Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post Reply
¤ jelena ¤

#1026 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by ¤ jelena ¤ »

Škobo Habu wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Haj, iz tvojih usta u božije uši.
Pa kad Norveška radi na promociji black metal bandova tipa Darkthrone, Gorgoroth, Satiricon, kao kulturnog nasljeđa, mog'o bi i Skaka sa svojom ekipom pogurati Kultur Schok i slične. 8-)
Lijepi pusti snovi, ali prije će tu čast dobiti ovaj gore pomenuti u šarenom odijelu i bez crtice.

Što i nije tako loše. Mislim, ko bi čitao ova i ovakva izdr***anja zatrovanih anonimusa i po Jevđeviću, a razlog se uvijek nađe.
kakavdanakneiskustvu

#1027 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by kakavdanakneiskustvu »

Banksy wrote:

Prema tome, ne znam prema kome bih ja u tom ratu uperio pušku.
Prema kome je uperilo pušku Sarajevo? Četiri godine u opsadi, bez vode, struje i grijanja, mrcvareno i granatirano, s 11 000 namjerno i ciljano ubijenih, od toga hiljadu i po nevine djece.
Prema kome je to Sarajevo uperilo puško, bijedniče?

sigurno je i jevđević imao dileme kao i bregović
Škobo Habu

#1028 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Škobo Habu »

¤ jelena ¤ wrote: Lijepi pusti snovi, ali prije će tu čast dobiti ovaj gore pomenuti u šarenom odijelu i bez crtice.

Što i nije tako loše. Mislim, ko bi čitao ova i ovakva izdr***anja zatrovanih anonimusa i po Jevđeviću, a razlog se uvijek nađe.
Ne bih ja im'o ništa ni protiv Dickinsona i Maidena, al' mala je Tabija za njih. :rofl:

Mjenjam kompletnog Bregovića za samo jedno "Scream for me Sarajevo" od Brucea dok ide solaža iz "Phantom of the Opera".
Porodice Foht

#1029 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Porodice Foht »

Uci li ko danas dovu za kisu sutra? :mrgreen:
Vidim da bi Banksy povela dzemat ali ne umije, poduga dova. :-D
Better Man

#1030 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Better Man »

Škobo Habu wrote:
¤ jelena ¤ wrote: Lijepi pusti snovi, ali prije će tu čast dobiti ovaj gore pomenuti u šarenom odijelu i bez crtice.

Ne bih ja im'o ništa ni protiv Dickinsona i Maidena, al' mala je Tabija za njih. :rofl:

Mjenjam kompletnog Bregovića za samo jedno "Scream for me Sarajevo" od Brucea dok ide solaža iz "Phantom of the Opera".
Bruce Dickinson je sve ono što Goran Bregović neće nikada biti, prije svega je čovjek, tj. ljudska gromada.
LBVIEW

#1031 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

Dosta vise izdrkavanja po Bregi, to nekim anonimusima nanosi dusevnu bol. :mrgreen:
¤ jelena ¤

#1032 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by ¤ jelena ¤ »

Škobo Habu wrote:

Potpis ko kuća.

Uz podsjećanje da nas niko ništa ne pita - mnogo glasnija i brojnija potražnja odlučuje o ponudi.
dječak sa šibicama

#1033 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by dječak sa šibicama »

Tema na kojoj se vrijedjaju ne samo Romi, nego i Bugari, uz jos neke narode, a u isto vrijeme se cendra kako "on vrijedja moj narod".

Lakums papir za sovinizam.
Škobo Habu

#1034 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Škobo Habu »

¤ jelena ¤ wrote:
Potpis ko kuća.

Uz podsjećanje da nas niko ništa ne pita - mnogo glasnija i brojnija potražnja odlučuje o ponudi.
Što se tiče Maidena - to je moralna obaveza Sarajeva.

Pa, nećemo valjda dočakati da se Bruce udavi u kadi k'o Dolores O'Riordan a da nikada ne zapjava "Bosnia" onima kojima je bila namjenjena. :(
¤ jelena ¤

#1035 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by ¤ jelena ¤ »

Škobo Habu wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Potpis ko kuća.

Što se tiče Maidena - to je moralna obaveza Sarajeva.

