Huliganstvo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1026 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

pape wrote:To treba da znaci da su oni koji su sa tribina likovali, u vrijeme vandalskog razbijanja stadionskih instalacija, veoma slicni vandalima.
Sve osim osude inicijatora huliganizma i vandalizma, a to su bez sumnje ovi sto se nadjose na terenu, ... nema smisla.
Sa tribina se za vrijeme divljanja po stadionu nije čulo ni "udri ga", ni "razbij to" već se orilo "uprava napolje" tako da mislim da im niko nije ni davao podršku niti je ko likovao.
Fordas

#1027 Re: Huliganstvo

Post by Fordas »

Mascherano wrote:Nema se ovde vise sta polemisati, jos ce huligani ispasti zrtve... :-)

Samo jos zelim nesto da porucim postenim i normalnim gradjanima Sarajeva, iskrenim ljubiteljima fudbala:
Za nekih otprilike 2 mjeseca pocinje sa radom novoformirana Jedinica za sprecavanje narusavanja javnog reda i mira u vecem obimu. Inicijativa za pokretanje Jedinice je pocela jos nakon ubistva Amara Mistrica. Realizacija tog projekta je pri kraju i ta Jedinica bi krajem juna zvanicno trebala poceti sa radom. Akcenat i prioritetan zadatak Jedinice ce biti suzbijanje huliganstva u Kantonu Sarajevo. Ukratko, Jedinica ce biti nesto kao Zandarmerija u Srbiji.
Mislim da cete vec od jeseni moci voditi djecu na utakmice bez bojazni da ce vam se tom priikom nesto lose dogoditi.
:wink:
Na snimku kojeg ocito nisi htio da pogledas a ovdje nam svima nesto filozofiras moze se lijepo vidjeti kako ti i takvi poput tebe premlacuju neduzne gradjane ovog grada kojima se sad obracas! Kako te nije stid?? :x :x
Moj kolega je dobio po nosu samo zato sto je pitao policajca na parkingu moze li sa svojim autom izaci sa parkinga!! Nije bio huligan i nije ucestvovao ni u cemu. Logicno da ce stajati sa strane jer je cekao da se frka smiri kako bi izasao sa parkinga. Fasovao je i njegov rodjak koji je samo dobacio 'nemojte pa nije nije vam decko nista uradio'! Krampon obucen u odjelo specijalca mu je rekao: a sta si ti nasao hodati ovuda sa cigarom!?! i zviznuo ga nekoliko puta pendrekom po ledjima i glavi!! Bagra ste vi ista ako ne i gora od ovih koje navodno ganjate!
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#1028 Re: Huliganstvo

Post by pape »

cappy_tempo wrote: @pape ovo nije obicna utakmica da se moze izvizdati,psovati i slicno,ova utakmica je bila najvaznija za svakog navijaca Sarajeva i svi znamo zasto i ovu utakmicu se nije moglo zvizdati.a za uljetanje pitaj policiju zasto u 92min ostalo nekih 5 policajaca kod istoka,a ostali su otisli sa stadiona i ono game sto je bilo ispred sjevera treba da sacuva 3000 ljudi na sjeveru? policija pogrijesila,uprava jedva docekala, navijaci iskoristili glupost policije.prosle sezone isto protiv listice na kosevu se pokusalo uletiti na teren jer je Sarajevo izgubili 2:1 ali tada se nije uspjelo uletiti zato sto je bilo policije na stadionu i zato sto odma dosli do onih vrata i nisu dali da se udje,a u srijedu ufatili se ljudi noge
Nemoj cappy, ... djelovao si mi kao normalan momak, ne trazi opravdanja gdje se ne mogu naci.
Cuj, ... nije se moglo zvizdati i psovati, ali ... moglo se ufurati na teren i razbijati sve sto se moze slomiti, ... :roll:
I kakva po Bogu opravdanja trazite u malom broju policajaca? Normalnom covjeku ne pada na pamet da pravi belaja, ... zna se sta je dozvoljeno, a sta ne. Nikad me nije interesovalo koliko je na stadionu policajaca, ... ljudi neka rade svoj posao, sta ja imam sa tim, ... ja korektno i sportski bodrim svoje ljubimce. Ako nisam zadovoljan, ja im zvizdim, .... evt. im se sjetim zena. Ako se osjetim prevarenim zbog uzalud placene ulaznice, ... necu im otici na nekoliko narednih utakmica i tu je kraj.
Ne razumijem besmislene drame koje pravite zbog toga sto vas ljubimci nisu obradovali sa 3 nova boda. Svaki sport donosi i poraze, ... naucite se da ih sportski prihvatite. Protivnik je bio jak, nije savladan i sta cemo sad.
Ovu sezonu je Zeljo bolji od nas, ... tako to ide, danas oni, sutra mi, .... "pili smo im krv - sad je oni piju nama".
Skulirajte, ... bit ce bolje.
upaljac83

