iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Lady Saray

#1026 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

iSwagga wrote:Izasao je WiFi Sync i za Windows!!
Tj. ne treba ti vise kabal da bi prikopcao iPhone sa PC-om da ga sync sa iTunes.. sad to sve BEZICNO..
ovo sam odavno cekao.. super stvar!!
kako ovo fercera? gdje se skine?
iSwagga

#1027 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Lady Saray wrote:
Tj. ne treba ti vise kabal da bi prikopcao iPhone sa PC-om da ga sync sa iTunes.. sad to sve BEZICNO..
imas u Cydia store.. inace je $9.99 a takodje imas u podulo source-u besplatno...
skini iz podulo source-a prati upute gdje da skines remote server... i voila! fercera ko ludo..
Lady Saray

#1028 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

DYD666 wrote:
Lady Saray wrote: jos mi reci kako da s compa instaliram aplikacije koje skinem s apptracker-a
Kad se skine .ipa file (onaj plavi sa iTunes iconom) prosto ga pokreni sa "dvoklikom". Trebao bi se iTunes upaliti i pokazati ti da je applikacija sada u njegovom libraryu (ako bude "tersao" idi standardno/desni klik-open with-iTunes) sry na ovim banalnostima ali se ne sjecam najbolje kako se sve to ponasa na Windowsima

Onda spojis tel, i pod tabom Apps enable-ujes Sync i onda dole skroz desno u cosku klik na Apply

Sacekas i to bi bilo to.

E sad, evo dodatni hint koji ne moras, ali ja nakon toga uvijek obrisem aplikaciju iz iTunesa i to mu potvrdim da ce ici u kantu jer on inace kad god ubaci aplikaciju u iTunes, sigurnosti i lakseg baratanja radi, zapravo napravi novi file u MyDocs/MyMusic/iTunes/Mobile Applications folderu, ali meni je to gutanje hard diska ako su igre vece od 50MB, posto .ipa koju sam skino svakako ide u moj rucni backup ako mi se svidi dovoljno.
Jedino ovako ne brisem besplatne aplikacije koje sam skinuo sa storea jer ih logicno pri iducem syncu obrise onda i sa telefona. Dakle samo crackovane i velike.
hvala :D

p.s. skinem aplikaciju na comp zip fajl.. sta s njim? otpakujem nema .ipa fajla ali ima kamara drugih
Lady Saray

#1029 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

iSwagga wrote:
Lady Saray wrote:
imas u Cydia store.. inace je $9.99 a takodje imas u podulo source-u besplatno...
skini iz podulo source-a prati upute gdje da skines remote server... i voila! fercera ko ludo..
haj zarovim se u cydiu hvala :D
Almirko

#1030 Re: iPhone - All about

Post by Almirko »

iSwagga wrote:
Qler wrote:Meni je za oko zapela Nokia N8. HTC mi je isto odlican, android je samo takav, po meni najbolji OS za mobitele trenutno, ali nekako sam navikao na symbiana :) drag mi :) a i 12MP sa xenon flash, i jos bruku nekih stvari ima svojih drazi :)
N8 je ZVIJER!!
i ja sam prije iPhone-a samo symbian telefone imao... i prejaki su mi.. navika.. ali iPhone je bio .. wow.. pogotovo.. cydia i sta se sve moze s njim uraditi... meni je i dalje najjaci ikad.. pogotovo dolazeci od firme koja nije uopste fokusirana bila na mobitele...(a MRZIM apple proizvode)

umjesto cekati da izadje n8 .. prevaga mi je bio android os.. zato sam se odlucio na hd2 umjesto nokia-e...
HD2 n e m a Android operativni sistem vec Windows Mobile. To mu najveca mana.
DYD666

#1031 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Lady Saray wrote: p.s. skinem aplikaciju na comp zip fajl.. sta s njim? otpakujem nema .ipa fajla ali ima kamara drugih
Uh to ili nije ispravan file, ili zeza browser (neki od browsera u procesu skidanja pretvore Ipa u Zip i onda nastane konfuzija) ili si skinula jednu od rijetkih aplikacija koje se ne mogu tek tako preko iTunesa ubaciti vec moraju iskljucivo preko Cydie (to su aplikacije koje idu malo dublje u sâm sistem jer koriste neke od sistemskih operacija, za razliku od neke neovisne igre) u tom slucaju je probaj naci na Cydia. Ili probaj novi link sa apptrackera dok ne nadjes ispravnu Ipa varijantu. O kojoj se app tacno radi?
savsvoj

