Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
- Dozer
#1026 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Sve se to podrazumijeva Munafik. Ali, tacno se moze vidjeti kada je neko na cesti radi trkanja iz nekakvog zadovoljstva, poput ovoga gore sa "makinom" koji pretice po autobuskim stanicama, a tacno se vidi kada se radi o nekome ko se zaista zuri jer ima neki razlog.
A sto se tice sporaca koji zatvore sve trake i onda zajedno cuclaju, i to cesto cak i ispod ogranicenja, e ja bih i takve isamarao jer ometaju normalno odvijanje saobracaja.
Tamo gdje su 3 trake u gradu, krajnja desna bi trebala biti za najsporije vozace, srednja za malo brze i lijeva za najbrze, kao sto je svugdje u normalnom svijetu. Samo je kod nas to bez ikakvog reda i smisla, pa je cesto upravo desna traka i najbrza.
O "spavacima" na semaforima, pogotovo semaforima koji se odvajaju na lijevo, preko pruge, i traju cijelih 6 sec., a onda i kada krenu vuku se preko onih sina k'o gladni sr@t, vec je dosta receno na ovom forumu. Njima bih ponekad vrlo rado nagurao vozacku u usta i netjerao ih da je sazvacu i progutaju.
A sto se tice sporaca koji zatvore sve trake i onda zajedno cuclaju, i to cesto cak i ispod ogranicenja, e ja bih i takve isamarao jer ometaju normalno odvijanje saobracaja.
Tamo gdje su 3 trake u gradu, krajnja desna bi trebala biti za najsporije vozace, srednja za malo brze i lijeva za najbrze, kao sto je svugdje u normalnom svijetu. Samo je kod nas to bez ikakvog reda i smisla, pa je cesto upravo desna traka i najbrza.
O "spavacima" na semaforima, pogotovo semaforima koji se odvajaju na lijevo, preko pruge, i traju cijelih 6 sec., a onda i kada krenu vuku se preko onih sina k'o gladni sr@t, vec je dosta receno na ovom forumu. Njima bih ponekad vrlo rado nagurao vozacku u usta i netjerao ih da je sazvacu i progutaju.
- johntra
#1027 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Taj princip važi samo za autoput, u gradu ne pije vode niti će ikada piti...provjereno već hiljadu puta...Dozer wrote:Sve se to podrazumijeva Munafik. Ali, tacno se moze vidjeti kada je neko na cesti radi trkanja iz nekakvog zadovoljstva, poput ovoga gore sa "makinom" koji pretice po autobuskim stanicama, a tacno se vidi kada se radi o nekome ko se zaista zuri jer ima neki razlog.
Druga stvar, ja usporim kad prelazim preko prelaza kod RTV Doma...je li to problem?
- karanana
#1028 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ja namjerno "zaspem" na lijevom semaforu i krenem kad zeleno trepne 4 puta tako da samo ja prodjem.
-
MUNAFIK
#1029 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
johntra wrote:Taj princip važi samo za autoput, u gradu ne pije vode niti će ikada piti...provjereno već hiljadu puta...Dozer wrote:Sve se to podrazumijeva Munafik. Ali, tacno se moze vidjeti kada je neko na cesti radi trkanja iz nekakvog zadovoljstva, poput ovoga gore sa "makinom" koji pretice po autobuskim stanicama, a tacno se vidi kada se radi o nekome ko se zaista zuri jer ima neki razlog.
O "spavacima" na semaforima, pogotovo semaforima koji se odvajaju na lijevo, preko pruge, i traju cijelih 6 sec., a onda i kada krenu vuku se preko onih sina k'o gladni sr@t, vec je dosta receno na ovom forumu. Njima bih ponekad vrlo rado nagurao vozacku u usta i netjerao ih da je sazvacu i progutaju.![]()
Druga stvar, ja usporim kad prelazim preko prelaza kod RTV Doma...je li to problem?
kada se na semaforu na ljevo preko pruge, nadju NORMALNI vozaci, onda na tom kratkom semaforu prodje i po 8 automobila (1 bar prodje na zutom), a nekada prodju samo 3 e sad u cemu je fazon to je jasno, neki vozaci jednostavno nemaju osjecaja za druge koji cekaju, niti imaju saobracajne kulture a ni znanja... meni kad vidim te ''pazljive'' vozace kako krecu na semaforu dize mi se kosa na glavi, pa oni su na tim djelovima GLAVNI uzrocnici guzve, to je cinjenica...
