsko pravo prve generacije, i usljed toga se mogu voziti auta 30 godina stara. "Biciklo je za papke, kokuze i penzionere". Ledenice po krovovima. Snijeg i poledica ispred većina ulaza u zgrade. Šetkanje po cesti kao da je Ferhadija. "Zašto da ja platim kaznu kad je NN pokrao državu; sirotinja vazda ispašta".
muha_sa

#1029 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by muha_sa »

jao_situacije wrote:Ortodoksni seljaci i papci. Polupismenost ili nepismenost. Urlanje na ulici, dovikivanje i dozivanje. Korištenje trube da se pozdravi neko, da se skrene pažnja ženama. Nepoznavanje i nepoštivanje ZOBS. Manjak kanti za smeće. Dobacivanje ženama iz auta na semaforu. Turiranje u Titovoj i svim ostalim ulicama u gradu. Mentalitet da je automobil ljudsko pravo prve generacije, i usljed toga se mogu voziti auta 30 godina stara. "Biciklo je za papke, kokuze i penzionere". Ledenice po krovovima. Snijeg i poledica ispred većina ulaza u zgrade. Šetkanje po cesti kao da je Ferhadija. "Zašto da ja platim kaznu kad je NN pokrao državu; sirotinja vazda ispašta".
:lol: :lol:

ovo mi nikad nije bilo jasno--niti ce bit :-) svirne i produzi :lol:
todd_smith

#1030 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by todd_smith »

muha_sa wrote:
jao_situacije wrote:Ortodoksni seljaci i papci. Polupismenost ili nepismenost. Urlanje na ulici, dovikivanje i dozivanje. Korištenje trube da se pozdravi neko, da se skrene pažnja ženama. Nepoznavanje i nepoštivanje ZOBS. Manjak kanti za smeće. Dobacivanje ženama iz auta na semaforu. Turiranje u Titovoj i svim ostalim ulicama u gradu. Mentalitet da je automobil ljudsko pravo prve generacije, i usljed toga se mogu voziti auta 30 godina stara. "Biciklo je za papke, kokuze i penzionere". Ledenice po krovovima. Snijeg i poledica ispred većina ulaza u zgrade. Šetkanje po cesti kao da je Ferhadija. "Zašto da ja platim kaznu kad je NN pokrao državu; sirotinja vazda ispašta".

pa svirnes joj i ides do sljedeceg semafora, ako te stigne znaci da je voljna da je zenis
muha_sa

#1031 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by muha_sa »

todd_smith wrote:
muha_sa wrote:

pa svirnes joj i ides do sljedeceg semafora, ako te stigne znaci da je voljna da je zenis
:lol:

da ga stigne lola bi kroz crveno pobjego kolko je hrabar sU zenama :lol:
jao_situacije

#1032 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by jao_situacije »

muha_sa wrote:

Samo u BIH i u Italiji. Iako su u Europi i dalje su seljačine. Kad počnu oni Fiati da trube i kroz prozor Ciao bella!!! :lol: Iste seljačine :-)
jao_situacije

#1033 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by jao_situacije »

muha_sa wrote:
todd_smith wrote:

da ga stigne lola bi kroz crveno pobjego kolko je hrabar sU zenama :lol:
Viđao sam i da samo trubnu, otvore prozor i šute, valjda čeka da ona nešto kaže njemu :lol: :roll:
muha_sa

#1034 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by muha_sa »

da ga premunta :lol:
todd_smith

#1035 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by todd_smith »

ha ja, svirnes i gledas je kao "sta velis mala, djasvi ti se aa?"
jao_situacije

#1036 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by jao_situacije »

todd_smith wrote:ha ja, svirnes i gledas je kao "sta velis mala, djasvi ti se aa?"
on je đempermen Ekro, on ženkama pušta da naprave prvi korak.
Kosato

#1037 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Kosato »

hm.... kad hoda pored trotoara a ja moram s autom da prolazim kraj njih u milimetrima i onda me jos gleda cudno :shock: :shock: :shock:

i kad pricaju na svojim telefonima kao da imaju toki - voki.... valjda me kontate :D
eifel

#1038 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by eifel »

Smeta mi što se Lesi vrača kući a istočnjaci i sandžaklije ne vračaju nikada
razonoda

#1039 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by razonoda »

eifel wrote:Smeta mi što se Lesi vrača kući a istočnjaci i sandžaklije ne vračaju nikada
:shock: Jos uvijek ste ljubomorni na istocnjake , sandzaklije i .... :-)
todd_smith

#1040 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by todd_smith »

razonoda wrote:
eifel wrote:Smeta mi što se Lesi vrača kući a istočnjaci i sandžaklije ne vračaju nikada

jedemo se od ljubomore :lol:
agent_zero

#1041 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by agent_zero »

Potpis :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1042 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Truba »

smeta mi na silu akomoditet kad nema prostora niti vremena a ni mogućnosti

to je ono metar snijega palo ono ustaje u isto vrijeme kao kad je proljeće i kasni na poso
Logovan

#1044 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Logovan »

