Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zonbirile

#1026 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zonbirile »

PipiDugaDevetka wrote:''Vrli zakonodavac'', šta je to?
Svi mi u demokratiji imamo pravo priložiti svoje pismene i usmene primjedbe, prijedloge i slično tokom javne rasprave. Na svakoj web. stranici svakog Ministarstva, vlade, skupštine, ima dugmić koji se zove Javne rasprave, pa izvolton, gospon @zonbi, predlažite, učestvujte u demokratiji-vladanju naroda.
:skoljka:
---------------------------
rođenjem svako stječe pravo na život, slobodu,sretno djetinstavo,školovanje,mir,rad sretnu starost.Pravo i pravda su dvije slične,ali kolizione stvari nekad i negdje u Bosni uvijek.
eluna

#1027 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

Garden of illusion wrote:
eluna wrote:...kad je prostor prazan račun se izdaje na ime vlasnika - u konkretnom slučaju na opštinu.
E ovo mi je trebalo,i info da li općina (država) plaća održavanje kad nema nikog ko bi bio u tom prostoru/stanu? Naravno, ne mislim da bi mi ti @eluna trebala dati tu informaciju ;-) ali bi bilo dobro da se nešto takvo može saznati :)
eluna wrote:ako sam nprl. ja vlasnik poslovnog prostora (PP), i inspekcija mi zapečati radnju, moja obaveza plaćanja ne prestaje. to što ne obavljam djelatnost za koju sam registrovana i ne ostvarujem profit - ne poništava moje obaveze. kako god moram da platim taksu za istaknutu firmu, el. en., grijanje itd., tako moram plaćati i održavanje

Šta se dešava u slučaju kad umre etažni vlasnik posl.prostora/stana koji nema bližih i daljih nasljednika? Kome ide stan?
ovo pitanje rješava nasljedno pravo ...... ako čovjek nema ni mače što se kaže, stan koliko znam pripada državi nakon proteka određenog vremena, pod uslovom da se u tom vremenu nije javio niko ko polaže pravo na stan po bilo kom osnovu ....... doduše ne znam koji je to sad period .........

za plaćanje u ovom periodu - hmmmmmmmmm ne smijem tvrditi, ali logično je da ne plaća niko, nego da krajnji nasljednik preuzme sva dugovanja prilikom preuzimanja nasljedstva ............. ali ovo nemojte držati nizakakvu informaciju - to je samomoje logično razmišljanje
Bellica

#1028 Re: Pala cigla na ruku sa krova stambene zgrade

Post by Bellica »

epik wrote:Zna li iko ko je odgovoran za opravljanje stambenih zgrada koje su ostecene u toku rata. Imao sam srecu da me je jedan komad cigle udario u ruku i pri tom mi nanio lakse ozljede ruke a unisten mi je sat i jakna. Ne znam koga da tuzim.
Svaka opstina na podrucju kantona Sarajevo MORA iz godisnjeg budzeta izdvojiti sredstva za sanacije stete nastale u ratu. Postupak pokrece PEV zajedno s upraviteljima zgrade. Odobrena sredstva se utrose tacno za ono za sta su namjenjena. Ako je ta cigla visila sa zgrade, PEV je trebao izdati nalog upravitelju da se to skloni, ako nema para, onda se skupe i to se rijesi, ako je pitanju samo jedna cigla, ako je ostecen veliki dio zgrade, onda treba traziti od opstine sredstva za sanaciju.
Nadalje, taj papir s CUM-a, ostecenje na jakni procjeni takodjer, pa sve to kopiraj i pisi dopis upravitelju zgrade. Ako je zgrada osigurana, osiguranje ce pokriti stetu (do 20.000 KM a preko placaju EV), to se sve rijesi s PEV i upraviteljima, a ako zgrada nije osigurana, a neko mora da plati stetu, onda pokrenes postupak pa ce stetu da plate EV jer oni su vlasnici zgrade, isto kao da je s privatne kuce pala cigla i ostetila te, onda lijepo, pokrenes postupak protiv vlasnika privatne kuce, ovdje samo pokrenes protiv vlasnika stambene zgrade.
Ako su sredstva odobrena, a utrosena negdje gdje nije trebalo, mozes da se obratis nadleznom Ministarstvu stambene politike. Ako je zgrada i osigurana, a PEV i upravitelji ne pokazuju interesovanje za tvoj problem, njih takodjer mozes da prijavis Ministarstvu stambene politike.
Nadam se da povreda nije ozbiljna i da ces uskoro biti OK. I sretno sa naplatom stete!
Innovation

