Haram im bilo.....
- amrica
#1026 Re: Haram im bilo.....
neno, kad ces za Sarajevo? Da se upoznamo? 
- kurty
#1027 Re: Haram im bilo.....
do kojeg iznosa se postaje "ineresantan" poreznicima???
- neno68
#1028 Re: Haram im bilo.....
Trebao sam ove godine ali sam otkazao zbog obaveza.amrica wrote:neno, kad ces za Sarajevo? Da se upoznamo?
- HAVANA
#1029 Re: Haram im bilo.....
Neno
Svaka čast.
Porezna uprava kontroliše uplate od 20000km i više.
Što se ovoga tiče mogu nailovu mater kontrolisat
a i sav novac je čist i pokriven uplatama...
Novac ima porijeklo i svrhu uplate,tako da nema razloga za brigu.
Porezna uprava kontroliše uplate od 20000km i više.
Što se ovoga tiče mogu nailovu mater kontrolisat
Novac ima porijeklo i svrhu uplate,tako da nema razloga za brigu.
- neno68
#1030 Re: Haram im bilo.....
kurty wrote:za ekvivalenta-jeste, ima veci parking ispred i fontana..
TO NENO MAJSTORE...neno je skupio 1610 australiskih dolara...svaka cast neni i svima onima koji su pomogli neni![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- amrica
#1031 Re: Haram im bilo.....
Sutra cu se raspitati, ali mislim da ovo nije slucaj DOHOTKA koji se oporezuje......kurty wrote:do kojeg iznosa se postaje "ineresantan" poreznicima???
Ima tu puno caka, da ne lupam na pamet, sutra cu sve provjeriti.
- Real Khan
#1032 Re: Haram im bilo.....
Ne znam tačno, ali znam da se alarm pali kada u kratkom vremenskom roku (par dana) na jedan račun legne suma veća od 10.000 KM. Mislim da to znaju ovi što rade u bankarskom sektoru.kurty wrote:do kojeg iznosa se postaje "ineresantan" poreznicima???
-
strongwoman
#1033 Re: Haram im bilo.....
Neno SVAKA CAST!!!!!!!!!!!
A ako bas zapne za racun imam i ja ko fol neki "stedni" racun na kojem nisam uspjela ustedjeti niti marku.....
Ali mislim da se porezna ne bi trebala interesovati za ovaj racun,, osim ako nisu voljni uplatiti prilog...
A ako bas zapne za racun imam i ja ko fol neki "stedni" racun na kojem nisam uspjela ustedjeti niti marku.....
Ali mislim da se porezna ne bi trebala interesovati za ovaj racun,, osim ako nisu voljni uplatiti prilog...
- kurty
#1034 Re: Haram im bilo.....
ma idemo odmah Senadu...i bit ce Face to face...SA-X vs. Arifovic i slicni
-
strongwoman
#1035 Re: Haram im bilo.....
kurty wrote:ma idemo odmah Senadu...i bit ce Face to face...SA-X vs. Arifovic i slicni
-
sanasa
#1036 Re: Haram im bilo.....
Ljudi, u kontaktu sam sa prijateljm iz Svicarske koji uredjuje novine koje izlaze tamo na nasem jeziku.On sam bi zelio pomoci, ako je moguce objavljivanjem price i mozda bi trebalo objaviti i racun na koji mogu uplatiti ljudi svoje priloge..ne znam...on pita KAKO MOŽE POMOĆI?
Trebam mu sto prije javiti...
- HAVANA
#1037 Re: Haram im bilo.....
Ma kakva porezna,ništa od toga.
Radnica u banci je dužna da prijavi promet preko 20000km(prije je bilo 30000)a na poreznoj je da odluči hoće li praviti kontrolu.
Ako pređe taj iznos u kratkom vremenskom periodu u banci će ti dati jedan formular da ispuniš.
Radi se o svrsi uplata i porijeklu novca.
Nema potrebe da brinete a računa imamo dovoljno ako bude trebalo.
Ja bi volio da nam problem bude velika količina novca.
Radnica u banci je dužna da prijavi promet preko 20000km(prije je bilo 30000)a na poreznoj je da odluči hoće li praviti kontrolu.
Ako pređe taj iznos u kratkom vremenskom periodu u banci će ti dati jedan formular da ispuniš.
Radi se o svrsi uplata i porijeklu novca.
Nema potrebe da brinete a računa imamo dovoljno ako bude trebalo.
Ja bi volio da nam problem bude velika količina novca.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1038 Re: Haram im bilo.....