A ti sad nasoa nekakve primjere da dokazes covjeku kako nije u pravu, nidje veze ti je prica fakat... normalno je da nece niko sad zurit preko rupa, ali sve ima svoju mjeru...
A sto se tice traka, pa mora postojati neki red, eto sad se nadju neka trojica i peglaju 40-50 km/h u sve tri trake i sad svi mi to trebamo prihvatiti, kao nesto normalno... To je ometanje saobracaja, i to treba sankcionisati kao i brzu voznju, pa mora se znati neki red...
Ja ne osudjjem nikoga ko nece da vozi vise od 60 km/h ali ja vozim nekad i 90 (kad mi uslovi dozvoljavaju) i jednostavno zelim da me na putu koji ima 3 trake neko pusti da vozim malo brze... U ovom hausu, prespori vozaci su cesto veliki uzrok guzvama...
-
MUNAFIK
#1030 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
karanana wrote:ja namjerno "zaspem" na lijevom semaforu i krenem kad zeleno trepne 4 puta tako da samo ja prodjem.
al sam vidio i te slucajeve, uh svaka cast onome iza na saburu, jer ne bih toga covjeka osudjivao da izadje i nekome samar pukne, za saobracaj trebas bas imat zivce sto radi divljaka koji glume trkace, sto radi onih ko fol 'opreznih' 'dobrih' vozaca koji ma je 3 brzina MAX i duboko zeleno jedino ispravno za krenuti na semaforu...
- johntra
#1031 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
namjerno sam spomenuo sporo prelaženje preko šina, jer je većina prelaza u Sarajevu loša...i sad to kao neki problem što ja polako prelazim preko šina, jer želim sebi ostaviti koju stoju u džepu...bezveze vam je priča skroz...druga stvar je sporo kretanje sa semafora, toga ima u svim trakama, ne samo u izljevnoj...takve niko ne voli, jer usporavaju saobraćaj i kvare zeleni val...tvoja vožnja od 90 na sat, pa i 70, u gradu nikako ne pije vode, jer takvu brzinu jedino možeš razviti u tri ujutro...spora vožnja je samo uzrok prevelike gužve na cesti, ničega drugog...koliko sam se puta nervirao oko toga, a sada me sve više boli briga zbog toga, jer sam se pomirio sa činjenicom da su sve ceste u Sarajevu prenatrpane...MUNAFIK wrote:
kada se na semaforu na ljevo preko pruge, nadju NORMALNI vozaci, onda na tom kratkom semaforu prodje i po 8 automobila (1 bar prodje na zutom), a nekada prodju samo 3 e sad u cemu je fazon to je jasno, neki vozaci jednostavno nemaju osjecaja za druge koji cekaju, niti imaju saobracajne kulture a ni znanja... meni kad vidim te ''pazljive'' vozace kako krecu na semaforu dize mi se kosa na glavi, pa oni su na tim djelovima GLAVNI uzrocnici guzve, to je cinjenica...
A ti sad nasoa nekakve primjere da dokazes covjeku kako nije u pravu, nidje veze ti je prica fakat... normalno je da nece niko sad zurit preko rupa, ali sve ima svoju mjeru...
A sto se tice traka, pa mora postojati neki red, eto sad se nadju neka trojica i peglaju 40-50 km/h u sve tri trake i sad svi mi to trebamo prihvatiti, kao nesto normalno... To je ometanje saobracaja, i to treba sankcionisati kao i brzu voznju, pa mora se znati neki red...
Ja ne osudjjem nikoga ko nece da vozi vise od 60 km/h ali ja vozim nekad i 90 (kad mi uslovi dozvoljavaju) i jednostavno zelim da me na putu koji ima 3 trake neko pusti da vozim malo brze... U ovom hausu, prespori vozaci su cesto veliki uzrok guzvama...
- Dozer
#1032 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Sto se prelaza preko sina tice, samo su na Alipasinom, kod RTV-a, i na Stupu prelazi toliko losi da se preko njih stvarno mora preci prvom i ne brze od 10 na sat. Ali, svi ostali prelazi su trenutno sasvim regularni i nema ama bas nikakve potrebe da se preko njih mrljavi na stangasu, jebi ga...
