Star Trek

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#1026 Re: Star Trek

Post by Bloo »

dale cooper wrote: Da, super je izgledalo to sa dobrim budžetom i kvalitetnim efektima.
samo nisam mogla dobro da vidim koji su ono brodovi
mada ako se dešava u 23 stoljeću...more bit da je neki warbird
edit: al nije alterate reality

nvm :D
Ajatolah_

#1027 Re: Star Trek

Post by Ajatolah_ »

Sad završio gledanje. Meni je ovo baš fino sjelo, mada vidim da su generalno reakcije publike žestoko podijeljene.
ferratilis

#1028 Re: Star Trek

Post by ferratilis »

Hoce li ova nova serija biti "gledljiva" nekom ko nije gledao stare serije? :D Pogledao sam samo par epizoda TNG-a i nove filmove. Svidja mi se premisa serije, ali nisam nikad mogao sazvakati jeftine efekte. Nisu efekti toliko bitni, ali ono se ne moze gledati :D Danas na digitronu mozes uradit bolju produkciju :D
dale cooper

#1029 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Ajatolah_ wrote:Sad završio gledanje. Meni je ovo baš fino sjelo, mada vidim da su generalno reakcije publike žestoko podijeljene.
Oni hard core Star Trek fanovi mrze ovo svim srcem. :mrgreen: Čitao sam reakcije na par foruma. Čovječe, samo
što nisu izvadili baklje i račve da sravne produkciju i glumačku postavu sa zemljom. :lol: Nema većih fanatika u sci-fi
fandomu. Ali najsmješnije je što ni oni ne znaju šta bi po njima predstavljalo pravu Star Trek seriju. :mrgreen:
dale cooper

#1030 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

ferratilis wrote:Hoce li ova nova serija biti "gledljiva" nekom ko nije gledao stare serije? :D Pogledao sam samo par epizoda TNG-a i nove filmove. Svidja mi se premisa serije, ali nisam nikad mogao sazvakati jeftine efekte. Nisu efekti toliko bitni, ali ono se ne moze gledati :D Danas na digitronu mozes uradit bolju produkciju :D
Možeš slobodno, serija izgleda sasvim dobro. :D
ExNihilo

#1031 Re: Star Trek

Post by ExNihilo »

Što sam ja mislio da je ovo Netflix produkcija.
dale cooper

#1032 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

ExNihilo wrote:Što sam ja mislio da je ovo Netflix produkcija.
I jeste...dijelom.
Bloo
Globalna šefica

#1033 Re: Star Trek

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
Ajatolah_ wrote:Sad završio gledanje. Meni je ovo baš fino sjelo, mada vidim da su generalno reakcije publike žestoko podijeljene.
Oni hard core Star Trek fanovi mrze ovo svim srcem. :mrgreen: Čitao sam reakcije na par foruma. Čovječe, samo
što nisu izvadili baklje i račve da sravne produkciju i glumačku postavu sa zemljom. :lol: Nema većih fanatika u sci-fi
fandomu. Ali najsmješnije je što ni oni ne znaju šta bi po njima predstavljalo pravu Star Trek seriju. :mrgreen:
pravi Klingonci :mrgreen:
nelle_tz

#1034 Re: Star Trek

Post by nelle_tz »

dale cooper wrote:
Ti bas radikalniji trekiji tvrde da je sad The Orville jedini pravi Star Trek koji se prikazuje :lol:
dale cooper

#1035 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:
pravi Klingonci :mrgreen:
Oh da, pravi Klingonci, da budu po canonu. Ali onda dolazi da zajeba. Po canonu su oni prikazani drukčije
u originalnoj seriji, a drugačije poslije. Eh onda je Enterprise tu sasvim besmislenu dilemu pokušao
riješiti sa rijetkim virusom zbog kojeg su Klingonci izgubili svoje famozne kvrge na glavi, pa su tako
u Kirkovom vremenu bili Klingonci bez kvrga, ali sa jarećim bradicama i brkovima. :evil: :D I sad ti dolazi Discovery
koji se usuđuje da prikaže Klingonce sa kvrgama, ali bez kose i to 10 godina prije Kirka :shock: ŠTA TO ONI MISLE DA RADE, UNIŠTILI SU
NAM DJETINJSTVO I KOMPLETAN STAR TREK SA OVIM POTEZOM!!! :twisted: :twisted: :twisted: :fazlija: :fazlija: :fazlija:
Naravno, to je tek dio ogromnog ledenog brijega. :D Nećemo da pričamo o tome kako nova serija izdaje sva načela
kojih se sveti Gene Roddenberry držao. :mrgreen: Naravno, zaboravljajući pritom činjenicu da je Roddenberryu canon
bio važan ko' i lanjski snijeg, jer je nebrojeno puta i u TOS-u pravio kontradikcije čak i u toku jedne sezone. :D

