Nisi, evo pises sama da se krediti uzimaju tipa 150 000 KM. Pa i kredit od 150 000 KM, kako to raja placaju s obzirom na situaciju kakva jeste, i od cega zive, s obzirom da vise u ovom gradu ne mozes s nikim sjesti a da ti nepocne kuknjavu kako je tesko, ovo, ono a vamo se zavalili u kredite. To je bila SUSTINA mog prvobitnog posta, pazljivo procitaj drugi put pa diskutuj.melody wrote:Gosp. edvine, ja nisam doselila iz Doboja. Rođena sam i oduvijek živjela u Centru i upravo zbog toga kažem da nikada sama sebi ne bi kupila stan u Ferhadiji i to ne zbog novca (kad bi mi ga neko dao, ne bi odbila, naravno).edvin wrote:Za Melody:
To da bi ti zivjela u Titovoj i Ferhadiji samo kad bi ti djabe dali, ma daj molim te...Kao sto napisah prije, za nekog ko je doselio u SA iz npr. Doboja je mozda i Ilidza OK lokacija, za nekog ko je iz starog grada ce Ferhadija vazda biti prije i Ciglana. Sve je individualno. Ja sto napisah i obrazlozih prije je da se krediti uzimaju a i odobravaju za kupnju stanova na gore navedenim lokacijama i to ne male sume. I onda sam postavio razmisljanje ko to sve kupuje kad se zna kako se zivi kod nas.
Moj zaključak je upravo suprotan - onaj ko je iz Nemile/Nedrage njemu je premijum lokacija Ferhadija i Titova (da ne ulazim dalje u sastav stanovništva ove dvije ulice ili ne daj Bože komplekse koji se liječe kupovinom stana pored Katedrale). Stvarno mi nikad neće biti jasno kako svuda u svijetu bogati živi na periferiji a siromašni u gradu, jedino je kod nas stvar obrnuta. Razumnom čovjeku koji želi imati djecu ili ih već ima premijum znači mir i zelenilo, a ne beton i buka.
I jeste sve individualno, ali Ciglane, Grbavica i Skenderija (kao što rekoh) nisu OK već odlične lokacije, Ilidža je možda Ok, a Ilijaš, Podlugovi, Hrasnica i tako to već više nije OK već daj šta daš. Za kredite koji se po tvom mišljenju uzimaju uglavnom za te tvoje premijum lokacije takođe nisi u pravu. Ja sam svaki dan u doticaju sa tim i vjeruj mi da se krediti najviše uzimaju za prosječne cifre i stanove razumnih cijena u područjima onih tvojih OK lokacija odnosno 80.000,00 -150.000,00 KM. Jesam li sad bila jasnija.
Cijene stanova All about
Moderator: anex
-
edvin
#1026 Re: Cijene stanova All about
- metar_drva
#1027 Re: Cijene stanova All about
dosadni edvine,
tema su cijene stanova, a ne mahalska prica o tome kako je neko nekad tebi reko nesto...
tema su cijene stanova, a ne mahalska prica o tome kako je neko nekad tebi reko nesto...
-
edvin
#1028 Re: Cijene stanova All about
SEMMY, to sa autom i dolaskom ako nisi shvatila da je bila loziona i zajebancija (99% raje je shvatilo jer nije bilo puno rasprave na tu temu) onda ne znam koji ti je kvocijent Q a i nisi dorasla za ove dublje diskusije. Kuzis?semmy wrote:@HAVANA ne se nervirati zbog edvina, vidis da mu je cilj kupiti stan negdje na ''elitnom'' mjestu da bi se mogao pohvaliti gdje ima stan...koliko se ja sjecam kad se tek pojavio na forumu njegova tema je bila da li u sarajevo iz svedske doci sa autom ( da bi familija znala da ima nesto tamo u dijaspori ) ili avionom pa rentati auto ( ali zaboga tada ce mu reci kako nista nema tamo u dijaspori i da je jad i bijeda )...
@edvin izvini boga ti a sta fali dobrinji i stanovim na dobrinji...mislim da su stanovi na dobrinji puno bolji nego negdje u gradu, recimo meni se stanovi na ciglanam uopce ne svidjaju, raspored je katastrofa a dijete moras na lancu izvesti ako hoce da se igra vani...