#1029 Re: Huliganstvo

Post by upaljac83 »

pape wrote:
cappy_tempo wrote: @pape ovo nije obicna utakmica da se moze izvizdati,psovati i slicno,ova utakmica je bila najvaznija za svakog navijaca Sarajeva i svi znamo zasto i ovu utakmicu se nije moglo zvizdati.a za uljetanje pitaj policiju zasto u 92min ostalo nekih 5 policajaca kod istoka,a ostali su otisli sa stadiona i ono game sto je bilo ispred sjevera treba da sacuva 3000 ljudi na sjeveru? policija pogrijesila,uprava jedva docekala, navijaci iskoristili glupost policije.prosle sezone isto protiv listice na kosevu se pokusalo uletiti na teren jer je Sarajevo izgubili 2:1 ali tada se nije uspjelo uletiti zato sto je bilo policije na stadionu i zato sto odma dosli do onih vrata i nisu dali da se udje,a u srijedu ufatili se ljudi noge
Nemoj cappy, ... djelovao si mi kao normalan momak, ne trazi opravdanja gdje se ne mogu naci.
Cuj, ... nije se moglo zvizdati i psovati, ali ... moglo se ufurati na teren i razbijati sve sto se moze slomiti, ... :roll:
I kakva po Bogu opravdanja trazite u malom broju policajaca? Normalnom covjeku ne pada na pamet da pravi belaja, ... zna se sta je dozvoljeno, a sta ne. Nikad me nije interesovalo koliko je na stadionu policajaca, ... ljudi neka rade svoj posao, sta ja imam sa tim, ... ja korektno i sportski bodrim svoje ljubimce. Ako nisam zadovoljan, ja im zvizdim, .... evt. im se sjetim zena. Ako se osjetim prevarenim zbog uzalud placene ulaznice, ... necu im otici na nekoliko narednih utakmica i tu je kraj.
Ne razumijem besmislene drame koje pravite zbog toga sto vas ljubimci nisu obradovali sa 3 nova boda. Svaki sport donosi i poraze, ... naucite se da ih sportski prihvatite. Protivnik je bio jak, nije savladan i sta cemo sad.
Ovu sezonu je Zeljo bolji od nas, ... tako to ide, danas oni, sutra mi, .... "pili smo im krv - sad je oni piju nama".
Skulirajte, ... bit ce bolje.
Budes li samo tako kulirao, NIKAD nece biti bolje, a ti vrlo dobro znas zasto...
Mascherano

#1030 Re: Huliganstvo

Post by Mascherano »

cappy_tempo wrote: a za uljetanje pitaj policiju zasto u 92min ostalo nekih 5 policajaca kod istoka,a ostali su otisli sa stadiona i ono game sto je bilo ispred sjevera treba da sacuva 3000 ljudi na sjeveru? policija pogrijesila,uprava jedva docekala, navijaci iskoristili glupost policije.prosle sezone isto protiv listice na kosevu se pokusalo uletiti na teren jer je Sarajevo izgubili 2:1 ali tada se nije uspjelo uletiti zato sto je bilo policije na stadionu i zato sto odma dosli do onih vrata i nisu dali da se udje,a u srijedu ufatili se ljudi noge

