U Sarajevu protest protiv queer festival
- Mikado
#1026 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Sinoc smo po ko zna koji put imali primitivizam na djelu. Ja neznam otkud pravo toj grupi da siri moralnost batinanjem i drugim vrstama nasilja u ime gradjana Sarajeva. To treba poslati u zenicki "Novi zivot" da se malo preispitaju.
Sto se mene tice, istakao bih sljedece;
Clan 2. Ustava Federacije Bosne i Hercegovine
Federacija ce osigurati primjenu najviseg nivoa medjunarodno priznatih prava i sloboda utvrdjenih u aktima navedenim u Aneksu. Posebno:
(1) Sve osobe na teritoriji Federacije uzivaju prava na:
a) zivot;
b) slobodu, stim da su hapsenje i pritvaranje dopusteni samo u skladu sa zakonom;
c) jednakost pred zakonom;
d) zabranu svake diskriminacije zasnovane na rasi, boji koze, polu, jeziku, religiji ili vjerovanju, politickim ili drugim uvjerenjima, nacionalnom i socijalnom porijeklu;
e) pravican krivicni postupak;
f) zabranu mucenja, okrutog ili nehumanog postupanja ili kaznjavanja;
g) privatnost;
h) slobodu kretanja;
i) azil;
j) zastitu obitelji i djece;
k) imovinu;
l) osnovne slobode: slobodu govora i stampe; slobodu misljenja, savjesti i uvjerenja; slobodu religije, ukljucujuci privatno i javno vjeroispovjedanje; slobodu okupljanja; slobodu udruzivanja, ukljucujuci slobodu osnivanja i pripadanja sindikatima i slobodu neudruzivanja; slobodu na rad;
m) obrazovanje;
n) socijalnu zastitu;
o) zdravstvenu zastitu;
p) prehranu;
r) utociste; i
s) zastitu manjina i potencijalno ugrozenih grupa;
2) Svi gradjani uzivaju:
a) pravo na osnivanje i pripadanje politickim partijama; i
b) politicka prava: da ucestvuju u javnim poslovima; da imaju jednak pristup javnim sluzbama; da biraju i da budu birani.
Sto se mene tice, istakao bih sljedece;
Clan 2. Ustava Federacije Bosne i Hercegovine
Federacija ce osigurati primjenu najviseg nivoa medjunarodno priznatih prava i sloboda utvrdjenih u aktima navedenim u Aneksu. Posebno:
(1) Sve osobe na teritoriji Federacije uzivaju prava na:
a) zivot;
b) slobodu, stim da su hapsenje i pritvaranje dopusteni samo u skladu sa zakonom;
c) jednakost pred zakonom;
d) zabranu svake diskriminacije zasnovane na rasi, boji koze, polu, jeziku, religiji ili vjerovanju, politickim ili drugim uvjerenjima, nacionalnom i socijalnom porijeklu;
e) pravican krivicni postupak;
f) zabranu mucenja, okrutog ili nehumanog postupanja ili kaznjavanja;
g) privatnost;
h) slobodu kretanja;
i) azil;
j) zastitu obitelji i djece;
k) imovinu;
l) osnovne slobode: slobodu govora i stampe; slobodu misljenja, savjesti i uvjerenja; slobodu religije, ukljucujuci privatno i javno vjeroispovjedanje; slobodu okupljanja; slobodu udruzivanja, ukljucujuci slobodu osnivanja i pripadanja sindikatima i slobodu neudruzivanja; slobodu na rad;
m) obrazovanje;
n) socijalnu zastitu;
o) zdravstvenu zastitu;
p) prehranu;
r) utociste; i
s) zastitu manjina i potencijalno ugrozenih grupa;
2) Svi gradjani uzivaju:
a) pravo na osnivanje i pripadanje politickim partijama; i
b) politicka prava: da ucestvuju u javnim poslovima; da imaju jednak pristup javnim sluzbama; da biraju i da budu birani.
Last edited by Mikado on 25/09/2008 18:27, edited 2 times in total.
- vee-jay
#1027 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
ti nemas pojima sta je gay parada cuj zezaju se plesuMELBOURNE_SARAJEVO wrote:Hmmm ako bi to znacilo da se raja zeza i hoda po gradu (kao na vidjenim filmovima) i svima lijepo i uzivancija (samo cistacima pada mrak na oci) i muzika i sega i grad se nakupi loveeee i.., hmmm pa zasto bi bio protiv toga???sta hoces da kazes da bi ti volio ovo da bude ovako u Sa po ferhadiji recimo cim to uzimas za primjer???
Ako inace nisi svjestan toga, ova tvoja izjava je latentni rasizam:
mislim da bi uvjek vise volio da mi je komsija homic nego narkoman ili kriminalac
Jesi, latentni. Sa ili bez smileya. Ne samo po tvojoj izjavi nego i po nacinu razmisljanja. A to sto tebi smetaju oni polugoli sto se diraju a one polugole sto se diraju izgleda ne, sorry mi smo u 21. vijeku.
