VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Moderator: anex
- LolaLola
#1026 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
U kvarantin idu.u posebne skole i vrtice idu. Nemaju nikakvog kontakta sa ostatkom vaksinisanih.
I ne, nije diskriminacija, nego tako bi trebalo da bude.
I ne, nije diskriminacija, nego tako bi trebalo da bude.
-
Niemand
#1027 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Problem su djeca koji nisu jos uvijek primila sve vakcine, koja se iz raznih zdravstvenih razloga ne mogu vakcinisati, djeca oboljela od raka il koja su pobijedila rak i masa ostale ugrozene djece.
Nije svijet crno-bijel, a ispade, njima zivot svakako ne ide na ruku, boli nas briga za njima, sta fali ako pokupe kakvu djeciju bolest, nece njima nista biti, nije ni mom djetetu, sta je to, nista.
Ko da se niko ni ne zapita sta to za njih znaci.
I ovo vrhunac covjecanstva? U ovakvom dobu i sa ovakvim sredstvima da se ovoj djeci oduzima sansa za zivot?
Nemam ja vise sta reci.
Nije svijet crno-bijel, a ispade, njima zivot svakako ne ide na ruku, boli nas briga za njima, sta fali ako pokupe kakvu djeciju bolest, nece njima nista biti, nije ni mom djetetu, sta je to, nista.
Ko da se niko ni ne zapita sta to za njih znaci.
I ovo vrhunac covjecanstva? U ovakvom dobu i sa ovakvim sredstvima da se ovoj djeci oduzima sansa za zivot?
Nemam ja vise sta reci.
- JohnnyS
#1028 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Secer_033 wrote:Znate napadati a ne znate odgovoriti na pitanje.
Ja sam doktor i cijepio sam oboje svoje djece. Imaš li još kakvih pitanja?
- JohnnyS
#1029 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Naslovnica wrote:
Usporedba Vaccineinjury.info i KIGGS studije (srpanj 2012)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3057555/
Oni koji žele pročitati KIGGS studiju mogu je pronaći na gore postavljenom linku umjesto da povjeruju ovoj lažnoj fotografiji.
Kome se ne da čitati, možemo sažeti u jednoj rečenici:
Conclusion
The prevalence of allergic diseases and non-specific infections in children and adolescents was not found to depend on vaccination status.
- Mis mekinjas
#1030 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ono bez zaj..., ja stvarno mislim da intelektualno zaostao narod danas ne vakcinise djecu, a da u medjuvremenu nije napravo test na antitijela, cisto da malo dokaze intiligencije. 
-
Naslovnica
#1031 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
To je za one koji još uvijek vjeruju farmaceutskoj mafiji.JohnnyS wrote:Naslovnica wrote:
Usporedba Vaccineinjury.info i KIGGS studije (srpanj 2012)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3057555/
Oni koji žele pročitati KIGGS studiju mogu je pronaći na gore postavljenom linku umjesto da povjeruju ovoj lažnoj fotografiji.
Kome se ne da čitati, možemo sažeti u jednoj rečenici:
Conclusion
The prevalence of allergic diseases and non-specific infections in children and adolescents was not found to depend on vaccination status.
Pošto vidim da si u zdravstvu, nema potrebe da ni ja ni ti trošimo vrijeme jedan na drugog.
Ja vama farmaceutima i 99% medicinskih radnika ne vjerujem ni sekunde. Čast izuzecima.
Kompletnoj farmaceutskoj industriji basnoslovni profit je na prvom mjestu, sve ostalo je manje bitno.
Pogotovu u korumpiranom društvu kao što je BiH, sa krajnje sumnjivim kontrolama kvaliteta i tenderima, sa korumpiranim sistemom, što manje posla sa vama to bolje.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1032 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
ne obaziru se oni na tebeJohnnyS wrote:Secer_033 wrote:Znate napadati a ne znate odgovoriti na pitanje.
Ja sam doktor i cijepio sam oboje svoje djece. Imaš li još kakvih pitanja?
samo ponavljaju svoju mantru
-
Niemand
#1033 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ako dobijes upalu bubrega, pluca itd., ne bi uzeo antibiotike? Mislim, faramceutska mafija i to?Naslovnica wrote: To je za one koji još uvijek vjeruju farmaceutskoj mafiji.