Ne otpadaju tockovi sa auta tako lako, sta vam je ba...
-
MAN-lion's coach
#1033 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Misliš na autoput?MUNAFIK wrote:
Ili peglaju u gradu 40-50 na ograničenju 50?
- johntra
#1034 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Niko nije rekao da otpadaju točkovi, nego brzo opada debljina novčanika, zbog para koje potrošiš na amortizaciju auta...treba uzeti u obzir da većina ljudi u SA vozi polovne automobile i da nemaju baš toliko para u trošenje na amortizere ili lafete, koje se samo kod nas moraju mijenjati češće, nego recimo set diskova ili pakni...meni je osim tih prelaza, uvijek kritičan prelaz preko Č.Vlile ili Nedžarića, jer su tu okretaljke i šine više vibriraju...tu se nikada nije uradila kompletna rekonstrukcija, nego se samo krpi, a asflat se raspadne prilikom prvog većeg zimksog nevremena...Dozer wrote:Sto se prelaza preko sina tice, samo su na Alipasinom, kod RTV-a, i na Stupu prelazi toliko losi da se preko njih stvarno mora preci prvom i ne brze od 10 na sat. Ali, svi ostali prelazi su trenutno sasvim regularni i nema ama bas nikakve potrebe da se preko njih mrljavi na stangasu, jebi ga...
- Vragolan
#1035 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
zavisi o kojem prelazu govorimo, ako je onaj kod rtv doma onda ih razumijem ali ako je u pitanju npr., prelaz u nedzaricima onda te u potpunosti razumijemDozer wrote:Sve se to podrazumijeva Munafik. Ali, tacno se moze vidjeti kada je neko na cesti radi trkanja iz nekakvog zadovoljstva, poput ovoga gore sa "makinom" koji pretice po autobuskim stanicama, a tacno se vidi kada se radi o nekome ko se zaista zuri jer ima neki razlog.
-
photo
#1036 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
mene odusevljavaju heroji koji, prilikom skretanja na semaforu, ne cekaju pjesdake nego nesto kao nervozan priblizi se pjesaku, pocne trubiti i psovati iza prozora. uvijek se okrenem i pitam sta nije u redu. i uvijek se nadje neki nadobudni kome smetaju pjesaci kada prelaze ulicu pa se zakacimo. isto tako, kad god ja stanem pjesaku na pjesacki, uvijek, ali uvijek se nadje neko iza mene koji trubi u stilu sta mu imas stajati....
svi bi trebali imati malo vise zivaca u saobracaju
svi bi trebali imati malo vise zivaca u saobracaju
- Dozer
#1037 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Ima i toga, mada i pjesaci znaju biti pravo bezobrazni pa prelaze ulicu kao da su na setalistu, a ne na prelazu ceste.
-
somethings
#1038 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Ali imaš starih ljudi koji nisu baš u stanju da pretrčavaju.
- Dozer
#1039 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Ma ne prica se ovdje o tim kategorijama pjesaka ba, nemojmo se praviti ludi.
Puno cesce od kakvog starca ce to uraditi kakvi balavci koji su izasli da se malo grle po cesti. Ovo vidjam skoro svaki dan.
Puno cesce od kakvog starca ce to uraditi kakvi balavci koji su izasli da se malo grle po cesti. Ovo vidjam skoro svaki dan.
- respo
#1040 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
sto se tice traka u gradu treba imati neki red ali red nije isti kao na autoputu koji si pomenuoMUNAFIK wrote:
to sto vazi za auoput s desna na lijevo brzina se povecava u gradu je "najbrza" srednja iz prostog razloga jer imaju skretanja za lijevo i desno
- ultima_palabra
#1041 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Mene neki dan umalo ne pokupi neki hajvan kod USD Bosne preko puta Bičakčića
Ja već na pola prelaza, a on naletio bez gledanja, morao sam poskočiti u stranu... ja se počeo derati i granati rukama, a lik gleda kroz mene
Jebo majku svakakvih budala...
- Better Man
#1042 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Prije par dana upali se zeleno svjetlo za pješake i ja prelazim ulicu , kad napola zatrubi nešto da sam se sav trznuo i prepao. Okrenem se i vidim primitivnog vozača kamiona kako se smije (primitivac sav sretan što je prepao pješaka). Jutros prijateljica i ja idemo pješke uskom ulicom koja nema trotuara, kad neki seljak u u autu prolijeće pored nas kao manijak i trubi nam.