Eh tako otprilike razmišlja Star Trek fandom. Toliku grupu sitničavih i ozlojađenih ljudi u životu nisam vidio. :roll:
Par puta sam kontao da se logujem na neki od foruma i da im ukažem na to, ali jebeš sizifov poso' :mrgreen:
Last edited by dale cooper on 25/09/2017 23:38, edited 1 time in total.
dale cooper

#1036 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

nelle_tz wrote:
dale cooper wrote:
Ti bas radikalniji trekiji tvrde da je sad The Orville jedini pravi Star Trek koji se prikazuje :lol:
Znam. :lol: Ispade da ono što fanovi hoće je carbon copy TNG-a. I to je fakat tako, oni bi najradije iz penzije
izvukli i Picarda, Rikera, Worfa i Datu i pravili takve Zvjezdane Staze. :D
Bloo
Globalna šefica

#1037 Re: Star Trek

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
Znam. :lol: Ispade da ono što fanovi hoće je carbon copy TNG-a. I to je fakat tako, oni bi najradije iz penzije
Image
dale cooper

#1038 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:
Image
Doduše, volio bih vidjeti TNG parodiju sa Patrickom. Nadrkani i ostarjeli kapetan Picard u penzionerskom domu zvjezdane flote. :mrgreen:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#1039 Re: Star Trek

Post by Hame_ »

Kad već nemaju ništa novo, šteta što nisu Borg umjesto čobana Klingonaca izabrali :twisted:

Image
irac300

#1040 Re: Star Trek

Post by irac300 »

Hame_ wrote:Kad već nemaju ništa novo, šteta što nisu Borg umjesto čobana Klingonaca izabrali :twisted:

Image
Borg se prvi put pojavljuje u TNG, a radnja ove nove serije je prije Kirka.

Inače, serija je produkcijski odlično odrađena, specijalni efekti i sam dojam svemirskih brodova i svemira kao iz visokobudžetnih filmova. Svaka čast. Meni smeta ovo sa Klingoncima, vizuelno su katastrofa. Sasvim druga vrsta od one na koju smo navikli. Haj' što im fizionomiju izmijeniše, nego čak i bojne ptice napraviše kao da su teretni brodovni, nekakvi nezgrapni. Postavlja se pitanje, zašto samo Klingonci? Vulkanci su ostali isti, brodovi Federacije takođe isti princip kao u ranijim serijama/filmovima. Nelogično. Neko htio glumiti vizionara?
Haris.ba

#1041 Re: Star Trek

Post by Haris.ba »

Meni se sviđa. Sviđaju mi se i klingonci mnogo više nego iz TNG npr. Nadam se da će iskoristiti potencijal iz prve dvije epizode.

Vidim da su malo potkačili Trampa i radikale oko multi-kulti, i to otvara dobre mogućnosti. Znam da će pisci garant razvodniti seriju, ali eto - nadam se da griješim.

Čak mi se više i sviđaju ovakvi novi klingonski brodovi. 24 različite kuće, logično je da su i različiti dizajni. A i logično je da ratnička nacija se ne zamara ljepotom.
dale cooper

#1042 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

irac300 wrote:
Hame_ wrote:Kad već nemaju ništa novo, šteta što nisu Borg umjesto čobana Klingonaca izabrali :twisted:

Image
Borg se prvi put pojavljuje u TNG, a radnja ove nove serije je prije Kirka.

Inače, serija je produkcijski odlično odrađena, specijalni efekti i sam dojam svemirskih brodova i svemira kao iz visokobudžetnih filmova. Svaka čast. Meni smeta ovo sa Klingoncima, vizuelno su katastrofa. Sasvim druga vrsta od one na koju smo navikli. Haj' što im fizionomiju izmijeniše, nego čak i bojne ptice napraviše kao da su teretni brodovni, nekakvi nezgrapni. Postavlja se pitanje, zašto samo Klingonci? Vulkanci su ostali isti, brodovi Federacije takođe isti princip kao u ranijim serijama/filmovima. Nelogično. Neko htio glumiti vizionara?
Zato što su od svih vanzemaljskih rasa jedino Klingonci bili prikazani nekonzistentno iz serije u seriju.
Svi ostali, Vulkanci, Romulanci, Andorijanci su manje više ostali isti, jedino se promijenio kvalitet šminke i prostetike.