#1032 Re: iPhone - All about

Post by savsvoj »

Lady Saray wrote:
DYD666 wrote:
Lady Saray wrote: jos mi reci kako da s compa instaliram aplikacije koje skinem s apptracker-a
Kad se skine .ipa file (onaj plavi sa iTunes iconom) prosto ga pokreni sa "dvoklikom". Trebao bi se iTunes upaliti i pokazati ti da je applikacija sada u njegovom libraryu (ako bude "tersao" idi standardno/desni klik-open with-iTunes) sry na ovim banalnostima ali se ne sjecam najbolje kako se sve to ponasa na Windowsima

Onda spojis tel, i pod tabom Apps enable-ujes Sync i onda dole skroz desno u cosku klik na Apply

Sacekas i to bi bilo to.

E sad, evo dodatni hint koji ne moras, ali ja nakon toga uvijek obrisem aplikaciju iz iTunesa i to mu potvrdim da ce ici u kantu jer on inace kad god ubaci aplikaciju u iTunes, sigurnosti i lakseg baratanja radi, zapravo napravi novi file u MyDocs/MyMusic/iTunes/Mobile Applications folderu, ali meni je to gutanje hard diska ako su igre vece od 50MB, posto .ipa koju sam skino svakako ide u moj rucni backup ako mi se svidi dovoljno.
Jedino ovako ne brisem besplatne aplikacije koje sam skinuo sa storea jer ih logicno pri iducem syncu obrise onda i sa telefona. Dakle samo crackovane i velike.
hvala :D

p.s. skinem aplikaciju na comp zip fajl.. sta s njim? otpakujem nema .ipa fajla ali ima kamara drugih
ako extractuje kao folder payload onda samo idi rename i umjesto rar stavio ipa.
DYD666

#1033 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

savsvoj wrote: ako extractuje kao folder payload onda samo idi rename i umjesto rar stavio ipa.
Russians :)
Lady Saray

#1034 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

DYD666 wrote:
savsvoj wrote: ako extractuje kao folder payload onda samo idi rename i umjesto rar stavio ipa.
Russians :)
jes' jes' imam payload, sacu to probati

ma nije nikakva spec bitnba aplikacija nego mi se svidjela opcija vintage video pa se nameracila i sad je vise inat nego potreba :evil:
hakazvaka

#1035 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

uh hebote, evo sam mu dohako :D :D
spojim ga na pc, ali nece da se synca :(
na displeju iphona prikazuje gore gdje je baterije znak groma (to sam prije vidjao samo kada ga stavim u struju) i nema nikakvih znakova da je spojen za racunar... :(
DYD666

#1036 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Imas li jos neki device spojen na drugi USB port? Probaj iPhone spojiti na drugi USB, i restartuj ga jednom. A restartuj i PC pa ga onda spoji. Provjeri imas li zadnji iTunes. Koliko ti je baterija napunjena uopste?
4m3l

#1037 Re: iPhone - All about

Post by 4m3l »

Besplatan TV na mobitelu
citiram sa gamers.ba : http://gamers.ba/forum/7/110078/1/bespl ... -mobitelu/
Danas mi je drug (Frooteky) poslao ovaj link : rtsp://172.30.54.5/emtv/ftv.sdp

Naime, on omogucava besplatno gledanje TV-a na mobitelu.
(Otvorite internet na vasem mobitelu a zatim unijeti adresu)
Ono sto je interesantno jeste da ne trosi kredit. Jedino mobitel mora podrzavati video. Ja sam probao i radi savrseno (samo kasni 20 sec nego na pravom tv-u)

E kako mijenjati programe?
Na kraju link-a umjesto ftv.sdp staviti obn.sdp (npr. rtsp://172.30.54.5/emtv/obn.sdp ) a televizije koje imaju su FTV, OBN, HAYAT, BHT i PINK. (ako nadjem jos kanala bice edit)