:lol:

Kakav um moze srociti ovako nesto... :-)

A sta da vam kazem, orgijajte na stadionima jos neko vrijeme... kad dodje nova Jedinica, sumnjam da ce se iko od vas usuditi i baklju da zapali, a kamoli sta drugo... :skoljka:

Sto rece Zeljko Samardzic: "Zivi bili, pa vidjeli!" :D
Obuca9

#1031 Re: Huliganstvo

Post by Obuca9 »

Mascherano wrote:Nema se ovde vise sta polemisati, jos ce huligani ispasti zrtve... :-)

Samo jos zelim nesto da porucim postenim i normalnim gradjanima Sarajeva, iskrenim ljubiteljima fudbala:
Za nekih otprilike 2 mjeseca pocinje sa radom novoformirana Jedinica za sprecavanje narusavanja javnog reda i mira u vecem obimu. Inicijativa za pokretanje Jedinice je pocela jos nakon ubistva Amara Mistrica. Realizacija tog projekta je pri kraju i ta Jedinica bi krajem juna zvanicno trebala poceti sa radom. Akcenat i prioritetan zadatak Jedinice ce biti suzbijanje huliganstva u Kantonu Sarajevo. Ukratko, Jedinica ce biti nesto kao Zandarmerija u Srbiji.
Mislim da cete vec od jeseni moci voditi djecu na utakmice bez bojazni da ce vam se tom priikom nesto lose dogoditi.
A kad mislite osnovati vod protiv ovih i ovakvih:

Njima naravno niša ne smijete, najlakše je navijače udarati. Da se razumijemo i ja poptuno osuđujem lomljenje inventara stadiona Koševo, kao i udaranje zaštitara. Naravno, kao i svaku utakmicu u zadnjih 15 godina, kada moje Sarajevo igra na Koševu, tu sam bio, doduše ovaj put ne na svom Istoku, nego u čast Vedrana sam podržao akciju "Svi na sjever", pa otišao tamo, ostavio svoj glas na tribinama, te poludio od muke zbog očajne igre naših manekena, ali mi nije padalo napamet da ulijecem na teren, a znajuci sta ce se desavati van stadiona, nisam se nesto dugo ni zadrzao na tribini, nego sam odmah krenuo vani, ispred istoka se našao sa starim (obično smo zajedno na utakmici, ali eto ovo je bila posebna prilika) i prema autu, koje je bilo pred Zetrom

Već tad se moglo vidjeti šta se sprema, murija je polako počela da zatvara krug oko parkinga stadiona i da čeka sve koji su izašli sa stadiona. Samo pukom srećom smo nas dvojica uspjeli na vrijeme pretrčati do kapije od Zetre, jer kad smo bili kod kapije kordon je već bio uspostavljen i već je krenulo sranje.

Mene samo zanima jedno, ZAŠTO NIJE BILO POLICAJACA NA UTAKMICI KAO I OBIČNO?

Ruku u vatru smijem staviti da je sve ovo bilo isplanirano, mislim na neriješen rezultat, kako bi se isprovocirala masa, a razlog više da u to sumnjam jeste činjenica, da vjerovatno po prvi put u zadnjih 15 godina, na utakmici visokog rizika nije bilo policije ispred sjeverne tribine. Mascherano zašto vas nije bilo tamo? Da li ste i vi dio tala sa Upravom kojoj su ovi neredi došli ko budali šamar, pa su uspjeli i odgoditi sjednicu Skupštine koja se trebala održati sutradan i na kojoj bio došao njihov kraj. Ne može me niko ubjediti da sve ovo nije bilo planski urađeno da se isprovociraju navijači.

