TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
exc0d14c

#1026 Re: TENIS

Post by exc0d14c »

zimzelen wrote:
exc0d14c wrote:Ivan Dodig koji je do prije par godina igrao za našu Davis cup reprezentaciju je osvajanjem challengera u Astani ušao u TOP 100.

Momak je uz pomoć hrvatskog saveza u dvije godine ušao sa 500. mjesta među prvih 100.

BRAVO IVANE I VIDIMO SE U SARAJEVO U MARTU!
Nisam siguran koliko mu je to Hrvatski teniskis avez pomogao. Ivan je jednostavno radio, zestoko i zasluzio takav iskorak. Zao mi je sto ga je nas Ismar imao u saci, mec loptu prosle godine za polufinale challenfgera u Sarajevu i -izgubio. Nadam se da ce ga , recimo Amer otresti bas u martu u Sarajevu, zatreba li mu wild card, a kako stvari stoje-hoce! Neka mu to bude mala osveta za prelazak pod hrvatsku zastavu! :bih:
Ovogodišnji turnir baš baksuzan bio. Šetkić imao protiv prvog nositelja Becka 4 meč lopte, a Gorčić protiv Dodiga 3, od toga jednu na svoj servis kod 6:5 u tie breaku. I onda je napravio dvije duple zaredom :D
zimzelen

#1027 Re: TENIS

Post by zimzelen »

exc0d14c wrote:
zimzelen wrote:
exc0d14c wrote:Ivan Dodig koji je do prije par godina igrao za našu Davis cup reprezentaciju je osvajanjem challengera u Astani ušao u TOP 100.

Momak je uz pomoć hrvatskog saveza u dvije godine ušao sa 500. mjesta među prvih 100.

BRAVO IVANE I VIDIMO SE U SARAJEVO U MARTU!
Nisam siguran koliko mu je to Hrvatski teniskis avez pomogao. Ivan je jednostavno radio, zestoko i zasluzio takav iskorak. Zao mi je sto ga je nas Ismar imao u saci, mec loptu prosle godine za polufinale challenfgera u Sarajevu i -izgubio. Nadam se da ce ga , recimo Amer otresti bas u martu u Sarajevu, zatreba li mu wild card, a kako stvari stoje-hoce! Neka mu to bude mala osveta za prelazak pod hrvatsku zastavu! :bih:
Ovogodišnji turnir baš baksuzan bio. Šetkić imao protiv prvog nositelja Becka 4 meč lopte, a Gorčić protiv Dodiga 3, od toga jednu na svoj servis kod 6:5 u tie breaku. I onda je napravio dvije duple zaredom :D
Lapsus, mislio sam na ovogodisnji challenger u SA. Setkic bas nije imao srece. Da je tada prosao bar u cetvrtfinale, ne bi igrao kvale nekoliko ch ove godine, kao danas u Aaachenu, recimo. Nadam se da ce izbortii glavnit urnir! :bih:
Chivas1

#1028 Re: TENIS

Post by Chivas1 »

Ovaj Gael Monfils je strasan .. Nadam se da ce vec sljedece godine osvojit barem jedan grand slam..kako igra covjek nevjerovatno a sto je jos bolje igra za oci publike i zabavlja se dok igra tenis
zimzelen

#1029 Re: TENIS

Post by zimzelen »

Chivas1 wrote:Ovaj Gael Monfils je strasan .. Nadam se da ce vec sljedece godine osvojit barem jedan grand slam..kako igra covjek nevjerovatno a sto je jos bolje igra za oci publike i zabavlja se dok igra tenis
On je posljednja nada Forgetu, bez Tsonge u beogradskoj Areni. Steta, bio bi to posve neizvjestan mec jer tamnoputi Francuz ima 5:2, ako se ne varam u medjusobnim ogledima s Djokovicem, a Gael? Hm, sve mi se cini da je limitiran igrac, i da ni masters nece moci osvojiti a nekmoli GS.
ultima_palabra

#1030 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Gael je izrazito glup momak, ne razumije pojam taktike u tenisu... Najbolji je atleta koji je ikad igrao tenis, ima strašan servis i forehand, ali sve je to zabadava. Troši energiju u klovnovske poteze i zabavljanje publike, baca se i kliže po betonu za izgubljene poene :-) Žali Bože onakve konstitucije... ne vidim kako bi mogao pobijediti nekoga iz Top 4 na 3 dobijena seta.
Chivas1

