Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Moderator: Benq
- Qler
#1026 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Moja svastika ima taj telefon vec par mjeseci. Do sada nema greske. Jos sa Symbian Belle, radi ko' doxa 
- Revolucionar ★
#1027 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
dajte preporuku nekog RAM managera i task managera za android
- Dupli_skalp
#1028 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
zar daju 2 god garancije u fontele.ba?
- alibaba_i_30_godina
#1029 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
To ti uopce nije potrebno ... imas onaj standardni android task manager koji jako dobro radi svoj posao.Revolucionar ★ wrote:dajte preporuku nekog RAM managera i task managera za android
Samo bezveze zatrpavate telefon tim silnim bepotrebnim appovima.
- Revolucionar ★
#1030 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
NeyDan wrote:To ti uopce nije potrebno ... imas onaj standardni android task manager koji jako dobro radi svoj posao.Revolucionar ★ wrote:dajte preporuku nekog RAM managera i task managera za android
Samo bezveze zatrpavate telefon tim silnim bepotrebnim appovima.
dobro, stoji to .. meni nije jasno recimo, oslobodim RAM-a stopiranjem nekih servisa, al jel udjem kroz 5 min njih se pola opet aktiviralo .. recimo facebook, neki servisi od igara .. jel to normalno il moram neki force close svaki put odradit
- adis.p
#1031 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Napokon uzeo hebeni mobitel.. posto ne znam gdje da postavim pitanje, evo ovdje cu.. znaci kuci imam wireles i hocu da udjem na mobitel na net preko wi-fi. kako?

- Qler
#1032 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Koji je mobitel? Ima li wi-fi? Ako nema neki widget, shortcut onda pogledaj obicno je u nekom settings meni pa connection... koji god da je OS 
- adis.p
#1033 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
SE live with walkman, i na racunaru mi je xp, a na mob imam android
ii u ovamo nekim postavkama na racunaru mi pise da imam ovaj wireless adapter..

al kad pretrazujem preko mob, nista mi ne izbacuje..

- xamp
#1034 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Hahaha... jel imas wireless router na koji se kacis preko tog kompa? Jer ako nemas onda je logicno da neces naci wireless..adis.p wrote:SE live with walkman, i na racunaru mi je xp, a na mob imam androidii u ovamo nekim postavkama na racunaru mi pise da imam ovaj wireless adapter..
Ako hoces da se nakacis wireless an komp, onda moras napraviti hotspot preko tog wireless adaptera na kompu..
- neo7
#1035 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
- adis.p
#1036 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
kad hocu da napravim tacku na koju cu se kacit preko mobitela, stanem na ovom

kad odaberem ovo prvo, izbaci mi ovako..

odaberem jedan disk i onda mi izbaci ovo, i kad idem next.. pojavi se neka greska..

a kad idem ono drugo.. samo se pojavi ovako

šta mi je činiti?
p.s. izvinite na malo duzem postu, al jbg.. hocu to da izganjam do veceras

kad odaberem ovo prvo, izbaci mi ovako..

odaberem jedan disk i onda mi izbaci ovo, i kad idem next.. pojavi se neka greska..

a kad idem ono drugo.. samo se pojavi ovako

šta mi je činiti?
p.s. izvinite na malo duzem postu, al jbg.. hocu to da izganjam do veceras
-
Mobilmanix
#1037 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Imas li WiFi router uopste ?
-
azdralovic
#1038 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
ako nemas router a imas wifi na compu ili laptopu recimo ,connectify je program koji ce ti napraviti adhoc mrezu automatski ,tako da laptop dijeli internet preko wifi ostalim uredjajima
-
IcedFlame
#1039 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Samo u slucaju da koristi Windows 7.azdralovic wrote:ako nemas router a imas wifi na compu ili laptopu recimo ,connectify je program koji ce ti napraviti adhoc mrezu automatski ,tako da laptop dijeli internet preko wifi ostalim uredjajima
Sudeci po screen shotovima, nista od toga.
- adis.p
#1040 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
.
Eto nek ti bude
Eto nek ti bude
Last edited by adis.p on 02/04/2012 13:04, edited 1 time in total.
- Dupli_skalp
#1041 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
zbog čega postavljaš isto pitanje na više tema?
ako neko zna odgovorit će ti i na prvoj.
ako neko zna odgovorit će ti i na prvoj.
-
IcedFlame
#1042 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Napatices se dok natjeras ovo da proradi (posebno ako nemas Windows 7). Bolje jednostavno kupi klasicni WiFi router. 30-40 KM i rijesi problem.adis.p wrote:Evo nasao sam ovaj djavo na ebayu, ii ne cini mi se toliko skup http://www.ebay.com/itm/Wireless-USB-15 ... 0614205510 jel bih mogao pomocu njega povezat npr mobsa racuanarom.. ii ako ko ima iskustva sa ebayom, koliko vremena treba da mi stigne ovo cudo, koliko ce me izac ovo sve sa postarinom.. ii za koliko bi mi to otp stiglo kuci?
Hvala
- butterfly_01
#1043 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
gdje mogu naci Motorla Razr telefon?
-
zippo
#1044 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
ima li iko iskustva sa sony ericsson xperia activia st 17 i
vidim ga u Univerzalno, ali su mu digli cijenu, gdje ga još mogu naći u sarajevu
vidim ga u Univerzalno, ali su mu digli cijenu, gdje ga još mogu naći u sarajevu
- rinna0304
#1045 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
planiram kupiti novi mobitel eh sad ugl da je Samsung,touch, da ima wifi xD i cijena do 200 km ...
eh sad ostale karakteristike mi nisu nesto specijalno bitne xD mozda samo da moze memori kartica unutra
pa eto ako mi neko moze predloziti par modela :r
gledala sam ovaj al nema wifi pif

eh sad ostale karakteristike mi nisu nesto specijalno bitne xD mozda samo da moze memori kartica unutra