Jer Sarajevo je i ranije gubilo bodove na Koševu, pa se nije pravilo sranje. Ista ova Lištica nas je prošle godine čak i pobjedila, pa nije bilo sranja. Ali ovo u srijedu je bilo više od utakmice i znali su to i ljudi iz Uprave, znali su vrlo dobro da je ovo bila utakmica visokog rizika, ali vas ja pitam, gdje ste bili u zadnjih 10 minuta utakmice?

A evo ti najbolji primjer, da bolji ne treba, a i poprilično je svjež. Na početku ove sezone, Sarajevo - Velež 1:1, sličan epilog na kraju, navijači krenuli uletiti na teren, ali što nisu, pa vjerovatno je odgovor u ovom dole snimku na 2:06, u vidu ovih specijalaca koji su na vrijeme došli tu i spriječili ih da to urade. A ja to još jednom, treći put u ovom postu pitam, GDJE SU BILI SPECIJALCI U SRIJEDU NAKON ZADNJEG SUDIJSKOG ZVIŽDUKA? Kod ulaza na tribinu nisu bili...

pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#1032 Re: Huliganstvo

Post by pape »

-LIBERO- wrote:A da neko osudi huligansko ponasanje policije?????
Pa zar "intelektualcima" na navijackoj tribini nije jasno da je nas policajac uglavnom neobrazovani poslusnik? On slusa i postupa samo po komandama svojih nadredjenih.
Cackali ste mecku, ...
Mascherano

#1033 Re: Huliganstvo

Post by Mascherano »

hz__semir wrote:

te poludio od muke zbog očajne igre naših manekena, ali mi nije padalo napamet da ulijecem na teren, a znajuci sta ce se desavati van stadiona, nisam se nesto dugo ni zadrzao na tribini, nego sam odmah krenuo vani, ispred istoka se našao sa starim (obično smo zajedno na utakmici, ali eto ovo je bila posebna prilika) i prema autu, koje je bilo pred Zetrom

Veoma dobar opis kako treba svi da se ponasate nakon utakmice.

:thumbup:

hz__semir wrote:Mene samo zanima jedno, ZAŠTO NIJE BILO POLICAJACA NA UTAKMICI KAO I OBIČNO?

Ruku u vatru smijem staviti da je sve ovo bilo isplanirano, mislim na neriješen rezultat, kako bi se isprovocirala masa, a razlog više da u to sumnjam jeste činjenica, da vjerovatno po prvi put u zadnjih 15 godina, na utakmici visokog rizika nije bilo policije ispred sjeverne tribine. Mascherano zašto vas nije bilo tamo?

Je l' se to salis? :shock:

Ako nisi upoznat, bili su protesti pred zgradom Vlade FBiH na kojima su izbili neredi.
Btw, u tim neredima su izmedju ostalih ucestvovali i pripadnici HZ... sto li, to samo oni znaju. :roll:
Obuca9

#1034 Re: Huliganstvo

Post by Obuca9 »

Neredi su koliko ja znam završeni još prije nego je utakmica počela. I uostalom, ako su neredi razlog, kako ste onda mogli doći poslije utakmice u onolikom broju?

I zar su uopšte bili neredi pred Vladom u 18:30 ili ako jesu zar su bili u tolikoj razmjeri da se nije moglo poslati 10 kornjača na Koševo? U tom trenutku se na Koševu igrala 75. minuta, rezultat je već bio 1:1, a Sarajevo je igralo sa igračem manje, tako da se jasno moglo vidjeti šta će se desiti (ja sam već u 80. minuti znao da će doći do nereda).