#1029 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Innovation »

Svaka cast PIPI.
Eluna, super i tacno logicno razmisljanje.
Bellica je pravi PEV, koji te tacno uputio sta da radis.
U potpunosti se slazem sa vasim komentarima. :) :sax:
Zonbi po obicaju zakuhava. :lol:
zonbirile

#1030 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zonbirile »

Innovation wrote:Svaka cast PIPI.
-------------------------------------
bilo bi lijepo kada bi oštećeni pisao kako mu ide i dokle je stigao,da da spoznaš da smo društvo za infrakta.
epik

#1031 Re: Pala cigla na ruku sa krova stambene zgrade

Post by epik »

Bellica wrote:
epik wrote:Zna li iko ko je odgovoran za opravljanje stambenih zgrada koje su ostecene u toku rata. Imao sam srecu da me je jedan komad cigle udario u ruku i pri tom mi nanio lakse ozljede ruke a unisten mi je sat i jakna. Ne znam koga da tuzim.
Svaka opstina na podrucju kantona Sarajevo MORA iz godisnjeg budzeta izdvojiti sredstva za sanacije stete nastale u ratu. Postupak pokrece PEV zajedno s upraviteljima zgrade. Odobrena sredstva se utrose tacno za ono za sta su namjenjena. Ako je ta cigla visila sa zgrade, PEV je trebao izdati nalog upravitelju da se to skloni, ako nema para, onda se skupe i to se rijesi, ako je pitanju samo jedna cigla, ako je ostecen veliki dio zgrade, onda treba traziti od opstine sredstva za sanaciju.
Nadalje, taj papir s CUM-a, ostecenje na jakni procjeni takodjer, pa sve to kopiraj i pisi dopis upravitelju zgrade. Ako je zgrada osigurana, osiguranje ce pokriti stetu (do 20.000 KM a preko placaju EV), to se sve rijesi s PEV i upraviteljima, a ako zgrada nije osigurana, a neko mora da plati stetu, onda pokrenes postupak pa ce stetu da plate EV jer oni su vlasnici zgrade, isto kao da je s privatne kuce pala cigla i ostetila te, onda lijepo, pokrenes postupak protiv vlasnika privatne kuce, ovdje samo pokrenes protiv vlasnika stambene zgrade.
Ako su sredstva odobrena, a utrosena negdje gdje nije trebalo, mozes da se obratis nadleznom Ministarstvu stambene politike. Ako je zgrada i osigurana, a PEV i upravitelji ne pokazuju interesovanje za tvoj problem, njih takodjer mozes da prijavis Ministarstvu stambene politike.
Nadam se da povreda nije ozbiljna i da ces uskoro biti OK. I sretno sa naplatom stete!
Hvala na iscrpnom odgovoru, ovo ce mi mislim biti dovoljno.
eluna

#1032 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

zonbirile wrote:
Innovation wrote:Svaka cast PIPI.
-------------------------------------
bilo bi lijepo kada bi oštećeni pisao kako mu ide i dokle je stigao,da da spoznaš da smo društvo za infrakta.
ZONBI ne zakuhavaj ...... znam konkretno kome i koliko je isplatilo osiguranje nakon izljeva vode, a i drugi slučaj nakon požara ............... upravitelji po tom pitanju rade svoj posao - zato EV i plaćaju osiguranje
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1033 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by PipiDugaDevetka »