- polis
#1046 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Samsung sa WI-fi-jem i Touch ekranom do 200Km, moja preporuka, je Samsung C6712 Duos (MOguć rad sa 2 SIM kartice istovremeno)rinna0304 wrote:planiram kupiti novi mobitel eh sad ugl da je Samsung,touch, da ima wifi xD i cijena do 200 km ...
eh sad ostale karakteristike mi nisu nesto specijalno bitne xD mozda samo da moze memori kartica unutrapa eto ako mi neko moze predloziti par modela :r
- neo7
#1047 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
ako ces kupiti ovu verziju mobitela pazi da se ne zeznes i kupis raniju varijantu koja nema wi-fi
EDIT: ranija varijanta je POTPUNO ista po izgledu i razlikuje se u par specifikacija a jedna od njih je i ta da nova verzija ima wi-fi
EDIT: ranija varijanta je POTPUNO ista po izgledu i razlikuje se u par specifikacija a jedna od njih je i ta da nova verzija ima wi-fi
Last edited by neo7 on 04/04/2012 23:15, edited 1 time in total.
- rinna0304
#1048 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
ma ovaj sam gledala zbog izgleda i boje mi cute
al ugl najvise i mjenjam mob zbog wifi sad mi je nokia 6220i koji je vise u fazi raspada xD i ovaj samsung C6712 moram pogledati :r al me zanima jos nekih modela da usporedim 
-
Mobilmanix
#1049 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
rinna0304 wrote:ma ovaj sam gledala zbog izgleda i boje mi cuteal ugl najvise i mjenjam mob zbog wifi sad mi je nokia 6220i koji je vise u fazi raspada xD i ovaj samsung C6712 moram pogledati :r al me zanima jos nekih modela da usporedim
Pogledaj Samsung S5260 , Nokia 300 , Nokia C3-00 sve tri varijante imaju wifi , a cijene su okvirno oko 200 KM
-
Mobilion
#1050 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Sto se tice problema sa Wi-Fi, ova tema nema nikakve veze sa tim.
Sto se tice trzista telefona u nasoj zemlji, to je prilicno jasna stvar.
Prije par godina prodavnice mobitela su kupovale od svercera koji su donosili iste iz EU. U zadnje vrijeme, dogodila se jedna promjena, zbog slabe kupovne moci prodavnice mobitela su smanjile kupovinu mobitela od svercera, tako da su sverceri po skoro istim cijenama po kojim prodaju prodavnicama, poceli prodavati mobitele direktno krajnjim kupcima.
U pocetku to nije bilo tako izrazeno, ali, posto nije bilo nikakvih sankcija od strane drzave, poceli su to da rade preko internet stranica i preko PIK-a. Tako mozemo da vidimo na djelu nesmetan milionski sverc mobitela npr. na univerzalno.com i Skaytec na PIK-u i da ne nabrajam vise. Pitanje je da li je to slucajnost ili ti ljudi imaju neku pozadinu, pa mogu preko interneta neometano prodavati toliki broj mobitela bez problema?
U ovoj drzavi svi pomalo svercaju, ali to nije problem kada je u maloj mjeri. Ali, svercovati milione i jos se reklamirati na svim medijima, to za mene nije normalno. Ili su ti ljudi toliko glupi ili imaju politicku potporu, nesto od toga jest.
Pitanje je vise za SIPA-u i Upravu za indirektno oporezivanje.
Sto se tice trzista telefona u nasoj zemlji, to je prilicno jasna stvar.
Prije par godina prodavnice mobitela su kupovale od svercera koji su donosili iste iz EU. U zadnje vrijeme, dogodila se jedna promjena, zbog slabe kupovne moci prodavnice mobitela su smanjile kupovinu mobitela od svercera, tako da su sverceri po skoro istim cijenama po kojim prodaju prodavnicama, poceli prodavati mobitele direktno krajnjim kupcima.
U pocetku to nije bilo tako izrazeno, ali, posto nije bilo nikakvih sankcija od strane drzave, poceli su to da rade preko internet stranica i preko PIK-a. Tako mozemo da vidimo na djelu nesmetan milionski sverc mobitela npr. na univerzalno.com i Skaytec na PIK-u i da ne nabrajam vise. Pitanje je da li je to slucajnost ili ti ljudi imaju neku pozadinu, pa mogu preko interneta neometano prodavati toliki broj mobitela bez problema?
U ovoj drzavi svi pomalo svercaju, ali to nije problem kada je u maloj mjeri. Ali, svercovati milione i jos se reklamirati na svim medijima, to za mene nije normalno. Ili su ti ljudi toliko glupi ili imaju politicku potporu, nesto od toga jest.
Pitanje je vise za SIPA-u i Upravu za indirektno oporezivanje.