Šta vam smeta u Sarajevu?
- salik79
#1026 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Eh, od tog haosa je izbacen iz opticaja. 
- amiliana
#1027 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Sta mi smeta vidjet cu iduce sedmice kada budem nakon dugo vremena u gradu ako ne bude kasnio bus sa Kobiljace valjda nece 
- jao_situacije
#1028 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ortodoksni seljaci i papci. Polupismenost ili nepismenost. Urlanje na ulici, dovikivanje i dozivanje. Korištenje trube da se pozdravi neko, da se skrene pažnja ženama. Nepoznavanje i nepoštivanje ZOBS. Manjak kanti za smeće. Dobacivanje ženama iz auta na semaforu. Turiranje u Titovoj i svim ostalim ulicama u gradu. Mentalitet da je automobil ljudsko pravo prve generacije, i usljed toga se mogu voziti auta 30 godina stara. "Biciklo je za papke, kokuze i penzionere". Ledenice po krovovima. Snijeg i poledica ispred većina ulaza u zgrade. Šetkanje po cesti kao da je Ferhadija. "Zašto da ja platim kaznu kad je NN pokrao državu; sirotinja vazda ispašta".
- muha_sa
#1029 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
jao_situacije wrote:Ortodoksni seljaci i papci. Polupismenost ili nepismenost. Urlanje na ulici, dovikivanje i dozivanje. Korištenje trube da se pozdravi neko, da se skrene pažnja ženama. Nepoznavanje i nepoštivanje ZOBS. Manjak kanti za smeće. Dobacivanje ženama iz auta na semaforu. Turiranje u Titovoj i svim ostalim ulicama u gradu. Mentalitet da je automobil ljudsko pravo prve generacije, i usljed toga se mogu voziti auta 30 godina stara. "Biciklo je za papke, kokuze i penzionere". Ledenice po krovovima. Snijeg i poledica ispred većina ulaza u zgrade. Šetkanje po cesti kao da je Ferhadija. "Zašto da ja platim kaznu kad je NN pokrao državu; sirotinja vazda ispašta".
ovo mi nikad nije bilo jasno--niti ce bit
-
todd_smith
#1030 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
pa svirnes joj i ides do sljedeceg semafora, ako te stigne znaci da je voljna da je zenismuha_sa wrote:jao_situacije wrote:Ortodoksni seljaci i papci. Polupismenost ili nepismenost. Urlanje na ulici, dovikivanje i dozivanje. Korištenje trube da se pozdravi neko, da se skrene pažnja ženama. Nepoznavanje i nepoštivanje ZOBS. Manjak kanti za smeće. Dobacivanje ženama iz auta na semaforu. Turiranje u Titovoj i svim ostalim ulicama u gradu. Mentalitet da je automobil ljudsko pravo prve generacije, i usljed toga se mogu voziti auta 30 godina stara. "Biciklo je za papke, kokuze i penzionere". Ledenice po krovovima. Snijeg i poledica ispred većina ulaza u zgrade. Šetkanje po cesti kao da je Ferhadija. "Zašto da ja platim kaznu kad je NN pokrao državu; sirotinja vazda ispašta".![]()
![]()
ovo mi nikad nije bilo jasno--niti ce bitsvirne i produzi
- muha_sa
#1031 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
todd_smith wrote:pa svirnes joj i ides do sljedeceg semafora, ako te stigne znaci da je voljna da je zenismuha_sa wrote:jao_situacije wrote:Ortodoksni seljaci i papci. Polupismenost ili nepismenost. Urlanje na ulici, dovikivanje i dozivanje. Korištenje trube da se pozdravi neko, da se skrene pažnja ženama. Nepoznavanje i nepoštivanje ZOBS. Manjak kanti za smeće. Dobacivanje ženama iz auta na semaforu. Turiranje u Titovoj i svim ostalim ulicama u gradu. Mentalitet da je automobil ljudsko pravo prve generacije, i usljed toga se mogu voziti auta 30 godina stara. "Biciklo je za papke, kokuze i penzionere". Ledenice po krovovima. Snijeg i poledica ispred većina ulaza u zgrade. Šetkanje po cesti kao da je Ferhadija. "Zašto da ja platim kaznu kad je NN pokrao državu; sirotinja vazda ispašta".![]()
![]()
da ga stigne lola bi kroz crveno pobjego kolko je hrabar sU zenama
- jao_situacije
