BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kojeime

#1026 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by kojeime »

Nema veze sto mu nema ni dvije godine, provjeri kamenac.

Da se meni to desava ja bih prvo provjerio da li je bojler ogranicen, to jeste da li je termostat amjesten da grije na nize temperature (recimo bojler moze grijati na 120 stepeni celzijusa a namjesten eje na 60). Ako nije to, a ti si, cini mi se rekao da je termostat u redu, onda bih provjerio kamenac. Ne samo da li se nakupio u bojleru, vec da li se stvorila "navlaka" kamenca oko grijaca. Ako nije ni to, onda bih provjerio struju u kuci, da li je problem sa naponom ili isporucenom snagom. Ako nije ni to, onda je bojler spreman za servis.
neki

#1027 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by neki »

Mile_Doboj wrote:
L.e.g wrote:
Mile_Doboj wrote:niko nije postavio BIRA Bihać, bijela tehnika, od televizora do frižidera i šporeta...svaka čast

Image
Bira Bihac je Bira Kina ( osim nekoliko modela frizidera)
ej, otkrio si toplu vodu
pogledaj malo i na ovim "uglednim" markama potrošačke elektronike da li piše "made in china"
svi imaju tamo tvornice radi jeftine radne snage, misliš da ćeš Panasonic TV ili Philips dobit iz Evrope, malo sutra, sve je to Čajna
dakle, na isto se svodi kao i Bira
Za razliku od uglednih proizvodjaca koji su proizvodnju prebacili u kinu, robot nabavlja no name kineske uredjaje kojima na carini u Sarajevu otiskuju oznaku Bira i upakuju ih u ambalazu.
Sve osim frizidera, koje proizvode u tvornici u Bihacu i vrlo su kvalitetni i jeftini, a identicne frizidere proizvode i za svedski electrolux koji su nekoliko puta skuplji, ali glupavi bosnjo cesto kupi bas taj electrolux jer je 'svecki' iako moze kupiti isti kvalitet za puno nizu cijenu :-)
Phosphorus

#1028 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Phosphorus »

Probao sok od jabuke :thumbup:

Image
Mile_Doboj

#1029 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Mile_Doboj »

spisak firmi koje koriste ZNAK domaćeg proizvoda
http://www.kupujmodomace.ba/index.php?o ... &Itemid=23
Image
Mile_Doboj

#1030 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Mile_Doboj »

Sarajevska pivara je osnovana 1864. godina
i smatra se prvom industrijskom proizvodnjom u Bosni i Hercegovini. Sarajevska pivara je jedina europska pivara čija je proizvodnja bila kontinuirana i tokom Otomanskog carstva, kao i tokom vladavine Austro-Ugarske monarhije. Cijeli proces proizvodnje Sarajevske pivare je u skladu sa najvišim tehničkim standardima. Razvijeni su i implementirani standardi kontrole kvaliteta i okruženja i HACCP system u skladu sa internacionalnim standardima EN ISO 9001:2000, ISO 14001:2004, i Codex Alimentarius. Do danas Sarajevska pivara nije samo jedna od najatraktivnijih građevina sa arhitektonskim stilom, koji je mješavina orijentalnog i klasičnog europskog dizajna, nego je i najodrživija proizvodnja u zemlji. Danas Sarajevska pivara, godišnje proizvodi i plasira na domaće i inostrano tržište 420.000 Hl piva i 180.000 Hl bezalkoholnih, osvježavajućih napitaka. Vodeća je kompanija u proizvodnji piva, gazirane i negazirane vode, bezalkoholnih pića, i sokova. Osim toga, Sarajevska pivara d.d. je i ovlaštena punionica Pepsi proizvoda i Lipton ledenog čaja. Proizvodnja se odvija u sjedištu kompanije u starom dijelu Sarajeva, na prostoru od oko 17.400 m2. Sarajevska pivara ima razvijenu vlastitu distributivnu mrežu na čitavom teritoriju Bosne i Hercegovine. Tako je uz pomoć voznog parka sa preko 200 vozila, različite veličine, u mogućnosti da zadovolji potrebe kupaca, bilo gdje, i isporuči proizvode unutar perioda od 24 sata. Podružnice Sarajevske pivare se nalaze u Mostaru, Zenici, Ljubačama, Doboju, Bihaću, Brčkom, Gradačcu i Olovu. Najprepoznatljiviji brand Sarajevske pivare, Sarajevsko pivo, jedan je od najjačih bosanskohercegovačkih brandova, međunarodno priznatog kvaliteta, o čemu svjedoči činjenica da
Sarajevsko pivo zauzima 7. mjesto na listi najvećih svjetskih brandova piva.
Potpuno novi brand Sarajevske pivare d.d. predstavlja BH2O, prirodna izvorska voda. BH20 je voda sa optimalno izbalansiranim sadržajem minerala, potrebnim za normalno funkcionisanje ljudskog organizma i besprijekornog je okusa. Punjena sa dubine od 300 m, sa izvorišta B3 u srcu Bistrika, podno planine Trebević, međunarodno je potvrđen proizvod izuzetno visokog i nepromjenjivog kvaliteta, u periodu dugom skoro 150 godina. BH2O je voda za sve generacije. Dostupna je u pakovanjima 0,33l BH20 junior,i 0,50l i 1,50l. BH20 priprodna izvorska voda nema ograničenja u korištenju. Nazvana je BH2O u skladu sa njenim bosansko-hercegovačkim porijeklom i njenom potpunom prirodnošću.