Zar se nije mogla prebaciti jedna jedinica od nekih 10-15 specijalaca do Koševa (kombijem bi vam za to trebalo cca. 2 minute, ako ne i manje). Pogledaj opet drugi klip koji sam postavio i samo vidi šta psihološki za masu znači kad vidi samo dvojicu-trojicu kornjača, a kamoli da ih se nacalilo 10-15 na ona dva žuta ulaza teren-tribina.
cappy_tempo

#1035 Re: Huliganstvo

Post by cappy_tempo »

Mascherano wrote:
cappy_tempo wrote: a za uljetanje pitaj policiju zasto u 92min ostalo nekih 5 policajaca kod istoka,a ostali su otisli sa stadiona i ono game sto je bilo ispred sjevera treba da sacuva 3000 ljudi na sjeveru? policija pogrijesila,uprava jedva docekala, navijaci iskoristili glupost policije.prosle sezone isto protiv listice na kosevu se pokusalo uletiti na teren jer je Sarajevo izgubili 2:1 ali tada se nije uspjelo uletiti zato sto je bilo policije na stadionu i zato sto odma dosli do onih vrata i nisu dali da se udje,a u srijedu ufatili se ljudi noge

A sta da vam kazem, orgijajte na stadionima jos neko vrijeme... kad dodje nova Jedinica, sumnjam da ce se iko od vas usuditi i baklju da zapali, a kamoli sta drugo... :skoljka:

ja svojim ocima sa sjevera vidio 92min specijalci koji se sjedili na ogradi do sjevera fino ustali i izasli kroz onaj tunel gdje hitna stoji i kad je bio belaj vratili se i stajali na terenu.a to cete zbog baklji upadati na tribinu i primjenjivat silu,a onda kad se desi kao na marakani kad je junak zaplatio e onda ce biti huligani napali policiju? prije sam mislio da si ti jedan od normalnih policajaca ali vidim da sam se dobro zajebao i da si ti isti jad kao tvoje kolege.samo se sjeti ovoga,sto vi vecu silu budete prosipali mi vas vise mrzimo,a dalje skontaj sam.da se razumijemo ja ne pozivam na nasilje al iz tvog posta da se skontati da cete udarat ljude zbog pogleda,a normalno da cemo se onda mi braniti.pitas se sto smo pomagali borci,mozda zato sto je drzava u kurcu,a hocemo promjene jer nismo sljepi kao vi pa vidimo da nas politicari kradu,a ti isti politicari vama plataju smanuju,a vi ih opet branite ili je mozda smanjenje plate cista suplja jer svak normalan nebi se onoliko trudio da brani nekoga ko ga zajebava i smanjuje platu iz mjeseca u mjesec

@pape ne opravdavam ni ja ono rusenje po terenu ali sto je previse previse(mislim na upravu i igrace)
Fordas

#1036 Re: Huliganstvo

Post by Fordas »

Pa sta je ovo, drot se hvali sta ce raditi kad dobije dozvolu da skine brnjicu, pa stvarno :shock: :shock: :shock: od toliko kriminalaca, tajkuna i politicara koje cuvaju jer im nista ne smiju oni ce se izivljavati na navijacima. Sta da vam drugo covjek kaze nego da ste bjednici :-? :-?

P.S. pitate li se zasto nema odgovora na neka skakljiva pitanja koja im postavis?? Cim ih 'pecnes' odmah idu prijetnje 8-) a marisali bi :razz: :razz:
Last edited by Fordas on 24/04/2010 21:31, edited 1 time in total.
cappy_tempo

#1037 Re: Huliganstvo

Post by cappy_tempo »

Fordas wrote:Pa sta je ovo, drot se hvali sta ce raditi kad dobije dozvolu da skine brnjicu, pa stvarno :shock: :shock: :shock: od toliko kriminalaca, tajkuna i politicara koje cuvaju jer im nista ne smiju oni ce se izivljavati na navijacima. Sta da vam drugo covjek kaze nego da ste bjednici :-? :-?

P.S. pitate li se zasto nema odgovora na neka skakljiva pitanja koja im postavis?? Cim ih 'pecnes' odmah idu prijetnje 8-)
sad kad nas preko ip-a nadju i kad nam od bubrega odbiju :D
Fordas

#1038 Re: Huliganstvo

Post by Fordas »

Pa kad su spremni da premlacuju neduzne u sta smo se uvjerili onaj dan sta te jos moze zacuditi. I pape kaze izvrsavaju naredjenja!? Pa koliko poremecen mozes biti da slijepo udaras ljude po ulici i da se kasnije izivljavas na njima u stanici?? :x :x Ma izvini molim te :twisted: :x
BaileyS

#1039 Re: Huliganstvo

Post by BaileyS »

Policija je iz naroda, kakav narod takva i policija. Do duse, obicno je u policiji onaj najnizi sloj pa je i slika u tom gora.

