Blokada saobracajnice nije nebuloza uopste,naprotiv ideja je jako dobra i svaka cast onome ko je smislio!I ja bih isla da sam bila u Sarajevu!To je bio jos jedan nacin da gradjani pokazu zalost zbog tragedija koja se desila i da natjeraju nadlezne da rade svoj posao!O politici necu ni da govorim jer je sve vec receno,ali bih zahtjevala(ako je moguce)javno sudjenje monstrumima i ostro bih reagovala,na bilo koji nacin,protestima ili bilo cim drugim ako bi ih osudili na neku minimalnu kaznu,iako je u ovakvom slucaju svaka kazna minimalna!ne bih mirno sjedila gledajuci nepravdu koja se desila i u Denisovom slucaju! A bilo koja kazna nece biti dovoljna,pa ako dobiju i 20,30,50 godina,to nece vratiti Amaru zivot,ali ce bar malo biti zadovoljena ovozemaljska pravda(ako je ima) i na neki nacin ce sprijeciti ponavljenje tragedije(nadam se)bjelurda wrote:ja kad sam cuo da su blokirali cestu dok se ne uhvate ubice sokiro sam se. zato nisam ni otiso na tu nebulozualica.k wrote:sto se satori ne presele pred tuzilastvo? eto, nakon tih 7 dana od pogibije, sto se to ne uradi? ja bih se tu odmah pridruzila, iste sekunde. ali sjedit onako besciljno pred neboderom na cvili sa par transparenara okacenih mi nema nikakvu poentu za nas koji amara nismo znali...ok je za njegove prijatelje koji ga jos oplakuju.
e sad, sta treba uraditi?
fino preseliti te satore sve odreda pred tuzilastvo, pred sud, pred svaku instituciju koja moze imati veze s ovim. sastaviti listu SMISLENIH zahtjeva...da se mijenja zakon tako da ove a i sve buduce ubice dobiju zasluzenu kaznu....da se izgrade zatvori, da se promijeni zakon i kazne za nosenje oruzja, da se svaki ponavljac smjesti u zatvor...i ne znam, nisam pametna za te stvari ali sigurna sam da neko drugi bi znao kako i sta. nikakve nam smjene ne trebaju u vlasti nista, treba nam samo da rade svoj posao! tako da se toga treba kloniti, jer onda odmah protest dobiva politicke konotacije.
ne znam, bila sam na barikadi prvu noc a onda sam skontala da nije problem u tome DA LI ce biti uhapseni, nego kako ce ih pustiti poslije toga sa nekom nidje veze kaznom i dok se ne oslobodi mjesto u zatvoru. i odmah mi je sve izgubilo smisao.
Amaru vjecni rahmet,a njegovoj porodici zelim sve najbolje,mnogo snage prije svega,suosjecam s njima!Meni se desilo nesto jako slicno ovome!!!