#1032 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Samo u BIH i u Italiji. Iako su u Europi i dalje su seljačine. Kad počnu oni Fiati da trube i kroz prozor Ciao bella!!!muha_sa wrote:jao_situacije wrote:Ortodoksni seljaci i papci. Polupismenost ili nepismenost. Urlanje na ulici, dovikivanje i dozivanje. Korištenje trube da se pozdravi neko, da se skrene pažnja ženama. Nepoznavanje i nepoštivanje ZOBS. Manjak kanti za smeće. Dobacivanje ženama iz auta na semaforu. Turiranje u Titovoj i svim ostalim ulicama u gradu. Mentalitet da je automobil ljudsko pravo prve generacije, i usljed toga se mogu voziti auta 30 godina stara. "Biciklo je za papke, kokuze i penzionere". Ledenice po krovovima. Snijeg i poledica ispred većina ulaza u zgrade. Šetkanje po cesti kao da je Ferhadija. "Zašto da ja platim kaznu kad je NN pokrao državu; sirotinja vazda ispašta".![]()
![]()
- jao_situacije
#1033 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Viđao sam i da samo trubnu, otvore prozor i šute, valjda čeka da ona nešto kaže njemumuha_sa wrote:todd_smith wrote:jao_situacije wrote:Ortodoksni seljaci i papci. Polupismenost ili nepismenost. Urlanje na ulici, dovikivanje i dozivanje. Korištenje trube da se pozdravi neko, da se skrene pažnja ženama. Nepoznavanje i nepoštivanje ZOBS. Manjak kanti za smeće. Dobacivanje ženama iz auta na semaforu. Turiranje u Titovoj i svim ostalim ulicama u gradu. Mentalitet da je automobil ljudsko pravo prve generacije, i usljed toga se mogu voziti auta 30 godina stara. "Biciklo je za papke, kokuze i penzionere". Ledenice po krovovima. Snijeg i poledica ispred većina ulaza u zgrade. Šetkanje po cesti kao da je Ferhadija. "Zašto da ja platim kaznu kad je NN pokrao državu; sirotinja vazda ispašta".![]()
![]()
pa svirnes joj i ides do sljedeceg semafora, ako te stigne znaci da je voljna da je zenis![]()
da ga stigne lola bi kroz crveno pobjego kolko je hrabar sU zenama
- muha_sa
#1034 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
da ga premunta 
-
todd_smith
#1035 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
ha ja, svirnes i gledas je kao "sta velis mala, djasvi ti se aa?"
- jao_situacije
#1036 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
on je đempermen Ekro, on ženkama pušta da naprave prvi korak.todd_smith wrote:ha ja, svirnes i gledas je kao "sta velis mala, djasvi ti se aa?"
- Kosato
#1037 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
hm.... kad hoda pored trotoara a ja moram s autom da prolazim kraj njih u milimetrima i onda me jos gleda cudno
i kad pricaju na svojim telefonima kao da imaju toki - voki.... valjda me kontate
i kad pricaju na svojim telefonima kao da imaju toki - voki.... valjda me kontate
-
eifel
#1038 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Smeta mi što se Lesi vrača kući a istočnjaci i sandžaklije ne vračaju nikada
-
razonoda
#1039 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
eifel wrote:Smeta mi što se Lesi vrača kući a istočnjaci i sandžaklije ne vračaju nikada
-
todd_smith
#1040 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
razonoda wrote:eifel wrote:Smeta mi što se Lesi vrača kući a istočnjaci i sandžaklije ne vračaju nikadaJos uvijek ste ljubomorni na istocnjake , sandzaklije i ....
jedemo se od ljubomore
- agent_zero
#1041 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Potpiseifel wrote:Smeta mi što se Lesi vrača kući a istočnjaci i sandžaklije ne vračaju nikada
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1042 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
smeta mi na silu akomoditet kad nema prostora niti vremena a ni mogućnosti
to je ono metar snijega palo ono ustaje u isto vrijeme kao kad je proljeće i kasni na poso
to je ono metar snijega palo ono ustaje u isto vrijeme kao kad je proljeće i kasni na poso
- muha_sa
- Logovan
#1044 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Tužno je ovo šta nam se dešava.muha_sa wrote:http://www.e-novine.com/stav/116206-Sar ... -moja.html
-
razonoda
#1045 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
todd_smith wrote:razonoda wrote:eifel wrote:Smeta mi što se Lesi vrača kući a istočnjaci i sandžaklije ne vračaju nikadaJos uvijek ste ljubomorni na istocnjake , sandzaklije i ....