Nekad zazalim sto nema Esdauna (kao nakon one snimke kad komandir daje upute da prebijaju navijace) pa da podjeli suspenzije bez prava na zalbu. Onda obavezno ide kuknjava, nemamo sta da jedemo, ministre Keeebo pomagaj, nemaju nam djeca sta jesti a ne kukaju kad se izivljavaju i koriste huliganskim metodama. Ma policajaca mi nikad nije zao, bar ne ovih balkanskih tipa Semso Bonaparta alias "svadba mirno".

U svakom drustvu ima huligana, pa i u ovom nasem ali problem je veci kad su huligani sa obje strane tj. kad se oni koji trebaju da provode zakon koriste huliganskim metodama.
Dammme

#1040 Re: Huliganstvo

Post by Dammme »

Pape, bar bih tebe molio za malo razuma i malo logike. Tek sam sad vidio slike na 28 strani. Stariji sjedi čovjek što sjedi u marici je čitavo vrijeme bio pored mene na Istoku i čak se derao na huligane da prestanu kad su razvaljivali tunel. Na drugoj slici slikanoj ispred kafane, momak koji se drži za oko je bio sa mojim prijateljem na utakmici na istoku i apsolutno nisu ništa uradili osim što su se sklonili u kafanu od kamenjanja. Evo ponoviću svoj jedan raniji post na kojem sam stavio huligane pod navodnike samo zato jer se na ovom forumu izjednačava nekih 8-9 hiljada navijača sa 100-200 huligana. Molio bih te da ga prokomentarišeš.
Dammme wrote:Interesantni su mi ovi pojedini "moralisti". Moralisti pod navodnicima, jer se u stvari radi o postovima u kojima su očita 2 standarda morala i zakona. Jedan standard važi za "huligane", a drugi za "borce" i "organe reda". Kada huligani naprave sra.e i polome što polome, oni su krivi i zaslužuju i batine(u smislu jednake primjene sile) i da ih se zakonski kazni. Ok, evo da se složim s tim, a mislim da se se sa tim slaže i UN FKS koje je izdalo saopštenje da se ograđuje od huligana koji su tukli, razvaljivali, lomili. Ali isti ti "moralisti" se ne slažu s tim da oni koji bi trebali provoditi zakon, pa je samim tim njihova odgovornost veća, jer su plaćeni za to(za razliku od "huligana"), zaslužuju i batine i da ih se zakonski kazni za one stvari koje je ta grupa uradila. Da podsjetim.
1. Policija je imala apsolutno pravo odgoditi utakmicu na Koševu, jer zbog protesta boraca nije mogla osigurati bezbjednost, na utakmici visokog rizika. Policija nije to uradila i nije osigurala bezbjednost na toj utakmici. Samim tim je dovela u opasnost one gledaoce utakmice (i njih i njihovu imovinu) koji nisu učestvovali u huliganstvu, niti im je to bila namjera. Tih gledalaca je na Koševu bilo najmanje 95%
2. Policija je istjerala navijače sa istočne tribine (sa koje je jako mali broj uletio u teren, možda par ljudi) i dovela ih u situaciju da se nađu između 2 vatre u sukobu između policije i huligana. Posao policije bi trebao biti da uradi upravo obrnuto. Da zaštiti običnog posmatrača utakmice i poreskog obveznika, a ne da ga gura u centar sukoba.
3. Policija je uletila u kafanu pored stadiona i počela izvoditi i biti ljude koji su se sklonili od kamenja i letvi koje su letile po parkingu.
4. Policija je istukla i ugrozila život 50-godišnjeg šečeraša (ovakve metode ne davanja lijekova i vode, su jako bliske metodama određenih vojnih formacija iz prošlog rata koje su nosile kokardu na čelu).
5. Policija je istukla uhapšenika vezanog i na zemlji. Bez obzira da li je on učestvovao u neredima ili ne(niko od nas to ne zna) Njih 6-7 bije uhapšenika, što nogama što rukama. To ne da nije profesionalno, nego nije ni ljudski ni hrabro, nego što bi se reklo "miševski".
Da ne bude zabune apsulutno osuđujem rušenje stadiona(kontraproduktivno) i udaranje redara i policije, Ali se po meni oni policajci koji su uradili gore navedene stvari mogu staviti u isti koš sa huliganima koji su razbijali, tukli itd.
Niti su svi navijači huligani(velika većina nije), niti su svi policajci i.io.i(velika većina nije).
scorpion7