Sto se tice stana na "elitnom" mjestu, da , ja imam stan na takvom mjestu, rodjen sam tu, ali po meni to nije "elitna" lokacija, to je "elitna" lokacija za novopecene Sarajlije. Eto, toliko.
-
edvin
#1029 Re: Cijene stanova All about
O cijenama stanova i jeste moj prvi post, a ako ti je dosadno, nemoj da citas. Ha,ja.metar_drva wrote:dosadni edvine,
-
edvin
#1030 Re: Cijene stanova All about
Svako ima svoje "certifikate" gdje je rodjen, odakle mu je babo, itd. Moj grad je davno presto biti to sto jeste jer su unjemu ljudi sa "certifikatima" postali manjina.alica.k wrote:ma pusti ga majke ti, predstavlja se ko neki sarajlija, a svaki sarajlija zna da u strogom centru nije bas naj za zivot obzirom na buku, guzvu...kad ti tramvaj ispod prozora u 7 ujutro u subotu zadrnda...ljepota.semmy wrote:@edvin izvini boga ti a sta fali dobrinji i stanovim na dobrinji...mislim da su stanovi na dobrinji puno bolji nego negdje u gradu, recimo meni se stanovi na ciglanam uopce ne svidjaju, raspored je katastrofa a dijete moras na lancu izvesti ako hoce da se igra vani...
od centra meni bi jedino odgovarala breka ili jezero...na ciglanama su stanovi uzas.
-
Klodovik
#1031 Re: Cijene stanova All about
Ti kao da si kreditni službenik u banci. Plaćaju kako plaćaju, to je briga njih i banke. A nije sad ni stan od nekih 150.000 neka totalno astronomska nedostižna stvar za npr. jedan par koji pametno radi 10-15 godina, pa ni za niz drugih "finansijskih situacija" u kojima se dobar broj ljudi nalazi.edvin wrote:
Nisi, evo pises sama da se krediti uzimaju tipa 150 000 KM. Pa i kredit od 150 000 KM, kako to raja placaju s obzirom na situaciju kakva jeste, i od cega zive, s obzirom da vise u ovom gradu ne mozes s nikim sjesti a da ti nepocne kuknjavu kako je tesko, ovo, ono a vamo se zavalili u kredite. To je bila SUSTINA mog prvobitnog posta, pazljivo procitaj drugi put pa diskutuj.
A ovdje gotovo svi kukaju. I ko ima i ko nema. Takvi ljudi.
I još ovo... nedavno rekoše da 300.000 ljudi u državi radi na crno. Sam taj broj je veliki crnjak, ali to je nekih šest, sedam milijardi u parama. Žive ljudi na crno u crnjaku.
-
edvin
#1032 Re: Cijene stanova All about
Prvi pametan odgovor na moj prvobitni post, vratila mi se vjera u ljudeKlodovik wrote:Ti kao da si kreditni službenik u banci. Plaćaju kako plaćaju, to je briga njih i banke. A nije sad ni stan od nekih 150.000 neka totalno astronomska nedostižna stvar za npr. jedan par koji pametno radi 10-15 godina, pa ni za niz drugih "finansijskih situacija" u kojima se dobar broj ljudi nalazi.edvin wrote:
Nisi, evo pises sama da se krediti uzimaju tipa 150 000 KM. Pa i kredit od 150 000 KM, kako to raja placaju s obzirom na situaciju kakva jeste, i od cega zive, s obzirom da vise u ovom gradu ne mozes s nikim sjesti a da ti nepocne kuknjavu kako je tesko, ovo, ono a vamo se zavalili u kredite. To je bila SUSTINA mog prvobitnog posta, pazljivo procitaj drugi put pa diskutuj.
I još ovo... nedavno rekoše da 300.000 ljudi u državi radi na crno. Sam taj broj je veliki crnjak, ali to je nekih šest, sedam milijardi u parama. Žive ljudi na crno u crnjaku.