Dodatne informacije

Adresa: FRANJEVAČKA 15, 71 000 SARAJEVO
Telefon: +387 33 491 100
Email: [email protected]
Web stranica: http://www.sarajevska-pivara.ba
Mile_Doboj

#1031 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Mile_Doboj »

Semberka A.D Janja

Jedinstvena u ovom dijelu Evrope, Semberka se bavi preradom hrane na najzdraviji mogući način: sušenjem. Ovako prerađena hrana ne sadrži nikakve konzervanse i zadržava maksimum hranjivih i zdravih osobina svakog pojedinog povrća ili voća. Fabrika „Semberka" iz Janje dobila je produženje certifikata ISO 22000: 2005 još godinu dana. Certifikat predstavlja integrisane standarde ISO 9001 i HACCP.

Dodatne informacije

Adresa: KARAĐORĐEVA BB 76 316 JANJA, BIJELJINA
Telefon:
Email:
Web stranica: http://www.semberka.ba
Image

Image
Last edited by Mile_Doboj on 06/06/2012 17:07, edited 1 time in total.
ranger

#1032 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by ranger »

Mile_Doboj wrote:naročito me prijatno iznenadilo da "proizvode" pod svojom značkom i
auto CD playere, inače prvi put vidio u Robot-u, svaka čast i ovome vlasniku, jer preferira domaće proizvođače
inače zna li se ko je i odakle taj vlasnik ROBOT-a, odnsono gdje je centrala, sjedište firme
Image
bira jos frizidere radi u bihacu (djelimicno)
sve ostalo je kina, kontejnerima u ploce, iz ploca u bihac, zasarafa se, isprinta logo bira i eto ga domaci proizvod.
inace bira je u vlasinstvu kompanije robot general trading cije je sjediste u sarajevu (rajlovac), vlasnik, bar formalno nas covjek... za vise info koristite google.
Murisno1

#1033 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Murisno1 »

BuckScrotum wrote:Probao sok od jabuke :thumbup:

Image
Vrh sokovi svaki, posebno od jabuke. Vrh! Evo cijena svih njihovih sokova koga interesuje ovdje
detroit-mercy

#1035 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by detroit-mercy »