Pošto vidim da si u zdravstvu, nema potrebe da ni ja ni ti trošimo vrijeme jedan na drugog.
Ja vama farmaceutima i 99% medicinskih radnika ne vjerujem ni sekunde. Čast izuzecima.
Kompletnoj farmaceutskoj industriji basnoslovni profit je na prvom mjestu, sve ostalo je manje bitno.
Pogotovu u korumpiranom društvu kao što je BiH, sa krajnje sumnjivim kontrolama kvaliteta i tenderima, sa korumpiranim sistemom, što manje posla sa vama to bolje.
I jos uvijek nisi odgovorio jel fer prema bolesnoj djeci zagovarati nevakcinisanje. Jel to moralno uopce?
-
Niemand
#1034 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ma ja, ignor. Ko bi jos o tudjoj djeci razmisljo pored vlastite.
- JohnnyS
#1035 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Da antivaxxeri imaju imalo zdravog razuma i pameti (a toga po svemu sudeći najmanje imaju) onda ne bi spominjali profit od cjepiva za farmaceutsku industriju ili autizam jer više bi zaradili svi da se vrate sve te bolešćurine nego li se zarade od jeftinih cjepiva, a i od svih industrija od autizma bi najmanje zaradila farmaceutska, jer se tu ne ide lijekovima nego habilitacija, fizikalna terapija i slično.
To ja ne govorim zbog antivaxxera, jer nema smisla, ja sam samo liječnik sa završenim medicinskim fakultetom, ne može se to mjeriti s youtubeom i vaccineinjury.info, već zbog mladih roditelja koji su ionako isprepadani doji li beba pravilno, jel samo bljucnula ili povratila, ima li pelenski osip ili je alergijski il ne daj bože gljivice - ne treba im još uz to da dijete izlože bolešćurinama zbog neinformiranosti.
To ja ne govorim zbog antivaxxera, jer nema smisla, ja sam samo liječnik sa završenim medicinskim fakultetom, ne može se to mjeriti s youtubeom i vaccineinjury.info, već zbog mladih roditelja koji su ionako isprepadani doji li beba pravilno, jel samo bljucnula ili povratila, ima li pelenski osip ili je alergijski il ne daj bože gljivice - ne treba im još uz to da dijete izlože bolešćurinama zbog neinformiranosti.
-
emmir1
#1036 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Oboje djece je primalo boce a svaki put sam bio pod nekim strahom i pritiskom od raznih natpisa i priča.
Mali ima još jednu da primi i da završimo
Mali ima još jednu da primi i da završimo
- JohnnyS
#1037 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Pa rijetko kome je svejedno. Ipak je to medicinski postupak i normalno je da nitko ne ide s pjesmom na to. I ima svoje nuspojave i komplikacije kao i svaki medicinski zahvat. Ali dobrobit uvelike nadmašuje potencijalne opasnosti. Baš kao što svatko od nas šeta iako postoji objektivna opasnost da nas može udariti auto.
-
emmir1
- JohnnyS
#1039 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Between roughly 1855 and 2005, measles has been estimated to have killed about 200 million people worldwide.[85] Measles killed 20 percent of Hawaii's population in the 1850s.[86] In 1875, measles killed over 40,000 Fijians, approximately one-third of the population.[87] In the 19th century, the disease killed 50% of the Andamanese population.[88] Seven to eight million children are thought to have died from measles each year before the vaccine was introduced.[12]
https://en.wikipedia.org/wiki/Measles
I dok će teoretičari zavjere ovo proglasiti udruženim farmaceutsko-doktorskim zločinačkim pothvatom, običan čovjek ne može, a da se ne zamisli nad ovim brojevima.
https://en.wikipedia.org/wiki/Measles
I dok će teoretičari zavjere ovo proglasiti udruženim farmaceutsko-doktorskim zločinačkim pothvatom, običan čovjek ne može, a da se ne zamisli nad ovim brojevima.