#1041 Re: Huliganstvo

Post by scorpion7 »

Iskreno, odnos murija - navijaci je ravan 0. Naravno nije ni nasa zlatna, ali su drotovi veci papci, puno veci. A ovaj drug pAlicajac vjerovatno je ispravan, ali se gubi u masi seljaka i hamelja koji je sljego u ovaj grad. Tu jedinicu moci ces kao i do sad specijalce isprobavat na neduznom narodu, na ljudima koji su obicni kao i ja i more ostalih navijaca. Ono sto bi trebali da radite, tj. zasto ste osnovali jedinicu, neces nikad dozivjeti.

Dok je drotovima najveci problem, kako ce zabraniti unosenje bubnja na stadion, dokazat se meni da je zajeban kad ih stoji 5ica i pocne prevrtat auto bez neke potrebe lose nam se pise. One koje treba da hapsite, a dobro svi znate ko su i sta su, vi samo lagano mozete da povucete za jajca.

Garantujem da bi averzija prema "organima" bila manja da su to ispravni ljudi, da su gospoda, da imaju autoritet. Al kakav crni autoritet kad ih 70% ne zna slina obrisat, obraca ti se sa jarane.....

Mascherano majke mi nista protiv tebe licno, sam ne mozes nista promjeniti, ali brate kolege su ti govna da ih nema vecih.

Vjerovatno ima neko i iznad vas, ali odzvonit ce i njemu valjda nekad.
TheOnlyOne

#1042 Re: Huliganstvo

Post by TheOnlyOne »

Ja stvarno ne procitah nijedan post u kojem je neko od navijaca (koji su, bezbeli, sve huligani) opravdao udaranje zastitara i policajaca na stadionu.
Ali, nijedan forumas koji brani policiju nije osudio snimke udaranja navijaca na podu.

Samo da se razumijemo, ne podrzavam ono sto se desilo na stadionu (ulijetanje, tuca, paljenje, lomljenje), a posebno ne u utakmici u kojoj je sve bilo u znaku pokojnog Vedrana.
jeza u ledja

#1043 Re: Huliganstvo

Post by jeza u ledja »

pape wrote:
jeza u ledja wrote:
pape wrote:da ponovimo osnovno pitanje:
Sta vi imate traziti na terenu?
.
Koji to 'vi'?
Navijaci nisu 'vi' i ne moze jedan navijac odgovarati za nasilnicko ponasanje drugog.

I da, ja sam stavljao 'huligani' pod navodnike jer ste pausalno sve navijace nazivali huliganima.
Svaki koji je preskocio ogradu i usao u teren se moze tako nazvati.
Svaki onaj koji im je sa tribina pruzao podrsku u vandalizmu je isti kao i oni, ... saucesnik.
Normalni navijaci su to osudili.
Sta oni imaju traziti na terenu?
Zadatak zastitara i policije je da im ne dozvole ulazak u teren i bilo kakva divljanja.
Da su odgledali utakmicu, izvizdali svoje pulene zbog uskracivanja radosti pobjede i razisli se kucama, ... sve bi bilo normalno.
Ovako, ... trazite im i dalje opravdanja koja ne postoje.
Svaki koji je preskocio ogradu da, ali takvih se ocigledno na prste jedne ruke moze nabrojati na forumu, ako je i iko.
Ne znam na osnovu cega govoris u 'pruzanju podrske sa tribina'? Na snimku se cuje jedino 'uprava napolje', a ne 'razvali, pobij, popali'.
jeza u ledja