zonbirile wrote:
Svi mi u demokratiji imamo pravo priložiti svoje pismene i usmene primjedbe, prijedloge i slično tokom javne rasprave. Na svakoj web. stranici svakog Ministarstva, vlade, skupštine, ima dugmić koji se zove Javne rasprave, pa izvolton, gospon @zonbi, predlažite, učestvujte u demokratiji-vladanju naroda.
rođenjem svako stječe pravo na život, slobodu,sretno djetinstavo,školovanje,mir,rad sretnu starost.Pravo i pravda su dvije slične,ali kolizione stvari nekad i negdje u Bosni uvijek.
Ako se nećeš boriti i izboriti za svoja prava, niko ti ih neće dati. Ni ukradeni portal tvog ulaza neće ti niko pronaći i vratiti. Trebali ste se organizovati i čuvati svoju imovinu, a ne čitav život radiš, sanjaš o svom stanu, zaradiš, kupiš stan, ....i kasnije nije te briga, ne tiče me se održavanje zajedničkih dijelova zgrade. Baš k'o moj komšija, on plaća održavanje, a neće da spasi svu našu imovinu tako što će zovnuti dimnjačara preko upravitelja koji 2 godine nije dolazio.
Kontradiktoran si mi, moj ti @zonbi!
zonbirile

#1034 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zonbirile »

PipiDugaDevetka wrote:
zonbirile wrote:
Ako se nećeš boriti i izboriti za svoja prava, niko ti ih neće dati. Ni ukradeni portal tvog ulaza neće ti niko pronaći i vratiti. Trebali ste se organizovati i čuvati svoju imovinu, a ne čitav život radiš, sanjaš o svom stanu, zaradiš, kupiš stan, ....i kasnije nije te briga, ne tiče me se održavanje zajedničkih dijelova zgrade. Baš k'o moj komšija, on plaća održavanje, a neće da spasi svu našu imovinu tako što će zovnuti dimnjačara preko upravitelja koji 2 godine nije dolazio.
Kontradiktoran si mi, moj ti @zonbi!
-------------------------------------------------
problem je što mnogi prevode generalne stavove na lični plan.Portal sam spomenuo kao crticu iz života PEV-a i nas EV.Nikako da se shvati da je Zakon loš,da nije obradio sijaset životnih situacija i da je prvenstveno rađen za stjecanje dobiti.Na fonu opšte kriminalne privatizacije,tranzicije i uništenja,tako je i sagledan "resor" održavanja stanova i privatizovan,a sve po zakonu,pokriveno aktima.Priče o demokratskom pravu-dajPDD i ti pričaš o kontradiktornosti.Pa što je društvo u banani i sve u qurcu? Hočeš reči,neaktivni,nepismeni građani ?
eluna

#1035 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

@zonbi, jesi li ti pravnik??? ........... po onome što pišeš jasno se vidi da nisi ...... pročitao si očito samo zakon o upraviteljstvu i pojma dalje od toga nemaš ............... a obligacije, nasljeđe, ustav, osnovna prava, osnovne pravne norme, kazneno pravo, krivično pravo ........ to je sve isprepleteno ............ ne možeš pročitati samo jedan zakon i držati se toga kao pijan plota .....

nemoj molim te više da pišeš da zakon ne valja ...... još su stari rimljani, koji su nam ostavili kompletan sistem prava koji je uključen i u kontinentalno (ovo naše) i u precedentalno (englesko, američko) pravo u određenim segmentima (institut hipoteke izum je starih rimljana!!!) dali vrlo mudru poslovicu:

I loš zakon bolji je od nikakvog!!

niti jedan zakon na svijetu ne može obuhvatiti sve životne situacije, zato i postoji viže "dijelova" - ajmo to tako zvati radi lakšeg razumijevanja - zakona, tj. oblasti, kao što su nasljedno pravo, krivično pravo, porodično, obligaciono, radno pravo, itd. itd. ........

prouči bogati barem osnove i drugih prava, pa onda komentariši zakone
Garden of illusion

#1036 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Garden of illusion »