- ahuseino
#1033 Re: Cijene stanova All about
Sad, malo mi je diskutabilno odakle je ko, ili ti, i sta mu/joj, ili tebi treba, te na sta je naviko/la.alica.k wrote:ma pusti ga majke ti, predstavlja se ko neki sarajlija, a svaki sarajlija zna da u strogom centru nije bas naj za zivot obzirom na buku, guzvu...kad ti tramvaj ispod prozora u 7 ujutro u subotu zadrnda...ljepota.semmy wrote:@edvin izvini boga ti a sta fali dobrinji i stanovim na dobrinji...mislim da su stanovi na dobrinji puno bolji nego negdje u gradu, recimo meni se stanovi na ciglanam uopce ne svidjaju, raspored je katastrofa a dijete moras na lancu izvesti ako hoce da se igra vani...
od centra meni bi jedino odgovarala breka ili jezero...na ciglanama su stanovi uzas.
Ako nikad nisi zivio/la 'dole', onda ti valjda smeta 'buka', ali ako ti je citav zivot 'zvonio' taj tramvaj od jutra do mraka, zvonila katedrala, i pjevo/ucio hodza, onda ni danas u tridesetim mi nema nista milije cuti (apropo rezidencijalnih zvukova)...
Svakom svoje...
-
edvin
#1034 Re: Cijene stanova All about
Upravo to.ahuseino wrote:Sad, malo mi je diskutabilno odakle je ko, ili ti, i sta mu/joj, ili tebi treba, te na sta je naviko/la.alica.k wrote:ma pusti ga majke ti, predstavlja se ko neki sarajlija, a svaki sarajlija zna da u strogom centru nije bas naj za zivot obzirom na buku, guzvu...kad ti tramvaj ispod prozora u 7 ujutro u subotu zadrnda...ljepota.semmy wrote:@edvin izvini boga ti a sta fali dobrinji i stanovim na dobrinji...mislim da su stanovi na dobrinji puno bolji nego negdje u gradu, recimo meni se stanovi na ciglanam uopce ne svidjaju, raspored je katastrofa a dijete moras na lancu izvesti ako hoce da se igra vani...
Ako nikad nisi zivio/la 'dole', onda ti valjda smeta 'buka', ali ako ti je citav zivot 'zvonio' taj tramvaj od jutra do mraka, zvonila katedrala, i pjevo/ucio hodza, onda ni danas u tridesetim mi nema nista milije cuti (apropo rezidencijalnih zvukova)...
Svakom svoje...
- Banksy
#1035 Re: Cijene stanova All about
... takva zemlja.Klodovik wrote:
A što onog koji sluša tu kuknjavu, pa još ako je površan, naivan ili glup, lako navodi na pogrešne zaključke.
- ahuseino
#1036 Re: Cijene stanova All about
Izgleda imas jako puno iskustva po svijetu. Imas pravo sve sama bijeda i jad zive po 5th Avenue ili Broadway u NY, na Champs-Elysees u Parizu, Bahnhofstrasse u Cirihu.melody wrote:Gosp. edvine, ja nisam doselila iz Doboja. Rođena sam i oduvijek živjela u Centru i upravo zbog toga kažem da nikada sama sebi ne bi kupila stan u Ferhadiji i to ne zbog novca (kad bi mi ga neko dao, ne bi odbila, naravno).edvin wrote:Za Melody:
To da bi ti zivjela u Titovoj i Ferhadiji samo kad bi ti djabe dali, ma daj molim te...Kao sto napisah prije, za nekog ko je doselio u SA iz npr. Doboja je mozda i Ilidza OK lokacija, za nekog ko je iz starog grada ce Ferhadija vazda biti prije i Ciglana. Sve je individualno. Ja sto napisah i obrazlozih prije je da se krediti uzimaju a i odobravaju za kupnju stanova na gore navedenim lokacijama i to ne male sume. I onda sam postavio razmisljanje ko to sve kupuje kad se zna kako se zivi kod nas.
Moj zaključak je upravo suprotan - onaj ko je iz Nemile/Nedrage njemu je premijum lokacija Ferhadija i Titova (da ne ulazim dalje u sastav stanovništva ove dvije ulice ili ne daj Bože komplekse koji se liječe kupovinom stana pored Katedrale). Stvarno mi nikad neće biti jasno kako svuda u svijetu bogati živi na periferiji a siromašni u gradu, jedino je kod nas stvar obrnuta. Razumnom čovjeku koji želi imati djecu ili ih već ima premijum znači mir i zelenilo, a ne beton i buka.