Tužno je ovo šta nam se dešava. :(
razonoda

#1045 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by razonoda »

todd_smith wrote:
razonoda wrote:

jedemo se od ljubomore :lol:
:roll: samo se ti cerekaj,,a oni se mnoze. :mercireklama:
amiliana

#1046 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by amiliana »

Sta vam smetaju sandzaklije?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1047 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Truba »

ulaze autom u nas prolaz da ljudi ne mogu proci...i to sve sa kezom :mrgreen: i nece vise
drag_gost

#1048 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by drag_gost »

amiliana wrote:Sta vam smetaju sandzaklije?
Zato sto su dosli iz raznih vukojebina i prosli golgotu, obrazovali se i imaju poslove pa su nam sefovi. Zato sto je nama fakultet "pred nosom", a oni dodju, rade svakakve poslove i jos se hej obrazuju i onda dobiju dobar posao bez veze, pa zaposle pola familije. Zato sto zaposljavaju familiju i time se ne uklapaju u prosjecne Sarajlije, koji ce prije zaposliti psa nego nekoga iz porodice, a da nema neke koristi od te osobe. Zato sto se "drze" i pomazu medjusobno, a mi rodjene Sarajlije to ne radimo, barem ne bez nekog interesa. Zato sto drze kafice, vozaju dobra auta, bave se kriminalom, a mi obicne Sarajlije volimo miran zivot -otici do lokalne birtije sa krompirusom iza desnog uha, drinom iza lijevog i zaokruzivati parove i kladiti se na "kerove" po cijeli dan. Zato sto prave velike kuce, a mi nismo na to navikli, zaklanjaju nam pogled. Zato sto ne mahalaju po cijeli dan, nego pricaju o tome treba graditi nesto, raditi, praviti, a ja vise volim sjest' i pricat' kako je Meho sinoc pjan dos'o kuci i kako mu svako jutro zena sa sefom ide na posao, kako je Hami vel'ka glava, itd. Trebe im samo razmisljaju da se udaju, ne valja to tako ba, moras malo svijeta vidit' prvo.

Mi ti volimo tako, pricat' po cijeli dan, zavrsavat' fakultet u 35-toj pa se zenit' i udavat', a on do 30-te ima dvoje djece, audija i vikendicu na moru. Nakr'o sve, a dos'o bez icega ovdje iz vukojebine, znam ja njega kad je dosao, nista nije imao. Ja mu cigaru jednom dao, nakon 30 dana mi kupio kutiju. Rekoh mu: "Pasa moj, ne treba ti meni to sad, ako si mislio vracat' trebo si odmah." I uzmem mu iz ruke onu kutiju. Sjeb'o se on, papak.

Znam ja nas...
razonoda

#1049 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by razonoda »

drag_gost wrote:
amiliana wrote:Sta vam smetaju sandzaklije?
Zato sto su dosli iz raznih vukojebina i prosli golgotu, obrazovali se i imaju poslove pa su nam sefovi. Zato sto je nama fakultet "pred nosom", a oni dodju, rade svakakve poslove i jos se hej obrazuju i onda dobiju dobar posao bez veze, pa zaposle pola familije. Zato sto zaposljavaju familiju i time se ne uklapaju u prosjecne Sarajlije, koji ce prije zaposliti psa nego nekoga iz porodice, a da nema neke koristi od te osobe. Zato sto se "drze" i pomazu medjusobno, a mi rodjene Sarajlije to ne radimo, barem ne bez nekog interesa. Zato sto drze kafice, vozaju dobra auta, bave se kriminalom, a mi obicne Sarajlije volimo miran zivot -otici do lokalne birtije sa krompirusom iza desnog uha, drinom iza lijevog i zaokruzivati parove i kladiti se na "kerove" po cijeli dan. Zato sto prave velike kuce, a mi nismo na to navikli, zaklanjaju nam pogled. Zato sto ne mahalaju po cijeli dan, nego pricaju o tome treba graditi nesto, raditi, praviti, a ja vise volim sjest' i pricat' kako je Meho sinoc pjan dos'o kuci i kako mu svako jutro zena sa sefom ide na posao, kako je Hami vel'ka glava, itd. Trebe im samo razmisljaju da se udaju, ne valja to tako ba, moras malo svijeta vidit' prvo.

Mi ti volimo tako, pricat' po cijeli dan, zavrsavat' fakultet u 35-toj pa se zenit' i udavat', a on do 30-te ima dvoje djece, audija i vikendicu na moru. Nakr'o sve, a dos'o bez icega ovdje iz vukojebine, znam ja njega kad je dosao, nista nije imao. Ja mu cigaru jednom dao, nakon 30 dana mi kupio kutiju. Rekoh mu: "Pasa moj, ne treba ti meni to sad, ako si mislio vracat' trebo si odmah." I uzmem mu iz ruke onu kutiju. Sjeb'o se on, papak.

Znam ja nas...
razonoda

#1050 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by razonoda »

Black swan wrote:ulaze autom u nas prolaz da ljudi ne mogu proci...i to sve sa kezom :mrgreen: i nece vise
:lol: jesil izbusio gume -kezavom.
Post Reply