Klingonci iz originalne serije:

Image

Klingonci iz prvog Star Trek filma:

Image

Klingonci iz filma Undiscovered Country:

Image

Klingonci iz TNG ere:

Image
irac300

#1043 Re: Star Trek

Post by irac300 »

Prvu seriju ne treba računati, ipak je rađena sa skromnim budžetom, a da ne spominjem nedovoljan razvoj maski (sjeti se samo Gorna) :D

Promjena kod Klingonaca je napravljena u filmovima Star Trek sa Kirkom i ekipom, koja je više ili manje ostala ista sve do pojave ovih blockbustera od novih Star Trek filmova. Mislim da je čak pod njihovim uticajem napravljen ovaj skroz novi vizuelni identitet klingonske rase. Meni lično njesra, al' hiljadu ljudi, hiljadu ćudi.
dale cooper

#1044 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

irac300 wrote:Prvu seriju ne treba računati, ipak je rađena sa skromnim budžetom, a da ne spominjem nedovoljan razvoj maski (sjeti se samo Gorna) :D

Promjena kod Klingonaca je napravljena u filmovima Star Trek sa Kirkom i ekipom, koja je više ili manje ostala ista sve do pojave ovih blockbustera od novih Star Trek filmova. Mislim da je čak pod njihovim uticajem napravljen ovaj skroz novi vizuelni identitet klingonske rase. Meni lično njesra, al' hiljadu ljudi, hiljadu ćudi.
Ali jebiga, Enterprise ju je računao, pa su napravili ono debilno objašnjenje da su Klingonci izgubili kvrge kao side effect
lijeka protiv virusa, ali da je stvar privremena pa su je do vremena TNG u potpunosti vratili. :D A stvar je kao što kažeš
budžeta, i mogli su komotno tu stvar ostaviti bez odgovora.

Image

Image

Image

Ovo prvo je Klingonac iz novih JJ-ovih filmova, a ovo je Klingonac iz Discoverya. Sličnost je u tome što nemaju
kose i brada/brkova, ali su grbe ovih iz Discoverya puno sličnije dizajnu iz serija. Kad bi se dodalo kose i brada
bili bi tu negdje. :D
wewa

#1045 Re: Star Trek

Post by wewa »

dale cooper wrote:
zar ima neko ko ne bi?! :shock:

the horror!
the blasphemy!
Raigor Stonehoof

#1046 Re: Star Trek

Post by Raigor Stonehoof »

ma samo sto pricaju klingonski, brate muka ih slusat, sto neko rece ko da ti se knedla u grlu stvara... morao sam ih mute :-) sto se ostalog tice moze proci. ja licno bih volio vidjeti nastavak price nakon tnga voyagera i ds9, a ne ovi prequeli povazdan, od enterprisea preko filmova...
dale cooper

#1047 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

wewa wrote:
dale cooper wrote:

the horror!
the blasphemy!
Ali dobro ba wewo, ljudi stari, za gerijatrije, a da sad od njih očekuješ da snimaju akcione scene. :mrgreen:
Jedino da urade recasting sa novim glumcima, ali bi se i oko toga lomila koplja. :D
wewa

#1048 Re: Star Trek

Post by wewa »

dale cooper wrote:
wewa wrote:
dale cooper wrote:

the horror!
the blasphemy!
Ali dobro ba wewo, ljudi stari, za gerijatrije, a da sad od njih očekuješ da snimaju akcione scene. :mrgreen:
Jedino da urade recasting sa novim glumcima, ali bi se i oko toga lomila koplja. :D
pa podijelis im uloge primjerene krhkoj dobi, brate mili

Picard kao admiral Starfleeta, recimo <3 Data kao mentor modernijim verzijama sebe
i to

a Riker je i sad lafac, evo bubreg dajem :oops:
dale cooper

#1049 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Raigor Stonehoof wrote:ma samo sto pricaju klingonski, brate muka ih slusat, sto neko rece ko da ti se knedla u grlu stvara... morao sam ih mute :-) sto se ostalog tice moze proci. ja licno bih volio vidjeti nastavak price nakon tnga voyagera i ds9, a ne ovi prequeli povazdan, od enterprisea preko filmova...
Originalna ideja Bryana Fullera, oko koje se i razišao sa CBS-om, je bila antologijska serija.
Tako da bi Discovery bio samo jedna sezona, dok bi recimo druga bila sa Kirkom i ekipom, pa onda
treća u vrijeme nakon potpisivanja Kithomer sporazuma sa Klingoncima, četvrta recimo u ovom timelineu
nakon TNG i Voyagera. Međutim ta ideja je i veoma skupa za realizovati, jer bi svaki put morao angažovati
novu glumačku ekipu, praviti nove setove, čitavu produkciju, pa se odustalo od toga...za sada.
muhafuca

#1050 Re: Star Trek

Post by muhafuca »

ne znam sto se svi loze na Klingone toliko

meni nikad nisu bili nesto posebno

kvrgu mu na glavu nabacis i to je to :D

sad ovako sad onako (u 5 deka)

Klingonci su OK ali dok ne vrate Borgove i Species 8472

sve je ovo manje vise "meh"

Image

Image
Last edited by muhafuca on 26/09/2017 15:05, edited 1 time in total.
Post Reply