I jeste sve individualno, ali Ciglane, Grbavica i Skenderija (kao što rekoh) nisu OK već odlične lokacije, Ilidža je možda Ok, a Ilijaš, Podlugovi, Hrasnica i tako to već više nije OK već daj šta daš. Za kredite koji se po tvom mišljenju uzimaju uglavnom za te tvoje premijum lokacije takođe nisi u pravu. Ja sam svaki dan u doticaju sa tim i vjeruj mi da se krediti najviše uzimaju za prosječne cifre i stanove razumnih cijena u područjima onih tvojih OK lokacija odnosno 80.000,00 -150.000,00 KM. Jesam li sad bila jasnija.
Jah...
Svjetska predgradja paralelno Sarajevskim bi bili najblize kao mozda Ilidza, Hadzici, Semizovac... pa dalje, gdje treba autoputem 100km na sat 5 - 20 minuta...
- madner
#1037 Re: Cijene stanova All about
Edvin izgleda kupio stan u eljitnom djelu u nadi da ce cijene rast. A sad nece niko da mu kesira sto je on kesirao. 
-
edvin
#1038 Re: Cijene stanova All about
Edvin nije kupio nego mu ostalo, kuzis?madner wrote:Edvin izgleda kupio stan u eljitnom djelu u nadi da ce cijene rast. A sad nece niko da mu kesira sto je on kesirao.
- metar_drva
#1039 Re: Cijene stanova All about
Citam zato sto ocekujem da cu procitati nesto korisno, a ne neko pametovanje bez osnova. Vidim, naslijedio si neki stan u elitnom dijelu grada (ako takvo nesto uopste postoji u Sarajevu). Super, piskim od srece u gace! Sad zamisli da svojom pamecu moras kupit stan. Mislim da bi ti Vogosca bila plafon (nek se ne naljute ljudi iz Vogosce).edvin wrote:O cijenama stanova i jeste moj prvi post, a ako ti je dosadno, nemoj da citas. Ha,ja.metar_drva wrote:dosadni edvine,
- leffe
#1040 Re: Cijene stanova All about
*ebote, pa i na ovoj temi treba hepek.
Svi su nesto natakareni.
Svi su nesto natakareni.
-
zonbirile
#1041 Re: Cijene stanova All about
ljudi de pustite @edvina da kaže,de edvine reci nam.Znači bolje je imati stan u Ferhadiji nego na Sokolju i bolje je platiti 1000e nego dvije 2000e.Odlično,samo nastavi.
-
breviar
#1042 Re: Cijene stanova All about
ali ne znam zasto ste se 'nasadili' na edvina, i drizite da je neko ko prica kojesta?
tip samo lijepo rezonuje stvari. osim toga, mozda jeste suvisno da daje ikakve komentare ili prijedloge,
zbog situacije u kojoj se drugi nalaze - ali u sustini, potpuno razumijem poentu njegovih postova.
bilo bi dobro kad bi i drugi imali takav poduzetan stav.
sada, ako lik iznosi neka svoja razmisljanja, posmatranja i zakljucke, pa time i sto priznaje da
je ima srecu da neke stvari uziva - ne znam zasto ga odbacujete kao strano tijelo, dok govori
o nekim stvarima?
tip samo lijepo rezonuje stvari. osim toga, mozda jeste suvisno da daje ikakve komentare ili prijedloge,
zbog situacije u kojoj se drugi nalaze - ali u sustini, potpuno razumijem poentu njegovih postova.
bilo bi dobro kad bi i drugi imali takav poduzetan stav.
sada, ako lik iznosi neka svoja razmisljanja, posmatranja i zakljucke, pa time i sto priznaje da
je ima srecu da neke stvari uziva - ne znam zasto ga odbacujete kao strano tijelo, dok govori
o nekim stvarima?
-
palamuda
#1043 Re: Cijene stanova All about
Edvin ima svoj stav, što ga svi napadate. Nekretnine u Sarajevu nemaju veze sa realnošću i svjetskim trendovima, ali džaba sve kad tržište ipak funkcioniše na ovim principima i stanovi se prodaju. Baš danas gledam oglase lik cijeni stan na Ciglanama 300.000 km što je mnogo mnogo je kakav je god.