-
in33sa
#1028 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Laze Dodik, Sarajevo nije Teheran, Teheran je zapad za Sarajevo.
Sarajevo je Kandahar, grad u kojem vjerska policija "provodi red" po ulicama.
-
delightful
#1029 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
zbog onog fasovanja.radijator wrote:Čuj opomena, a zašto molim te?delightful wrote:fordas, opomena
radijator, opomena
i samo da naglasim, jer vidim da je buntovnicki duh proradio, ne postavljaju se ovakva pitanja na temi, nego pp-om
- Vincent Raine
#1030 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Last edited by Vincent Raine on 25/09/2008 18:30, edited 1 time in total.
- StLouis
#1031 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
suncica24 wrote:Ovo je sasvim normalnoVincent Raine wrote:![]()
![]()
![]()
pa da pa da
-
klixober
#1032 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Sta reci o ljudima koji citiraju dokazanog homofoba,kriminalca,fasistu.Nista ti nisi bolji ni od Dodika,a ni od onih homofoba sinoc.in33sa wrote:Laze Dodik, Sarajevo nije Teheran, Teheran je zapad za Sarajevo.
- Mikado
#1033 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Jel tebi grupa od 30-ak huligana predstavlja cijeli grad ? Ja koliko znam reakcija sarajevske policije nije izostala ni u ovom slucaju.in33sa wrote:Laze Dodik, Sarajevo nije Teheran, Teheran je zapad za Sarajevo.
- Lincoln-Burrows
#1034 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Općenito ne podržavam manifestacije kao što je ovaj festival gdje se
promoviraju ideje koje nisu u skladu sa moralnim načelima ljudskog roda.
Ali mi je još ogavnija agresija onih koji svoje neslaganje izražavaju
na ovaj način. Deseci ozlijeđenih nam to i potvrđuje.
Ako neko ima homoseksualne sklonosti njegova stvar, zašto od toga raditi
cirkus i parade.
Međutim, pravi i istinski problem je ovo nasilje prema različitima, o tome
bi se trebalo itekako zamisliti, težak udarac za Sarajevo na putu u EU, ali
vjerujem da je to ipak manjina.
Neslaganje se moglo izraziti i na drugačiji način.
promoviraju ideje koje nisu u skladu sa moralnim načelima ljudskog roda.
Ali mi je još ogavnija agresija onih koji svoje neslaganje izražavaju
na ovaj način. Deseci ozlijeđenih nam to i potvrđuje.
Ako neko ima homoseksualne sklonosti njegova stvar, zašto od toga raditi
cirkus i parade.
Međutim, pravi i istinski problem je ovo nasilje prema različitima, o tome
bi se trebalo itekako zamisliti, težak udarac za Sarajevo na putu u EU, ali
vjerujem da je to ipak manjina.
Neslaganje se moglo izraziti i na drugačiji način.
- Mikado
-
sllatki
#1036 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
VOLIM TE!!delightful wrote:sllatki wrote:Mislim da pretjeruje osoba koja dijeli opomene...
hvala na tvom misljenju. hajde jos nesto reci, molim te
-
in33sa
#1037 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Procitaj jos jednom, sa razumijevanjem.Mikado wrote:Jel tebi grupa od 30-ak huligana predstavlja cijeli grad ? Ja koliko znam reakcija sarajevske policije nije izostala ni u ovom slucaju.in33sa wrote:Laze Dodik, Sarajevo nije Teheran, Teheran je zapad za Sarajevo.
Rekoh, grad u kojem vjerska policija ureduje po ulicama.
Nije ni u Kandaharu vecina stanovnistva za zabranu filmova i muzike, pa ko ih je pitao za zdravlje.
-
klixober
#1038 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ako mi se ista vise gadi od homofoba,fasista,vehabija,mrzitelja svega drugacijeg,onda su to oni koji jedva docekaju priliku da popljuju svoj grad i da ga ponize,da citiraju Dodika.Takvi su jednako zlo za Sarajevo kao i ovi prvi navedeni.
-
delightful
#1039 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
vincent raine, opomena pred ban.
- Mikado
#1040 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ja da budem iskren, skoro sam i zaboravio na njihovo bivstovanje u ovom gradu do sinocnjih nereda koji su napravili. Zadnji put mediji su o njima pisali nakon onog pokusaja upada u Carevu dzamiju na Bistriku, kad je intervenisala policija.in33sa wrote:Procitaj jos jednom, sa razumijevanjem.Mikado wrote:Jel tebi grupa od 30-ak huligana predstavlja cijeli grad ? Ja koliko znam reakcija sarajevske policije nije izostala ni u ovom slucaju.in33sa wrote:Laze Dodik, Sarajevo nije Teheran, Teheran je zapad za Sarajevo.