@eluna odustani od rasprave i uvjeravanja zonbirila u valjanost zakona, ti ćeš se slomiti objašnjavajući nešto a on će za tri stranice opet prokomentarisati nešto u svom stilu :) svi smo na ovoj temi prošli kroz fazu nadmudrivanja sa njim i nikome nije uspjelo da ga uvjeri da griješi.....naprosto čovjek je takav, mene je lično strašno nervirao na početku, kasnije sam ga prihvatila kao takvog pa neka nam ga na temi a ti se nemoj nervirati :-D
Bellica

#1037 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Garden of illusion wrote:@eluna odustani od rasprave i uvjeravanja zonbirila u valjanost zakona, ti ćeš se slomiti objašnjavajući nešto a on će za tri stranice opet prokomentarisati nešto u svom stilu :) svi smo na ovoj temi prošli kroz fazu nadmudrivanja sa njim i nikome nije uspjelo da ga uvjeri da griješi.....naprosto čovjek je takav, mene je lično strašno nervirao na početku, kasnije sam ga prihvatila kao takvog pa neka nam ga na temi a ti se nemoj nervirati :-D
:thumbup:
eluna

#1038 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

Bellica wrote:
Garden of illusion wrote:@eluna odustani od rasprave i uvjeravanja zonbirila u valjanost zakona, ti ćeš se slomiti objašnjavajući nešto a on će za tri stranice opet prokomentarisati nešto u svom stilu :) svi smo na ovoj temi prošli kroz fazu nadmudrivanja sa njim i nikome nije uspjelo da ga uvjeri da griješi.....naprosto čovjek je takav, mene je lično strašno nervirao na početku, kasnije sam ga prihvatila kao takvog pa neka nam ga na temi a ti se nemoj nervirati :-D
:thumbup:
svejedno - možda neko drugi nauči nešto iz tih postova :wink:
Bellica

#1039 Re: Pala cigla na ruku sa krova stambene zgrade

Post by Bellica »

neki wrote:Tuzi upravitelja, on je odgovoran za stanje zgrade. Ako si zvao policiju, napravili uvidjaj, konstatovali ti povrede u hitnoj.. mislim da ne bi trebao imati problema sa dobijanjem tuzbe

Ma nemoj, upravitelj odgovoran za stanje zgrade, a EV koji ne placaju odrzavanje, oni nisu odgovorni je li???? Svi bi da im se radi besplatno, e ne moze, plati odrzavanje pa ces imati zgradu u dobrom stanju, onaj ko te naucio da je upravitelj odgovoran za stanje zgrade ti je dao pogresnu informaciju, jarane, zgrade su privatizovane, EV su VLASNICI zgrade i kako je vasnik privatne kuce odgovoran za stanje svoje kuce, tako su svi EV pa da ih je 150.000 u jednoj zgradi odgovorni za stanje u kojem se zgrada nalazi!
Bellica

#1040 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Zakon nije dobar onome ko ga ne postuje.
zonbirile

#1041 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zonbirile »

eluna wrote:@zonbi, jesi li ti pravnik??? ........... po onome što pišeš jasno se vidi da nisi ...... pročitao si očito samo zakon o upraviteljstvu i pojma dalje od toga nemaš ............... a obligacije, nasljeđe, ustav, osnovna prava, osnovne pravne norme, kazneno pravo, krivično pravo ........ to je sve isprepleteno ............ ne možeš pročitati samo jedan zakon i držati se toga kao pijan plota .....

nemoj molim te više da pišeš da zakon ne valja ...... još su stari rimljani, koji su nam ostavili kompletan sistem prava koji je uključen i u kontinentalno (ovo naše) i u precedentalno (englesko, američko) pravo u određenim segmentima (institut hipoteke izum je starih rimljana!!!) dali vrlo mudru poslovicu:

niti jedan zakon na svijetu ne može obuhvatiti sve životne situacije, zato i postoji viže "dijelova" - ajmo to tako zvati radi lakšeg razumijevanja - zakona, tj. oblasti, kao što su nasljedno pravo, krivično pravo, porodično, obligaciono, radno pravo, itd. itd. ........