- karanana
#1043 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
najgori prelaz je onaj na otoci, preko traka koje idu za grad. upali se pjesaku zeleno, a lole, sto one koje skrecu desno iz pravca pijace i aneksa, sto one koje skrecu lijevo iz pravca buca potoka uopste ne gledaju i slalomaju izmedju prelaznika.
ja sam jednog pljuno na staklo doduse kad je iz pravca buca potoka skretao lijevo i profurao pored mene na tom prelazu. neki dan mal jedan sa dzipom ne pokupi kolica sa bebom.
ja sam jednog pljuno na staklo doduse kad je iz pravca buca potoka skretao lijevo i profurao pored mene na tom prelazu. neki dan mal jedan sa dzipom ne pokupi kolica sa bebom.
- ultima_palabra
#1044 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Na onom mostu na Otoci je izginulo pješaka koliko hoćeškaranana wrote:najgori prelaz je onaj na otoci, preko traka koje idu za grad. upali se pjesaku zeleno, a lole, sto one koje skrecu desno iz pravca pijace i aneksa, sto one koje skrecu lijevo iz pravca buca potoka uopste ne gledaju i slalomaju izmedju prelaznika.
- Dozer
#1045 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Jel' ovo "trotuar" neka zajebancija, ili....?
- poznanik
#1046 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Bi li ga pljunuo da je skretao iz drugog pravca?karanana wrote:najgori prelaz je onaj na otoci, preko traka koje idu za grad. upali se pjesaku zeleno, a lole, sto one koje skrecu desno iz pravca pijace i aneksa, sto one koje skrecu lijevo iz pravca buca potoka uopste ne gledaju i slalomaju izmedju prelaznika.
- karanana
#1047 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
posto sam prelazio iz pravca one nove zgrade i fontane, taj koji je skretao iz pravca dallasa odnosno buca potoka mi je prvi naletio. nije mi se desilo da neko na mene naleti iz drugog pravca naglo, tu najcesce ufuraju oni sto se ukljucuju u lijevo na glavnu saobracajnicu jer je njima bitno da je njima tamo kod taxi standa zeleno a ne gledaju jeli zeleno i pjesacima 50 metara dalje. zasto pitanje?poznanik wrote:Bi li ga pljunuo da je skretao iz drugog pravca?karanana wrote:najgori prelaz je onaj na otoci, preko traka koje idu za grad. upali se pjesaku zeleno, a lole, sto one koje skrecu desno iz pravca pijace i aneksa, sto one koje skrecu lijevo iz pravca buca potoka uopste ne gledaju i slalomaju izmedju prelaznika.
-
ssmmiilleeyy
#1048 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
maloprije zamalo 2 belaja u saobracaju
Lijepo je imati pistolj (s dozvolom) u kaseti
Lijepo je imati pistolj (s dozvolom) u kaseti
- hopi
#1049 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
prolazim neki dan pješke pokraj američke ambasade i kod one plave kućice za policajce (zadnja kućica, prema pijaci) na trotoaru stoji bijeli G2 i daje pice policajcu, prođem kraj auta i tada taj krenu u rikverc, ( idalje na trotoaru) prilično brzo je krenuo, mene udari retrovizorom u ruku i kroz prozor mi nešta psuje što ne gledam (a ja hodam po trotoaru i još leđima okrenut), a pogledam onu dvojicu kretena od policajaca njima smiješno. E dabogda ugušili se od pice.
-
ssmmiilleeyy
#1050 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
hopi wrote:prolazim neki dan pješke pokraj američke ambasade i kod one plave kućice za policajce (zadnja kućica, prema pijaci) na trotoaru stoji bijeli G2 i daje pice policajcu, prođem kraj auta i tada taj krenu u rikverc, ( idalje na trotoaru) prilično brzo je krenuo, mene udari retrovizorom u ruku i kroz prozor mi nešta psuje što ne gledam (a ja hodam po trotoaru i još leđima okrenut), a pogledam onu dvojicu kretena od policajaca njima smiješno. E dabogda ugušili se od pice.
A sve nad*kano
sreca pa svaki dan ne bude upucano po 10 osoba
Valjda ovo pred kraj mjeseca pare se potrosile a plate i penzije kasne