-
Naslovnica
#1040 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Uzeo bih antibiotike u slučaju sa nemam druge alternative. Od kada sam počeo koristiti prirodne lijekove umjesto antibiotika koje su mi pedijatri pripisivali bez i da pregledaju dijete kako treba, njihov imunitet i zdravlje se unaprijedilo i ne obolijevanju, ili ako obole sve to traje kraće i blaže. Jasno je da organizam izgrađuje prirodni imunitet, koji uz kljukanje antibioticima nikada ne bi mogao izgraditi. Začarani krug i biznis. ideš iz krajnosti u krajnost. Naravno da farmaceutska industrija donosi dobro svijetu, ali sam opet mišljenja da su mafija svoje vrste i beskrupulozni.Niemand wrote:Ako dobijes upalu bubrega, pluca itd., ne bi uzeo antibiotike? Mislim, faramceutska mafija i to?Naslovnica wrote: To je za one koji još uvijek vjeruju farmaceutskoj mafiji.
I jos uvijek nisi odgovorio jel fer prema bolesnoj djeci zagovarati nevakcinisanje. Jel to moralno uopce?
Što se tiče zagovaranja nevakcinisanja, ja isključivo govorim za svoju djecu, ponukan sa 2 loša iskustva koja smo imali nakon vakcina. Ko sam ja da odlučujem za tuđu djecu? Svako neka radi kako misli da je bolje za njegovu djecu i to je to. Ko misli da vakciniše svoje dijete, samo naprijed, svaka čast na odluci i sretno. Pogotovu u ovoj državi gdje je sve korumpirano, od uvoznika vakcine do ministra koji potpisuje tender, do laboratorije koja vrši kontrolu. Ja sam jednostavno izgubio povjerenje u sistem. Kada sam pitao da li ja mogu vakcinisati dijete o svom trošku u Njemačkoj dobio sam odgovor da ne može. Znači, moram dijete vakcinisati onom kineskom vakcinom koju mi daje korumpirani sistem. Ja to ne želim.
-
KIseljak12
#1041 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Nisi ti izgubio povjerenje u sistem, nego selektivno prihvatas stvari. Ono sto ti se svidja i cije efekte mozes neposredno da posmatras, tj. antibiotike, uzeces. Ono sto ti se ne svidja neces uzeti, tj. vakcine. Sve te kontam, samo nemoj to predstavljati kao nepovjerenje ka cijelom sistemu.Naslovnica wrote:Uzeo bih antibiotike u slučaju sa nemam druge alternative. Od kada sam počeo koristiti prirodne lijekove umjesto antibiotika koje su mi pedijatri pripisivali bez i da pregledaju dijete kako treba, njihov imunitet i zdravlje se unaprijedilo i ne obolijevanju, ili ako obole sve to traje kraće i blaže. Jasno je da organizam izgrađuje prirodni imunitet, koji uz kljukanje antibioticima nikada ne bi mogao izgraditi. Začarani krug i biznis. ideš iz krajnosti u krajnost. Naravno da farmaceutska industrija donosi dobro svijetu, ali sam opet mišljenja da su mafija svoje vrste i beskrupulozni.Niemand wrote: Ako dobijes upalu bubrega, pluca itd., ne bi uzeo antibiotike? Mislim, faramceutska mafija i to?
Što se tiče zagovaranja nevakcinisanja, ja isključivo govorim za svoju djecu, ponukan sa 2 loša iskustva koja smo imali nakon vakcina. Ko sam ja da odlučujem za tuđu djecu? Svako neka radi kako misli da je bolje za njegovu djecu i to je to. Ko misli da vakciniše svoje dijete, samo naprijed, svaka čast na odluci i sretno. Pogotovu u ovoj državi gdje je sve korumpirano, od uvoznika vakcine do ministra koji potpisuje tender, do laboratorije koja vrši kontrolu. Ja sam jednostavno izgubio povjerenje u sistem. Kada sam pitao da li ja mogu vakcinisati dijete o svom trošku u Njemačkoj dobio sam odgovor da ne može. Znači, moram dijete vakcinisati onom kineskom vakcinom koju mi daje korumpirani sistem. Ja to ne želim.