Rekoh, grad u kojem vjerska policija ureduje po ulicama.
Nije ni u Kandaharu vecina stanovnistva za zabranu filmova i muzike, pa ko ih je pitao za zdravlje.
Last edited by Mikado on 25/09/2008 18:43, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
#1041 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Potpis...komeba wrote:Ako mi se ista vise gadi od homofoba,fasista,vehabija,mrzitelja svega drugacijeg,onda su to oni koji jedva docekaju priliku da popljuju svoj grad i da ga ponize,da citiraju Dodika.Takvi su jednako zlo za Sarajevo kao i ovi prvi navedeni.
- Mikado
#1042 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Potpis i od mene.GandalfSivi wrote:Potpis...komeba wrote:Ako mi se ista vise gadi od homofoba,fasista,vehabija,mrzitelja svega drugacijeg,onda su to oni koji jedva docekaju priliku da popljuju svoj grad i da ga ponize,da citiraju Dodika.Takvi su jednako zlo za Sarajevo kao i ovi prvi navedeni.
- vee-jay
- stochar
#1044 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
prijedlog za novu himnu (ako nam ovi iz TBF-a dopuste):
DU-DU-DU NEMA NAM POMOĆI, DU-DU-DU-DU-DU-DU-DU-DU...
p.s. ljudi poput jasmile, danisa, aide i ostali potrude se da nas svijetu predstave u sto boljem svjetlu, i onda to grupa huligana razjebe:
BBC:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7635197.stm
Reuters:
http://uk.reuters.com/article/lifestyle ... 8D20080925
aferim! obraz nam je sacuvan al' do jaja!
p.s. ljudi poput jasmile, danisa, aide i ostali potrude se da nas svijetu predstave u sto boljem svjetlu, i onda to grupa huligana razjebe:
BBC:
Reuters:
- Lincoln-Burrows
#1045 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
To lave, TBF i gledamo kataklizmu direktno s balkonastochar wrote:prijedlog za novu himnu (ako nam ovi iz TBF-a dopuste):
- mayab
#1046 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Vidim da ovde mnogi porede PEDOFILE sa pederima ili ti homoseksualcima, e to je bas strasno!
Prvo i osnovno, homoseksualci ako se vec karaju kako ostalima ne odgovara to rade na dobrovoljnoj osnovi obe strane, a zna se sta to rade pedofili-to su tipicni teroristi, nasilnici i bolesnici koji iskoristavaju nevine i slabe, ne libeci se ni od ubistva!
Da se razumijemo, nista ja posebno ne branim pedere, ali to je njihova privatna stvar i jednostavno necu da si razbijam glavu oko toga!
Jucer cujem da ja protiv dvojice likova pedofila iz Sa podignuta optuznica, sve "fina" raja, jedan radi u britanskoj ambasadi-e to su opasni tipovi, svako ko ima djecu to mora da shvati
Prvo i osnovno, homoseksualci ako se vec karaju kako ostalima ne odgovara to rade na dobrovoljnoj osnovi obe strane, a zna se sta to rade pedofili-to su tipicni teroristi, nasilnici i bolesnici koji iskoristavaju nevine i slabe, ne libeci se ni od ubistva!
Da se razumijemo, nista ja posebno ne branim pedere, ali to je njihova privatna stvar i jednostavno necu da si razbijam glavu oko toga!
Jucer cujem da ja protiv dvojice likova pedofila iz Sa podignuta optuznica, sve "fina" raja, jedan radi u britanskoj ambasadi-e to su opasni tipovi, svako ko ima djecu to mora da shvati
- inferno75
#1047 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Da, istom onom svijetu koji nam je 1993 porucio kroz usta svog Lorda Owena: "Dont dream!" Istom onom svijetu koji je hladno se izvukao iz Srebrenice 1995! Istom onom svijetu pred cijim je očima 3,5 godine ubijano Sarajevo, Mostar, mladost Tuzle!stochar wrote:prijedlog za novu himnu (ako nam ovi iz TBF-a dopuste):
BBC:
Reuters:
E pa ja tom svijetu porucujem: KO TE JEBE, SVIJETE, NISMO TI NIŠTA DUŽNI!
-
klixober
#1048 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Vidim na dnevniku da je festival otkazan.Organizatori,duboko ste me razocarali! Ovo je posustajanje pred fasizmom i pobjeda fasista!
-
tataratira
#1049 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
to nam je da znamo gdje smokomeba wrote:Vidim na dnevniku da je festival otkazan.Organizatori,duboko ste me razocarali! Ovo je posustajanje pred fasizmom i pobjeda fasista!
ne bih da citiram Dodika ali to je realno stanje na terenu
zar se ne bi svi mi iznenadili da je prošlo bez problema ?
šta se pravite....
- Mikado
#1050 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
SBiH Novo Sarajevo okrivljuje organizatore za sinocnje nerede, dok Semiha osudjuje napadace.