#1031 Re: TENIS

Post by Chivas1 »

Ne znam al ja mislim da ce uspjet .. Nisam ga gledo ni na sljaci ni na travi ali mislim da moze na hardu napravit mnogo toga vec sljedece sezone ako sazrije igracki u glavi barem jos malo...ostalo sve ima
exc0d14c

#1032 Re: TENIS

Post by exc0d14c »

Monfils je bio velika nada, mislim čak da je osvojio sva 4 juniorska GS, ako ne 4 onda 3 sigurno. I onda su mu se desile povrede, pa je izgubio cijele dvije sezone. Isto onako iz glave mislim da je 2007. ili 2008. igrao polufinale Rolland Garossa protiv Federera. I prošle godine finale? Pariza sa Novakom gdje je izgubio zbog svoje gluposti. Ali da onakav igrač mora biti u TOP 10, mora i bit će sigurno dugo dugo. I čovjeka je zanimljivo gledati na terenu :thumbup:

A što se tiče Davis Cupa prednost dajem Francuzima, ne vidim kako bi ih Srbi mogli dobiti na tvrdoj. Naročito dubl Clement/Llodra ili da Troicki tuče Monfilsa i Llodru.
Chivas1

#1033 Re: TENIS

Post by Chivas1 »

I preko Murraya sinoc zao mi sto nisam gledo al nisam mogo ...bit ce danas zato protiv precijenjenog Rogera :D
Chivas1

#1034 Re: TENIS

Post by Chivas1 »

Cao cao Federrer :D Kakav mec jebote led ... Gael odlican ..prvo preko Murraya pa onda i Fedexa ... sutra Soderling sitnica :D
zimzelen

#1035 Re: TENIS

Post by zimzelen »

Amer Delic u finalu challengera u Champaign (Il), USA. Nakon Nishikori, sinoc razbio i Wittena. Vrlo dobar rezultat, nakon toliko pauze zbog povrede, a pobijedi li danas, dolazi oko 390 mjesta na ATP listi , nakon samo sedam turnira sto znatno popravlja sanse da lakse ulazi u glavne turnire ch kategorije jer s PR, koliko znam, ima jos samo jedan ili dva. Nadam se da cemo ga naredne godine vidjeti i na ATP, najvisem nivou a sansa Hadzimesicu da ga dovede i na Sarajevo challenger u martu, da ga napokon bh. navijaci vide kako izgleda uzivo, kad vec nemamo srece s Davis cup-om!:)
Danas cemo navijati za jos jednu titulu nasega Tuzlaka! :bih:
Chivas1

#1036 Re: TENIS

Post by Chivas1 »

Sta niko ne prati Finale :D Steta sto Gaela nema da pomete ove amatere :D :lol: Jucer Murray lakse nego sto se ocekivali ..a Roger rutinski .. Danas bi se Nadal mogao namucit a mogao bi i glat proc :D Djokovic ce pomest onog divljaka :oops:
ultima_palabra

#1037 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Jbg nije Sportklub prenosio jučer, nije mi se dalo trošit megabajte :)
Otišao i Moya :sad: Image
Chivas1

#1038 Re: TENIS

Post by Chivas1 »

Pa kako nije prenosio ? Prenosio je Sport Klub + .. Kod vas na kablovskoj samo obicni ima ?
ultima_palabra

#1039 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Chivas1 wrote:Pa kako nije prenosio ? Prenosio je Sport Klub + .. Kod vas na kablovskoj samo obicni ima ?
:cry:
zimzelen

#1040 Re: TENIS

Post by zimzelen »

Jao, jao teniskih svjetskoznalaca, njih kao zanima Gael i ostale teniske zvijezde a povratak Amera Delica i bh. tenis opcenito, ispod je casti da bi to oni pratili. Bljak!
ultima_palabra

#1041 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

zimzelen wrote:Jao, jao teniskih svjetskoznalaca, njih kao zanima Gael i ostale teniske zvijezde a povratak Amera Delica i bh. tenis opcenito, ispod je casti da bi to oni pratili. Bljak!
Drug, naše tenisere je teško pratiti i zato malo ljudi zna za njihove uspjehe. Ja sam uspio Delića gledati 3 puta, a o ostalim našim da ne govorimo. Svakako da mi je drago što se vraća, pogotovo pobjeda nad Nishikorijem je veliki uspjeh :thumbup:
joeaziz