Mile_Doboj wrote:Sarajevska pivara je osnovana 1864. godina
i smatra se prvom industrijskom proizvodnjom u Bosni i Hercegovini. Sarajevska pivara je jedina europska pivara čija je proizvodnja bila kontinuirana i tokom Otomanskog carstva, kao i tokom vladavine Austro-Ugarske monarhije. Cijeli proces proizvodnje Sarajevske pivare je u skladu sa najvišim tehničkim standardima. Razvijeni su i implementirani standardi kontrole kvaliteta i okruženja i HACCP system u skladu sa internacionalnim standardima EN ISO 9001:2000, ISO 14001:2004, i Codex Alimentarius. Do danas Sarajevska pivara nije samo jedna od najatraktivnijih građevina sa arhitektonskim stilom, koji je mješavina orijentalnog i klasičnog europskog dizajna, nego je i najodrživija proizvodnja u zemlji. Danas Sarajevska pivara, godišnje proizvodi i plasira na domaće i inostrano tržište 420.000 Hl piva i 180.000 Hl bezalkoholnih, osvježavajućih napitaka. Vodeća je kompanija u proizvodnji piva, gazirane i negazirane vode, bezalkoholnih pića, i sokova. Osim toga, Sarajevska pivara d.d. je i ovlaštena punionica Pepsi proizvoda i Lipton ledenog čaja. Proizvodnja se odvija u sjedištu kompanije u starom dijelu Sarajeva, na prostoru od oko 17.400 m2. Sarajevska pivara ima razvijenu vlastitu distributivnu mrežu na čitavom teritoriju Bosne i Hercegovine. Tako je uz pomoć voznog parka sa preko 200 vozila, različite veličine, u mogućnosti da zadovolji potrebe kupaca, bilo gdje, i isporuči proizvode unutar perioda od 24 sata. Podružnice Sarajevske pivare se nalaze u Mostaru, Zenici, Ljubačama, Doboju, Bihaću, Brčkom, Gradačcu i Olovu. Najprepoznatljiviji brand Sarajevske pivare, Sarajevsko pivo, jedan je od najjačih bosanskohercegovačkih brandova, međunarodno priznatog kvaliteta, o čemu svjedoči činjenica da
Sarajevsko pivo zauzima 7. mjesto na listi najvećih svjetskih brandova piva.
Potpuno novi brand Sarajevske pivare d.d. predstavlja BH2O, prirodna izvorska voda. BH20 je voda sa optimalno izbalansiranim sadržajem minerala, potrebnim za normalno funkcionisanje ljudskog organizma i besprijekornog je okusa. Punjena sa dubine od 300 m, sa izvorišta B3 u srcu Bistrika, podno planine Trebević, međunarodno je potvrđen proizvod izuzetno visokog i nepromjenjivog kvaliteta, u periodu dugom skoro 150 godina. BH2O je voda za sve generacije. Dostupna je u pakovanjima 0,33l BH20 junior,i 0,50l i 1,50l. BH20 priprodna izvorska voda nema ograničenja u korištenju. Nazvana je BH2O u skladu sa njenim bosansko-hercegovačkim porijeklom i njenom potpunom prirodnošću.

Dodatne informacije

Adresa: FRANJEVAČKA 15, 71 000 SARAJEVO
Telefon: +387 33 491 100
Email: [email protected]
Web stranica: http://www.sarajevska-pivara.ba
Posto Sarajevska PIvara zauzima 7 mjesto na listi najvecih svjetskih brendova piva, mozes li mi reci gdje se jos osim u Sarajevu/Federaciji moze kupiti Sarajevska PIva.
Ako ono klikanje po nekoj divljoj internet stranici smatras dovoljno validnom referencom za kvalitetu to je onda druga stvar.
cindrlimindrli

#1036 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by cindrlimindrli »

detroit-mercy wrote:Posto Sarajevska PIvara zauzima 7 mjesto na listi najvecih svjetskih brendova piva, mozes li mi reci gdje se jos osim u Sarajevu/Federaciji moze kupiti Sarajevska PIva.
Moze u Chicagu, ja neki dan kupio. Cisto da probam da me nostalgija mine :D , a bolje mi je bilo da sam se
kanalizacije nakus`o. :cry:
Heller