#1044 Re: Huliganstvo

Post by jeza u ledja »

pape wrote: I kakva po Bogu opravdanja trazite u malom broju policajaca?
Ja ne vidim da iko trazi opravdanje u malom broju policajaca. :?

Opravdanje i uzroci su dvije razlicite stvari.
Ljudi govore da su uzrok upada navijaca na teren ne samo oni, vec i obezbjedjenje koje nije radilo svoj posao.
Zbog tog loseg obezbjedjenja sukobi su drasticno eskalirali dotle da su stradali nevini.
Nije duznost navijaca sa tribina da zaustavlja pojedince koji se zele obracunati sa igracima. To je duznost policije.
and

#1045 Re: Huliganstvo

Post by and »

kako izgledaju sukobi navijača i policije u drugim zemljama?
Dammme

#1046 Re: Huliganstvo

Post by Dammme »

and wrote:kako izgledaju sukobi navijača i policije u drugim zemljama?
Imaš na 38. strani. Mislim da je jež postavio klipove kako je to izgledalo kad su navijači Herte uletili u teren.
and

#1047 Re: Huliganstvo

Post by and »

Dammme wrote:
and wrote:kako izgledaju sukobi navijača i policije u drugim zemljama?
Imaš na 38. strani. Mislim da je jež postavio klipove kako je to izgledalo kad su navijači Herte uletili u teren.
hvala :thumbup:
reloader

#1048 Re: Huliganstvo

Post by reloader »

Mascherano wrote:

Neka samo polako...al vjeruj mi navijaci samo kupe bijes u sebi zbog takvih ko sto si ti
a prasinari ce najebat ko uvijek, ne opravdavam al je tako
jeza u ledja

#1049 Re: Huliganstvo

Post by jeza u ledja »

luckylaka wrote:
jeza u ledja wrote:
luckylaka wrote:,Svabo zna sta ga ceka ako kojim slucakem udari zastitara ili ne daj boze policajca.
Sta ga ceka?
nista,saceka ga 5-6 policajaca van stadiona i prebije ga(pitaj engleze sto ne prave belaj na stadionu)
Ma daj.
Znaci sve ove sto su uletili na teren u Berlinu su poslije van stadiona docekali drotovi i mlavili sve do petorica na jednog?

Ne, nego je fino to sve kamera upratila, huligani su identificirani i dodje im prijava na vrata. Ako te i uhapse na stadionu od onog trenutka kad si svezan ili u marici tebe niko ne smije dotaci, jer u suprotnom doticni drot gubi posao, a vjerovatno i njegov sef.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1050 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

Samo da vas malo obidjem i priupitam jel iko skonto od intelektualaca da nista od ovog ne bi bilo da nisu zapoceli ljuti boj zbog igraca u bordo dresovima koji su to vece sa suprotne strane medju stativama imali golmana koji je branio sve. Treba do kraja sezone dogovoriti u svaezu da Sarajevo dobije makar sve utakmice kuci pa i mog Zelju da ne bi bilo opet lijecenja frustracija a poslije toga plac i kuknjava nakon fasovanih batina. Meni je stvarno drago ako ste vi sretni i zadovoljni jer u tom slucaju ima kakvih takvih sansi da nasa reprezentacija igra na kosevu.
A jedinica je odavno sto u glavama sto na suhim pripremama i vrlo brzo ce ovi hrabri momci sa sjevera i juga dolaziti sa cvjeticima na tribine i bjelim maramicama. Ma stvarno su oni specijalci pravi olos.....kad nisu na vrijeme poceli da uvode reda u navijacke skupine!!!!
Locked