-----------------------------
pratiti ćemo oštečenog u svom nastojanju da nadoknadi štetu,pa će se sve samo reći.
Bellica

#1042 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

zonbirile wrote:
eluna wrote:@zonbi, jesi li ti pravnik??? ........... po onome što pišeš jasno se vidi da nisi ...... pročitao si očito samo zakon o upraviteljstvu i pojma dalje od toga nemaš ............... a obligacije, nasljeđe, ustav, osnovna prava, osnovne pravne norme, kazneno pravo, krivično pravo ........ to je sve isprepleteno ............ ne možeš pročitati samo jedan zakon i držati se toga kao pijan plota .....

-----------------------------
pratiti ćemo oštečenog u svom nastojanju da nadoknadi štetu,pa će se sve samo reći.

Ako osteceni ne uspije nacinom kojim sam mu ja predlozila, javno se obavezujem da cu mu pomoci u nadoknadi stete.
Garden of illusion

#1043 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

zonbirile wrote: -----------------------------
Iznos štete ovisi o osiguravajućoj kući kod koje je (ako jeste) zgrada osigurana, nema veze sa upraviteljem jer je isti samo posrednik između oštećene stranke i osiguranja.
Garden of illusion

#1044 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote:Ako osteceni ne uspije nacinom kojim sam mu ja predlozila, javno se obavezujem da cu mu pomoci u nadoknadi stete.

@Bellice polako još će čovjek naplatiti štetu i od tebe javno i od osiguranja tajno :-) Zezam se naravno, nek se niko ne nađe uvrijeđenim, nadam se da će ovaj forumaš(ne mogu se sjetiti imena) javiti šta je bilo sa svim tim
zonbirile

#1045 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zonbirile »

Iznos štete ovisi o osiguravajućoj kući kod koje je (ako jeste) zgrada osigurana, nema veze sa upraviteljem jer je isti samo posrednik između oštećene stranke i osiguranja.
-------------------------
očito imaš formirano mišljenje o meni,to što pišeš nema veze s vezom.Ja samo tvrdim da zakonom nije to definisano i da je mukotrpno u lemlji poput Bosne ostvarioti naplatu.Btw,zgrada nije osigurana,svi plačaju sem x osoba,račun prazan,čovjek ozbiljno ozlijeđen i hoće naknadu ??.Šta se radi,ko će platiti odštetu,normalno varijacije postoje,svi plaćaju,niko ne plača,PEV nije bitan.
Bellica

#1046 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Bellica wrote:Ako osteceni ne uspije nacinom kojim sam mu ja predlozila, javno se obavezujem da cu mu pomoci u nadoknadi stete.

@Bellice polako još će čovjek naplatiti štetu i od tebe javno i od osiguranja tajno :-) Zezam se naravno, nek se niko ne nađe uvrijeđenim, nadam se da će ovaj forumaš(ne mogu se sjetiti imena) javiti šta je bilo sa svim tim
Ispravka, lose sam se izjasnila jer sam bila irevoltirana. Mislila sam na nacin da cu mu pomoci pri pisanju dopisa, obracanju odredjenim institucijama... znam i sta si ti mislila, znam da se salis, ali neka si me upozorila u svakom slucaju, mogao je neko drugi da pogresno protumaci. Ja se isto nadam da ce nam javiti sta je bilo na kraju :)
Garden of illusion

#1047 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

zonbirile wrote:
-------------------------
očito imaš formirano mišljenje o meni,to što pišeš nema veze s vezom.Ja samo tvrdim da zakonom nije to definisano i da je mukotrpno u lemlji poput Bosne ostvarioti naplatu.Btw,zgrada nije osigurana,svi plačaju sem x osoba,račun prazan,čovjek ozbiljno ozlijeđen i hoće naknadu ??.Šta se radi,ko će platiti odštetu,normalno varijacije postoje,svi plaćaju,niko ne plača,PEV nije bitan.
@Zonbirile nemam posebno formirano mišljenje o tebi, napisala sam već ranije da si me na početku sa nekim svojim zaključcima nervirao ali da sam vremenom prihvatila da postoje osobe koje na neke stvari gledaju poprilično negativno,da li zbog lošeg ličnog iskustva ili zbog nečeg drugog, ne želim u to da ulazim, razlikujemo se i s tobom zaista nemam problema, prihvatam ljude onakvi kakvi jesu i daleko sam od toga da mogu iznijeti svoje mišljnje o tvojoj osobnosti na osnovu nekoliko napisanih postova na ovoj temi