#1037 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Heller »

cindrlimindrli wrote:
detroit-mercy wrote:Posto Sarajevska PIvara zauzima 7 mjesto na listi najvecih svjetskih brendova piva, mozes li mi reci gdje se jos osim u Sarajevu/Federaciji moze kupiti Sarajevska PIva.
Moze u Chicagu, ja neki dan kupio. Cisto da probam da me nostalgija mine :D , a bolje mi je bilo da sam se
kanalizacije nakus`o. :cry:
Moze u 15 RADNJI ŠIROM SVIJETA od TOGA 14 DRŽE Bosanci a jednu Del Boy
cindrlimindrli

#1038 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by cindrlimindrli »

Heller wrote:Moze u 15 RADNJI ŠIROM SVIJETA od TOGA 14 DRŽE Bosanci a jednu Del Boy
:lol:
Nije, za ovu u Chicagu sam siguran da je ne drze Bosanci, ne znam koja su mraka.
Heller

#1039 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Heller »

cindrlimindrli wrote:
Heller wrote:Moze u 15 RADNJI ŠIROM SVIJETA od TOGA 14 DRŽE Bosanci a jednu Del Boy
:lol:
Nije, za ovu u Chicagu sam siguran da je ne drze Bosanci, ne znam koja su mraka.
To je onda od nekog švercera ala Del Boy, to je do njih zalutalo ko zna kako
ZvijezdaVa

#1041 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by ZvijezdaVa »

celebrity wrote:Image

Kulen odličan!
:shock: :shock: :shock: :shock:
Ljudi, da razjasnimo jednom zauvijek: ne moze biti govedji kulen, govedji prsut i sl. isto kao sto ne moze postojati Halva pravljena na masti i tacka.
frngla

#1042 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by frngla »

upravo sam probao i samo riječi hvale imam, ovako pikant pašteta je za 10 cistu :bih:

Image
Murisno1

#1043 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Murisno1 »

frngla wrote:upravo sam probao i samo riječi hvale imam, ovako pikant pašteta je za 10 cistu :bih:

Image
:thumbup:

1,20 KM u Bingu
karanana

#1044 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by karanana »

e haj probacu i ovo. u onu bajrinu sam se razocaro.
Murisno1

#1045 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Murisno1 »

karanana wrote:e haj probacu i ovo. u onu bajrinu sam se razocaro.
što? šta joj lifa?
karanana

#1046 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by karanana »

Murisno1 wrote:
što? šta joj lifa?
prvi zalogaj haj i nekako. nakon toga ja sam jednostavno osjetio neki miris tipa kuhanog pileceg mesa. mozda bi to tako i trebalo da bude ali meni druga polovina konzerve nikako nije legla i nisam vise ni kupovao ni jeo.
Murisno1

#1047 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Murisno1 »

karanana wrote:
Murisno1 wrote:
što? šta joj lifa?
prvi zalogaj haj i nekako. nakon toga ja sam jednostavno osjetio neki miris tipa kuhanog pileceg mesa. mozda bi to tako i trebalo da bude ali meni druga polovina konzerve nikako nije legla i nisam vise ni kupovao ni jeo.
pa dobro, ukus je ukus, nema se tu šta. Čini mi se da ju je raja zgotivila pravo.
platen91

#1048 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by platen91 »

Maslac Poljorad- Ima jaci ukus od ostalih maslaca i mekši je od ostalih kad se odma izvadi iz frižidera :) meni lično je najbolji od svih stranih i domaćih a i jeftiniji je od ostalih barem gdje ja kupujem
altgr

#1049 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by altgr »

Probala "Classic" i djeluje mi kao bijela kafa iz djetinjstva i svidja mi se, da li je to zbog nostalgije ne znam, ali znam da cu probati i ostale ako Bog da. :)
Jedno pakovanje je 0,25 KM.

Image
anonimus03

#1050 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by anonimus03 »

platen91 wrote:Maslac Poljorad- Ima jaci ukus od ostalih maslaca i mekši je od ostalih kad se odma izvadi iz frižidera :) meni lično je najbolji od svih stranih i domaćih a i jeftiniji je od ostalih barem gdje ja kupujem
I meni je on super, mirise ko pravi maslac mmmm :-D
Post Reply