Don't forget to say thanks

EDIT: kod mene radi na Nokia-i 6300 a kod druga je LG Cookie, napominjem link je rtsp://172.30.54.5/emtv/ftv.sdp bez http i sl.
Trebalo bi da moze i na iphone, nisam jos probao.
hakazvaka

#1038 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

DYD666 wrote:Imas li jos neki device spojen na drugi USB port? Probaj iPhone spojiti na drugi USB, i restartuj ga jednom. A restartuj i PC pa ga onda spoji. Provjeri imas li zadnji iTunes. Koliko ti je baterija napunjena uopste?
100% baterija, provjeravao (/mjenjao) portove. imam itunes 9.1.1.12
resetovo (hard) iphone
jedino nisam pc resetovo, to cu kad mi bas zatreba sync :D :D
DYD666

#1039 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

hakazvaka wrote: jedino nisam pc resetovo, to cu kad mi bas zatreba sync :D :D
Ja bih to prvo uradio
milojicabrzi

#1040 Re: iPhone - All about

Post by milojicabrzi »

Kupio sam Iphone koji je softverski otkljucan (mora se paziti da se ne ugasi). Baterija mi se ispraznila i telefon se ugasio. Nazalost, spojio sam se na internet i uplodovao telefon.Sad ne moze da se upali nikako...Je li neko imao ovakvih iskustava i kako to rijesiti?
qay

#1041 Re: iPhone - All about

Post by qay »

4m3l wrote: Besplatan TV na mobitelu
citiram sa gamers.ba : http://gamers.ba/forum/7/110078/1/bespl ... -mobitelu/
Danas mi je drug (Frooteky) poslao ovaj link : rtsp://172.30.54.5/emtv/ftv.sdp

Naime, on omogucava besplatno gledanje TV-a na mobitelu.
(Otvorite internet na vasem mobitelu a zatim unijeti adresu)
Ono sto je interesantno jeste da ne trosi kredit. Jedino mobitel mora podrzavati video. Ja sam probao i radi savrseno (samo kasni 20 sec nego na pravom tv-u)

E kako mijenjati programe?
Na kraju link-a umjesto ftv.sdp staviti obn.sdp (npr. rtsp://172.30.54.5/emtv/obn.sdp ) a televizije koje imaju su FTV, OBN, HAYAT, BHT i PINK. (ako nadjem jos kanala bice edit)

Don't forget to say thanks

EDIT: kod mene radi na Nokia-i 6300 a kod druga je LG Cookie, napominjem link je rtsp://172.30.54.5/emtv/ftv.sdp bez http i sl.
Trebalo bi da moze i na iphone, nisam jos probao.

Probao na iPhone-u nece , al na Nokiji 6300 radi bez problema :thumbup:
iSwagga

#1042 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

samo da vam preporucim par stvarcica.. (mada su vec staru i vjerovatno ih imate) ali eto..

Ovo su sve iz CYDIA-e:

- Infinidock
- qTweeter (ako ste korisnik Twittera)
- SnapTap (OVO JE NESTO NAJBOLJE)

eto.. dosta za danas... :))

btw.. trenutno najjaci repo u cydiji je www.podulo.com , ja sve ostalo izbrisao.. jer na podulo sve imam ..
dado88

#1043 Re: iPhone - All about

Post by dado88 »

hocemo unlock za 5.12 aaaaaaaaaaaaaaaaa
Eborg

#1044 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Evo potvrdio je konačno Steve Jobs, dakle ono nije bila šuplja! Sada je 90% izvjesno da će novi iPhone biti objavljen za par dana! :thumbup:

DYD666

#1045 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

O ovome je bilo price ali ne mogu sad da trazim i quotam tako stare postove sry...