Meni je medicina jednostavnom dijagnostikom i terapijom, koje su na vrijeme obavljene, spasila zivot vise puta. To mi je sasvim dovoljan dokaz da se oslonim na medicinu kao nauku.
-
Naslovnica
#1042 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Naravno da je selektivno, gdje sam napisao da nije.
Postoje kvalitetni lijekovi i oni manje kvalitetni.
Postoje kvalitetne vakcine i one manje kvalitetne.
Moja djeca se neće vakcinisati vakcinama iz Bangladeša i Kine zato što su te vakcine prošle na tenderu kao najjeftinije.
Moja djeca se neće vakcinisati vakcinama iz Bangladeša i Kine zato što su te vakcine prošle na tenderu kao najjeftinije.
-
KIseljak12
#1043 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
OK onda, pogresno sam shvatio. Nemas ti nepovjerenje prema medicini, nego prema korumpiranim i sebicnim praktikantima, sto je sasvim opravdano nepovjerenje. Cinjenica jeste da farmaceutske kompanije "kupuju" doktore da bi propisivali njihove lijekove.Naslovnica wrote:Naravno da je selektivno, gdje sam napisao da nije.
- sadie_forever
#1044 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ne znam kako u BIH imaju zakonsko pravo da tjeraju roditelje da vakcinisu? zivim u Skandinaviji,ovdje ti nudi,ako odbijes nema ti pravo nista reci
-
KIseljak12
#1045 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ne znam kako u Skandinaviji imaju zakonsko pravo da tjeraju ljude da placaju ogromne poreze. Zivim u BiH, ovdje ti nudi, ako odbijes nema ti pravo nista reci (pogotovo ako podmazes gdje treba).sadie_forever wrote:Ne znam kako u BIH imaju zakonsko pravo da tjeraju roditelje da vakcinisu? zivim u Skandinaviji,ovdje ti nudi,ako odbijes nema ti pravo nista reci
- sadie_forever
#1046 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
ne mjesaj zabe i babeKIseljak12 wrote:Ne znam kako u Skandinaviji imaju zakonsko pravo da tjeraju ljude da placaju ogromne poreze. Zivim u BiH, ovdje ti nudi, ako odbijes nema ti pravo nista reci (pogotovo ako podmazes gdje treba).sadie_forever wrote:Ne znam kako u BIH imaju zakonsko pravo da tjeraju roditelje da vakcinisu? zivim u Skandinaviji,ovdje ti nudi,ako odbijes nema ti pravo nista reci
-
Niemand
#1047 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Naslovnica wrote: Uzeo bih antibiotike u slučaju sa nemam druge alternative. Od kada sam počeo koristiti prirodne lijekove umjesto antibiotika koje su mi pedijatri pripisivali bez i da pregledaju dijete kako treba, njihov imunitet i zdravlje se unaprijedilo i ne obolijevanju, ili ako obole sve to traje kraće i blaže. Jasno je da organizam izgrađuje prirodni imunitet, koji uz kljukanje antibioticima nikada ne bi mogao izgraditi. Začarani krug i biznis. ideš iz krajnosti u krajnost. Naravno da farmaceutska industrija donosi dobro svijetu, ali sam opet mišljenja da su mafija svoje vrste i beskrupulozni.
Razumijem te, naravno, to je strah. Mislim da je svim roditeljima tako, i onim sto vakcinisu i sto ne vakcinisu. Drago mi je sto vidim da ti nisi skroz protiv vakcina, cim si spomenuo da si pitao da vakcinises dijete izvan zemlje. Ja bi voljela da nadjes sigurniju opciju za vakcinaciju. Nekad tamo 2015 znam da se pisalo da ce se krenuti sa sistematskim vakcinisanjem izbjeglica, sta je bilo od tog ne znam jer nisam pratila, al su tada strahovali od raznih zaraza. Ne vrijedi rizikovati.Naslovnica wrote:Naravno da je selektivno, gdje sam napisao da nije.
Nisam ja tebe pitala da li ti mislis da drugi ljudi trebaju il ne trebaju vakcinisati svoju djecu, al ako sve vise roditelja ne bude vakcinisalo svoju djecu, nastat ce problem. Vasa djeca se vjerujem mogu nositi sa djecijim bolestima, al ce to prenijeti i na djecu koja su vec bolesna i narusenog imunog sistema i zdravlja, djeca koja se ne mogu vakcinisati i da hoce, a za njih je to opasno. Kada je vecina vakcinisana, i takva djeca su zasticena. A o njima niko ne razmislja.
