Moderators: _BataZiv_0809, anex
Mislis na ove slike prije Audi?ili ti o nekim drugim slikama.ljubav_aha wrote:BMW sjedala su mi oduzela doslovno dahoh,hocu GA odmah
uf
Shupci iz Audijajefferson wrote:Meni najdraza:alijagoro wrote:BMW je BMW sto bi nas narod reko,nema daljeBeg_Babic wrote:
a ne ko neki tracat druge proizvodjace
alijagoro wrote:Mislis na ove slike prije Audi?ili ti o nekim drugim slikama.ljubav_aha wrote:BMW sjedala su mi oduzela doslovno dahoh,hocu GA odmah
uf
Bojim se da cu te morati razocarati sto se tice motora, jer iz Audija kazu da ce najvjerovatnije ici 4,2 V8 450CV i 450Nm, sad koliko je to sigurno i oficijelno ne znam. A sto se tice MTM u to ne sumnjaj, vjerovatno ce i neke druge dobre tuning kuce imati prerade RS5-iceBeg_Babic wrote:Konacno je audi poradio na dizajnu![]()
, zadnji kraj RS5 -ice lici na guzu Monice Bellucci koja je upravo obukla neku crvenu haljinu , moram priznati , prvi audi poslije R8-ice da mi je lijep
, eh sad koji ce motor ici unutra....koja bi to perverzija bila da stave V10 iz RS6-ice , a mogu se kladiti da ce neka tunerska kuca tipa MTM prilagoditi prostor za takvu vrstu modifikacije , nesto slicno sto je Hartge uradio sa M3-icom i motorom iz M5-ice
![]()
, a @fandjo30 - hvala , postavio si sliku po meni najboljeg super sportskog automobila trenutno , znaci to je meni vrh u tom segmentu , aj kakv zvuk ima ....kao da tigar , lav i vuk imaju orgije pod haubom
![]()
![]()
![]()
evo, pa da ga svi vidjasmofandjo30 wrote:

Ne vozim ništa od toga što si naveo...vozim FIAT-a, a nigdje nisam tvrdio da je najbolji, ali mi je godro odgovoriti onima koji iz neznanja seru po autima FIAT grupacije...ne znam šta si se ti osjetio prozvanim, vjerovatno ti je drag BMW, ali ja ne volim kad me se pravi kenjcem, što ova reklama upravo pokušava...doduše, pravljena je za amerikance, pa im se svašta može proturiti...još jednom, grohotom se smijem na šuplju da je BMW izmislio klasu sportskih sedana...Beg_Babic wrote:Sta ono ti vozis ? Hondu .... Honda je najbolja.... jel Audi, ma Audi je najbolji... posto ne znam sta, evo ti na crtu napisi pa cemo samo dodati je najboljijohntra wrote:Čuj: BMW invented Sports Sedan...ne mogu se grohotom prestati smijati....
_________ JE NAJ AUTO !
johntra wrote:ne tvrdim ja ništa..tražio si dokaze, eto ti dokaz i auto koje pripada super, sportskoj fensi klasi koju je izmslio BMW, a gle čuda, izašao ranije nego bilo koji BMW serije 3...
napomena da pričamo o sedanu sa četvero vrata, ne mislim na BMW-a 2002, koji je ipak verzija sa dvoja vrata, pa se može zvati i coupe, a koji je i izašao mnogo ranije nego prva serija BMW-a trice...
Znači AR Giulia, sedan sa četvero vrata, a prema tadašnjim motorima i performansama se komotno može zvati sportski...

http://www.foundshit.com/images/isetta-bubble-car-01.jpg
Linkove sam postao da probas malo istrazivati o BMW sedan klasi i da vidis da BMW proizvodi sportske automobile prije nego se pocinje oficijelno spominjati "sedan" klasa,znaci klasa sportskih limuzina.johntra wrote:ode ti daleko u prošlost jarane....modeli se vežu za nešto bližu prošlost, a sve je krenulo od reklame kako je BMW izmislio klasu sportskih sedana...od svih linkova koje si stavio nema nijednog sedana tih godina, osim na stranici bmwpower,što je i logično jer je ova klasa auta postala popularnija mnogo kasnije...znači, vežemo se za početak 60-ih godina prošlog vijeka...

Da bi se diskutovalo o poslijeratnoj proizvodnji i razvoju ......osvrnimo se na istorijat modela BMW E340.corolla02 wrote:60tihmaybe too late for speed
![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_1900
i naravno ne treba zaboraviti americku industriju sa V8 motorima jos iz doba 30tih, 40tih, 50tih