-
edvin
#1044 Re: Cijene stanova All about
Buraz, napadaju me jer znaju da sam u pravu a vjerovatno je jedan dio od njih u situaciji koju sam opiso u prvom postu.palamuda wrote:Edvin ima svoj stav, što ga svi napadate. Nekretnine u Sarajevu nemaju veze sa realnošću i svjetskim trendovima, ali džaba sve kad tržište ipak funkcioniše na ovim principima i stanovi se prodaju. Baš danas gledam oglase lik cijeni stan na Ciglanama 300.000 km što je mnogo mnogo je kakav je god.
Ali kod mene nema puno sikiriki oko toga, vidim da nekima smeta i to sto mi je osto stancic u kako ga oni zovu "elitnom" dijelu pa ne znam bil plako il bi se smijo. Valjda ocekuju da ga poklonim opstini pa da se i ja zavalim. Eto, kazes na Ciglanama lik prodaje stan i cieni 300 000 KM, sto je daleko vise od 200 000 KM o kojima sam ja isprva piso. Znaci i da das 100 milja ucesca opet ti ostaje da otplatis 200 000 milja. A koliko to ljudi moze danas u ovom gradu?
PS!Ciglane jesu fina lokacija ali nikako elitna kako se neko izjasni.
-
edvin
#1045 Re: Cijene stanova All about
Kao da osjecam malu zavist u tvom postu. Jos jednom, kome se ne svidjaju moji postovi neka ih ne cita, vrlo jednostavno rjesenje. Buduci da si zakljucio/la da nisam pametan onda si jos gluplji od mene ako nastavis da citas moje postove ili ih komentarises. Slazes li se?metar_drva wrote:Citam zato sto ocekujem da cu procitati nesto korisno, a ne neko pametovanje bez osnova. Vidim, naslijedio si neki stan u elitnom dijelu grada (ako takvo nesto uopste postoji u Sarajevu). Super, piskim od srece u gace! Sad zamisli da svojom pamecu moras kupit stan. Mislim da bi ti Vogosca bila plafon (nek se ne naljute ljudi iz Vogosce).edvin wrote:O cijenama stanova i jeste moj prvi post, a ako ti je dosadno, nemoj da citas. Ha,ja.metar_drva wrote:dosadni edvine,
- Haris.ba
#1046 Re: Cijene stanova All about
To su ti stanovi koji gledaju samo unutar dvorišta zgrade(nisu vanjski). Ostali stanovi su skuplji. I čak mislim da se radi samo o prvom spratu.Budo75 wrote:Meni danas privlacno djeluje novogradnja na Ilidzi po cijeni od 1650/m2 mada nisam imao priliku vidjeti/biti u njima.
-
Jasko.B
#1047 Re: Cijene stanova All about
pa bolje je iznajmiti stan za 300/500 maraka,nego placati za isti recimo 800km kredita mjesecno kroz 30 godina uz rizik da u 29 godini odplacivanja moze izbiti neka kriza,rat itd.i da ti banka oduzme stan..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1048 Re: Cijene stanova All about
tako su moji govorili za kuću na moru kad se imalo keša iz irakaJasko.B wrote:pa bolje je iznajmiti stan za 300/500 maraka,nego placati za isti recimo 800km kredita mjesecno kroz 30 godina uz rizik da u 29 godini odplacivanja moze izbiti neka kriza,rat itd.i da ti banka oduzme stan..
bolje svake godine ljetovati na drugom mjestu i kupiše šupu u vojkovićima
- semmy
#1049 Re: Cijene stanova All about
na otesu ima mala zgrada, ustvari vise je kao privatna kuca sa cini mi se 6 stanova...vidim danas da su ostala jos samo 2 stana prazna..ako ste za pogledat cu sutra br. pa zovite..cini mi se da je m2 1600km
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1050 Re: Cijene stanova All about
u otesu toliko?
čini mi se da nikad stan neću imati
bolje probati kupiti kuću u kiseljaku
i nadati se izgradnji dobre ceste sa sjajnim ulazom u grad
čini mi se da nikad stan neću imati
bolje probati kupiti kuću u kiseljaku
i nadati se izgradnji dobre ceste sa sjajnim ulazom u grad