Neno bravo
@sanasa-lilbear je negdje napisala odlican text koji je kasnije slat hayatu, mogu ga ja naci ako ti je problem pa da mu to posaljes, i brojeve racuna
@sanasa-lilbear je negdje napisala odlican text koji je kasnije slat hayatu, mogu ga ja naci ako ti je problem pa da mu to posaljes, i brojeve racuna
- kurty
#1039 Re: Haram im bilo.....
sanasa wrote:Ljudi, u kontaktu sam sa prijateljm iz Svicarske koji uredjuje novine koje izlaze tamo na nasem jeziku.On sam bi zelio pomoci, ako je moguce objavljivanjem price i mozda bi trebalo objaviti i racun na koji mogu uplatiti ljudi svoje priloge..ne znam...on pita KAKO MOŽE POMOĆI?
ma posalji mu one racune sto vec imamo...jel znas koji su???
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#1040 Re: Haram im bilo.....
Jesam li jedini koji misli da je vrijeme da Sa-X raja napravi jedan fond iz kojeg ce se pomagati svi ovako urgentni slucajevi. Mislim da se temelj takvog fonda polako udara...
- kurty
#1041 Re: Haram im bilo.....
Ako neko od nas ode u zatvor, zovemo Edisa da rusi zgradu zatvora sa motokultivatorom

- HAVANA
#1042 Re: Haram im bilo.....
A ovu odmah dresirat da napada sve iz porezne uprave.
kurty wrote:teAMICA wrote:
- kurty
#1043 Re: Haram im bilo.....
HAVANA wrote:A ovu odmah dresirat da napada sve iz porezne uprave.![]()
-
sanasa
#1044 Re: Haram im bilo.....
kurty wrote:sanasa wrote:Ljudi, u kontaktu sam sa prijateljm iz Svicarske koji uredjuje novine koje izlaze tamo na nasem jeziku.On sam bi zelio pomoci, ako je moguce objavljivanjem price i mozda bi trebalo objaviti i racun na koji mogu uplatiti ljudi svoje priloge..ne znam...on pita KAKO MOŽE POMOĆI?
naravno da znam i onaj tekst sto je predlozila Lejla....ok saljem
- Real Khan
#1045 Re: Haram im bilo.....
Ma ne sekiraj se...neće niko u zatvor zbog markice-dvije preko "limita".kurty wrote:Ako neko od nas ode u zatvor, zovemo Edisa da rusi zgradu zatvora sa motokultivatorom![]()
![]()
- HAVANA
#1046 Re: Haram im bilo.....
za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Jesam li jedini koji misli da je vrijeme da Sa-X raja napravi jedan fond iz kojeg ce se pomagati svi ovako urgentni slucajevi. Mislim da se temelj takvog fonda polako udara...
Ovo nije loša ideja i mislim da je izvodljivo.
Volje definitivno imamo.
- lerdi
#1047 Re: Haram im bilo.....
A gdje ima volje ima i šanseHAVANA wrote:za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Jesam li jedini koji misli da je vrijeme da Sa-X raja napravi jedan fond iz kojeg ce se pomagati svi ovako urgentni slucajevi. Mislim da se temelj takvog fonda polako udara...
Ovo nije loša ideja i mislim da je izvodljivo.
Volje definitivno imamo.
I ja sam definitivno za, ali mislim da bi prvo trebali da se baziramo na ovom konkretnom slučaju i da njega doguramo do kraja. Kasnije ako Bog da imat čemo šanse i da drugim pomognemo.
-
mIrSooo
#1048 Re: Haram im bilo.....
Treba joj naostriti rogoveHAVANA wrote:A ovu odmah dresirat da napada sve iz porezne uprave.![]()
- kurty
#1049 Re: Haram im bilo.....
Real Khan wrote:Ma ne sekiraj se...neće niko u zatvor zbog markice-dvije preko "limita".kurty wrote:Ako neko od nas ode u zatvor, zovemo Edisa da rusi zgradu zatvora sa motokultivatorom![]()
![]()
Nego, ja sam ovo pomenuo jer bi mi bilo žao da ode fening na stranu umjesto na namjenjenu adresu. To je to... No sikiriki - no jail!
Ma malo se salimo, jer sam imamo razloga i da budemo nasmijani...ehhe
-
SnezanaM
#1050 Re: Haram im bilo.....
Izvini sto se mijesam, jer sam skontala da si ti glavni "krivac" za sve ovokurty wrote:sanasa wrote:Ljudi, u kontaktu sam sa prijateljm iz Svicarske koji uredjuje novine koje izlaze tamo na nasem jeziku.On sam bi zelio pomoci, ako je moguce objavljivanjem price i mozda bi trebalo objaviti i racun na koji mogu uplatiti ljudi svoje priloge..ne znam...on pita KAKO MOŽE POMOĆI?
Mozda bi njih trebalo pitati za objavljivanje price u novinama, mozda je ljude i stid malo, pa mislim da bi ih trebalo pitati