Što se tiče drugog dijela, jedan dio mog posla pokriva i osiguranje i isplate šteta,upoznata sam sa osiguranjem zajedničkih dijelova zgrada tako da ti odgovorno tvrdim da ukoliko je zgrada osigurana proces isplate štete iznosi 15 - 30 dana od dana prijave štete. Vjeruj mi da to zaista nije mukotrpan proces kako misliš. Ako zgrada nije osigurana onda isplatu štete vrše etažni vlasnici te zgrade, ukoliko ne žele isplatiti onda ih oštećeni tuži i tada je proces malo sporiji ali ipak rješiv
zonbirile

#1048 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zonbirile »

Znači osiguranje nije regulisano,niti je predmet neke obligacije pri održavanju.Tužiti sve stanare,nemoguća misija.
Garden of illusion

#1049 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

zonbirile wrote:Znači osiguranje nije regulisano,niti je predmet neke obligacije pri održavanju.Tužiti sve stanare,nemoguća misija.
Znači zakonom je osiguranje regulisano i to tačno Član 39.Zakona o održavanju zajedničkih dijelova zgrada i upravljanju zgradama : Etažni vlasnici samostalno odlučuju o osiguranju zajedničkih dijelova zgrada,osiguranju od dopunskih opasnosti i osiguranju od odgovornosti etažnih vlasnika prema trećim licima i njihovim stvarima.
Osiguranje zajedničkih dijelova zgrada obuhvata sve štete na zajedničkim dijelovima zgrade bez obzira na uzroke nastalih šteta i sastoji se od : osiguranja od osnovnih opasnosti(osiguranje od požara, udara groma, eksplozije), osiguranja od dopunskih opasnosti (osiguranje od poplave, bujice, izljeva vode iz vodovodnih i kanalizacionih cijevi i instalacija centralnog grijanja), osiguranja od odgovornosti etažnih vlasnika prema trećim osobama i njihovim stvarima (uključujući i pad snijega, ledenica i dijelova zgrade).

P.S. a ja neki dan rekoh @eluni da se ne nervira zbog tebe a ja još gora
zonbirile

#1050 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by zonbirile »

zonbirile wrote:Znači osiguranje nije regulisano,niti je predmet neke obligacije pri održavanju.Tužiti sve stanare,nemoguća misija.
Znači zakonom je osiguranje regulisano i to tačno Član 39.Zakona o održavanju zajedničkih dijelova zgrada i upravljanju zgradama : Etažni vlasnici samostalno odlučuju o osiguranju zajedničkih dijelova zgrada,osiguranju od dopunskih opasnosti i osiguranju od odgovornosti etažnih vlasnika prema trećim licima i njihovim stvarima.
Osiguranje zajedničkih dijelova zgrada obuhvata sve štete na zajedničkim dijelovima zgrade bez obzira na uzroke nastalih šteta i sastoji se od : osiguranja od osnovnih opasnosti(osiguranje od požara, udara groma, eksplozije), osiguranja od dopunskih opasnosti (osiguranje od poplave, bujice, izljeva vode iz vodovodnih i kanalizacionih cijevi i instalacija centralnog grijanja), osiguranja od odgovornosti etažnih vlasnika prema trećim osobama i njihovim stvarima (uključujući i pad snijega, ledenica i dijelova zgrade).

P.S. a ja neki dan rekoh @eluni da se ne nervira zbog tebe a ja još gora
-----------------------------------
OK,nisam znao,predviđeno,po izboru.
Post Reply