#1042 Re: TENIS

Post by joeaziz »

zimzelen wrote:Jao, jao teniskih svjetskoznalaca, njih kao zanima Gael i ostale teniske zvijezde a povratak Amera Delica i bh. tenis opcenito, ispod je casti da bi to oni pratili. Bljak!

a odakle se povratio taj amar delic?
joeaziz

#1043 Re: TENIS

Post by joeaziz »

rodik ce veceras pojesti rodjena mud...., ops, testise.
u drugom setu je imao brejk prednosti, a kasnije u taj brejku tri mec lopte. dvije na svoj servis.
Chivas1

#1044 Re: TENIS

Post by Chivas1 »

Haman je to bilo jebenije nego sto su mi prenosili preko telefona :lol: :lol: Sreca pa nisam mogao gledati pojeo bih se :D
ultima_palabra

#1045 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Vidi se zašto je ovaj turnir težak za Nadala, njemu treba par mečeva da uđe u ritam, a ovdje moraš odmah igrati sa najboljim igračima na svijetu... ovo mu je prvi put da dobije prvi meč na završnom turniru. Roddick je imao svoju priliku, u 3.setu je Rafa došao do svoje igre i rezultat je nije bio upitan.
zimzelen

#1046 Re: TENIS

Post by zimzelen »

joeaziz wrote:

a odakle se povratio taj amar delic?
Amer Delic je igrao na najvisoj razini par godina, vecinu Grand Slams, dobar broj iz serije 'masters 1000', stigao do Top 60 i nemoguce je bilo ne pogledati ga. Ko voli moze pratiti Setkica, recimo na i na malim turnirima, gdje se nas 22-godisnjak priprema za visi nivo u narednoj sezoni. Gledao sam ga na malom turniru u Italiji, gdje budu samo one staticne kamere, ali gdje je razbio Filippo Volandri, Italijana koji je bio oko Top 30 u svijetu a prije tri godine razbio Federera u Rimu, recimo. Vama je to nista. Mozda vam je nista sto ce biti prvi Bosanac sto ce igrati (istina u kvalama) na Australian Openu. vazno je da vi pratite crne misice, africkog imigranta iz Pariza. :x
joeaziz

#1047 Re: TENIS

Post by joeaziz »

pratis li ti male olimpijske igre?
Chivas1

#1048 Re: TENIS

Post by Chivas1 »

Ja fakat ne kontam ovog zimzelenog :D Sta sad mi trebamo hodat za Amerom pratit ga svugdje gdje on igra jel ? Sto onda tako ne ides po svim temama i ne pises siguran sam da u svakom sportu ima neki nas o kojem se malo pise a biljezi velike rezultate :D Pocni odmah od kosarke pa polako nastavi do fudbala tu najvise vremena mozes provest ... Sta si se nasiljio ba svako prati sto mu se prati ..jel ti tako i politicare nase pratis ? :oops:
ultima_palabra

#1049 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

joeaziz wrote:rodik ce veceras pojesti rodjena mud...., ops, testise.
u drugom setu je imao brejk prednosti, a kasnije u taj brejku tri mec lopte. dvije na svoj servis.
Nisi ti to gledao izgleda... Nadal je imao 3 set lopte, Roddick spasio dvije servisima, Nadal iskoristio treću.
zimzelen

#1050 Re: TENIS

Post by zimzelen »

Chivas1 wrote:Ja fakat ne kontam ovog zimzelenog :D Sta sad mi trebamo hodat za Amerom pratit ga svugdje gdje on igra jel ? Sto onda tako ne ides po svim temama i ne pises siguran sam da u svakom sportu ima neki nas o kojem se malo pise a biljezi velike rezultate :D Pocni odmah od kosarke pa polako nastavi do fudbala tu najvise vremena mozes provest ... Sta si se nasiljio ba svako prati sto mu se prati ..jel ti tako i politicare nase pratis ? :oops:
Ovdje pisemo o tenisu, zar ne, i okani se tog podsmijeha! Mislio sam da cu dobaciti do potrebe da se prate nasi teniseri a neke crne misice koje su jednom bile u Top 10 i to ce im biti 'crni plafon'. Primjer Delica sam naveo kao dokaz nipodastavanja nasih vrijednosti, o cemu ti, ocigledno ne znas, pa mi sve vise licis na nekog ko nije siguran o kom sportu je ovdje rijec! :lol:
Post Reply