U jednoj emisiji su gostovali roditelji djecaka koji je bio takav slucaj, i pored sve paznje, pokupio je jednu od tih djecijih bolesti, dijete je na kraju mrtvo a moglo se sprijeciti. Roditelji drugog djecaka opet ne mogu naci skolu u kojoj su svi vakcinisani a dijete je prezivjelo rak.
Vracaju se epidemije bolesti za koje smo vjerovali da smo ih skoro iskorjenili i to je porazno.
Razumijem tvoj strah, al se iskreno nadam da ces ako nista razmisliti o vakcinaciji, bar o nekim vakcinama.
Na pocetku teme su pisali da mozes i u sarajevu privatno kupiti vakcinu il otici kod nekog doktora koji privatno vakcinise, mislim da je i ime na pocetku teme.
Budite humani, i vase dijete sutra moze biti jedno od tih ugrozenih, ne daj Boze.
Dokumentarci iz usa o vakcinama su nesto sasvim drugo, ja jednostavno ne shvatam cemu onoliki broj vakcina, prime u prvoj godini zivota vise nego sto nas kompletan kalendar vakcinisanja do 18 godine sadrzi.
Nek vam je sa srecom svima. Ja se ipak nadam da cete jos jednom razmisliti. Vasa djeca ce sutra pozeljeti vidjeti svijet i otici negdje, nemojte im to uskracivati jer nemaju osnovnu zdravstvenu zastitu.
Razumijem strah od naseg zdravstva, niko vise ne vjeruje u to zdravstvo, nazalost, al uzmete u obzir da je daleko veca vjerovatnoca da ce vam zivot upropastiti neki sefic il rastoder nego vakcina. Vakcina daje zastitu i od tog zdravstva na kraju. Ovdje je i najmanja bolest problem.
Samo vas molim da razmislite.
Lijep pozdrav.
- JohnnyS
#1048 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Nepovjerenje u BiH zdravstvo je i više nego razumljivo, ni ja kao djelić istog ne bježim od toga. Ono je presjek društva, dio je sustava, a sustav ne valja. Ako u prosjeku ne valja naša policija, sudstvo, sport, glazba, štajaznamštasvene, onda je iluzorno očekivati i da je zdravstvo svemirsko. U tim slučajevima, ako netko ne cijepi svoje dijete zbog straha od naše države, a u mogućnosti je, neka ode cijepit tamo gdje misli da su "bolja" cjepiva. Na kraju, bitno je jedino da zaštite djecu, i svoju, a i tuđu. To hoće li im mjesni pedijatar "priznati" cijepljenje u Njemačkoj, to je irelevantno, bitna su jedino djeca. A djeci cjepiva pomažu. Ta nisam ni ja svoje dijete cijepio zbog naše pedijatrice već zbog njih samih. Premda, ovdje u Hercegovini, gdje se štuje kult svega njemačkog, od automobila pa do "njemačke" nutelle po koju se ide u stotinama kilometara udaljene Muellere u Hrvatskoj, ne bi nijedan pedijatar pravio probleme oko cijepljenja u Njemačkoj 
- Krokodajl
#1049 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Kad vam na BBC-u počnu skupljat za djecu oboljlu od dječije paralize i velikih boginja, uz to će opet imat i autizam, ja mislim da ni kondome ne treba koristiti, studije su pokazale da više ljudi dobije HIV zbog korištenja zaraženih igli neko zbog nezaštićenog seksa, bolje rizikovat ha ja, još dobiješ autizam zbog isparenja lateksa nastalih od trenja...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1050 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
jesi zaboravila dodati koji je postotak vakcinisanjasadie_forever wrote:Ne znam kako u BIH imaju zakonsko pravo da tjeraju roditelje da vakcinisu? zivim u Skandinaviji,ovdje ti nudi,ako odbijes nema ti pravo nista reci
cuo sam 98% u svedskoj npr