Pa, nećemo valjda dočakati da se Bruce udavi u kadi k'o Dolores O'Riordan a da nikada ne zapjava "Bosnia" onima kojima je bila namjenjena. :(
Nešto slično se i meni vrzma po glavi, ali ću priču o moralnim obavezama Sarajeva ostaviti Sarajlijama.
Banksy

#1036 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Banksy »

Porodice Foht wrote:Uci li ko danas dovu za kisu sutra? :mrgreen:
Zašto, koncert treba da se održi, on je velika, globalna zvijezda, a Sarajevo njegov rodni grad. Gdje će svirati ako ne ovdje? Mada ne slušam tu njegovu novu turbofolk muziku, ja mu iskreno želim dobar koncert i veliku gužvu.

Njegov ljudski nemoral, bjeda, hinjavost i bezobrazluk, druga su priča i ne bih koncert vezala za to.
Bloo
Globalna šefica

#1037 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Bloo »

Banksy wrote:
Zašto, koncert treba da se održi, on je velika, globalna zvijezda, a Sarajevo njegov rodni grad. Gdje će svirati ako ne ovdje? Mada ne slušam tu njegovu novu turbofolk muziku, ja mu iskreno želim dobar koncert i veliku gužvu.

Njegov ljudski nemoral, bjeda, hinjavost i bezobrazluk, druga su priča i ne bih koncert vezala za to.
Otprilike kao i koncerti Galije u Sarajevu
Banksy

#1038 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Banksy »

Ne znam za Galiju, ne pratim baš sve.
Bregović jeste megagigašupak, ali nije terorista, valjda je to jasno.
Bodkin

#1039 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Bodkin »

Bloo wrote:
Banksy wrote:

Otprilike kao i koncerti Galije u Sarajevu
Sta je sa galijom?
LBVIEW

#1040 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

dječak sa šibicama wrote:Tema na kojoj se vrijedjaju ne samo Romi, nego i Bugari, uz jos neke narode, a u isto vrijeme se cendra kako "on vrijedja moj narod".

Lakums papir za sovinizam.
Specificiraj: ko, sta i kada - eto ti, npr. nema teme a da onako uzgred ne pljunes po Bosnjacima.
Ommadawn

#1041 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Ommadawn »

Bodkin wrote:
Sta je sa galijom?
Kurac od benda.
Fol nešto peace and love, pičke mater’ne a ovamo... mah, bolje da ne pišem, pusti, šuti, ne daj Bože nikom...
Bodkin

#1042 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Bodkin »

Ommadawn wrote:
Bodkin wrote:
Sta je sa galijom?
Kurac od benda.
Fol nešto peace and love, pičke mater’ne a ovamo... mah, bolje da ne pišem, pusti, šuti, ne daj Bože nikom...
Jedino sto valja od njih je ona treba iz spota za Kotor :D nisam znao da su i oni govnari
CPT

#1043 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by CPT »

Banksy wrote:Ne znam za Galiju, ne pratim baš sve.
Sto znaci da mogu nastupi i Baja Mali Knindza, Thompson i svi ostali... Jer nisu teroristi. Al nesto sumnjam u to pravilo. Bas me zanima kako bi to prodali Zidovima.
¤ jelena ¤

#1044 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by ¤ jelena ¤ »

Ommadawn wrote:
Bodkin wrote:
Sta je sa galijom?
Kurac od benda.

Miloševićevi buljoljubi devedesetih, svi džumle....a tri dobre (prepoznatljive) stvari imaju u koliko...tries godina karijere. :roll:
wewa

#1045 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by wewa »

¤ jelena ¤ wrote:
Škobo Habu wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Neko bosanskiji i od Đine.

Jebo ganje.

Iduće godine Skaka na Tabiji organizuje koncert Kultur Schoka uz pratnju Sarajevske filharmonije. :serbo:
Haj, iz tvojih usta u božije uši.

:srce:
kad ste me vec potrefili u zivac

tandmand

#1046 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by tandmand »

Neša Galija ... za njega je Bora Čorba, Nataša Kandić.
Satnik sa dna galije.
Ommadawn

#1047 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Ommadawn »

¤ jelena ¤ wrote:
Ommadawn wrote:
Bodkin wrote:
Sta je sa galijom?
Kurac od benda.

Miloševićevi buljoljubi devedesetih, svi džumle....a tri dobre (prepoznatljive) stvari imaju u koliko...tries godina karijere. :roll:
Tries? Ma i vise. Ako ne i ceteres...
Starci moji su ih slusali osamdesetih, moglo se to nekako u djetinjstvu i podnosit, kad skontas da neki tvoji vrsnjaci trpe Brenu, Sabana, Hanku i cime sve ih nisu roditelji maltretirali.