Radi se o tome da ako vam je bas zatrebalo da koristite Airplane Mode (ako ne zelite da se javite nekome, tj. da budete nedostupni mjesto da se prosto ofirno ne javljate ili prekinete poziv) a opet kad upalite SIM zelite da vidite propustene pozive, tada dobijete SMS i vidu 033******* i tu nastupaju pljuvaci sa pricom kako sad ne mozete tek tako taj broj ukucati i da vam javi jeli to postojeci kontakt ili sta vec.
Ovako; prvocontact-by-numberbesplatna aplikacija za te rijetke situacije
Image
Image
Drugo; (ovo sam sasvim slucajno otkrio) kad prozovete onaj KeyPad na defaultnoj Phone app, i ukucate rucno (ili paste iz SMS-a) broj u formi +387 61/33****** ili kakav vas je vec broj zvao - ispisace vam se zapravo ime kontakta (ako ga imate u adresaru uopste, naravno) dakle nema bas potrebe za Cidya stvarima pa cak ni ovim besplatnim 3rd party ;)
Tacije receno mislim na ovo:
Image
Cisto da se zna da taj feature postoji :wink:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 12:55, edited 1 time in total.
BLADE8

#1047 Re: iPhone - All about

Post by BLADE8 »

Narode, kako najekonomicnije koristit internet na iphonu...na savjet LadySaray skin'o sam Operu koja je dosta ekonomicnija od safarija i koristim nju za browsing, ali sta s drugim stvarima: aplikacije(problemi sa PUSH-ingom :$ :D, reklamama, etc.), skidanje sa Cydie i uopsteno koristenje interneta osim stranica koje su modifikovane za mobitele.
Prob'o sam zastitit kredit u postavkama koliko god sam mog'o al cini mi se da je jedino rijesenje da u APN-u izbrisem ono active.bhmobile...i ponovo ga upisem kad mi nesto stvarno treba na netu.
Na ULTRI sam al izgleda da cu morat naci neko drugo rjesenje jer sam potrosio poprilicno kredita za ove dvije sedmice koliko imam iPhone...pa kako vi deverate , jeste li prepaid ili postpaid korisnik ili koristite net na neki drugi nacin za koji ja ne znam?
savsvoj

#1048 Re: iPhone - All about

Post by savsvoj »

Instaliraj sa cydie sbsettings ( zna se desit da nekad jede bateriju) i preko njega mozes mnogo lakse gasit palit internet bilo wifi edge ili 3g. A sto se tice ustede ako otvaras neke stranice tipa facebook livescore bolje ti je skinut applikacije jer definitvno mnogo manje trose.
DYD666

#1049 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Ja sam na ULTRI i samo sam par puta koristio APN/GPRS...klaonica opsta da se razumijemo, a sve peripetije sa postavkama; SBsettings, browseri ovo ono, chat aplikacije "sa manje grafike" itd itd...vjeruj da je sve to "u 5 deka" dok si na tako necemu (ULTRA)...i mislim da si uradio sve sto si mogao, samo treba paziti da ti optimirziranje stvari za net ne srkne ovamo vise baterije, sto je vrlo moguce, a onda nisi nista dobio :)
Dakle jedino ganjati free WiFi spotove za po vani, a u kuci imam srecu da mi Mac pretvara net koji je do njega doveden kablom, u bezicni signal, po stanu i oko zgrade. Tako da 95% potrebe za internetom na telefonu, podmirim svakako kuci na svoj 1 te isti racun (mislim na stvari raznoraznih WiFi transfera fileova, streamanja filmova sa kompjutera direkt na tel i tome sl)
Mene vise interesuje optimizacija koristenja za bateriju, tako da notifikacije i push, iPod EQ itd svakako drzim OFF ;)
BLADE8

#1050 Re: iPhone - All about

Post by BLADE8 »

savsvoj wrote:Instaliraj sa cydie sbsettings ( zna se desit da nekad jede bateriju) i preko njega mozes mnogo lakse gasit palit internet bilo wifi edge ili 3g. A sto se tice ustede ako otvaras neke stranice tipa facebook livescore bolje ti je skinut applikacije jer definitvno mnogo manje trose.
Jel mogu instalirat neki program tipa iTune na laptop, pa da na laptop preko tog programa koristeci ADSL download-ujem stvari sa Cydie i onda samo instaliram na iPhon to sto sam skino. Prob'o sam skinut ovaj sbsettings sa cydie direktno na iphon-u al mi je pojelo cijeli kr :-)...sreca nije bilo puno :)
Post Reply