Hotić: Neću podnijeti ostavku
Trener "Plavih" tvrdi da je ekipa u Orašju pokradena...
27.04.2009. 12:00
Nakon Modriče i Posušja, još jedna ekipa koja se grčevito bori za opstanak, savladala je na svom terenu Željezničar. Orašje je pobijedilo s 2:1, a Željo je nastavio po starom receptu - 1:0 kući, nula na strani. Trener Demir Hotić smatra da je domaćin pobijedio samo zahvaljujući sudijama.
- Sramotno je ovo što se dešava. Mi smo i prije utakmice znali da ćemo izgubiti. Tukli su nas, nije dosuđen čist penal, sudije su se smijale. Sve je to jedna velika kuhinja. Meni je žao Veleža, pratite šta će se događati u posljednjim kolima. Bolje je da ne putujemo na ovakva gostovanja - rekao je Hotić.
Za vrijeme utakmice navijači Željezničara ipak su više zamjerki uputili svojim igračima i treneru nego sudijama pa smo Hotića pitali da li razmišlja o ostavci.
- Neću podnijeti ostavku. Zašto? Došao sam da se spasimo, a ne da ispadnemo iz Lige, i uspjet ćemo. Ja sam uz ove momke, neću ih napustiti. Ne želim komentirati skandiranja, navijači trebaju biti uz ekipu i kada joj ne ide, dati moral ovim momcima, koje su u Orašju pretukli.
Kako objašnjavate da mi na svom terenu savladamo najbolje ekipe Lige Zrinjski, Slaviju. Prema mom mišljenju, ekipa igra fenomenalno, ekskluzivno dobro. I od Klinsmana traže ostavku navijači Bajerna pa je on još trener - kaže Demir Hotić.
Na našu opasku da možda treba otići, ako ne zbog loših igara, onda zbog loše situaciju u klubu i Ligi, Hotić kaže:
- Lako je otići. Evo, prije mene je deset trenera odlazilo, tjerali su ih, napadali. O tome neću da razmišljam prije juna.
Aplauzi za Mulalića
Navijači Željezničara koji su prisustvovali utakmici u Orašju, ispsovali su igrače i trenere, a pošteđen je samo Edis Mulalić. Kapiten "Plavih" prišao je nakon utakmice grupi "Manijaka", nakon čega je ispraćen aplauzom i skandiranjem.
avaz.ba