moje licno misljenje da su albanci i njihova politika dosta srodna srbima i srpskoj politici..i jedne i druge krasi odlika da vole zivjeti sami i da neznaju da zive u razlicitostima i prihvataju druge i drugacije kao nesto opsteprihvatljivo...mislim da srbi vise cijene albance nego bosnjake,a razlog je sto srbi vjeruju sili i neprijatelju koji je jedinstven ,nego da vjeruju neprijatelju koji je nejedinstven kao bosnjaci..razlog bjezanja srba od BIH je i taj sto srbi poslije zlocina nad bosnjacima ne vjeruju da su bosnjaci opet spremni sa njima zivjeti i tesko im shvatiti da bosnjaci istinski zele suzivot pored njih ili sa njima"a bosnjaci su istinski spremni zivjeti sa srbima kao prije rata jer ljubav prema BIH i njenom ocuvanju je jaca od ratnih rana i ganjanja nekog inata"..ove stvari se drugacije shvataju kod albanaca i srba i oni su zauvijek zatvorili knjigu i mogucnost nekog suzivota izmedju njih....
kakav je polozaj bosnjacke manjine na Kosovu neznam..ali kakav god je je siguirno losiji nego albanaca u BIH...odgovor je u prvoj mojoj recenici....