![]()
jedemo se od ljubomore
- amiliana
#1046 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Sta vam smetaju sandzaklije?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1047 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
ulaze autom u nas prolaz da ljudi ne mogu proci...i to sve sa kezom
i nece vise
- drag_gost
#1048 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Zato sto su dosli iz raznih vukojebina i prosli golgotu, obrazovali se i imaju poslove pa su nam sefovi. Zato sto je nama fakultet "pred nosom", a oni dodju, rade svakakve poslove i jos se hej obrazuju i onda dobiju dobar posao bez veze, pa zaposle pola familije. Zato sto zaposljavaju familiju i time se ne uklapaju u prosjecne Sarajlije, koji ce prije zaposliti psa nego nekoga iz porodice, a da nema neke koristi od te osobe. Zato sto se "drze" i pomazu medjusobno, a mi rodjene Sarajlije to ne radimo, barem ne bez nekog interesa. Zato sto drze kafice, vozaju dobra auta, bave se kriminalom, a mi obicne Sarajlije volimo miran zivot -otici do lokalne birtije sa krompirusom iza desnog uha, drinom iza lijevog i zaokruzivati parove i kladiti se na "kerove" po cijeli dan. Zato sto prave velike kuce, a mi nismo na to navikli, zaklanjaju nam pogled. Zato sto ne mahalaju po cijeli dan, nego pricaju o tome treba graditi nesto, raditi, praviti, a ja vise volim sjest' i pricat' kako je Meho sinoc pjan dos'o kuci i kako mu svako jutro zena sa sefom ide na posao, kako je Hami vel'ka glava, itd. Trebe im samo razmisljaju da se udaju, ne valja to tako ba, moras malo svijeta vidit' prvo.amiliana wrote:Sta vam smetaju sandzaklije?
Mi ti volimo tako, pricat' po cijeli dan, zavrsavat' fakultet u 35-toj pa se zenit' i udavat', a on do 30-te ima dvoje djece, audija i vikendicu na moru. Nakr'o sve, a dos'o bez icega ovdje iz vukojebine, znam ja njega kad je dosao, nista nije imao. Ja mu cigaru jednom dao, nakon 30 dana mi kupio kutiju. Rekoh mu: "Pasa moj, ne treba ti meni to sad, ako si mislio vracat' trebo si odmah." I uzmem mu iz ruke onu kutiju. Sjeb'o se on, papak.
Znam ja nas...
-
razonoda
#1049 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
drag_gost wrote:Zato sto su dosli iz raznih vukojebina i prosli golgotu, obrazovali se i imaju poslove pa su nam sefovi. Zato sto je nama fakultet "pred nosom", a oni dodju, rade svakakve poslove i jos se hej obrazuju i onda dobiju dobar posao bez veze, pa zaposle pola familije. Zato sto zaposljavaju familiju i time se ne uklapaju u prosjecne Sarajlije, koji ce prije zaposliti psa nego nekoga iz porodice, a da nema neke koristi od te osobe. Zato sto se "drze" i pomazu medjusobno, a mi rodjene Sarajlije to ne radimo, barem ne bez nekog interesa. Zato sto drze kafice, vozaju dobra auta, bave se kriminalom, a mi obicne Sarajlije volimo miran zivot -otici do lokalne birtije sa krompirusom iza desnog uha, drinom iza lijevog i zaokruzivati parove i kladiti se na "kerove" po cijeli dan. Zato sto prave velike kuce, a mi nismo na to navikli, zaklanjaju nam pogled. Zato sto ne mahalaju po cijeli dan, nego pricaju o tome treba graditi nesto, raditi, praviti, a ja vise volim sjest' i pricat' kako je Meho sinoc pjan dos'o kuci i kako mu svako jutro zena sa sefom ide na posao, kako je Hami vel'ka glava, itd. Trebe im samo razmisljaju da se udaju, ne valja to tako ba, moras malo svijeta vidit' prvo.amiliana wrote:Sta vam smetaju sandzaklije?
Mi ti volimo tako, pricat' po cijeli dan, zavrsavat' fakultet u 35-toj pa se zenit' i udavat', a on do 30-te ima dvoje djece, audija i vikendicu na moru. Nakr'o sve, a dos'o bez icega ovdje iz vukojebine, znam ja njega kad je dosao, nista nije imao. Ja mu cigaru jednom dao, nakon 30 dana mi kupio kutiju. Rekoh mu: "Pasa moj, ne treba ti meni to sad, ako si mislio vracat' trebo si odmah." I uzmem mu iz ruke onu kutiju. Sjeb'o se on, papak.
Znam ja nas...
-
razonoda
#1050 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Black swan wrote:ulaze autom u nas prolaz da ljudi ne mogu proci...i to sve sa kezomi nece vise