Ali moram priznati da Galijina "Avala" me nije jednom natjerala da pojacam do daske stereo u autu, ako bi se nasla na nekom od onih famoznih CD-ova sa mp3 muzikom. Valjda stvar neke nostalgije.
Ali da su kurac od benda i Milosevicevi a i Mirini buljolisci - jesu.
tandmand

#1048 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by tandmand »

Brega, Bošnjače! :D
beogradski magazin „Rock“, obratio se najpoznatijim jugoslovenskim rock-muzičarima da od njih čuju šta misle o odnosu muzike i politike, uoči nove 1991. godine

GORAN BREGOVIĆ (BIJELO DUGME)

Prije dvije godine krenuli smo na turneju, negde na samom početku svirali smo u Sremskoj Mitrovici i tada sam (kad smo izašli na binu) prvi put čuo masu kako kliče „Srbija“. U to vreme nije se moglo ući ni u jednu kafanu, a da se ne pjeva po trista puta „Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala". Sada sam već skoro pola godine u Beogradu i čini mi se da se čitava euforija donekle smirila. Međutim, taj period sada treba da prođe i Hrvatsku, a mi u Bosni smo tek pred vratima. To je taj nužni period i svi idealistički koncepti u ovom trenutku su nekonstruktivni. To pokazuju i izbori u Hrvatskoj. Trebalo je računati s tim i tipovati na to da se nacionalna struja formira što bolje. Zbog toga ću i ja glasati za neku muslimansku partiju koja bude imala program nezavisne Bosne.

Mislim da sada ne samo Bosna već i cijela Jugoslavija zavisi od Muslimana. Pošto su oni većinsko stanovništvo u BiH, oni treba da pobjede na izborima, ali sa programom koji se ne priklanja nikome već je za nezavisnu Bosnu. Ima još partija koje vuku više mojih simpatija, ali ovo je nešto realno. Jedini realni koncept. Bosni je neophodna samo jedna jaka dominantna nacija da bi se održala nezavisnost. Naravno da bih i ja volio da to nije tako, ali i pored svih rizika koje može prouzrokovati jedna dorninantna nacija, to se mora prihvatiti. Jer očito je da u ovom periodu tako treba da bude, i ja sam da to bude muslimanski koncept, ali onaj koji je za nezavisnu Bosnu. Neke stranke su me zvale da me kandiduju za predsednika ne znam više ni čega. Još mi kažu da će me staviti na spisak, pa da onda odustanem.

Ne razumem sada ni to. Imali smo nedemokratsko siledžijstvo, a sad imamo demokratsko. Ja bih voleo da se i u Jugoslaviji pojavio neki Havel kao u Češkoj, neko ko nešto znači u svijetu, pa da mi je milo kako mu se američki Kongres diže na noge da ga pozdravi, a ne da o nama tamo raspravljaju kao o nekim Bušmanima koji se kolju.

Ali pošto nam se to skoro neće desiti, bolje je biti realan. Mislim da mi treba da prođemo dečje bolesti i da nam za to treba deset godina mira. Iza nas stoji hiljadu godina užasa i 50 godina u kojima su komunisti taj užas dogurali do kraja. Sad nam treba malo daha.

Ovo je samo moj stav prema aktuelnoj političkoj situaciji, a da budem predsednik neke stranke neću. Ne interesuje me to. To nek rade profesionalci. Ja pišem pjesme.
detroit-mercy

#1049 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by detroit-mercy »

CPT wrote:
Banksy wrote:Ne znam za Galiju, ne pratim baš sve.
Sto znaci da mogu nastupi i Baja Mali Knindza, Thompson i svi ostali... Jer nisu teroristi. Al nesto sumnjam u to pravilo. Bas me zanima kako bi to prodali Zidovima.
Gdje ti zivis :mrgreen: u RajvuSa iz pola kafana dere Ceca a ti se pitas "what would Jesus do" :mrgreen:
detroit-mercy

#1050 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by detroit-mercy »

Better Man wrote:
dale cooper wrote:Možemo li kako Springsteena dovesti? :D
To bi bio spektakl. Nejegovi koncerti traju između 3 i 4 i pol sata. Gledao sam ga uživo i frajer je genije. kakvu on energiju ima, malo je ko ima. Istinski glas radničke klase i obespravljenih. Mogao bi on 2 koncerta za redom napraviti na Koševu i oba bi bila rasprodata u sekundi, jer bi čitava Evropa došla da ga gleda.
Na Kosevu bi dva koncerta za redom sam Ceca napravila uz pratnju Dzale Brude :mrgreen:, ako izbijes Evropljane iz springstinovog koncerta bilo bi publike za Kamernog :skoljka:
Post Reply